←  Poradniki

Main page

»

Nowe umiejetności i perki w liczbach

Diaboliqu3's Photo Diaboliqu3 12 Jun 2012

co brac do JagdPanthery i wyzej za 1 razem?

//pozamiatane
Edited by Diaboliqu3, 12 June 2012 - 09:51 PM.

HatefulEvil's Photo HatefulEvil 14 Jun 2012

Nisu, on 10 June 2012 - 09:51 PM, said:

cel namierzony to ten perk który pokazuje cel o 2 sec dłużej ?
Jeżeli tak to działa na arcie, ale na widoku artyleryjskim już nie.
Dzięki. Kurde pisze w pierwsyzm wątku jak byk teraz, ale byłem pewien, że to sprawdzałem. Musiało mi się cos popieprzyć :P

DominikWrobel's Photo DominikWrobel 14 Jun 2012

A ja mam pytanie bo czasami widzę screeny i ktoś ma wszystkie perki w naprawę lub kamuflaż. Jak to się sumuje? Przykładowo dwuch załogantów ma po 100% kamuflażu.

KakaowyDuszek's Photo KakaowyDuszek 14 Jun 2012

w 1 poście masz napisane ze jak wszyscy mają 100% ( czyli średnia 100%)  to daje 75% kamuflażu więc oblicz sobie z proporcji  np przy założeniu ze jest 5 załogantów a 2 z nich ma kamo na 100 czyli 200/5=40%

100%==>75%
  40%==> x%
x=40*75/100 %
x=30%
Edited by KakaowyDuszek, 14 June 2012 - 01:27 PM.

KenMcCoy's Photo KenMcCoy 14 Jun 2012

jakub_czyli_ja, on 22 May 2012 - 01:29 PM, said:

Ile spadku czasu przeładowania dają brothers?
Reset bez straty 100% opracowanego skilla można zrobić dopiero mając kolejnego na ~43% czy jakoś tak, więc jeszcze trochę czasu jest, chyba że za złoto.
Dowódcy to żarówa może się przydać na arcie.
W przypadku kierowcy - szybkie kręcenie może mieć dwa efekty - w close combacie może być fajne, ale im szybciej wóz się okręca, tym bardziej kółko się rozjeżdża.
Witam ponownie. dochapałem do poziomu umożliwiającego reset bez strat 100% skilla, kolejnego musiałem dobić do 53%
Na tą chwile S51 : dowódca - bracia na 100% + mentor, a reszta bracia + camo. Zobaczę  czy poczuję różnicę ;)

roturz's Photo roturz 22 Jun 2012

Zamiast grać szukam odpowiedzi i nic nie mogę znaleźć! Perki ,które nie działają po zmianie wozu.Lada moment kupię bat chata i mam załogę z 13 75 z różnymi perkami  w tym z tymi ,które przestana działać po zmianie ,to do diabła co się z tym stanie i ja to będzie?, i jeszcze czy jak na innych wozach mam perki po przesadzeniu załogi to one działają czy nie?Coś to za bardzo skomplikowane się robi na mój stary rozum.
Proszę o jakąś zwięzłą odpowiedź i z góry dziękuje.

roturz's Photo roturz 22 Jun 2012

Sory że post pod postem ,ale przesadziłem ekipę przeszkoliłem za kredyty i wygląda na to ,że i perki się przeszkoliły.

DominikWrobel's Photo DominikWrobel 22 Jun 2012

Ja już się pogubiłem :Smile_amazed:
Obecnie mam pierwszy perk w takich procentach
97% dowódca
93% celowniczy
93% itd.
91%
93%

Pytanie czy jeżeli każdy z załogantów będzie miał pierwszą umiejętność na 100% to co się stanie gdy wykasuje umiejętność dowódcy? Ponieważ obecnie mam Mentora a chciałbym Żarówkę a na drugi perk właśnie mentora.
Gdzieś coś widziałem że najkorzystniej jest usunąć umiejętność przy 53% drugiego perka. Sam dla testu miałem bodaj ~50% drugiego perka i usunąłem dowódcy umiejętność i pierwsza wyszła na 100% a druga na bodaj ~30%
Edited by DominikWrobel, 22 June 2012 - 10:56 PM.

KenMcCoy's Photo KenMcCoy 24 Jun 2012

Teraz to już się całkiem pogubiłem, być może dla tego, że czołg premium. W T34, żeby zrobić reset bez strat 100% pierwszego skilla, kolejnego chciałem dobić do 53% , ale jak właśnie sprawdziłem to przy resecie drugiego skila przy poziomie 41% zachowam po resecie drugi skill na poziomie 11%. Drugiego skilla ciągnąłem w ciemno bez wybierania. Tak więc wychodzi na to że na każdy pojazd jest naliczany inaczej.Ale na jakich zasadach to funkcjonuje nie mam pojęcia

Morgotheron's Photo Morgotheron 26 Jun 2012

Moim zdaniem ten pradnik powinien być "pinned", czyli podpięty na górze.

