Jump to content


World of Tanks jak zwiększyć fps 0.7.2


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
21 replies to this topic

n3ocyberw4rrior #1 Posted 02 April 2012 - 09:26 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012
Jak w temacie, pokażę jak zwiększyć fps. Zakładałem już wcześniej http://forum.worldof...-w-wersji-0711/, ale dla wersji 0.7.1.1. No to jedziemy

1) Format systemu ***
Spoiler                     

2) Defragmentacja dysku ***
Spoiler                     

3)Wot Tweaker ver.: 0.7.2 ***
Spoiler                     

4) Ustawienia znacznika w grze ***
Spoiler                     

5) Zmniejszenie Pingu ***
Spoiler                     

6) Skompresowane tekstury (Doszły nowe tekstury, oznaczone ''''

Spoiler                     

7) Dla NVidii
Spoiler                     

8) Wot Booster ***
Spoiler                     

9) Zmiana rozdzielczości na 800x600.
Spoiler                     

10) Ręczne oczyszczenie PC w Windows XP ***
Spoiler                     

11) Wyłączenie AntyVirusa ***
Spoiler                     

12) CCleaner ***
Spoiler                     

13) Game Booster ***
Spoiler                     


Legenda:
*** - Zwiększa fps, ale nie pogarsza jakości gry.

Myślę, że pomogłem. :P
Grajcie!!! Słabe komputery wam nie przeszkodzą grać w najlepszą grę na świecie.

P.S.
Dałem sobie radę z tymi ośmioma fpsami. Ma terraz 30 fpsów. Zmieniłem zasilacz na 510 W

Taliak #2 Posted 08 April 2012 - 02:55 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 2079 battles
  • 144
  • Member since:
    08-23-2010
Wszystko ok, wielkie dzięki, dzisiaj spróbuję się z tym pobawić, ale mam takie pytanko - jak zmiana znacznika ma pomóc w zwiększeniu fps'ów w grze?

Ode mnie +  :Smile_great:

darkqq323 #3 Posted 09 April 2012 - 04:48 PM

    First Sergeant

  • Clan Commander
  • 28751 battles
  • 1,006
  • [WHYME] WHYME
  • Member since:
    02-18-2012
Witam.

Piszę w sprawie 5 punktu. Wchodzę w konfigurację komp. -> szablony administracyjne i nie mam tych 4 folderów tylko - składniki systemu windows.

A gdy zainstaluję skompresowane tekstury to mogę później je jakoś odinstalować czy tylko reinstall gry zostaje ?

n3ocyberw4rrior #4 Posted 09 April 2012 - 05:13 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012
@Taliak

Gdy wchodzisz do gry to często jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 15 sekundach jest normalnie. Gdy zmienisz znacznik taj jak ja napisałem to jak wejdziesz do bitwy jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 2 sekundach jest normalnie.

@darkqq323

Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Może masz jakiegoś innego XP-ka i w tym się robi inaczej.
A co do tekstur, nie wynalazłem żadnego sposobu do odinstalowania tekstur. Ale jak przeinstalujesz grę to ona dostanie kopa i możliwe, że też ci fps-y wzrosną.

P.S. Sory, że tak długo nieodpisywałem, ale byłem w Szczecinie na Święta. :Smile-playing:

Taliak #5 Posted 09 April 2012 - 05:45 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 2079 battles
  • 144
  • Member since:
    08-23-2010
Święta, święta i po świętach :D
Ja osobiście mam ten problem, że od dłuższego czasu nie grałem i od kiedy zassałem patch 0.7.2 zagrałem dwie bitwy na Tetrachu i to było na tyle. Wszedłem w połowi bitwy, akurat żeby pogapić się jak mnie niszczą, potem ping utrzymujący się na poziomie 300ms, fps'ów maksymalnie było 4.
I to po zainstalowaniu tekstur (bodajże) 25%.

Myślałem, że WG jak zwykle coś 'się pomyliło' i teraz będę musiał czekać do kolejnego patch'a, aż poprawią działanie gry.
Włączyłem sobie dla odprężenia pierwszego ME i ku mojemu zdziwieniu - lagi jak cholera.  :angry:
Więc to na pewno nie jest wina ani nowego patcha, ani łącza (które też nie powala...).

