KV-4
Georgy_Zhukov_1945
11 May 2012
Evo prošlo je već 3 dana od kada je izašao 7.3 ali koliko sam igrao sa KV-3 i T-44 ni jedanput nisam video KV-4 i ST-1 (IS-8 sam video i T-150),
Zašto ga nema da li je toliko tenk loš (lošiji od IS-3,King Tiger i T-32)?
Zašto ga nema da li je toliko tenk loš (lošiji od IS-3,King Tiger i T-32)?
sputnjik1957
11 May 2012
Ja sam video 2-3 KV-4 i ne kontam kad pre ga uzese.
Tu je gold odradio svoje ili su se trojica smenjivala na jednoj stolici.
Znajuci neke ludake mozda se i ST-I pojavi do kraja iduce nedelje.
Tu je gold odradio svoje ili su se trojica smenjivala na jednoj stolici.
Znajuci neke ludake mozda se i ST-I pojavi do kraja iduce nedelje.
Bobi_Kreeg
11 May 2012
Ja sam ga istražio 5 minuta nakon što je patch izašao. S KV-3 sam imao viška 70k exp i samo je trebalo kliknuti. 
što se performansi tiče, vrlo vjerojatno je ovo najlošiji T8 tenk. Istražio sam ga, ali ga neću kupovati... IS-4 imam tako da nema smisla patit se s ovim slonom.
IS-3 i Tiger II ga pojedu bez problema: brži su, agilniji, bolji armor, bolji topovi. Ovaj tenk baš nikakvu prednost nema, osim što može dingovat na većim udaljenostima, čim ti netko dođe blizu od zakretanja nema nikakve koristi.
Edited by Bobi_Kreeg, 11 May 2012 - 01:34 PM.
što se performansi tiče, vrlo vjerojatno je ovo najlošiji T8 tenk. Istražio sam ga, ali ga neću kupovati... IS-4 imam tako da nema smisla patit se s ovim slonom.
IS-3 i Tiger II ga pojedu bez problema: brži su, agilniji, bolji armor, bolji topovi. Ovaj tenk baš nikakvu prednost nema, osim što može dingovat na većim udaljenostima, čim ti netko dođe blizu od zakretanja nema nikakve koristi.
Edited by Bobi_Kreeg, 11 May 2012 - 01:34 PM.
ysk
11 May 2012
Ja sam naleteo na njega jednom, sa T29, 2x nisam uspeo da ga probijem i ubi me :/ Nisam znao gde da ga gadjam pa pokusao u donju plocu al' ka*a banana...
sputnjik1957
11 May 2012
Bobi_Kreeg, on 11 May 2012 - 01:30 PM, said:
Ja sam ga istražio 5 minuta nakon što je patch izašao. S KV-3 sam imao viška 70k exp i samo je trebalo kliknuti. 
Znaci exp je ostao na njemu. Kontao sam da ce to otici na T-150 pa sam ukljucio ubrzano treniranje na KV-3.
Ljudi jeste li primetili da ovaj novi KV-3 redovno pravi DMG preko 400?!
Bobi_Kreeg
11 May 2012

Najdeblji oklop ima najmanji nagib. Svaki top od 200 pen prolazi kao kroz maslac.
_ramrus_
11 May 2012
ljudi zna li tko kakav je oklop oko topa, jer tamo svi t8 koji znaju gađaju i sve prolazi
jeeremija
12 May 2012
Ja sam ga istražio (imao sam brdo XP na KV3) i kupio prvi dan.
Lepo dinga, ali kada većina nauče kako protiv njega, biće gadno. Sada sam sa KV4 nešto kao polu štok pa još ne mogu da sudim kakav je, ali deluje ok. Jedino što mi se čini da je ipak daleko (slabiji) od Tigra2 i IS3.
Lepo dinga, ali kada većina nauče kako protiv njega, biće gadno. Sada sam sa KV4 nešto kao polu štok pa još ne mogu da sudim kakav je, ali deluje ok. Jedino što mi se čini da je ipak daleko (slabiji) od Tigra2 i IS3.
Warenwolf
12 May 2012
Ja sam odigrao jedno 20 (+/-) partija sa KV-4 (od toga pola sa 107 mm ZiS-24) i ne imponira. Ne može se mjeriti sa IS-3 ili Tigrom 2. I VK4502A je više fleksibilan u bitkama tako da ima veću upotrebljivost u randomu. Sa T32 nemam nekog iskustva tako da nemogu KV-4 podrediti sa tim tenkom. Zasad mislim da je ovo najlošiji tier 8 tenk. Ja ga grindam jedino da dobijem ST-I ali se više pitam šta je poenta tog grinda.
jastreb777
16 May 2012
Ja sam naletio par puta na KV-4 u svom timu, meni fali malo iskustva da ga mogu otključati ali mi se čini kao loš tenk za svoj tier, što se tiče ST-1 taj mora dobro da je zagrijao stolicu kad je uspio otključati ST-1 čak uz kombinaciju premijuma i slobodnog iskustva. Pošto imam IS-4 nisam siguran da li trebam grindati ovu stranu rusa jer su ki KV tenkovi malo spori više mi se sviđa IS linija.
