Nie mogę przeszkolić załogi z żadnego czoł...
ComandoreBombardiero
18 Jul 2012
Witam
Planuję w niedalekiej przyszłości nabyć Tygrysa II i chciałem zobaczyć ile expa straci załoga na przeszkoleniu jej z innego czołgu. Okazało się, że żadnego załoganta z żadnego niemieckiego czołgu w moim garażu nie mogę przeszkolić na Tiger II.
Dlaczego?
Pozdrawiam
CB
Planuję w niedalekiej przyszłości nabyć Tygrysa II i chciałem zobaczyć ile expa straci załoga na przeszkoleniu jej z innego czołgu. Okazało się, że żadnego załoganta z żadnego niemieckiego czołgu w moim garażu nie mogę przeszkolić na Tiger II.
Dlaczego?
Pozdrawiam
CB
glimi
18 Jul 2012
Dopóki nie masz zbadanego czołgu to nie możesz przeszkolić na niego załogi 
Pamiętaj żeby przenosić załogę zawsze na czołg tego samego typu czyli z HT na HT, TD na TD i itd bo przenosząc na inny typ czołgu załoga 100% zaczyna od 50% a z tego samego typu ze 100% na darmowym masz 80%
Edited by glimi, 18 July 2012 - 07:31 PM.
Pamiętaj żeby przenosić załogę zawsze na czołg tego samego typu czyli z HT na HT, TD na TD i itd bo przenosząc na inny typ czołgu załoga 100% zaczyna od 50% a z tego samego typu ze 100% na darmowym masz 80%
Edited by glimi, 18 July 2012 - 07:31 PM.
ComandoreBombardiero
18 Jul 2012
W takim razie dziwne że mogę przeszkolić załogę np. na Wespe, którego nigdy nie miałem.
No nic, oby opcja pojawiła się po zakupie.
Dzięki za odpowiedź glimi
Pozdrawiam
CB
No nic, oby opcja pojawiła się po zakupie.
Dzięki za odpowiedź glimi
Pozdrawiam
CB
glimi
18 Jul 2012
Może masz po prostu zbadane wespe? nie musisz mieć czołgu kupionego, wystarczy że jest odblokowany.
jakub_czyli_ja
19 Jul 2012
glimi, on 18 July 2012 - 07:28 PM, said:
Dopóki nie masz zbadanego czołgu to nie możesz przeszkolić na niego załogi 
http://wiki.worldoft...ng.2FRetraining
Tyle razy było pisane po polsku, ale szukanie najwyraźniej przerasta.
glimi
19 Jul 2012
jakub_czyli_ja, on 19 July 2012 - 12:21 PM, said:
Ale bzdury, a minusy mi się skończyły.
Daj mi minusa bo pomyliłem się o 10% przy przenoszeniu na inny typ czołgu i zamiast 60% na darmówce dałem 50. Błgam daj mi go
jakub_czyli_ja
19 Jul 2012
Nie, nie pomyliłeś się o 10%.
Napisałeś, że "przenosząc na inny typ czołgu załoga 100% zaczyna od 50%", bez żadnych dodatkowych uwag na temat sposobu przenoszenia, czyli w przypadku darmowego przenoszenia o 10%, a w przypadku przenoszenia za srebro i złoto o odpowiednio więcej.
Nie opisałeś także przypadku przenoszenia za srebro pomiędzy wozami tej samej klasy.
Więcej nabzdurzyłeś niż pomogłeś.
Napisałeś, że "przenosząc na inny typ czołgu załoga 100% zaczyna od 50%", bez żadnych dodatkowych uwag na temat sposobu przenoszenia, czyli w przypadku darmowego przenoszenia o 10%, a w przypadku przenoszenia za srebro i złoto o odpowiednio więcej.
Nie opisałeś także przypadku przenoszenia za srebro pomiędzy wozami tej samej klasy.
