Československý tankový strom
Tuccy
13 Jun 2012
Kde přesně to utnou a jak vyřeší pro Evropský strom top tiery zatím jisté není, jisté je že se návrh zjevně líbil a přinesl "nová zajímavá vozidla".
Je silně pravděpdobné, že se podoba stromu bude vyvíjet/měnit i podle toho, jak nové tanky budou zapadat do srovnání (podobně jako se měnily/přestavovaly jiné stromy, koneckonců třeba u Francózů se teď plánuje dost výrazná změna, u Britského stromu byla původně Lend-Lease větev odmítnuta, teď je v plánu), o konkrétním vývoji samozřejmě nějakou dobu informace nebudou, ale co si třeba dovedu představit je přesun TVP "o tier výš" (obě varianty), různé čachry s T-24 a T-25 a tak dále - to hodně záleží na konkrétním vývoji.
Z mé strany se vrátím k doplňování informací o jednotlivých tancích do větších podrobností a budu je odesílat "nahoru", zejména u těch méně známých vozidel/zbraní.
Jak je jasné i z toho shrnutí Q+A k tieru 10, Evropský strom je stále dost "mlhavý" co se přesného uspořádání týče (např. ještě než byl odeslán návrh na CZ strom, vyskytly se informace o tom, že je nejvyšší tier v Evr. stromu italský těžký tank - nespecifikovaný - a švýcarský Pz 61, takže si dovedu představit rozdělení Evropského strmu na "západní" a "východní" větve, samozřejmě s přechody z jedné do druhé - koneckonců Hetzer/G-13 může být takový spojovací most). Takže... Nic není tesáno do kamene, a jakmile zjistíme nějakou zveřejnitelnou informaci, podělíme se o ni
Mimochodem otázka, má někdo "Francev, Kliment: Československá obrněná vozidla 1918-1948"? Kdysi jsem knihu zahlédnul a myslím že tam bylo pár podrobností o vývoji kanónové výzbroje...
Vyřešeno
Je silně pravděpdobné, že se podoba stromu bude vyvíjet/měnit i podle toho, jak nové tanky budou zapadat do srovnání (podobně jako se měnily/přestavovaly jiné stromy, koneckonců třeba u Francózů se teď plánuje dost výrazná změna, u Britského stromu byla původně Lend-Lease větev odmítnuta, teď je v plánu), o konkrétním vývoji samozřejmě nějakou dobu informace nebudou, ale co si třeba dovedu představit je přesun TVP "o tier výš" (obě varianty), různé čachry s T-24 a T-25 a tak dále - to hodně záleží na konkrétním vývoji.
Z mé strany se vrátím k doplňování informací o jednotlivých tancích do větších podrobností a budu je odesílat "nahoru", zejména u těch méně známých vozidel/zbraní.
Jak je jasné i z toho shrnutí Q+A k tieru 10, Evropský strom je stále dost "mlhavý" co se přesného uspořádání týče (např. ještě než byl odeslán návrh na CZ strom, vyskytly se informace o tom, že je nejvyšší tier v Evr. stromu italský těžký tank - nespecifikovaný - a švýcarský Pz 61, takže si dovedu představit rozdělení Evropského strmu na "západní" a "východní" větve, samozřejmě s přechody z jedné do druhé - koneckonců Hetzer/G-13 může být takový spojovací most). Takže... Nic není tesáno do kamene, a jakmile zjistíme nějakou zveřejnitelnou informaci, podělíme se o ni
Vyřešeno
Silentstalker
13 Jun 2012
Nebylo by ovšem rozdělení na západní-východní velice nešťastné? FAKT nerad bych viděl české tanky s maďarskou posádkou apod., ty "přechody" mne docela děsí (i když nebylo by asi špatné mít všechny tanky s českou posádkou...). Jak by se také řešily hodnosti, vlaječky...
