Jump to content


Nastaveni grafiky, konfigurace, FPS

grafika FPS Pokles FPS Pomoc padaní fps

  • Please log in to reply
1369 replies to this topic

rokocz #1 Posted 10 June 2012 - 09:21 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15799 battles
  • 601
  • [IDDQD] IDDQD
  • Member since:
    01-30-2011
Do tohoto tématu soustřeďte dotazy na téma FPS, nastavení hry a výkonu ve hře. Využijte téma na vkládání popisů svých sestav, nastavení hry a běžných FPS.

Jako základní náhled na vliv jednotlivých nastavení ve WoT lze použít tento rozcestník:
http://forum.worldof...ailu-update-82/

Obecné rady pro zvýšení FPS:
- vypnout (advanced) postprocessing (vysoká náročnost na CPU)
- v případě nedostatku paměti grafiky zapnout kompresi textur
- vypnout stíny (stejně pořádně nefungují)
- vypnout trávu (stejně se zobrazuje jen v určité vzdálenosti od tanku, obrovská zátěž GPU)
- stáhnout kvalitu listí (obrovská zátěž CPU i GPU)
- v případě hodně slabé sestavy stáhnout detaily na úplné minimum, povypínat zvláštní efekty, použít WOT Tweaker

Pokud chcete poradit:
- vložte sem screen aktuálního nastavení
- napište podrobné informace o svém PC/ntb (CPU, grafika, OS, ovladače); pokud nevíte, kde tyto informace vzít, vložte do spoileru log z dxdiag.exe

Příspěvek upraven, bude průběžně aktualizován s novou verzí WOT. Původní obsah příspěvku je ve spoileru.
/JejKey

Spoiler                     

Edited by JejKey, 02 January 2013 - 09:50 PM.


Ostravak_CZ #2 Posted 10 June 2012 - 01:41 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 13431 battles
  • 3,261
  • Member since:
    02-17-2011
Tak to máš několikanásobně výkonnější stroj než já a FPS máme stejné ( A to jedu na full HD)? Mi velmi pomohl WoT Tweaker a vypnutí pohybu stromů a oblohy. Něco mi přidal zapnutý tripple buffering. Obecně pc dost zatěžuje post processing, vysoké vyhlazování atd. Spíše postni screen jak to máš momentálně nastavené + zda máš nejnovější ovladače grafické karty a lidi ti tady určitě poradí.

Gerojak #3 Posted 10 June 2012 - 01:46 PM

    Corporal

  • Player
  • 43351 battles
  • 125
  • [CS-TB] CS-TB
  • Member since:
    11-12-2011

View Postrokocz, on 10 June 2012 - 09:21 AM, said:

Potřeboval bych poradit jak správně nastavit grafiku, tak abych měl vyšší FPS. Nechci používat žádné programy na vypnutí efektů... Moje fps se na různých mapách pohybuje od 12 - 30. Jakkoliv nastavuji grafiku tak se průměrně nedostanu nad 25 fps, takže vím, že ji nastavuji špatně.

poz. toto jsem si četl: http://extrahardware...-tweakguide-wot


můj PC:
grafika: Sapphire Radeon HD 6570 (2048 MB)
procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
RAM: 8 GB
Tak ještě je důležité rozlišení v jakém to máš nastavené a na jaké detaily.

Můj PC:
AMD Phenom II X2 550
RADEON 6570 1GB, rozlišení ve hře 1440x900 - detaily - vysoké
RAM 4GB
FPS: 30-50

Ostravak_CZ #4 Posted 10 June 2012 - 01:50 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 13431 battles
  • 3,261
  • Member since:
    02-17-2011
Já taky doplním svůj "parostroj":
AMD Athlon X2 2.6GHz
4GB RAM 800MHz
ATI 4850 HD 512MB
nastavení celkově něco pod středním, snížené kvality efektů, vody apod. Tweakrem vypnutá obloha + pohyb stromů, rozlišení 1920x1080 pix
FPS: 20-40

Findejs #5 Posted 10 June 2012 - 02:14 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 9119 battles
  • 1,328
  • Member since:
    04-08-2011
Ostraváku,tak to máme podobný stroje.
Průměrný FPS odhadem 30, někdy mi FPS vyskočily i na neuvěřitelných 90!!,dle zobrazení FPS klientem,takže tomu moc nevěřím. (známe ty jejich Bulharský ehm.. Běloruský konstanty,který používají :-D )
Tweaker jsem nepoužil.

tady je screen s nastavením ve hře

Posted Image

Derp_Trollington #6 Posted 10 June 2012 - 02:59 PM

    Veteran

  • Veteran
  • 52679 battles
  • 7,331
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    02-23-2011
Posted Image

FPS - nejhorší na Erlenbergu při pohledu úhlopříčně kolem 20, běžně kolem 50, C2Q@2 GHz + grafika na úrovni desktopové 9600GT (samozřejmě silně CPU-limited). Kompresi textur vypínat jenom pokud máte hodně VRAM (~1 GB pro fullHD).