VojaSRB
17 May 2012
More to cudo sam samo jednom sreo i imao sam zadovoljstvo da lik za volanom nije supeo da izbegne moj smrtonosni T-44... 
Cenim da cu verovatno imati manje srece sledeci put...
Cenim da cu verovatno imati manje srece sledeci put...
jastreb777
18 May 2012
Warenwolf, on 12 May 2012 - 05:33 PM, said:
Ja sam odigrao jedno 20 (+/-) partija sa KV-4 (od toga pola sa 107 mm ZiS-24) i ne imponira. Ne može se mjeriti sa IS-3 ili Tigrom 2. I VK4502A je više fleksibilan u bitkama tako da ima veću upotrebljivost u randomu. Sa T32 nemam nekog iskustva tako da nemogu KV-4 podrediti sa tim tenkom. Zasad mislim da je ovo najlošiji tier 8 tenk. Ja ga grindam jedino da dobijem ST-I ali se više pitam šta je poenta tog grinda.
Warenwolf
18 May 2012
jastreb777, on 18 May 2012 - 09:23 AM, said:
Može malo opis tenka, kakav mu je oklop, preciznost topa ovoga zadnjeg itd. Da znamo što nas čeka kad se uvalimo sa njim.
Tenk je vrlo spor (max 30 kmh i 11 kmh revers) - ja ga nisam testirao sa zadnjim motorom, tako da ne znam kakav je u toj konfiguraciji, ali sa početnim motorom nemaš agilnost, a akceleracija je strani pojam. Ako je vjerovati onom što ljudi na forumu pričaju, nema neke bitne razlike. Znači, ako precijeniš situaciju - nema ispravljanja greške (kao što možeš sa jednim IS-3 ili VK4502A ).
Oklop na ovom tenku je nije ništa posebno za tier 8. Da objasnim:
Ako pogledaš sliku koji je Bob_Kreeg postavio:
Spoiler
Vidiš da imaš oklopne vrijednosti 180 mm ali da su to sve manje ili više "ravne" površine (zaobilazim priču o weak spots kojih ovaj tenk i te kako ima). To znaci da u borbama ispod 100 metara velika većina tier 7 tenkova će te u 50-70 % slučajeva probušiti. Oklop nije loš na papiru ali definitivno zahtjeva da ga ukosiš i da se boriš na idealno sa 200+ metara razdaljine (300+ što se tiče tier 8+). Problem ovog tenka je što u stock konfiguraciji koristiš topove sa 0.45-0.46 preciznosti koji nisu adekvatni na tim razdaljinama...
Zadnji top je 107 mm Zis-24. Taj top ima zvaničnu preciznost 0.38, ali ja lično osjećam da postoji bug u ovom topu i da je realna preciznost 0.4+. Osim manjka preciznosti i priličnog aiming time od 3.4 sek, mislim da je ovo solidan top. Ali -
- moraš puno više uložiti u research ovog topa nego u drugim tech linijama.
- ovaj top samo KV-4 koristi.
Zadnji ali veliki minus ovog tenka je što pogodak u 2/3 tenka (od pozada i sa strane) može dovesti do požara.
I na kraju da dodam da ovaj tenk prema statistikama ruskog servera (20 000+ KV-4 tenkova) ima najlošiji WR od svih tier 8 teških tenkova sa 46,2 % WR.
... što nas čeka kad se uvalimo sa njim.
Jad i čemer. Totalno si "ovisan o timu" a to ti u WoT eufemizam za "e sad si ga na*ebo"
PS:
Zaboravio sam pomenuti da je rotacija kupole u ovoga tenka isto vrlo spora - 18 stepeni/sekundi. Po svaku cijenu treba izbjegavati tkz. "brawling" situacije, posebno ako je oponent medium tenk.
jastreb777
18 May 2012
Warenwolf, on 18 May 2012 - 12:23 PM, said:
Tenk je vrlo spor (max 30 kmh i 11 kmh revers) - ja ga nisam testirao sa zadnjim motorom, tako da ne znam kakav je u toj konfiguraciji, ali sa početnim motorom nemaš agilnost, a akceleracija je strani pojam. Ako je vjerovati onom što ljudi na forumu pričaju, nema neke bitne razlike. Znači, ako precijeniš situaciju - nema ispravljanja greške (kao što možeš sa jednim IS-3 ili VK4502A ).
