Jump to content


Modyfikatory załogi.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
12 replies to this topic

Kapitan_Pazdzioch #1 Posted 07 June 2012 - 03:30 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 17713 battles
  • 153
  • [PLE] PLE
  • Member since:
    04-28-2011
Witam,
wie ktoś o co chodzi w modyfikatorach w kartach ewidencyjnych? Nie chodzi mi o atuty, ale o MODYFIKATORY. Szukałem na forum, znalazłem team ale nie było odpowiedzi.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Kapitan_Pazdzioch #2 Posted 08 June 2012 - 04:15 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 17713 battles
  • 153
  • [PLE] PLE
  • Member since:
    04-28-2011
Rozumiem, że nikt nie wie?

KakaowyDuszek #3 Posted 08 June 2012 - 06:10 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 19140 battles
  • 997
  • Member since:
    04-09-2012
jakie modyfikatory? Oo

NotF0und #4 Posted 08 June 2012 - 06:13 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 21772 battles
  • 379
  • Member since:
    12-17-2010
Nie mam dostępu do gry w tej chwili, ale podejrzewam, że chodzi o dodatkowe umiejętności, które możesz wybrać i wytrenować, ale dopiero po osiągnięciu 100% ogólnych umiejętności załoganta

Erika_ltsumi #5 Posted 08 June 2012 - 06:15 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 787 battles
  • 1,993
  • Member since:
    08-14-2010
Nie, to nie to. Sam też nie mogę się domyśleć. Wydaje mi się, że to coś z Wentylacją, czyli np. 5% do umiejętności. Nie mam bladego pojęcia.

KakaowyDuszek #6 Posted 08 June 2012 - 07:53 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 19140 battles
  • 997
  • Member since:
    04-09-2012
aa już wiem jest takie coś w karcie ewidencyjnej pod poziomem doświadczenia
Modyfikator - (i ja mam) nieodstępny też nie wiem co to :)

johanatan #7 Posted 08 June 2012 - 08:33 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 24847 battles
  • 445
  • Member since:
    07-20-2010
Modyfikatory są od początku gry. Po co? nikt tego nie wie. Dewsi już pewnie też nie pamiętają. Możliwe, że będą tam wyświetlane dodatkowe umiejętności, jak już wprowadzą dynamiczne wyświetlanie statów w garażu. Czyli za prę lat.

Kapitan_Pazdzioch #8 Posted 08 June 2012 - 09:06 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 17713 battles
  • 153
  • [PLE] PLE
  • Member since:
    04-28-2011
Na jakimś forum wyczytałem, że odblokowuje to się po osiągnięci jakiegoś tam poziomu u czołgisty... Tylko czy to jest prawda...

Poszukam jeszcze na zagranicznych forach, jak coś znajdę to tu napiszę :Smile_Default:

Zmieniłem język na angielski, i już nie piszę "Niedostępne", tylko teraz jest jasno napisane "Not available with major qualification".

http://forum.worldof...crew-modifiers/ z tego wynika, że modyfikatorów jeszcze nie ma, ale to jest z tamtego roku...

OK, znalazłem... Ale do rzeczy: Modifiers (this feature is not in game).
Źródło http://wiki.worldoft...s_and_Penalties i na samym dole jest napisane. Można tam też przeczytać kilka ciekawych rzeczy...

Temat do zamknięcia ;)


Swoją drogą, jak myślicie, co to może być GDYBY KIEDYŚ to dodali?

Edited by jastrzomb6, 08 June 2012 - 09:41 PM.


aleksanderTI #9 Posted 08 June 2012 - 09:48 PM

    Private

  • Player
  • 26607 battles
  • 6
  • [G2G] G2G
  • Member since:
    03-08-2012
Mam pytanie czy po osiągnięciu przez załogę 100% i odblokowaniu umiejetności jezeli po zwolnieniu do koszar  i sprzedaniu czołgu przełoże do innego czołgu to stracę to doświadczenie i umiejetności?

Kapitan_Pazdzioch #10 Posted 08 June 2012 - 09:52 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 17713 battles
  • 153
  • [PLE] PLE
  • Member since:
    04-28-2011
Nie - ale jak przełożysz to będziesz musiał przekwalifikować na dany czołg, jeśli mają 100% i będziesz chciał ich przekwalifikować to na 80% za darmo, na 90 za 20k, natomiast na 100% 200 golda. To wszystko od osoby.
Zapomniałem dodać, że jeśli zmieniasz też typ pojazdu (heavy, med etc.) to w tedy te wartości się zmieniają, czyli na 60% - FREE, 80%  - 20k oraz 100% za 200 golda. Ciekawie też jest zrobione, że np. jak przekładasz załogę z jakiegoś zwykłego czołgu heavy na dajmy na to lowe, to nie musisz ich przekwalifikowywać. W praktyce wygląda to tak, że przekładam 100% załogę z E-100 na lowe, to na lowe ta załoga też ma 100% mimo, iż załoga jest na lowe.

Edited by jastrzomb6, 08 June 2012 - 09:57 PM.


aleksanderTI #11 Posted 09 June 2012 - 12:35 PM

    Private

  • Player
  • 26607 battles
  • 6
  • [G2G] G2G
  • Member since:
    03-08-2012
Tak dzieki wyglada to tak że przełożyłem z M6 na T29 wszyscy maja 100% ale są na czerwono umiejętności im rosna więc chyba nie muszę ich przekwalifikować?

HaSzPeL #12 Posted 09 June 2012 - 01:04 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 29025 battles
  • 65
  • Member since:
    02-27-2011
Są na czerwono to MUSISZ ich przekwalifikować na obecny czołg.

Beto3 #13 Posted 09 June 2012 - 02:23 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 24668 battles
  • 519
  • [CZAD] CZAD
  • Member since:
    12-30-2011
Jak przenosisz załogę z ciężkiego na następny ciężki, to ona ma minus do umiejętności, zobacz sobie jak najedziesz myszką na załoganta.
Do tego zdobywają tylko 50% doświadczenia zdobytego w bitwie...
Więc nie musisz jak chcesz wolniej szkolić załogę i korzystać z 3/4 jej umiejętności. ;)