←  Nowi Gracze

Main page

»

Kilka pytań

Daniel_14's Photo Daniel_14 15 Jul 2012

1. Jak wymienic w elitach doświadczenie na wolne doświadczenie (a mam tam tylko jakies złote monety...).
2. Która nacja jest najlepsza, bo jak patrze w kompaniach każdy chce ruskie czolgi ;D. (albo poszczególnie które rodzaje w jakiej nacji sa najlepsze).
3. Jakby ktoś mogł pokrótce opisać jak powinienem grać każdym rodzajem czołgów. Wiem że lekkim to raczej starać się wykrywać inne wrogie czołgi żeby np. samobieżne miały co bić.

Z góry dziękuje za pomoc.

P.S. Jak sobie przypomnę jeszcze jakieś to dam znać :D.

glimi's Photo glimi 15 Jul 2012

1. Kliknij po prawej u góry na "wymień doświadczenie" 1gold to 25 wolnego expa. jeżeli nie masz min 25expa na elitach to nie wymienisz.
2. Bo ruskie są najbardziej opancerzone i wytrzymalsze od innych ale za to strasznie powoooooooooooolne

Solaxe's Photo Solaxe 15 Jul 2012

Daniel_14, on 15 July 2012 - 03:47 PM, said:

2. Która nacja jest najlepsza, bo jak patrze w kompaniach każdy chce ruskie czolgi ;D. (albo poszczególnie które rodzaje w jakiej nacji sa

Nie ma "najlepszej" nacji. Gdyby istniala "najlepsza" nacja to nikt nie gralby innymi, nie uwazasz? Rosjanie sa najlatwiejsi do grania, ale nie sa najlepsi.

glimi, on 15 July 2012 - 03:55 PM, said:

2. Bo ruskie są najbardziej opancerzone i wytrzymalsze od innych ale za to strasznie powoooooooooooolne

Niekoniecznie. IS'y akurat sa bardzo mobilne
Edited by Solaxe, 15 July 2012 - 04:04 PM.

christopher2012's Photo christopher2012 15 Jul 2012

2. Jeśli chodzi o wspólne granie to chyba ruskie, ale za to amerykańskie dają dużą zabawy, przynajmniej mi.

I do kompani potrzebują zwykle amx13 90, szybką arte i isów-3, nie biorą td-ków

Kikojo's Photo Kikojo 15 Jul 2012

ad.1 Jak wyżej.
ad. 2 Rzeczu gustu. Panuje opinia, że ruskie mają więcej niż czołgi pozostałych nacji zalet, mi pasują szwaby. ale to rzecz gustu, a także być może braku mojego doświadczenia (max 7 tier i wyzej sie nie wybieram z racji parszywego netu).
ad. 3 Zerknij: http://forum.worldof...uszny-poradnik/

bodek26's Photo bodek26 16 Jul 2012

Jak chcesz pobawić się w snajpera, to polecam PzKpfw V Panther z "długą lancą" L100, przebija wszystko do VIII tieru i niejednokrotnie IX tier. Poza tym jest cholernie celna (0,32) na długich dystansach.
Oczywiście w/w Panthera jest przeciwieństwem ruskich IS, które są dobre z bliska

bodek26's Photo bodek26 16 Jul 2012

Kikojo, on 15 July 2012 - 08:57 PM, said:

ad.1 Jak wyżej.
ad. 2 Rzeczu gustu. Panuje opinia, że ruskie mają więcej niż czołgi pozostałych nacji zalet, mi pasują szwaby. ale to rzecz gustu, a także być może braku mojego doświadczenia (max 7 tier i wyzej sie nie wybieram z racji parszywego netu).
ad. 3 Zerknij: http://forum.worldof...uszny-poradnik/

O co chodzi z tym netem i co do tego maja wyższe tiery ? Boisz się deficytu ? bo tylko takie zgrożenie widzę.
Edited by bodek26, 16 July 2012 - 08:48 AM.

glimi's Photo glimi 16 Jul 2012

bodek26, on 16 July 2012 - 08:48 AM, said:

O co chodzi z tym netem i co do tego maja wyższe tiery ? Boisz się deficytu ? bo tylko takie zgrożenie widzę.

