←  Off-topic

Main page

»

Vrlo dobra igra dolazi 25-tog!

CrniVrag's Photo CrniVrag 03 Jun 2012

View Post8OJ4N, on 23 May 2012 - 04:53 PM, said:

Joooj, sjecam se te misije! Haha. Koliko puta sam je ponovio samo dok se sve nije poklopilo na kraju. :[]
Bila je ona fora: stavi mine u obliku dijamanta pa kad prvi pukne, druga dva se nabiju na ostale kad podju da ga zaobilaze. I tad moras onog zadnjeg. UZAS!

Ma super misija, samo si morao jednu postaviti na cestu, a druge sa desne strane ceste oko onog grmlja jer su tuda obično zaobilazili. Najjača misija je bila kad si napadao zrakoplovnu bazu na Everonu pa si prvo morao maknuti onu Shilku da pozoveš Cobre, a i misije sa tenkovima su bile extra zabavne :Smile_veryhappy:

Sad imam novi komp, a Flashpoint nigdje kak spada za skinuti :Smile_sad:

Aqarius's Photo Aqarius 03 Jun 2012

Ne znam jeste li igrali Resistance. Ima jedna misija skroz na kraju kad treba da se usunjas na aerodrom i sabotiras dva SU-25. Teren pustinja, nigde zbuna, avioni na otvorenom, pod reflektorima, sve vrvi od vojnika... Posle odprilike nula pokusaja sam ostavio satchele kod kuce, uzeo RPG i prosto ih pomeo sa susedne dine :Smile_veryhappy:

BTW, OPF se sada prodaje pod nazivom ARMA Cold War Asault (Bohemia poseduje igru, ali ime Operation Flashpoint je ostalo Codemastersu)
http://store.steampo....com/app/65790/

pendulic_BIA's Photo pendulic_BIA 03 Jun 2012

mnogo teska misija,ja se ne secam kako je predjoh.
taj ARMA cold war assault jeste OFP al su mu stavili ARMA1 engine,sto je za pohvalu.

sto se tice iron fronta:odmah vidim da je AI uzasan i da je trebalo ubaciti vise mehanizacije.
naravno za nas,korisnike narodne verzije, je jos neigriva jer prokleti fade jos nije krekovan...

8OJ4N's Photo 8OJ4N 04 Jun 2012

AI jeste uzasan, ali kad je setovan na 'novice'. Stavi ga na super AI pa ces onda pocet da places kad pocnu da te opkoljavaju, prave protinapade i zasipaju granatama i mitraljeskom vatrom dok ti se drugi dio tima privlaci sa boka.
Provjereno. Igrao sam sinoc co-op s drugom i stavili smo super AI. Taman kad smo mislili: ''ok, ovo selo je cisto'', napravise kontranapad s lijevog flanka, i pometose nas dok  smo se mi oporavljali od iznenadjenja.

Jos tenkova ce dodati vremenom. Zasad vise volim da se vozim u T-34. Na njega protivoklopni top skoro nikakvo dejstvo nema zbog onog ukosenog oklopa, pogotovo dok juris pa nemogu da te propisno uhvate na nisan. Samo okrenes prednju stranu, zaletis se i vec si medju neprijateljskim linijama. Strasno brz i fin tenk.

pendulic_BIA's Photo pendulic_BIA 04 Jun 2012

dobro majku mu j***m dal stvarno mislis da cu posle godina i godina ludovanja sa OFP i svim nastavcima stvarno staviti na novice :Smile_Default:  ?
moguce je da zbog fade zastite AI bude brljav,djavo da ga nosi...
ipak ti imas oridjidji.
morali su vise da se istale barem za avijaciju,pre svega sovjetsku.
ne staviti ni mig,ni yak a narocito sturmovika je debilizam.
nadam se da ce izbacivati cesto DLC,mogu da idu na foru WOT-a sto bi bilo fantazija.

izigraj to sto pre pa reci vredi li dati 30e il ne,pozuri dok nas u SRB kurs ne sabije :Smile_veryhappy:

Hrvoje_RI's Photo Hrvoje_RI 04 Jun 2012

je li netko probao?

Da li vijedi dati 30 eura za igru. Iskreno: Ne.
Zasto? Zato sto nisu ispeglali sve bug-ove. Trude se, ali nije jos to kompletna igra.
Sacekaj neku akciju na Steam-u kad bude cijena niza za 10-20%
Kad je tek izasla, igra se prodavala jeftinije. Prava cijena bi joj, po meni, bila 25 eura.