Edit, tak tu knihu mají v místní knihovně, můžu si jí půjčit a pokud toho nebude moc, nějaké pasáže naskenovat.
Edited by Silentstalker, 13 June 2012 - 01:27 PM.
Edit, tak tu knihu mají v místní knihovně, můžu si jí půjčit a pokud toho nebude moc, nějaké pasáže naskenovat.
Edited by Silentstalker, 13 June 2012 - 01:27 PM.
Tuccy
13 Jun 2012
To je také jedna z těch otázek, protože třeba Maďaři, logicky vzato, by se oddělili z Československa na tieru III (Turán I), ale zase na vyšší tiery (pokud by třeba "východní" větev měla deriváty T-54) by se zase vrátili, stejně tak by se mohli oddělit ze švédska (Toldi)... 
Tohle je prostě věc, co zatím není jasná vůbec (a jo, bylo by to dobré kdyby se pro jednotlivé větve braly národní symboly a byla možnost třeba zvolit si je...).
Tohle je prostě věc, co zatím není jasná vůbec (a jo, bylo by to dobré kdyby se pro jednotlivé větve braly národní symboly a byla možnost třeba zvolit si je...).
Silentstalker
13 Jun 2012
Tuccy, on 13 June 2012 - 01:30 PM, said:
To je také jedna z těch otázek, protože třeba Maďaři, logicky vzato, by se oddělili z Československa na tieru III (Turán I), ale zase na vyšší tiery (pokud by třeba "východní" větev měla deriváty T-54) by se zase vrátili, stejně tak by se mohli oddělit ze švédska (Toldi)... 
A nebylo by z tohoto pohledu tedy výhodné rozděli EU strom na více menších stromů s (např.) jedinou větví? Například maďarský, československý, italský, švédský a "balast"? Pro každý udělat vlastní jména, vlaječky a hodnosti (to není takový problém) a pro "to co zbyde" udělat něco "univerzálního" (tedy pár jmen třeba turecky, finsky, rumunsky...) - tím by se odstranil problém "zamotávání" se do designů a shodných modulů a nemuselo by se řešit, že např. Landsverk byla kopie nějakého českého modelu a měl by mít shodný motor - klidně by měly oba modely stejný motor (jinak pojmenovaný, co já vím - třeba Praga Český a Praga Sverige, ale byl by to jiný strom) - u Francouzů to koneckonců funguje také tak s německými motory...
Tuccy
13 Jun 2012
Možnost "rozdělení" byla také nepřímo zmíněná v úvahách lo "Evropském" stromu, prostě nezbývá, než čekat, jak se to vyvrbí.
Silentstalker
13 Jun 2012
Tuccy, on 13 June 2012 - 02:00 PM, said:
Možnost "rozdělení" byla také nepřímo zmíněná v úvahách lo "Evropském" stromu, prostě nezbývá, než čekat, jak se to vyvrbí.
Oki, to je asi to nejlepší, co se teď dozvíme.... beru.
Na druhou stranu, pokud někdo ve WG bude proti rozdělení, doporučuji mu připomenout, co se asi stane, až začnou slovenští hráči v tancích nacházet maďarské posádky...
ClearEvil
13 Jun 2012
Silente opatrně! Když jsem já v jednom příspěvku zmínil slovensko-maďarské přátelství, tak mi ho CO smázla jako urážlivý. 
Omlouvám se za OT.
Omlouvám se za OT.
XiTiX
13 Jun 2012
Silentstalker, on 13 June 2012 - 02:01 PM, said:
Na druhou stranu, pokud někdo ve WG bude proti rozdělení, doporučuji mu připomenout, co se asi stane, až začnou slovenští hráči v tancích nacházet maďarské posádky... 
Silentstalker
13 Jun 2012
XiTiX, on 13 June 2012 - 02:51 PM, said:
Myslim, ze to ustojime, napokon co sa tyka WWII Slovensko ma nejaky material, s ktorym sa este musi vysporiadat 
Já vím, že ano. Byl to samozřejmě jen vtip, ale takoví Poláci by to asi brali docela vážně, mít v tancích třeba Rumuny, byl by z toho zase další zbytečný rage na forech.
