Jump to content


[POMOC] XVM mod - temat zbiorczy


  • Please log in to reply
1705 replies to this topic

lechita #81 Posted 09 July 2012 - 09:26 PM

    Private

  • Player
  • 13679 battles
  • 2
  • Member since:
    03-01-2011
Miałem to samo. Chodził mi XVM na poprzednich patchach, a na tym nie było statystyk. Na ekranie bitwy miałem znaczek załadowanego XVM i nic. Pomogło wgranie pliku konfiguracyjnego z katalog FULL CONFIG EN

darkqq323 #82 Posted 09 July 2012 - 09:31 PM

    Senior Sergeant

  • Clan Commander
  • 26569 battles
  • 891
  • [WHYME] WHYME
  • Member since:
    02-18-2012
Mam pytanie odnośnie xvm, ostatnio jak włączam wota przez ten program to na początku gry nie mam statystyk. Na następnej już mam i później znowu brak i często tak na zmianę, przeplatają się bitwy z i bez statystyk :D Dziwne bo wcześniej jakoś grałem bez tego a teraz już się przyzwyczaiłem i jakoś nie mogę grać bez tego. Może dlatego, że wiem kto stoi za ścianą i czy mam się go obawiać ? :D

Kieslowski #83 Posted 09 July 2012 - 09:52 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 6267 battles
  • 24
  • Member since:
    02-18-2012

View Postdarkqq323, on 09 July 2012 - 09:31 PM, said:

Mam pytanie odnośnie xvm, ostatnio jak włączam wota przez ten program to na początku gry nie mam statystyk. Na następnej już mam i później znowu brak i często tak na zmianę, przeplatają się bitwy z i bez statystyk :D Dziwne bo wcześniej jakoś grałem bez tego a teraz już się przyzwyczaiłem i jakoś nie mogę grać bez tego. Może dlatego, że wiem kto stoi za ścianą i czy mam się go obawiać ? :D

1.Sprawdzić czy wersja jest aktualna
http://code.google.c.../downloads/list
2. Przypadek dotyczy albo szybkich komputerów albo słabych łącz ( tu brak mojej wiedzy). Kiedyś,w wcześniejszych wersjach miałem podobny przypadek, teraz już nie mam, ale wtedy pomogło mi:

-otwarcie pliku 'wot-xvm-proxy.exe.config' w edytorze tekstu (np. notatnik, plik po wgraniu XVM znajduje się w folderze z grą)
- zmiana wartości linii:

<setting name="Timeout" serializeAs="String">
<value>7000</value>


z 7000 na np. 20000 (wartość przypadkowa, ale do przyjęcia , proszę nie przesadzać z zbyt dużymi wartościami)
czyli:

<setting name="Timeout" serializeAs="String">
  <value>20000</value>

-nadpisanie pliku.

Edited by Kieslowski, 09 July 2012 - 10:00 PM.


darkqq323 #84 Posted 10 July 2012 - 11:13 AM

    Senior Sergeant

  • Clan Commander
  • 26569 battles
  • 891
  • [WHYME] WHYME
  • Member since:
    02-18-2012
Mam wersje 2.4.1, ale widzę, że dostępna jest 2.4.2 test. Wersje testowe nie będą czasem bardziej bogate w błędy?

Kalsiver #85 Posted 10 July 2012 - 03:59 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 7166 battles
  • 21
  • Member since:
    12-26-2011

View Postdarkqq323, on 10 July 2012 - 11:13 AM, said:

Mam wersje 2.4.1, ale widzę, że dostępna jest 2.4.2 test. Wersje testowe nie będą czasem bardziej bogate w błędy?
Ciągle testuje wersje, i zwykle jest lepiej jak gorzej :D
Zawsze chętnie instaluje najnowsze testy nowego XVM'a

RAHO #86 Posted 11 July 2012 - 06:31 AM

    Private

  • Player
  • 19704 battles
  • 6
  • Member since:
    04-12-2011
http://forum.worldof...contour-mod-74/

RAHO #87 Posted 11 July 2012 - 06:33 AM

    Private

  • Player
  • 19704 battles
  • 6
  • Member since:
    04-12-2011

View PostSoobocz, on 25 May 2012 - 08:11 AM, said:

Dobra szybkie pytanko. :)

Jak mam wotloggera to otwieram dwa okna przed uruchomieniem klienta wota ?
Jedno do tego moda drugie do wotloggera?