Ja sam je kupio jer obozavam igre tog tipa. I kao sto sam rekao, jos se nisam pokajao, vjerovatno jer imam par pajtosa s kojima igram svako vece. Imamo klan, pravimo co-op misije do 30 igraca, igramo takticki i zabavno je. Igra tog tipa je najbolja u drustvu, nisam je ni kupovao zbog singleplayer-a.
Iron Front nije brzi shoter kao neke druge igre. Gine se lako, jedan metak ti presudi, i treba biti izrazito strpljiv i oprezan u svakom okrsaju. Igra ima svoje momente.
Ipak, nema mnogo igara u kojoj troje ljudi gura protivtenkovski top dok ulicom dolazi tenk, a kojem jedan od boraca pokusava da odvuce paznju granatama i dimnim bombama. Neke situacije itekako lice na ratne melodrame. :}
To nije igra u kojoj je sve unaprijed odredjeno, svaki sukob sa neprijateljom je uvijek drugaciji. Nekad prezivis juris na neprijateljske rovove pod uraganskom vatrom, i sam sebe pitas, kako sam uspio ovo? Nekad pogines od zalutalog metka, misleci da si dovoljno skriven u sumi. :D

Mozda izbace free weekend igranje, pa probajte. Nekom ce da se svidi, nekom nece.
Meni se svidjelo.
Igracka baza polako raste, jer vec vidim da se broj servera povecava. Prvo ih je bilo oko tridesetak, a sada vec ima po 60 aktivnih servera.

pusti sad to,sad se setih misije u OFP kad sovjeti napadaju malden,valjda se mesto zvalo saint-pierre.
preuzmes mitraljez i cepas desantne trupe po plazi kad eto idu tenkovi!
kakav sprint i adrenalin pocinje posle toga,tako brzi u bezanju nisu bili ni nemacki sateliti na istocnom frontu i u sev. africi. :Smile_veryhappy:

Aqarius's Photo Aqarius 04 Jun 2012

Ma to je nista. Nekoliko misija pre toga, kad komanda usere napad na Montignac, i ostanes sam u sumi usred opste evakuacije. Odmah u startu su me odvalili u koleno. Prepuzao sam pola ostrva dok sam je presao.

jes vala, ne znas od cega vise punis gace,dal od hind-ova sto prelecu dal od tenkova i bmp koji prolaci na 50ak m.
u svakom slucaju je to mozda i najbolja igra koju sam igrao.
odmah te baci u pricu i akciju,vec u drugoj misiji osvajas selo pa begas od tenkova ko picka,bogotac.

CrniVrag's Photo CrniVrag 04 Jun 2012

View PostAqarius, on 04 June 2012 - 11:59 AM, said:

Ma to je nista. Nekoliko misija pre toga, kad komanda usere napad na Montignac, i ostanes sam u sumi usred opste evakuacije. Odmah u startu su me odvalili u koleno. Prepuzao sam pola ostrva dok sam je presao.

A jeste probali alternativnu misiju?? Ako napad na Montignac ne uspije vraćate se nazad sa ostatkom ekipe u Morton. Onda vašu jedinicu pošalju usred toga u neko selo prije Mortona jer im tamo nešto sumnjivo, kad tamo porokate 2 voda ruskih vojnika, krećete pješke prema Mortonu jer su vam (kao mnogo puta) uništili prevoz, da biste na kraju došli pred Morton i vidjeli kako sve vrvi od ruskih tenkova i pješadije, a onda treba tek do one evakuacijske zone doći.

Ona misija nakon Montignaca kad ostanete sami je inače dosta laka. Ne morate ispaliti ni metak, već puzajući odmah krenete pored šume do prvog grma na čistini, jer kroz šumu prolaze rusi. Pužete dalje do one druge šume gdje se sa lijeve strane vozi BMP, no ako pužete neće vas dirati. U toj šumi možete naići na maksimalno 2-3 rusa ali to ako nemate sreće, a dalje doći do evakuacijske zone je samo lagani šprint. Naravno možete i odmah do sela Province gdje vam je Hind srušio BlackHawk pa tamo vam je ruski džip i možete s njim do evakuacijske zone, ali morate imati sreće da vas BMP i T80 ne porokaju, jer džip je vraški uočljiv.

