Jump to content


[POMOC] XVM mod - temat zbiorczy


  • Please log in to reply
3173 replies to this topic

rapnyt #1 Posted 13 May 2012 - 02:12 PM

    Private

  • Player
  • 13600 battles
  • 16
  • [OGROM] OGROM
  • Member since:
    02-12-2012
Mimo wszystkich wskazowek nie jestem w stanie skonfigurowac.

Czym sie roznia wersje Lite od Full ? Ktora wziac ? Jak zrobic, zeby byly statystyki poszczegolnych graczy z iloscia % zwyciestw ?

Zgralem wszystkie pliki, potem plik XVM.xvmconf do flash i uzylem tego edytora https://sites.google...wiki/xvm-editor do konfiguracji, ale jakos nic tam nie moglem zrobic. Moze ktos ma juz skonfigurowany plik samemu ?

A i czy tylko tak da sie to konfigurowac ?

Sensej_PL #2 Posted 13 May 2012 - 03:33 PM

    Private

  • Player
  • 3197 battles
  • 9
  • Member since:
    04-22-2012
Mam wersję Full i pokazuje mi ona liczbę bitew, rating oraz % zwycięstw graczy więc wnioskuję że Lite tego nie robi.

Odnośnie konfiguracji to polecam wrzucenie któregoś konfigu dołączonego do paczki z modem, znajdują się w folderze xvm-wot/samples/user configs. Mi np. pasują wersje Zver i rreedd które mogę polecić i tobie :)

rapnyt #3 Posted 14 May 2012 - 03:06 PM

    Private

  • Player
  • 13600 battles
  • 16
  • [OGROM] OGROM
  • Member since:
    02-12-2012
Niby tez tak, sprawdzalem moda SFxz i chcialem zeby przy ikonach czolgow byly od razu nazwy jak na zdjeciu ale nie ma :/ zgrac wystarczy tu ? :

World of Tanks\res_mods\0.7.3\gui\flash

plik XVM.xvmconf

rapnyt #4 Posted 14 May 2012 - 03:38 PM

    Private

  • Player
  • 13600 battles
  • 16
  • [OGROM] OGROM
  • Member since:
    02-12-2012
albo inaczej, moze ja po prostu zle patrze :) jak zrobic zeby miec w grze te ikony czolgow ?

http://tinypic.com/v...pic=23mwoc8&s=6

MARUD1 #5 Posted 14 May 2012 - 10:04 PM

    Sergeant

  • Player
  • 28169 battles
  • 270
  • [_KOR_] _KOR_
  • Member since:
    04-23-2011

*
POPULAR

View Postrapnyt, on 13 May 2012 - 02:12 PM, said:

Mimo wszystkich wskazowek nie jestem w stanie skonfigurowac.

Czym sie roznia wersje Lite od Full ? Ktora wziac ? Jak zrobic, zeby byly statystyki poszczegolnych graczy z iloscia % zwyciestw ?

Zgralem wszystkie pliki, potem plik XVM.xvmconf do flash i uzylem tego edytora https://sites.google...wiki/xvm-editor do konfiguracji, ale jakos nic tam nie moglem zrobic. Moze ktos ma juz skonfigurowany plik samemu ?

A i czy tylko tak da sie to konfigurowac ?

Jak byś poszukał to byś znalazł a nie kolejny śmieciowy topic. Ale masz niech stracę:

1.Ściągamy i instalujemy na "C" dysku:
DokanLib 0.6.0
2.Sciągamy:
xvm-full-2.0.zip
Zapisujemy go do foldery z grą:
C/ Games/World_of_Tanks
a następnie wypakowujemy do folderu z grą: -Prawy przycisk myszy- "wypakuj tutaj"
Jeżeli po polecenu "wypakuj tutaj" pokaże się "potwierdź zmianę pliku" klikamy "wszystkie"
3. Teraz mamy nowy folder w folderze z grą o nazwie "xvm-doc". Otwieramy go, dalej otwieramy "samples" i otwieramy 'Full config" a z tego folderu(Full config) kopiujemy plik o nazwie XVM do
C:\Games\World_of_Tanks\res_mods\0.7.2.\gui\flash