Może ma duży ping przez co go tnie albo go rozłącza co chwile. Na niskich tierach jeszcze to ujdzie ale od VII to już byłby każdą bitwę w plecy.

Daniel_14's Photo Daniel_14 16 Jul 2012

jak narazie harcuje arta amerykanska :D

Daniel_14's Photo Daniel_14 18 Jul 2012

mam problem z wymiana doświadczenia na wolne doświadczenie... jak wchodze w Wymien Doświadczenie i wpisuje to od razu znika i nie mogę potwierdzić. Ktoś wię dlaczego? A może to tylko funkcja premium?
http://imageshack.us.../shot001hw.jpg/

Tu macie ss,a

dzidek_1's Photo dzidek_1 18 Jul 2012

to tylko pixele na monitorze :) - nie dawaj im zarobić kasy skoro robią co chcą z charakterystykami czołgów

DriveBy's Photo DriveBy 18 Jul 2012

Daniel_14, on 18 July 2012 - 09:51 AM, said:

mam problem z wymiana doświadczenia na wolne doświadczenie... jak wchodze w Wymien Doświadczenie i wpisuje to od razu znika i nie mogę potwierdzić. Ktoś wię dlaczego? A może to tylko funkcja premium?
http://imageshack.us.../shot001hw.jpg/

Tu macie ss,a
Wymiana doświadczenia to funkcja premium. Za konwersję 25 xp na free xp płaci się 1 golda.

takie buty, tak myslalem ze to wyzysk XD

glimi's Photo glimi 18 Jul 2012

DriveBy, on 18 July 2012 - 10:34 AM, said:

Wymiana doświadczenia to funkcja premium. Za konwersję 25 xp na free xp płaci się 1 golda.

Żadna funkcja premium tylko normalna opcja dla wszystkich.

Daniel jak ty chcesz wymienić doświadczenie jak nie masz złota?

glimi, on 18 July 2012 - 11:42 AM, said:

Żadna funkcja premium tylko normalna opcja dla wszystkich.

Daniel jak ty chcesz wymienić doświadczenie jak nie masz złota?
A jak się nazywa czołgi za złoto? Czołgi premium. Amunicję za złoto? Premium ammo. Konto za złoto? Konto premium. Wszystko co się robi za złoto określa się jako premium co bynajmniej nie oznacza, że do konwersji xp trzeba mieć konto premium, a jedynie złoto na koncie.

glimi's Photo glimi 18 Jul 2012

DriveBy, on 18 July 2012 - 11:51 AM, said:

A jak się nazywa czołgi za złoto? Czołgi premium. Amunicję za złoto? Premium ammo. Konto za złoto? Konto premium. Wszystko co się robi za złoto określa się jako premium co bynajmniej nie oznacza, że do konwersji xp trzeba mieć konto premium, a jedynie złoto na koncie.

a miejsce w garażu za złoto tez nazwiesz miejscem premium tak samo miejsce w koszarach. złoto to tylko opcjonalna waluta która daje dodatkowe możliwości i nic więcej
Edited by glimi, 18 July 2012 - 11:58 AM.

glimi, on 18 July 2012 - 11:57 AM, said:

a miejsce w garażu za złoto tez nazwiesz miejscem premium tak samo miejsce w koszarach.
Nie nazwę, bo przyjęty na tym forum obyczaj językowy tego nie przewiduje. Jak tak się zacznie te sloty nazywać powszechnie, to też tak je zacznę nazywać.

hmm czyli wyzysk bo złoto musze zakupić tak?
Edited by Daniel_14, 18 July 2012 - 09:23 PM.

Mathog's Photo Mathog 18 Jul 2012

Jeśli tak Ci śpieszno do czołgów wyższego tieru to musisz bulić. Jednak imo nie warto po 200 bitwach wydawać kasy, zagraj z 2000 i wtedy się zastanów czy ta gra jest warta chociaż złotówkę. Chyba że nie interesuje Cię zdobywanie doświadczenia (nie czołgowego, tylko growego) lub też masz mało czasu na grę, wtedy kup sobie premkę i ciśnij na niej.

Daniel_14's Photo Daniel_14 20 Jul 2012

kolejne pytanie :D!!!
czym się rożnia arty w poszczególnych państwach?
Get the IPS Communities App for iPhone now!