Znam, znam, doktorirao sam ovu igru, prošao sam ju valjda 150 puta u 3 godine, ali nije mi dalo mira uvijek isprobati neku alternativu. Tako i zadnju misiju kad morate pronaći SCUD i uhititi Gubu, možete rješiti pješice, sa Shilkom koja stoji u jednoj bazi, sa Hindom koji također stoji kod druge baze (samo ga morate natankati) itd, itd... :Smile_blinky:

Pips's Photo Pips 04 Jun 2012

Dajte link na taj ofp, ja sam igrao neki prije par godina mislim da su bili kinezi protiv nekoga ili sjeverni korejci...

View PostPips, on 04 June 2012 - 01:41 PM, said:

Dajte link na taj ofp, ja sam igrao neki prije par godina mislim da su bili kinezi protiv nekoga ili sjeverni korejci...

Evo ti na youtube da vidiš, torrenti su zabranjeni na forumu, a i nema baš dobrih za pronaći, jedino ako preko steama kupiš, tamo ti se vodi pod imenom ARMA cold war assault.

http://www.youtube.c...h?v=lazBEOE0FI8

http://www.youtube.c...h?v=ujS4wJ0RUcY
Edited by CrniVrag, 04 June 2012 - 02:12 PM.

Aqarius's Photo Aqarius 04 Jun 2012

OPF o kome se prica je igra iz 2001, Operation Flashpoint: Cold War Crysis, izdao Codemasters, pravio Bohemia Interactive. Codemasters se posle posvadjao sa programerima, pa je igra ostala timu, ali je ime "Operation Flashpoint" ostalo kod Codemastersa. Posle toga, Codemasters pravi OPF:Dragon Rising gde su negativci kinezi, i OPF:Red River, gde s puca po nekim arapima. Obe igre su teski prosek.

U medjuvremenu, Bohemia interactive je preradila OPF u VBS1 za americke marince, izdala nastavke Arma:Armed Assault i ARMA 2, i sad radi na ARMA 3. Iron Front je u sklopu ove druge porodice igara.

Odavde se moze skinuti besplatna verzija Arme 2 (bez single playera), cisto da malo steknes osecaj. Za OPF:CWC ima unapredjena edicija 'Arma Cold war assault', dosta jeftino, a i narodske je uvek lako naci. Samo treba obratiti paznju: Umesto obicne zastite, sve Real virtuality engine igre koriste FADE sistem, koji ne ometa samu igru, ali kad se aktivira smanjuje preciznost igraca, smanjuje odziv na komande, i na kraju ga pretvori u galeba. Dev tim ima udaren smisao za humor :Smile_veryhappy:

EDIT: cisto da se vidi koliko je igra realna: http://kotaku.com/58...-game-from-2009
Edited by Aqarius, 04 June 2012 - 02:17 PM.

pips, igra je 5e u BG u prodavnicama,sigurno ima i kod vas.
kupi oridjidji i neces se pokajati sto si uzeo.

Okeeej, topic se pretvorio u 'susret vojnih veterana Operation Flashpointa'.

View Post8OJ4N, on 04 June 2012 - 02:18 PM, said:

Okeeej, topic se pretvorio u 'susret vojnih veterana Operation Flashpointa'.

:Smile_veryhappy:

Šta se drugo i moglo dogoditi kad netko spomene najjaču taktičku pucačinu u mliječnoj stazi :|

A ovo je vrh:

Operation Flashpoint's three main islands, Everon, Malden, and Kolgujev, are based on actual existing islands. Everon is the Croatian island of Krk. Malden is the Greek Ionian island Levkas. Kolgujev is based on Tenerife Island, one of the Canary Islands. Another island in the game, Meganissi, the largest island just to the east of Levkas.

:D
Edited by CrniVrag, 04 June 2012 - 02:22 PM.

Pips's Photo Pips 04 Jun 2012

View Postpendulic_BIA, on 04 June 2012 - 02:17 PM, said:

pips, igra je 5e u BG u prodavnicama,sigurno ima i kod vas.
kupi oridjidji i neces se pokajati sto si uzeo.

Ma ja sam igrao ovu iz 2009 i nije bila nešto pa me zanimalo o kojoj se ovdje priča. 5e je ova iz 2001?

jasta, ne mari za grafiku,vazan je osecaj kad igras.
o ovoj iz 2009. mogu reci sve najgore.

EDIT: jedina prava mana je potenciranje da su sovjeti zlocinci.jbg,cesi ih bas po zlu upamtise...
Edited by pendulic_BIA, 04 June 2012 - 02:51 PM.
Get the IPS Communities App for iPhone now!