4. Następnie startujemy gre za pomocą programu
"wot-xvm-proxy" który znajduje sie w folderze z grą;
C:\Games\World_of_Tanks
Po kliknięciu na ten program pojawi się czarne okienko i po paru sekundach gra się uruchomi. U mnie wszystko wyszło mimo że nie jestem orłem komputerowym.
Ps. Nie zamykać czarnego okienka, za każdym razem jak chcemy mieć widoczne statystyki innych graczy grę startujemy za pomocą
"wot-xvm-proxy"
Jeżeli pomogłem proszę o plusika. Pozdrawiam
edit:
Do wersji 7.3
1.Ściągamy i instalujemy na "C" dysku:
DokanLib 0.6.0
2.Sciągamy:
xvm-full-2.2.zip
dalej tak samo jak w pkt. 2
3.Teraz mamy nowy folder w folderze z grą o nazwie "xvm-doc". Otwieramy go, dalej otwieramy "samples" i otwieramyTeraz mamy nowy folder w folderze z grą o nazwie "xvm-doc". Otwieramy go, dalej otwieramy "samples" i otwieramy "Full config EN" a z tego folderu("Full config EN") kopiujemy plik o nazwie XVM do
C:\Games\World_of_Tanks\res_mods\0.7.3.\gui\flash
punkt 4 bez zmian
Powodzenia

jakub_czyli_ja #6 Posted 23 May 2012 - 10:59 AM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 35266 battles
  • 3,498
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    09-17-2011

View Postandrzeja7, on 23 May 2012 - 10:06 AM, said:

nie działa u mnie
A u nas mod tak, szklane kule nie.

mattoid1973 #7 Posted 23 May 2012 - 07:54 PM

    Corporal

  • Player
  • 11471 battles
  • 190
  • Member since:
    07-15-2011
hmmm.... wczoraj mi przestał działać XVM. U Was działa, czy ktoś jeszcze ma problemy?

ciochu #8 Posted 23 May 2012 - 07:59 PM

    Sergeant

  • Player
  • 51238 battles
  • 241
  • Member since:
    04-26-2011
rano mi działa  teraz też nie działa

mattoid1973 #9 Posted 23 May 2012 - 08:14 PM

    Corporal

  • Player
  • 11471 battles
  • 190
  • Member since:
    07-15-2011
U mnie ewidentnie wywala time out-a. Tak jakby nie mógł się połączyć z proxy i pobrać statystyk.

ini1 #10 Posted 23 May 2012 - 09:23 PM

    Major

  • Player
  • 51531 battles
  • 2,981
  • [SAMI] SAMI
  • Member since:
    07-19-2011
nom, u mnie też kicha :{

jakub_czyli_ja #11 Posted 23 May 2012 - 09:58 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 35266 battles
  • 3,498
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    09-17-2011
To się zdecydujcie - czy nie działa cały mod - nie ma śladów po XVM w grze, czy 'tylko' nie dociąga statystyk?
Mi też czasem dociąga, czasem nie, możliwe że to ze względu na jego popularność serwer jest przeciążony i z tym niewiele się da zrobić.

MacusFlash #12 Posted 23 May 2012 - 10:08 PM

    Major General

  • Player
  • 37173 battles
  • 5,915
  • Member since:
    09-29-2011

View Postmattoid1973, on 23 May 2012 - 08:14 PM, said:

U mnie ewidentnie wywala time out-a. Tak jakby nie mógł się połączyć z proxy i pobrać statystyk.

Wrzuć do folderu XVM plik konfiguracyjny.

Lakhla #13 Posted 24 May 2012 - 10:17 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 16483 battles
  • 583
  • Member since:
    07-24-2011
Server nie huka. Padl, albo raczej nie wyrabia - na poczatku dziala a potem jakby nie dociagal statystyk.

I zaden config nie ma tu nic do rzeczy skoro raz dziala a raz nie. Nawet zwiekszenie limitu do 14000 ms nie pomaga.