Vidiš da imaš oklopne vrijednosti 180 mm ali da su to sve manje ili više "ravne" površine (zaobilazim priču o weak spots kojih ovaj tenk i te kako ima). To znaci da u borbama ispod 100 metara velika većina tier 7 tenkova će te u 50-70 % slučajeva probušiti. Oklop nije loš na papiru ali definitivno zahtjeva da ga ukosiš i da se boriš na idealno sa 200+ metara razdaljine (300+ što se tiče tier 8+). Problem ovog tenka je što u stock konfiguraciji koristiš topove sa 0.45-0.46 preciznosti koji nisu adekvatni na tim razdaljinama...
Zadnji top je 107 mm Zis-24. Taj top ima zvaničnu preciznost 0.38, ali ja lično osjećam da postoji bug u ovom topu i da je realna preciznost 0.4+. Osim manjka preciznosti i priličnog aiming time od 3.4 sek, mislim da je ovo solidan top. Ali -
Zadnji ali veliki minus ovog tenka je što pogodak u 2/3 tenka (od pozada i sa strane) može dovesti do požara.
I na kraju da dodam da ovaj tenk prema statistikama ruskog servera (20 000+ KV-4 tenkova) ima najlošiji WR od svih tier 8 teških tenkova sa 46,2 % WR.
Jad i čemer. Totalno si "ovisan o timu" a to ti u WoT eufemizam za "e sad si ga na*ebo"
Spoiler
sputnjik1957
22 May 2012
Warenwolf, on 18 May 2012 - 12:23 PM, said:
Tenk je vrlo spor (max 30 kmh i 11 kmh revers) - ja ga nisam testirao sa zadnjim motorom
Zadnji top je 107 mm Zis-24. Osim manjka preciznosti i priličnog aiming time od 3.4 sek, mislim da je ovo solidan top.
- ovaj top samo KV-4 koristi
Zadnji top je 107 mm Zis-24. Osim manjka preciznosti i priličnog aiming time od 3.4 sek, mislim da je ovo solidan top.
- ovaj top samo KV-4 koristi
Tenk kao da je pao sa marsa pravo u rusko stablo. Treba ti 100k exp da ga napicis u full-u a posle ni jedan deo ne odgovara na ST-I. Ni jedan!
Posto je ovo jako frustrijace verujem da ce mnogi kao stock istraziti ST-I i prodati ga brze-bolje.
zbing
23 May 2012
Jedino za sta je KV-4 donekle dobar je ramovanje - toliko o ovom tenku. ST-I ce sigurno jos neko vreme biti retka pojava jer za ovaj grind stvarno trebaju konjski zivci...
Warenwolf
23 May 2012
sputnjik1957
23 May 2012
_ramrus_
24 May 2012
ja sam istražio zadnji top na kv4 i skužio da sam potrošio 60k xp na kv4 bez veze.
preciznost je očajna, 3.4sec aim time,druga kupola ima bezobrazan bug na mantletu ( neznam jeli namjerno ili ne) ali znam da me i kv5 buši bez problema
ako usporedite zis6 sa zis24
reload 7.7sec / 9.9 sec (kv elitan je imao 7.38 reload na zis6 prije 7.3 patcha, sad vise kv2 ne igram pa neznam )
dmg cca 300/300
pen 167/227(?)
preciznost ( ma zis6 je bolji i točka, što god pisalo na papiru za preciznost )
zaključak držite se stok konfiguracije, zis6 je odličan top, tier 7 ima problema s vama, ako ste jedini tier 8 slobodno možete rush preko centra na kampinovki, samo se pazite 88mm L71 - to vam je najveći neprijatelj
ja sam se vratio na stok konfiguraciju i što se tiče creditsa ili na nuli ili 10k +
a sa zis24 sam ili na nuli ili 10k-15k minus ( opalim 10-15 granata po rundi )
preciznost je očajna, 3.4sec aim time,druga kupola ima bezobrazan bug na mantletu ( neznam jeli namjerno ili ne) ali znam da me i kv5 buši bez problema
ako usporedite zis6 sa zis24
reload 7.7sec / 9.9 sec (kv elitan je imao 7.38 reload na zis6 prije 7.3 patcha, sad vise kv2 ne igram pa neznam )
dmg cca 300/300
pen 167/227(?)
preciznost ( ma zis6 je bolji i točka, što god pisalo na papiru za preciznost )
zaključak držite se stok konfiguracije, zis6 je odličan top, tier 7 ima problema s vama, ako ste jedini tier 8 slobodno možete rush preko centra na kampinovki, samo se pazite 88mm L71 - to vam je najveći neprijatelj
ja sam se vratio na stok konfiguraciju i što se tiče creditsa ili na nuli ili 10k +
a sa zis24 sam ili na nuli ili 10k-15k minus ( opalim 10-15 granata po rundi )