Komputer (laptop) nie jest pierwszej młodości, ale mimo wszystko zawsze udawało mi się grać na super uber pro low detalach i wyciągać te 20-30 fps'ów. Aktualnie czyszczę dysk, użyłem już Wise Disk Cleanera, teraz defragmentuję po raz drugi za pomocą Auslogica. Czeka mnie tylko skan Anty-Virem, instalacja WoT Tweakera i tego WoT Boosta no i spróbuję z tym znacznikiem.
BTW jeżeli zmienię ustawienie znacznika to jest sens używania OTM'a czy to zniweluje skutek?

@darkqq323 - prawdopodobnie masz inny system lub inny Service Pack i albo te opcje u Ciebie w ogóle nie istnieją, albo są inaczej opisane.

Iluvatar94 #6 Posted 09 April 2012 - 05:52 PM

    Sergeant

  • Player
  • 20941 battles
  • 311
  • [CHS] CHS
  • Member since:
    06-25-2011
+ ode mnie leci, dzięki za rady, niedługo wypróbuję te skompresowane tekstury  :Smile_honoring:
Natomiast również nie rozumiem jak dlaczego według Ciebie ustawienia wskaźnika HP wpływają na FPSy. Ja tam wciąż używam starego dobrego moda OTM, bo ten wbudowany od WG jakoś mi nie pasi i żadnej różnicy w płynności nie widzę.

n3ocyberw4rrior #7 Posted 09 April 2012 - 08:12 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012
Pozwól, że jeszcze raz ci wytłumaczę

Gdy wchodzisz do gry to często jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 15 sekundach jest normalnie. Gdy zmienisz znacznik taj jak ja napisałem to jak wejdziesz do bitwy jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 2 sekundach jest normalnie. A bez zmiany jest dłużej.

Jak ktoś ma OTM to niech nic nie zmienia.

:Smile-izmena:

darkqq323 #8 Posted 09 April 2012 - 08:15 PM

    First Sergeant

  • Clan Commander
  • 28751 battles
  • 1,006
  • [WHYME] WHYME
  • Member since:
    02-18-2012

View PostLord_Farkuap, on 09 April 2012 - 05:13 PM, said:

@darkqq323

Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. Może masz jakiegoś innego XP-ka i w tym się robi inaczej.

Microsoft Windows XP Professional
Wersja 2002 Service Pack 3

cegli11 #9 Posted 09 April 2012 - 09:09 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 5499 battles
  • 140
  • Member since:
    08-03-2010

View PostLord_Farkuap, on 09 April 2012 - 08:12 PM, said:

Gdy wchodzisz do gry to często jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 15 sekundach jest normalnie. Gdy zmienisz znacznik taj jak ja napisałem to jak wejdziesz do bitwy jest 1-3 fps i 999 pingu. Po jakichś 2 sekundach jest normalnie. A bez zmiany jest dłużej.

Pierwsze słyszę o czymś takim.

Zresztą i tak jest odliczanie 30+ sec, więc to i tak nie ma znaczenia.

n3ocyberw4rrior #10 Posted 09 April 2012 - 10:23 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012

View Postcegli11, on 09 April 2012 - 09:09 PM, said:

Pierwsze słyszę o czymś takim.

Zresztą i tak jest odliczanie 30+ sec, więc to i tak nie ma znaczenia.
Ma znaczenie. O matko. Ci co mają naprawdę słabe komputery wchodzą do bitwy i jest tylko odliczanie 2, 1, 0 i Ruszać się, chcecie żyć wiecznie?(tak jest u mnie). A u niektórych komputerów w ogóle wchodzi się do bitwy nawet do 2 minut po rozpoczęciu bitwy.Było tak u mnie bez zastosowania tych wszystkich sposobów. :blink:

Już niedługo dodam nowy sposób, który podobno bardzo zwiększa fps-y. Ale dodam jak przetestuję, bo ani jeden sposób nie jest dodany i nieprzetestowany. Zawsze wszytkie testuję, o tak:  :Smile-playing:

@darkqq323

Chyba znam odpowiedź na twoje pytanie. Może to być wywołane błędami w rejestrze. Ten nowy sposób może temu zaradzić (jak przetestuję to dodam).  :Smile_great:

Taliak #11 Posted 09 April 2012 - 11:33 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 2079 battles
  • 144
  • Member since:
    08-23-2010
Kiedy się spodziewać (prawie) ostatniej deski ratunku?