http://forum.worldof...contour-mod-74/

Jankes15 #88 Posted 12 July 2012 - 02:13 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 15169 battles
  • 227
  • Member since:
    01-06-2012
nie ogarniam tego nowego konfiguratora. Ogólnie podoba mi się wersja full tyle, że wolałbym mieć swoją konfiguracje OTM`a + staty pod altem którym w zwykłym otmie brakuje. Ma ktoś pomysła jak to zrobić?

jakub_czyli_ja #89 Posted 12 July 2012 - 03:07 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 31252 battles
  • 5,914
  • [-XII-] -XII-
  • Member since:
    09-17-2011

View PostJankes15, on 12 July 2012 - 02:13 PM, said:

nie ogarniam tego nowego konfiguratora. Ogólnie podoba mi się wersja full tyle, że wolałbym mieć swoją konfiguracje OTM`a + staty pod altem którym w zwykłym otmie brakuje. Ma ktoś pomysła jak to zrobić?
Z palca w konfigu, jest ładnie okomentowany.
A jak nie umiesz, to hmm, może to jest znak?

Jankes15 #90 Posted 12 July 2012 - 03:49 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 15169 battles
  • 227
  • Member since:
    01-06-2012

View Postjakub_czyli_ja, on 12 July 2012 - 03:07 PM, said:

Z palca w konfigu, jest ładnie okomentowany.
A jak nie umiesz, to hmm, może to jest znak?
Tak to pewnie znak, że Ty też nie ogarniasz tej aplikacji.

Nie próbowałem dłubać w konfigu.
Wgrałem XVM`a, spodobał mi się tyle, że poza statami wolałem starego OTM`a, więc daruj sobie uszczypliwości.
Ale dzięki za radę

ftomekk #91 Posted 13 July 2012 - 08:53 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8689 battles
  • 49
  • Member since:
    06-05-2012
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie:
http://forum.worldof...w/page__st__540

Fluffy_Nuke #92 Posted 11 August 2012 - 01:56 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 25293 battles
  • 241
  • Member since:
    04-18-2011
jest wymagana jakaś minimalna liczba bitew?

bo mam na nowym koncie 8 i nic nie pokazuje...

proud_pl #93 Posted 11 August 2012 - 06:37 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 10591 battles
  • 856
  • [B69] B69
  • Member since:
    04-13-2011
Musisz poczekać aż serwer zaktualizuje dane, co według tego co widzę ma miejsce co ~3 dni(?).

Edited by proud_pl, 11 August 2012 - 06:37 PM.


KakaowyDuszek #94 Posted 12 August 2012 - 12:38 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 18293 battles
  • 974
  • Member since:
    04-09-2012

View Postdarkqq323, on 09 July 2012 - 09:31 PM, said:

Mam pytanie odnośnie xvm, ostatnio jak włączam wota przez ten program to na początku gry nie mam statystyk. Na następnej już mam i później znowu brak i często tak na zmianę, przeplatają się bitwy z i bez statystyk :D Dziwne bo wcześniej jakoś grałem bez tego a teraz już się przyzwyczaiłem i jakoś nie mogę grać bez tego. Może dlatego, że wiem kto stoi za ścianą i czy mam się go obawiać ? :D
ja tak mam gdy dam bitwa i zminimalizuje okno ( nim pojawi się ekran drużyn) i włączę jakąś stronkę albo napisze coś na gg, więc z tego wnioskuje że w moim przypadku może to być wina zbyt obciążonego neta albo coś w tym stylu może u ciebie jest podobnie

Lakhla #95 Posted 12 August 2012 - 07:32 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 12186 battles
  • 760
  • [PMHCV] PMHCV
  • Member since:
    07-24-2011
Zmien czas oczekiwania w pliku configuracyjnym na np 15000 ms. Faktem jest tez ze serwer ma swoje lepsze i gorsze dni ;)    W te najgorsze czasem wogole statsy nie funkuja.

Pozdrawiam

Nostradamus_ #96 Posted 12 August 2012 - 07:03 PM

    Private

  • Player
  • 8582 battles
  • 1
  • Member since:
    04-22-2012
Witam forumowiczów,

Mam mały problem z modem xvm 2.5.1.

