Ko ce da mi objasni?!
qbshade
12 Apr 2012
Svi mrzimo kada nas ubije neko ko ima 5 - 10 - 15 - 20 hp... Nebitno... Jeli da vas pitam, kako tenk sa tih 15 hp od 1500 moze da se krece da okrece kupolu i da puca?! Koliko znam ovo treba da bude sto realnija igrica, al ovo je sasvim neralno.... razumem da moze da se krece sa 300-400 hp, al sa 50-ak hp ?! Koliko to glupo moze da bude?!
Paaranoja
12 Apr 2012
Preispituješ realnost u igrici gdje uopće postoje HPi? i oživljavanje mrtvih članova posade? i popravljanje motora koj je upravo primio granatu od 45kg pomoću repair kita u jednoj sekundi?
Ajd probaj ponovno
Ajd probaj ponovno
Mingxia
12 Apr 2012
uvek mozes da izadjes i obrises igricu niko ti ne brani da to uradis ako ti se ne svidja,da je realnija onda bi tenkovi umirali iz jednog hitca kao u stvarnosti kad pogode desi se da odleti tenku kupola ili da udje unutra spali svu posadu i raznese tenka iz jednog hitca e onda bi se svi zalili kako je igra hardcore
director
12 Apr 2012
Ne trude se uopšte da bude realna, developeri sami kažu da je ovo nešto između simulacije i arkade sa ciljem da bude igriva za što širi krug ljudi. To ti je ujedno i odgovor na pitanje kako tenk sa 1% HP radi isto kao i onaj sa 100%.
Checola
12 Apr 2012
ja bi se stvarno zabrinuo kad bi me ubijali tenkovi sa manje od 5% HP-a, pa sve se to riješi jednom he-granatom
zek0pek0
12 Apr 2012
zvekene granata od arty u kuću iza koje se skrivaš, uništi ti top, ne ošteti ga nego ga uništi, ubije ti usput jadnog gunera i loadera, ali i dalje imaš full HP-a
u drugom slučaju te zvekne direkt odnese ti hrpu HP-a ali svi moduli su ok i niko od posade nije ni ogreban
kad ti se ovo drugo desi u francuzu i više si nego sretan jer još uvijek bez problema možeš u nekoga ispraznit 6 granata i mirno otić negdje ponovo napunit, a od 1300 HP-a ti je ostalo 250 recimo
kad ti se ovo prvo desi u komi si ostatak borbe bez obzira koji tenk voziš i bez obzira što si na full HP-u
malo je čudno ali eto moguće je uzet hrpu HP-a tenku a da on i dalje najnormanije vozi, puni ,puca...
realnost je za simulacije čisto ok
za bilo kaj drugo, sumnjam
u drugom slučaju te zvekne direkt odnese ti hrpu HP-a ali svi moduli su ok i niko od posade nije ni ogreban
kad ti se ovo drugo desi u francuzu i više si nego sretan jer još uvijek bez problema možeš u nekoga ispraznit 6 granata i mirno otić negdje ponovo napunit, a od 1300 HP-a ti je ostalo 250 recimo
kad ti se ovo prvo desi u komi si ostatak borbe bez obzira koji tenk voziš i bez obzira što si na full HP-u
malo je čudno ali eto moguće je uzet hrpu HP-a tenku a da on i dalje najnormanije vozi, puni ,puca...
realnost je za simulacije čisto ok
za bilo kaj drugo, sumnjam
vlajko
12 Apr 2012
qbshade, on 12 April 2012 - 11:59 AM, said:
Koliko znam ovo treba da bude sto realnija igrica, al ovo je sasvim neralno....
Potpuno pogrešno znaš.
Od samog početka kreatori igre govore da je ovo arkadna pucačina i da osim realnih modela tenkova ništa u njoj nema veze sa realnošću.
Igra se reklamira na sve strane kao "arcade shooter", reč simulacija se nigde ne spominje čak ni šapatom.