Stíny fungují pochybně (spíš nefungují), takže vypnuto, vliv na FPS mají minimální. Efekty nepotřebuju, radši vidím, kam mi střela letí. A nejspíš je špatnej popisek mezi Zobrazováním tracírek a Stop pásů (prohozené).

Ostravak_CZ #7 Posted 10 June 2012 - 03:17 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 13431 battles
  • 3,261
  • Member since:
    02-17-2011
tady je mé:
Posted Image

Měl bych zkusit něco poměnit pro zvýšení? Snad tam nemám nějaký kiks :Smile_ohmy:

Derp_Trollington #8 Posted 10 June 2012 - 03:25 PM

    Veteran

  • Veteran
  • 52679 battles
  • 7,331
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    02-23-2011
Zkus to moje + jestli máš 512 MB VRAM na fullHD, tak zapni kompresi textur.

rokocz #9 Posted 10 June 2012 - 04:35 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15799 battles
  • 601
  • [IDDQD] IDDQD
  • Member since:
    01-30-2011
díly za rady, všemožně jsem zkoušel kombinaci vašich nastavení a takto to je asi nejvýš:

http://img854.images...74/shot027n.jpg

edit: sorry za kvalitu (přečíst se to dá)

Edited by rokocz, 10 June 2012 - 04:35 PM.


Ostravak_CZ #10 Posted 10 June 2012 - 04:54 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 13431 battles
  • 3,261
  • Member since:
    02-17-2011
@ JejKey: tak zkusil jsem to s tím, že jsem vypl vertical sync. a dalo mi to cca + 6 FPS, což si myslím, že na můj stroj, je dost. Díky
btw v test. verzi patche 0.7.4 mi hra na stejné nastavení jede obdobně, akorát vypadá mnohem lépe, čímž si myslím, že potěším spousty hráčů. :Smile_glasses:

XiTiX #11 Posted 10 June 2012 - 08:46 PM

    Brigadier

  • Player
  • 16321 battles
  • 4,375
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    05-01-2011
Kedysi davno som ladil WoT na moj laptop a menil som priamo preferences.xml


<label> TERRAIN_MESH_RESOLUTION </label>
<activeOption> 0 </activeOption>


na

<label> TERRAIN_MESH_RESOLUTION </label>
<activeOption> 2 </activeOption>


Vysledkom je teren, ktory ma mensi pocet polygonov (alebo coho), t.j. je menej narocny na vypocet. Vizualne nepoznat velmi rozdiel, az na to, ze tanky sa miestami akoby zabarali, ale vykonovo by to nejake to FPS malo urobit. Skus a uvidis.  Ja som tu zmenu robil kedyzi na 0.7.1 , tak je teoreticky mozne, ze to nastavenie uz  preferences.xml nieje

Edited by XiTiX, 10 June 2012 - 08:46 PM.


b3tL #12 Posted 04 July 2012 - 03:02 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20238 battles
  • 382
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    08-11-2011
no ty stíny sou otřesný mám je zapnutý jenom na low jinak vše kromě trávy na max a pod 30 fps spadnu jedině když mi začne lítat ping někam nad 100 ms. Komp sem si postavil ke konci roku 2008 a nemůžu si stěžovat i když hraju jenom 1600x1200 :). Ale u WOT záleží asi víc na CPU než na grafárně. Konkrétně mám stařičký i7-920.

Hanzer336 #13 Posted 04 July 2012 - 04:32 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 17897 battles
  • 302
  • [EHW] EHW
  • Member since:
    09-11-2011

View PostXiTiX, on 10 June 2012 - 08:46 PM, said:

Kedysi davno som ladil WoT na moj laptop a menil som priamo preferences.xml


<label> TERRAIN_MESH_RESOLUTION </label>
<activeOption> 0 </activeOption>


na

<label> TERRAIN_MESH_RESOLUTION </label>
<activeOption> 2 </activeOption>


a kde nájdem ten súbor ???? cesta by neuškodila :Smile_Default:

baron_FoX #14 Posted 04 July 2012 - 06:34 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 42251 battles
  • 307
  • [LEO_1] LEO_1
  • Member since:
    02-13-2011
Ve win7 je to: C:\Users\*uživatel*\AppData\Roaming\wargaming.net\WorldOfTanks
kde *uživatel* je jméno tvého účtu ve win.
Osobně nějakou výraznou změnu fps díky tomu nepozoruju, ale to může být tím že to hraju na takovém křápu. :Smile_veryhappy:

Dragan1122 #15 Posted 04 July 2012 - 10:49 PM

    Private

  • Player
  • 6868 battles
  • 10
  • [STAYZ] STAYZ
  • Member since:
    05-20-2012
Zdravím,několikrát jsem se díval na tento topic,neb jsem taktéž řešil nízké FPS.Dalším problémem bylo časté padání hry.Takže jsem obcházel zrakem různá fora věnovaná i WoT a taky moc užitečných rad nebylo.Problémy přetrvávaly!Bohužel k mojí smůle,jsem chytil nějaký ten bacil do kompíka a všechny pokusy o jeho likvidaci na nic.Takže... napadlo mě použít Live CD s Ubuntu,rozdělit svůj 1T disk na dva,samozřejmě oba jsem naformátoval a pak hurá na instal widlí.Na jednom jsem chtěl na zkoušku mít XP x64 a na druhém svoje staré sedmy ultimátní x64 :Smile_veryhappy: .No a světe div se... na Xpech jsem jsem musel nahodit starý Catalist(mám Ati GV-4650OC)neb od verze 11 a výš mi to dělalo bugr---- ALE,po instalu WoT jsem čučel na drát... najednou mám zapnuté vše skoro na MAX a pod 50 FPS mi to nejde.Spíše na většině map mám kolem 65 až 70.Sice se nataktovaná Atina trochu zahřeje,ale nad 50C nejde.Proč to píšu-na 7čkách s nejnovějším 12.4 Catalistem jsem měl MAXIMáLNĚ 35 FPS a grafiku hodně hodně okleštěnou.A jako další bonus,najednou mi hra nepadá..... Myslel jsem,že ty XPčka tam nahodím víceméně z nostalgie,když už jsem ty x64 sháněl tak dlouho a vzpomínal co bylo za mého mládí :Smile-bajan2:.Na 7čkách co mán na druhé části disku jsem WoT skoušel opět rozchodit,neb se mi nechtělo když chytnu gamesivou,restartovat kompa a najíždět do Xpček.Situace stejná jako před reinstalem.... Málo FPS-max bylo 35,tak cca 3x za hodinu mi client neodpovídá a lagy tak dvakrát do hodiny....
Závěrem tedy suše konstatuju,že i když jsem si myslel jak OS starý 10let je za zenitem a patří mu čestné místo v dějinách,je stejně již k ničemu(já díky pár programům do práce i přes režim XP kompatible na 7čkách měl s nimy problémy)dodám že ano je to starý počin vývojářů Microsoftu ale zdaleka nepatří na smetiště počítačových dějin.Myslím že WoT je toho příkladem.... Nebo že by soudruzi v Bělorusku ještě používaly tak starý OS???a díky tomu to prostě jede naprosto v pohodě??? Nevím,ale mě to teda vrátilo chutě zasednout a kochat se,jak s artynou dostat pár tanků :Smile_Default::Smile_Default::Smile_Default:  .
Jinak mám kompa v této konfiguraci--AMD Athlon 64 X2 5200+(díky OC 3.4Ghz místo 2.8Ghz-slušný ne?).MB-MSI K9N6PGM2-V2,ATI RadeonHD 4650(ta lepší s 1Gb videopaměti) no a 500W Forton zdroj+20" MEDION LCD 4:3.Starej šrot pro mladý gamery,slušnej strojek pro starýho psa jako jsem já. :Smile_veryhappy:

Edited by Dragan1122, 04 July 2012 - 10:53 PM.


grovestreet1 #16 Posted 05 July 2012 - 09:52 AM

    Corporal

  • Player
  • 20713 battles
  • 163
  • Member since:
    08-09-2011
V první řadě si vypněte to anisotropické vyhlazování. To je hodně náročný na výkon a bez moderní grafiky vám to neutáhne.

ostravak: ty si vypni tu vertikální synchronizaci, ta taky hodně zatěžuje komp a mělo by to dát víc fps

Jinak v případě nouze, když je to nehratelný, se dá snížit rozlišení a to taky pomůže.

Fullesh_SvK #17 Posted 05 July 2012 - 11:55 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24259 battles
  • 595
  • Member since:
    01-27-2011
Vrtat sa v configu a menit tam to modelovanie terenu nedoporucujem. Pretoze sa moze stat ze sa krcite za kamenom, alebo kopcekom, ktory v skutocnosti nieje taky velky, ako ho vidite vy. Alebo opacne, strielate po niekom a granat naraza do neviditelnej textury v dosedlu ze vy to vidite inak ako protivnik.

rokocz #18 Posted 05 July 2012 - 05:43 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15799 battles
  • 601
  • [IDDQD] IDDQD
  • Member since:
    01-30-2011
Ještě jsem se v tom trochu vrtal od doby co jsem sem dal svůj poslední příspěvek. Po patchi 7.4 je to fps ale neuvěřitelné, v závislosti na mapě se mi pohybuje od 70 do 15 a i na té samé mapě skáče i o 30 snímků. Taky se mi zdá, že je někdy kousání větší při vyšším FPS...

Kube_MrPiledriver #19 Posted 05 July 2012 - 08:40 PM

    Private

  • Player
  • 26221 battles
  • 15
  • Member since:
    04-23-2012
Zdravím,
mám sice relatyvně dobrý stroj ale grafiku mám jen : ATI Radeon HD   256mb a tak mě zajímal jak vyhnat FPS nahoru nějak "nesložitě"?
(2x 2,2 GHz - procesor, 4GB ram). Normálně mám cca 12-25fps

Fieldpanzer #20 Posted 10 July 2012 - 09:39 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 11407 battles
  • 1,174
  • Member since:
    07-12-2011
Skús prosím lepšie špecifikovať grafiku.

Nesložite... úplne vypni funkciu Antialiasing (ak si tak ešte nespravil)





Also tagged with grafika, FPS, Pokles FPS, Pomoc, padaní fps

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users