Od kąd pojawił się nowy patch 0.7.5 zainstalowałem XVM Full 2.5.1 (WoT client 0.7.5) i wszystko ładnie chodziło. Nagle z dnia na dzień cały xvm mi nie działa.
1. Przeinstalowywałem wot (odinstalowałem i zainstalowałem) - nie pomogło
2. Zainstalowałem od nowa mod XVM Full 2.5.1 - nie pomogło (dla Lite też nie pomogło) - krok po kroku zgodnie z instrukcjami i przekopiowaniem XVM.xvmconf z katalogu .../xvm-doc/samples/Full config EN/ do katalogu .../res_mods/0.7.5/gui/flash/
3. Przeinstalowałem biblioteki Dokan 6.0 - nie pomogło

Uruchamiam grę przez wot-xvm-proxy.exe i pokazuje mi coś takiego
http://imageshack.us...eztytuuulb.jpg/

Włączać bitwę to pojawia mi sie taki oto screen
http://imageshack.us...3/shot020m.jpg/

Jak widać na dole pokazuje jakby był załadowany mod xvm 2.5.1, ale nie pokazuje mi efficiency, szansy drużyny na wygranie pojedynku. Wcześniej wszystko to działało a teraz z dnia na dzień przestało  :(


PS. Mam zainstalowane celowniki i skórki ale to chyba nie przeszkadza modowi.
Grę mam zainstalowana na dysku E:/ ....  może tutaj jest zonk ?, wcześniej też miałem na E:/ i chodziło

coś takiego mi pisze w okienku:
...Exception: System.Net.Web.Exception:Upłynął limit czasu operacji....

Proszę o pomoc i z góry dziekuję :)

Edited by Nostradamus_, 13 August 2012 - 09:59 PM.


Saspl #97 Posted 17 August 2012 - 10:20 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 11477 battles
  • 186
  • [-DWS-] -DWS-
  • Member since:
    10-31-2011
Dobra chyba mam przyczynę ....

Bardzo proszę o sprawdzenie na jakich uprawnieniach działa Wam XVM ?
Mnie na koncie z ograniczeniami nie pokazuje NIC - bez żadnych zmian na koncie administratora - DZIAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Swoją drogą to kto tak pisze teraz programy ?


Dokładnie!
wot-xvm-proxy.exe MUSI BYĆ uruchomione z prawami admina - tedy działa.

Edited by Saspl, 17 August 2012 - 11:07 PM.


___rudy102 #98 Posted 31 August 2012 - 01:02 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 17523 battles
  • 1,377
  • Member since:
    02-04-2012
Ściągnąłem tego moda i teraz jak pozbyć się tych ikonek przy nickach i przywrócić paski z HP na standardowe? Co zmienić w konfiguracji bądź który plik wypieprzyć? Bo mi potrzebne tylko statystyki, a domyślny wygląd WoTa mi bardziej odpowiada ...
EDIT
Dobra, już sobie poradziłem. :)

Edited by ___rudy102, 31 August 2012 - 01:38 PM.


Zarber #99 Posted 31 August 2012 - 01:26 PM

    Private

  • Player
  • 7546 battles
  • 7
  • Member since:
    08-16-2012

View Post___rudy102, on 31 August 2012 - 01:02 PM, said:

Ściągnąłem tego moda i teraz jak pozbyć się tych ikonek przy nickach i przywrócić paski z HP na standardowe? Co zmienić w konfiguracji bądź który plik wypieprzyć? Bo mi potrzebne tylko statystyki, a domyślny wygląd WoTa mi bardziej odpowiada ...

Przejrzyj sobie przykładowe konfiguracje użytkowników, może akurat coś Ci podpasuje (xvm-doc\samples\User configs). Możesz też wygenerować plik konfiguracyjny z własnymi ustawieniami (https://sites.google...wiki/xvm-editor).

MasterChief26 #100 Posted 04 September 2012 - 12:11 AM

    Lance-corporal

  • Clan Diplomat
  • 19925 battles
  • 91
  • Member since:
    04-13-2012
Czy wy dzisiaj tez macie problemy z XVM? Działał sobie normalnie do ok. godz. 19 i najnormalniej  w swiecie przestał. :) Ekran przed bitwą na którym pokazuje tanki wczytuje bardzo dłuzo (znaczy tanki pokazuje długo, bo sama tabelka jest), no i nie ma statystyk :) Jakieś problemy z serwerami?

Edited by MasterChief26, 04 September 2012 - 12:16 AM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users