Więcej nabzdurzyłeś niż pomogłeś.
glimi
19 Jul 2012
a z tego samego typu ze 100% na darmowym masz 80%
Edited by glimi, 19 July 2012 - 02:57 PM.
ComandoreBombardiero
19 Jul 2012
Nie ma potrzeby być agresywnym Panie Jakubie. Dzięki za linka. Niestety, nie wyjaśnił mi on jeszcze jednej rzeczy - czy możliwe jest przełożenie czołgisty ze 100% i 93% skilla do drugiego czołgu tej samej klasy bez utraty tych 10% (ze 100% na 90%). Czy to jest kwestia wyrobienia więcej expa "na zapas" czy bezstratne przenoszenie jest możliwe tylko za gold?
P.S. Od minusowania są inni Panie Glimi. Ja jestem od głupich pytań
P.S. Od minusowania są inni Panie Glimi. Ja jestem od głupich pytań
jakub_czyli_ja
20 Jul 2012
Bezstratnie tylko za złoto.
Nie narobisz expa na zapas gdy rozwijasz jakiegoś perka, na zapas łapiesz expa gdy masz plusika w miejscu ikonek perków - wtedy exp się odkłada.
Można expa odzyskać z perków przez reset, ale się go traci, i to dużo - na przeszkoleniu załogi za srebro ze 100 do 90% płynie się około 40k expa, na resecie skillów odpowiednio do ilości zgromadzonego expa.
Nie narobisz expa na zapas gdy rozwijasz jakiegoś perka, na zapas łapiesz expa gdy masz plusika w miejscu ikonek perków - wtedy exp się odkłada.
Można expa odzyskać z perków przez reset, ale się go traci, i to dużo - na przeszkoleniu załogi za srebro ze 100 do 90% płynie się około 40k expa, na resecie skillów odpowiednio do ilości zgromadzonego expa.
mechanicalmind
12 Aug 2012
Dżizys... ale sie pan uniosl panie Jakubie. Rzeczywiscie zdanie bylo skonstruowane niechlujnie i pare rzeczy brakowalo ale odrazu zrozumialem o co mniej wiecej chodzi... szczerze powiedziawszy to do tej pory tego nie zauwazylem i dzieki temu nie przenioslem czlonka zalogi hetzer'a na KT ( jak pierwszy raz wszedlem na forum nie mialem pojecia co oznaczaja niektore skroty np. KT... dla swiezaka nijak sie ma do Tiger II. Wiec blagam nie badzcie takimi zarozumialymi hejterami i pomyslcie troche o wygranej ktora niewatpliwie jest wiedza przekazywana slabszym od siebie. Bo przeciez to "glownie" dla nich jest to forum - w ogole juz widze jak wiekszosc tego typu wypowiedzi idzie wam w cztery oczy:). Do tego wszystkiego popelniles dokladnie ten sam zestaw bledow co kolega glimi z wyjatkiem konkretnych liczb. Twoj ostatni post tez jest nie do konca dobrze skonstuowany... na pierwszy rzut oka dla poczatkujacego gracza moze wskazywac na to ze po skasowaniu pierwszej dodatkowej umiejetnosci mozemy przeniesc exp na glowna z wielka strata. "Ale bzdury, a minusy mi się skończyły" <- juz nie mowiac o tym... na zywo w cztery oczy brzmi to tak: "Ale bzdury, a ze troszke zaschlo mi w gardle to Cie nie opluje". Litosci!!! Takie podejscie kojarzy mi sie z kims takim kogo w szkole wszyscy bili i ponizali... tak ten sam ktory zawsze na przerwie siedzial sam a potem zdawal sprawozdanie z twoich zlych uczynkow wychowawczyni... po kilku latach dalszego ponizania sam tez chcial sie wcielic w role swojego oprawcy... aha sam nie mial do tego predyspozycji wiec postanowil sie zabezpieczyc zeby nie sparzyc tylka i ubral sie na niebiesko... a inny schowal sie za klawiatura. Uprzejmosc nie boli zapewniam! Jesli jednak tak bardzo lubicie komus udowodnic swoja wyzszosc w taki wlasnie sposob to polecam robic to w cztery oczy... bo w moich oczach taka osoba sama sie tylko poniza. No i na koniec male sprostowanie do calosci... Nie oceniam nikogo. To tylko prosba o nieco uprzejmosci a nie wyklad o tym kto jest chamem a kto nie. Sam nieraz tak sie tak unosilem gdy zobaczylem na jakims forum temat na ktory ktos mial duzo do powiedzenia (np. bo kilka tysiecy walk to przeciez nie malo czasu i nabytego doswiadczenia) ale ja mialem znacznie wiecej i sobie mysle " jak on smie sie wypowiadac w ogole?" Dobra ide spac bo przez ten Happy tank day i weekend ciezkich czolgow ( mimo ze chodzi w polowie(?) o srednie) nie spie od soboty rano... jakies niebieskie plamy mi przed oczami lataja i pisze o przesadnym uniesieniu a sam tak teraz patrze na swoje i chyba proces mi sie zapetlil... RESET.......