I da, jako je iritantno kad te ubije neko na 15hp, ali ne smem da kukam pošto sam i ja pobio gomilu ljudi kad sam bio na 15hp.
sputnjik1957
12 Apr 2012
Jednom se desilo da su dvojica koja capaju bazu vristala na mene da se vratim sa pola mape i resetujem E100 koji zauzima nasu bazu a ja u najsporijem tenku svih vremena-KV-3. Rezultat 14:12. Krenem i kontam kako to da uradim sa 107mm a da se necuje famozni DING. Neko od poginulih mi preko chata napisa da ubacim HE-granatu i gadjam poklopac kupole. Uspelo je al me je ovaj kaznio tako sto me je bukvalno prepolovio.
Nema tu realnosti al moras priznati da je zabavno.
Pogledaj film Lebanon i videces da voznja tenka je sve samo nije zabavna.
Nema tu realnosti al moras priznati da je zabavno.
Pogledaj film Lebanon i videces da voznja tenka je sve samo nije zabavna.
Driv3rCRO
12 Apr 2012
Ovo je igra gdje su tenkovi realni, i tu realnost prestaje. Inace recimo jucer ja sa T110 na kojem mu je ostalo 40 hp-a ne bi jos ubio 3 tenka i onda mi dodje IS-3 sa full hp i koja me 2 dinga od naprijed i da je uz pomoc arty ubiem i prezivim. ovo je daleko od realnosti, da nije tako bitke bi bile gotove u 2 min. Jer u realnom svijetu tenk nema sanse da prezivi jednu, a kamoli dvije granate. A kamoli da pucas sa T10 topom u tenk koji ima 50 hp 3 puta i ne ubijes ga.
Grofonja
15 Apr 2012
ne bih o realnosti,ali ja sam malo pre izgoreo kad sam sa AT-1(100%) grunuo nekog scouta tier3 koji je imao 39% 3puta (jednom u prednji deo i 2 puta sam ga opleo po gusenicama) i <uklonjeno> nista...ma mora da sam lud lol
Molim te bez psovki i neprimjerenih izraza na forumu.
Hunter1911
Molim te bez psovki i neprimjerenih izraza na forumu.
Hunter1911
Hunter1911
15 Apr 2012
Bok! Jeste li razmišljali o dodavanju "hardcore" načina borbe, slično simulatoru? Gdje je povećana profitabilnost u iskustvu i kreditima, bez osvjetljavanja vozila, izostanak ciljanika, stvarna balistika granata i sl. Hvala na odgovoru unaprijed.
Trenutno igra je mješavina između simulacija i arkadne igre.
Iskreno meni ne bi baš bilo zabavno da je kao simulator, jedan pogodak i game over.
- Iskreno govoreći, imali smo ideju o "hardcore" načinu igre, no na drugačiji način nego što ste vi opisali. Trenutno, čak i ako uklonimo markere i osvjetljavanje vozila, još uvije će postojati prilike za varanje. Što se tiče balistike granata, uvjeravamo vas da je trenutno veoma blizu pravoj.
- Trenutno u normalnom načinu igre morate pogoditi vozilo jednom do x puta s granatom, koja ima određen udio štete, u bilo koje mjesto koje želite. Glavni cilj e jednostavno smanjiti HP vozila do 0. Šansa za oštećivanje modula pri pogotku je oko 20%. Ovo znači da svi moduli imaju nekakvu šansu da ne budu oštećeni ukoliko su pogođeni projektilom ili eksplozijom.
- Prema našem mišljenju budući "hardcore" način mogao bi se sastojati od sliedećih mogućnosti:
- Ukloniti kritične pogotke.
- Vozilo je uništeno samo kada je sva posada izvan službe, svi moduli uništeni ili je spremište za streljivo eksplodiralo.
- Ukloniti potrošni materijal i opremu.
- Ukloniti utjecaj vještina posade.
- U "hardcore" načinu neće biti potrebe za smanjivanjem HP. Umjesto toga morati ćete ili oštetiti ili uništiti sve module, izuzetak je spremište za streljivo(Uništenje spremišta za streljivo će rezultirati trenutnim uništenjem tenka) ili raniti sve članove posade. Šansa za oštećivanje modula prilikom pogotka biti će povećana na 100% bez obzira na scenario. Ovaj način igre će biti mnogo tezi i zahtijevati će dobro poznavanje tenkova.
- Ovo je samo nacrt načina igre, nije finalna verzija.
Trenutno igra je mješavina između simulacija i arkadne igre.