Godzilla1
13 Jun 2012
proc kdyz bude zasobnik na jmena tak budes losovat tak dlouho az chytnes toho praveho ktereho chces takhle si kolega skladal na amicich cernosky posadky a se jmenama to bude obdobne
Silentstalker
13 Jun 2012
Godzilla1, on 13 June 2012 - 04:05 PM, said:
proc kdyz bude zasobnik na jmena tak budes losovat tak dlouho az chytnes toho praveho ktereho chces takhle si kolega skladal na amicich cernosky posadky a se jmenama to bude obdobne
Jako dobrý no, ale to mi příjde celkem hodně krkolomné. Kromě toho i když jména by se dala takto vyřešit a obličeje snad také (i když - např. ruské přilby vs západní...), hodnosti ne - já bych celkem uvítal mít ve hře české armádní hodnosti (samozřejmě, vzniká zde problém ČSA vs ČSLA, ale to už by se nějak spravilo)... prostě čím víc samostatnosti, tím lépe.
Idahou
13 Jun 2012
No nejen poláky, ale i mě by dost naštvalo, že kdybych konečně dostal strom mé národnosti a strašili by mě v něm maďaři. Úplně jednoduše stačí, aby každý ze zmíněných národů měl vlastní strom (větev) a ta by byla pro přehlednost umístěna na jedné kartě.
jinak stále ve stromě nevidím Atyp Tatra, proč? Můj nápad umístit tatrovku na vyšší tier byl smeten ze stolu, dobře, ale pořád je to zajímavý stroj a tak nevidím důvod, proč by se nemohla někam vsunout, i kdyby byl onen tier zdvojen (bylo by na výběr mezi tatrou a jiným)
jinak stále ve stromě nevidím Atyp Tatra, proč? Můj nápad umístit tatrovku na vyšší tier byl smeten ze stolu, dobře, ale pořád je to zajímavý stroj a tak nevidím důvod, proč by se nemohla někam vsunout, i kdyby byl onen tier zdvojen (bylo by na výběr mezi tatrou a jiným)
Silentstalker
13 Jun 2012
Ještě jedna věc mne napadla Tuccy:
Když se podíváš na metodiku, kterou se "vytvářela" E50 Ausf. M, nejde o zcela fiktivní tank, ale o základní verzi E50 (která ovšem sama byla jen v nějakých náčrtech) zkombinovanou s "co by bylo kdyby" francouzským postupem, kdy u AMX 45 posunuli věž dopředu a převodovku dozadu. šel by stejný postup udělat i s TVP? Dejme tomu, že současná top verze TVP je tier 8, nešlo by postupem "co by bylo kdyby si konstruktéři vzali ponaučení nejen z německých ale i z ruských tanků" vytvořit něco jako (dejme tomu) TVP vzor 1955 s věží/podvozkem podobným T-54, za zachování původních charakteristik TVP (plánovala se docela přemotorovaná bestie), ale s lepším dělem? Koneckonců, proč by polofiktivní tanky měli mít všichni ostatní a Češi ne....
Když se podíváš na metodiku, kterou se "vytvářela" E50 Ausf. M, nejde o zcela fiktivní tank, ale o základní verzi E50 (která ovšem sama byla jen v nějakých náčrtech) zkombinovanou s "co by bylo kdyby" francouzským postupem, kdy u AMX 45 posunuli věž dopředu a převodovku dozadu. šel by stejný postup udělat i s TVP? Dejme tomu, že současná top verze TVP je tier 8, nešlo by postupem "co by bylo kdyby si konstruktéři vzali ponaučení nejen z německých ale i z ruských tanků" vytvořit něco jako (dejme tomu) TVP vzor 1955 s věží/podvozkem podobným T-54, za zachování původních charakteristik TVP (plánovala se docela přemotorovaná bestie), ale s lepším dělem? Koneckonců, proč by polofiktivní tanky měli mít všichni ostatní a Češi ne....