Pozdrawiam

mattoid1973 #14 Posted 24 May 2012 - 11:54 AM

    Corporal

  • Player
  • 11471 battles
  • 190
  • Member since:
    07-15-2011

View PostMacusFlash, on 23 May 2012 - 10:08 PM, said:

Wrzuć do folderu XVM plik konfiguracyjny.
Plik konfiguracyjny znajduje się (o ile mnie pamięć nie myli, a sprawdzić teraz nie mogę) w res_mods\gui\flash
No i w tym miejscu go mam. Do przedwczoraj działało, a teraz dupa blada.

View PostLakhla, on 24 May 2012 - 10:17 AM, said:

Server nie huka. Padl, albo raczej nie wyrabia - na poczatku dziala a potem jakby nie dociagal statystyk.

I zaden config nie ma tu nic do rzeczy skoro raz dziala a raz nie. Nawet zwiekszenie limitu do 14000 ms nie pomaga.

Pozdrawiam
Czyli nie tylko ja mam problemy... ufff :)

NotF0und #15 Posted 24 May 2012 - 12:00 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 26147 battles
  • 284
  • Member since:
    12-17-2010
Tak, nie tylko Ty, Lakhla zapewne ma rację, XVM stał się zbyt popularny i jego serwer się zapycha.

Psycho2a #16 Posted 24 May 2012 - 12:17 PM

    Corporal

  • Player
  • 34850 battles
  • 104
  • Member since:
    01-10-2012
Mam problem z Druid's Icon Mod - Jak zainstalować XVM i właśnie te ikonki żeby działały poprawnie? Jak kopiuje pliki od statystyk to ikonki czołgów z drużyny przeciwnika są w lustrzanym odbiciu. Z kolei jak skopiuje pliki od DIM to nie mam statystyk. Ma ktos jakieś rozwiązanie?

Xalard #17 Posted 24 May 2012 - 02:34 PM

    Sergeant

  • Player
  • 6799 battles
  • 214
  • Member since:
    04-27-2011
Wrzuć pliki od DIM i potem wyedytuj plik World_of_Tanks\res_mods\0.7.3\gui\flash\XVM.xvmconf . Jak nie wiesz co zmienić to zajrzyj do plików pomocy w World_of_Tanks\xvm-doc

Lakhla #18 Posted 24 May 2012 - 02:38 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 16483 battles
  • 583
  • Member since:
    07-24-2011

View PostYameso, on 24 May 2012 - 12:17 PM, said:

Mam problem z Druid's Icon Mod - Jak zainstalować XVM i właśnie te ikonki żeby działały poprawnie? Jak kopiuje pliki od statystyk to ikonki czołgów z drużyny przeciwnika są w lustrzanym odbiciu. Z kolei jak skopiuje pliki od DIM to nie mam statystyk. Ma ktos jakieś rozwiązanie?

Mozna miec ikonki jakie sie chce. Jesli sa lustrzane to:


Otworz notatnikiem pli xvm.xvmconf  z katalogu World_of_Tanks\res_mods\0.7.3\gui\flash znajdz ciag

 "mirroredVehicleIcons": true,

i zamien na

"mirroredVehicleIcons": false,

Zapisz zmiany.

To wszystko.

Pozdrawiam

Edited by Lakhla, 24 May 2012 - 02:40 PM.


Soobocz #19 Posted 25 May 2012 - 08:11 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 7925 battles
  • 332
  • [PPSW] PPSW
  • Member since:
    02-12-2011
Dobra szybkie pytanko. :)

Jak mam wotloggera to otwieram dwa okna przed uruchomieniem klienta wota ?
Jedno do tego moda drugie do wotloggera?

Alex077 #20 Posted 25 May 2012 - 08:15 AM

    Corporal

  • Player
  • 38612 battles
  • 118
  • Member since:
    02-08-2011

View PostSoobocz, on 25 May 2012 - 08:11 AM, said:

Dobra szybkie pytanko. :)

Jak mam wotloggera to otwieram dwa okna przed uruchomieniem klienta wota ?
Jedno do tego moda drugie do wotloggera?
tak. uruchom wotloggera a później xvm.




4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users