Iskreno meni ne bi baš bilo zabavno da je kao simulator, jedan pogodak i game over.
dani3x
17 Apr 2012
Ako može pitanje u duhu naslova, a ne i prvog posta teme.
Zašto se u slučaju teamkill-a, ili samo oštećenja prijateljskom vatrom, uništeni/oštećeni tenk ne dobija više kredita za ""obeštećenje"?
Primjer. Ja sa Object 261 i T-50-2 prolazi sve linije "odbrane" i zalijepio se za mene. Ja nekako pokušavam da se odvojim i okrenem. Prilazi E-100 iz ekipe. Već sam pomislio evo pomoći, a on stručnjak promašio neprijateljski tenk i uništava mene sa 20 metara. Tamo gdje sam bio nije bilo šanse da me ošteti neprijateljska artiljerija, a T-50-2 je par puta gađao i samo me jednom malo oštetio.
Na kraju partije ja dobijam "obeštećenje" 1600 kredita, a popravka je 20k. Može li mi neko objasniti gdje je tu logika. Prije svega zato što ja znam kada sa artiljerijom oštetim igrača iz ekipe, i preko 10k kredita mi se odbije. Sumnjam da je on dobio itih 10k. Zar ne bi bilo pošteno da sve ono što se plati za popravku zbog prijateljske vatre ode oštećenom tenku? .Ili barem onoliko koliko košta popravka zbog nastale štete, a neka se nepažlljivi igrač kazni sa dodatnim oduzimanjem kredita i iskustva. Ovako ispada da mi on nadoknadi samo 10% štete.
Zašto se u slučaju teamkill-a, ili samo oštećenja prijateljskom vatrom, uništeni/oštećeni tenk ne dobija više kredita za ""obeštećenje"?
Primjer. Ja sa Object 261 i T-50-2 prolazi sve linije "odbrane" i zalijepio se za mene. Ja nekako pokušavam da se odvojim i okrenem. Prilazi E-100 iz ekipe. Već sam pomislio evo pomoći, a on stručnjak promašio neprijateljski tenk i uništava mene sa 20 metara. Tamo gdje sam bio nije bilo šanse da me ošteti neprijateljska artiljerija, a T-50-2 je par puta gađao i samo me jednom malo oštetio.
Na kraju partije ja dobijam "obeštećenje" 1600 kredita, a popravka je 20k. Može li mi neko objasniti gdje je tu logika. Prije svega zato što ja znam kada sa artiljerijom oštetim igrača iz ekipe, i preko 10k kredita mi se odbije. Sumnjam da je on dobio itih 10k. Zar ne bi bilo pošteno da sve ono što se plati za popravku zbog prijateljske vatre ode oštećenom tenku? .Ili barem onoliko koliko košta popravka zbog nastale štete, a neka se nepažlljivi igrač kazni sa dodatnim oduzimanjem kredita i iskustva. Ovako ispada da mi on nadoknadi samo 10% štete.
sputnjik1957
17 Apr 2012
Taj prvi deo nema smisla, trebalo bi vise da si dobio. A ovaj drugi ima smisla. Jednom sam skinuo 315HP na KV-3 sa hummel-om i kaznjen sam sa 9.600. Posle toga mi nikad vise nije palo na pamet da gadjam dva tenka koja su face hug. Cini mi se da arty popije vecu kaznu nego drugi.
slavko030
18 Apr 2012
Ja sam ubijao svoje i jos ih ubijam.Narabno i mene puno puta ubiju stvar je u tome da ti za ostecenje koje ti napravis stave cifru koja ti je velika,OK to svatam, al ostecenom igracu nedaju celu svotu koju su ti uzeli nego neki mali deo veruji mi ni meni nije jasno.I nesvatam sta hoce da urade sa tim potezom sto nedaju celu svotu koju su ti uzeli
PKT
18 Apr 2012
Ja sam toliko ubio svojih da sam za plaćene odštete mogao opušteno da kupim mausa.
Popnem ja svoj KV na brdo u Redšajru i tamo je VK3601H. Ja mu napišem da ode tu dole iza brda da skautuje a on meni odgovara da ja idem skautovati ako to želim. Ako mi je dotični igrač bio okrenut svojom lijevom stranom pod 90° da li mi zamjerite što sam ga ovjerio jednim 152 milimetarskim torpedom na taj način ga svačeći sa 100%HP na nulicu?