Edited by mechanicalmind, 12 August 2012 - 09:05 PM.
Edited by mechanicalmind, 12 August 2012 - 09:05 PM.
jakub_czyli_ja
13 Aug 2012
mechanicalmind, on 12 August 2012 - 09:02 PM, said:
Dżizys... ale sie pan uniosl panie Jakubie. Rzeczywiscie zdanie bylo skonstruowane niechlujnie i pare rzeczy brakowalo ale odrazu zrozumialem o co mniej wiecej chodzi... szczerze powiedziawszy to do tej pory tego nie zauwazylem i dzieki temu nie przenioslem czlonka zalogi hetzer'a na KT ( jak pierwszy raz wszedlem na forum nie mialem pojecia co oznaczaja niektore skroty np. KT... dla swiezaka nijak sie ma do Tiger II. Wiec blagam nie badzcie takimi zarozumialymi hejterami i pomyslcie troche o wygranej ktora niewatpliwie jest wiedza przekazywana slabszym od siebie. Bo przeciez to "glownie" dla nich jest to forum - w ogole juz widze jak wiekszosc tego typu wypowiedzi idzie wam w cztery oczy:). Do tego wszystkiego popelniles dokladnie ten sam zestaw bledow co kolega glimi z wyjatkiem konkretnych liczb. Twoj ostatni post tez jest nie do konca dobrze skonstuowany... na pierwszy rzut oka dla poczatkujacego gracza moze wskazywac na to ze po skasowaniu pierwszej dodatkowej umiejetnosci mozemy przeniesc exp na glowna z wielka strata.
Wsadzasz gościa z zestawem dodatkowych skilli i 100% skilla podstawowego na czołg, przeszkalasz go na niego - gościu ma nie ruszone dodatkowe skille i 90% skilla podstawowego - popłynąłeś 40k expa potrzebnego na dobicie do 100% podstawy.
Teraz klikasz w 'Drop skills and perks' - wybiersz ile tracisz, i jeżeli masz wystarczająco expa, nagle okazuje się że skill podstawowy doszedł do 100% a ostatni dodatkowy ma mniej o 10% całego zgromadzonego expa (tylko że koszty punktów procentowych rosną nieliniowo) i te 40k które poszły w podstawową umiejętność.
Jedynym warunkiem przelania expa na główną umiejętność podczas resetu jest to, aby było gdzie wlewać.
"Ale bzdury, a minusy mi się skończyły" <- juz nie mowiac o tym... na zywo w cztery oczy brzmi to tak: "Ale bzdury, a ze troszke zaschlo mi w gardle to Cie nie opluje". Litosci!!!
mechanicalmind
20 Aug 2012
Nie czytam nawet co mi odpisales. Wystarczy ze przeczytalem swoje. Strasznie zmeczony bylem... teraz jak to czytam to niewiem czy mam sie smiac czy spalic ze wstydu... aua:D