jakub_czyli_ja's Photo jakub_czyli_ja 26 Jun 2012

Ja tez przyznam się, że się gubię przy ilu % drugiego skilla można resetować aby pierwszy był na 100%, pomocne jest to, ze jak się wejdzie w załoganta, to w panelu resetu widać na ile % będą skille po resecie.

kavior_'s Photo kavior_ 26 Jun 2012

a ja sie przyznam, ze nie wiem, po co sa resetu skilli... kazdy o nich pisze, a ja nie wiem po co to robic :P w sumie na razie mam dopiero 70% pierwszego skilla na KV ktorymstam (naprawa)... wiec, moglby ktos wyjasnic po co? wiem, ze drugi skill leci wolno, trzeci jeszcze wolniej. Ale jak zrobie np. naprawe na 100%, pozniej drugi jakis tam do 37%, zrobie reset, to wtedy naprawa dalej jest czy jak?

Campana's Photo Campana 26 Jun 2012

Dlatego żeby w pełni z nich korzystać.
Jeśli teraz na 2 skill wybierzesz BRATERSTWO  to sporo się zejdzie zanim zacznie działać (100%),
A jeżeli zdecydowałbyś się na reset. To bierzesz  BRATERSTWO (100%) + 2 skill np. naprawa.

no dobra, mam dajmy na to na KV naprawe na 100%, drugi skill, przykładowo braterstwo na 50%. Resetuje. Co sie dzieje z naprawa (100%), a co z braterstwem (50%)?

Detektyw_Ostrowski's Photo Detektyw_Ostrowski 26 Jun 2012

w takim wypadku oba skille sie resetują, część expa przepada (10%), zaś reszta jest możliwa do wykorzystania. i wykorzystujesz ten exp na pierwszy skill jako braterstwo, gdyż on działa dopiero po osiągnięciu 100% (które od razu bedziesz miał) zaś reszte expa na naprawę (która działa wraz ze wzrostem umiejętności, czyli od razu)

roznice miedzy perkiem a umiejetnoscia znam. No ale teraz pytanie nr 2: skoro mam narpawe na 100%, a braterstwo na 50%, po co to resetowac? zeby zrobic braterstwo na 100 i znowy marnowac exp na naprawe? moze podalem zly przyklad ze wzgledu na polaczenie umiejetnosci i perka.

no ale majac umiejetnosc A jako skill 1 (100%) i umiejetnosc B jako skill drugi (50%) to po co resetowac? zeby stracic umiejetnosc A zrobiona na 100%, i robic ja od nowa?

nie wiem ogolnie czy mi sie to oplaca. ja nawet nie mam zamiaru przeszkalac zalogi z jednego czolgu do drugiego. kazdy ma swoja. chyba ze jakbym szedl np. z V tieru na VI, ale i V sie pozbywal, to moze i sie oplaca...

albo jestem jakis ulomny albo cos ale nie wiem po kiego to resetowac. kazdy sie zali ze "od 2 do 3 skilla trzeba duuuuzo XP", a resetujac sie je traci... glupota dla mnie..

Medievista's Photo Medievista 26 Jun 2012

Na niektórych czołgach poszczególne perki traca swój sens . Prosty przyklad.
Amx 13 90 scout , ktory tez jest notabene medem , ale dla systemu to wciąz scout. Ponieważ ciagle nas rzucało na malinówkę to wybrałem sobie camo jak pierwszy skill ...jakies 100 bitew później odblokowałem Loretkę (czyli meda 8 tieru) i nagle okazuje się , że base camo (od którego się liczy poszczególne bonusy) tu nie ma za grosz , a wiec perk jest za przeproszeniem do pupy. I w tym przypadku warto go zresetowac i zmienic na naprawe/bia/niewazne co.

Medievista, on 26 June 2012 - 07:36 PM, said:

I w tym przypadku warto go zresetowac i zmienic na naprawe/bia/niewazne co.

czyli majac te 100% skilla 1 i 50% skilla 2, jak zresetuje, to mi zostaje cos do rozdysponowania? dajmy na to 50% które OD RAZU moge dac do pierwszej umiejetnosci?

Medievista's Photo Medievista 26 Jun 2012

1 skill to ~ 220k expa
50% drugiego skila to coś koło 38k expa

220k + 38k = 258k i tyle jest na Twoich załogantach . Teraz odejmiesz 10 % i bedziesz mial 232 exp-a. Czyli starczy Ci na 100 % pierwszego skilla i coś koło 30 % drugiej umiejetności. Zreszta dokladne wyniki pokazuje Ci jak wybierasz sposób  płatności za reset , wiec w sumie to nie wiem po co to licze.

aaaaaaaaaaaa dzieki :) to teraz juz czaje.

Medievista, on 26 June 2012 - 07:56 PM, said:

Zreszta dokladne wyniki pokazuje Ci jak wybierasz sposób  płatności za reset , wiec w sumie to nie wiem po co to licze.

niestety na zadnym tyle nie mam, pytalem sie o nie przykladowo. max mam chyba 70% naprawy na KW-1
Get the IPS Communities App for iPhone now!