Počinjem ja borbu sa IS-4 a M5 počne da puca u S-51. S obzirom da je mapa prohorovka i da je artiljerija vrlo bitna, da li sam pogriješio što sam, takođe jednim hicem, opustošio jadnog M5. Msm ja kad igrača stavim na listu za ignorisanje, to je za mene lista za odstrel bez obzira na čijoj se strani nađe u borbi. I razumijem kad neko to isto uradi, ali samo gledam lične interese.
Popnem ja svoj KV na brdo u Redšajru i tamo je VK3601H. Ja mu napišem da ode tu dole iza brda da skautuje a on meni odgovara da ja idem skautovati ako to želim. Ako mi je dotični igrač bio okrenut svojom lijevom stranom pod 90° da li mi zamjerite što sam ga ovjerio jednim 152 milimetarskim torpedom na taj način ga svačeći sa 100%HP na nulicu?
Počinjem ja borbu sa IS-4 a M5 počne da puca u S-51. S obzirom da je mapa prohorovka i da je artiljerija vrlo bitna, da li sam pogriješio što sam, takođe jednim hicem, opustošio jadnog M5. Msm ja kad igrača stavim na listu za ignorisanje, to je za mene lista za odstrel bez obzira na čijoj se strani nađe u borbi. I razumijem kad neko to isto uradi, ali samo gledam lične interese.
SloboUgljevik
19 Apr 2012
VK3601 da skautuje, a ti da kampujes? Sta ti mislis da je vk kamikaza i otkud tebi pravo da komandujes u random bitkama, napravis cetu pa komandujes do mile volje, a posto si tako dobar takticar ne gubis partije i procenat pobjeda, exp i lova samo rastu.
Tixar
19 Apr 2012
SloboUgljevik, on 19 April 2012 - 09:20 AM, said:
VK3601 da skautuje, a ti da kampujes? Sta ti mislis da je vk kamikaza i otkud tebi pravo da komandujes u random bitkama, napravis cetu pa komandujes do mile volje, a posto si tako dobar takticar ne gubis partije i procenat pobjeda, exp i lova samo rastu.
Ako si mu rekao Slobo! Za mojih skoro 8000 partija sam ubio 5-6 svojih sa namerom i nekoliko slucajno sa arty... jbg desi se. Tih 5-6 me je toliko iziritiralo da sam mislio da cu da se slogiram
sputnjik1957
19 Apr 2012
PKT, on 18 April 2012 - 07:20 PM, said:
Ja sam toliko ubio svojih da sam za plaćene odštete mogao opušteno da kupim mausa.
Voleo bi da te sretnem u randomu sa ove ili one strane cevi, svejedno.
Imas minus ko vrata!
Edit: iznervira me ovaj komentar vise nego ne znam sta u randomu! Uh...
Pips
19 Apr 2012
Ne znam čemu čuđenje kad netko nekoga teakila, jučer ja i kolega u platoonu S-51 na artiku i mene u startu blokira M6 da ne mogu pobjeći u zaklon, zatim se on i Pz4 iz platona sakriju u grm pored mene i stoje, nakon što je M6 slučajno pogođen (arty me pokušala kontrirati) njih dvojica odluče pucati po našem Tigru koji je bio idle, M6 je poplavio i onda je odlučio smetati drugom S-51 koji ga je ubio. Ja nisam bio na svojem akauntu, ali da jesam bili bi mrtvi odmah nakon prvog blokiranja (previše sam rundi izgubio zbog takvih.)
sputnjik1957
19 Apr 2012
Ma ne cudim se, skoro sam na malinovci ubio KV-1S, prelomim bitku u nasu korist ,skinem 5-6 a on mangup zaleti se sa brda dok sam resavao artiljeriju i opuca me 2-3 puta u gepek, samo on zna sto.
Ali ovaj se hvali, spominje neke odstrele, kaze mausa je izgubio zbog timkil.
Taj post je u direktnoj suprotnosti timske igre i tolerancije u randomu.
Trebalo bi ovu temu zatvoriti.
Ali ovaj se hvali, spominje neke odstrele, kaze mausa je izgubio zbog timkil.
Taj post je u direktnoj suprotnosti timske igre i tolerancije u randomu.
Trebalo bi ovu temu zatvoriti.