n3ocyberw4rrior #12 Posted 09 April 2012 - 11:36 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012
Kiedy skończą mi się pomysły na te ^%$^&&%%&%$@!$#&*##^#$^%&*^%$ fps-y. Zedytowałem te sposoby, dodałem 2. I proszę odpowiadajcie na to co jest u góry (P.S.)

cegli11 #13 Posted 10 April 2012 - 12:38 AM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 5499 battles
  • 140
  • Member since:
    08-03-2010

View PostLord_Farkuap, on 09 April 2012 - 11:36 PM, said:

Kiedy skończą mi się pomysły na te ^%$^&&%%&%$@!$#&*##^#$^%&*^%$ fps-y. Zedytowałem te sposoby, dodałem 2. I proszę odpowiadajcie na to co jest u góry (P.S.)

Ja mam pomysł. Nowy PC kupiony z głową.

Taliak #14 Posted 10 April 2012 - 12:28 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 2079 battles
  • 144
  • Member since:
    08-23-2010
Co do ostatniego spojlera to musimy uzbroić się w cierpliwość i wierzyć, że WG przypomni sobie, że od kilku lat dwa (i więcej) rdzenie to codzienność i można je wykorzystać w grze.
Polecam stronkę http://www.systemreq...cyri/intro.aspx


Heh, wczoraj usunąłem dwie gry, pogrzebałem w plikach ukrytych przez Micro$hit różnych, dziwnych folderach, potem defragmentację i z 10GB na dysku zrobiło się 64. Po czym włączyłem tego nieszczęsnego ME i było widać znaczący skok jakości. Jedyne co to poświęciłem kilka godzin na czystki.

piter85cbr #15 Posted 11 April 2012 - 11:02 PM

    Private

  • Player
  • 8340 battles
  • 1
  • Member since:
    02-29-2012
wie ktos jak zwiekszyc fps czytalem na forach i probowalem cos robic i niestety mam od 3 do 7 w porywach 10 fps DODAM ZE MAM KOMPA AMD ATHLON PROCESOR 3000+ 1,81GHZ I 1,5 GB RAM KARTA GRAFICZNA GEFORCE 6100

n3ocyberw4rrior #16 Posted 11 April 2012 - 11:55 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 8188 battles
  • 241
  • Member since:
    03-17-2012
Ile lat ma twój zasilacz, jaką moc?. Napisz dokładną specyfikację twojego PC. Co zrobiłeś już żeby zwiększyć fps?

Rotepi #17 Posted 24 April 2012 - 08:07 PM

    Private

  • Player
  • 945 battles
  • 1
  • Member since:
    04-21-2012
Dobry zbiór :D.

czepacz14 #18 Posted 24 April 2012 - 10:20 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 2531 battles
  • 14
  • [TANK] TANK
  • Member since:
    03-07-2011
Lord_Farkuap  możesz zajrzeć do mojego tematu i mi doradzić? nie przejmuj sie tamtejszą kłótnią :P
twój poradnik jest ok , zyskałem kilkanaście fps'ów :D

prosze , oto mój temat http://forum.worldof...-z-fps-zajrzyj/

janek1403 #19 Posted 25 April 2012 - 06:34 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 12855 battles
  • 29
  • Member since:
    03-05-2011
Co do znacznika.
Bodajże jakoś od razu po wprowadzeniu patcha zaczałem z grą kombinować aby chociarz szła jak wczesniej i wyszło mi że te znaczniki zwolniły mi gre o te 1-2 fps (przy 10 max), a to przez to że sa one w "półprzeźroczystych czarnych chmurkach" nie wiem u innych może jest inaczej ale u mnie wyłączenie tego ustrojstwa i wgranie zwykłego prostego OTM o wiele zmiejszyło zgrzyt na szczęce.
Gra mi po prostu chodzi płynniej.

tak poza tym za dwa tygodnie kupuje nowy komputer to zapewne przestanę zaglądać w ten temat
.
.
A z resztą nie zapeszam.
pozdrawiam Lordzie i ekipę.

MasterGarlikMC2 #20 Posted 29 April 2012 - 07:38 PM

    Private

  • Player
  • 4818 battles
  • 3
  • Member since:
    04-11-2011
ja do punkt 3 , pobrałem , wszystko jest ok , ale jak chce wyłączyć np.skutki po zniszczeniu , to mi pisze ze nie znaleziono ścieżki więc WTF !!?!?!?!?