Idahou
13 Jun 2012
Aj pardon, premiáci jsou tak nějak mimo, tak jsem je přehlédl 
Taky si myslím, že by se mohlo profiktivnit ještě výš a eventuelně použít i nějaké lepší německé/ruské/netankové dělo, které by tam teoreticky šlo. Primární je ale podle mě určit herní styl, přeci jen jde nejdříve o hratatelnost...
Podle mě by TVP mohlo zastat funkci "close-combat" tanku, tedy vysoce agilní tank, s relativně velkou průrazností a věží co se bude točit jako vrtule .
Celkově si myslím, že by ČS tanků seděla role přepadových tnaku díky důrazu na mobilitu a bylo by fajn, prosvištět to někde bažinou a překvapit nepřítele
Taky si myslím, že by se mohlo profiktivnit ještě výš a eventuelně použít i nějaké lepší německé/ruské/netankové dělo, které by tam teoreticky šlo. Primární je ale podle mě určit herní styl, přeci jen jde nejdříve o hratatelnost...
Podle mě by TVP mohlo zastat funkci "close-combat" tanku, tedy vysoce agilní tank, s relativně velkou průrazností a věží co se bude točit jako vrtule .
Celkově si myslím, že by ČS tanků seděla role přepadových tnaku díky důrazu na mobilitu a bylo by fajn, prosvištět to někde bažinou a překvapit nepřítele
Tuccy
14 Jun 2012
TVP rozhodně na něco rychlého vypadá... V podstatě "75mm automat nebo 100mm jednoranný"
Eraser_SK
15 Jun 2012
Prečo riešite posádky v EU strome v štýle, že to bude najťažšie. Jednoduchá pomoc: Československý tankisti ( Prosím nie Český, ČR ešte vtedy neexistovala a Slovenský fašistický štát by som tam tiež nerád videl), Maďarský, Poľský, Rumunský, Taliansky, švédsky... všetci by pasovali do všetkých tankov v EU strome. Takže ak tam máte Čechoslováka pasuje Vám do Turana, Maďara dáte do 7TP a pod. Problém skôr vidím v nejakej normálnej štruktúre stroma... Vyzkúmať z LT-38 napr. Turan a pod. Rádia, motory, kanóny,... Keď na to tak pozerám upustil by som od tej myšlienky EU stromu celkovo a sústredil sa na pár prémiových tankov v štýle Čína.
Godzilla1
15 Jun 2012
Erasere ja Ti budu odporovat fakt by bylo skoda kdyby nebyl evropskej strom mozna obsahlejsi do sirky a at klidne cechoslovaci koncej na tieru 5-6-7 ale i tak bych si je rad vyjezdil
Eraser_SK
15 Jun 2012
No ono by bolo najlepšie keby bol samostatný strom, ale ak v tom má byť problém a máme čakať raz toľko pretože budú riešiť ako prepojiť čo... Už teraz som sklamaný, že tanky ako LT-35, LT-38 alebo T-25 musím jazdiť s nemeckou posádkou. Predsa len urobiť prémiak (ako Typ59), hodiť tam ČS posádku je jednoduchšie a takého tanku by sme sa mohli dočkať oveľa rýchlejšie.
Idahou
15 Jun 2012
Jednotlivé národy bych ani v EU stromě nepropojoval. T-25 byla taky projektována jako odpověď (tedy na základě) na T-34 a taky k ní nevede. Ať má tedy každý národ vlastní (malý) strom, který se ve hře bude zobrazovat na jedné tabulce, každý s vlastním tierem 1 a bez propojení na jiné národy. Ojedinělé tanky, jež nezapadají do žádného stromu ať jsou premiové a je to vyřešené.