GZPT (Foto&Video)
hvural87
19 Aug 2012
Gzpt sürücüsü olarak yaptığım askerlikte çekilen fotoğraf ve görüntüleri bu başlık altında paylaşacağım. Sakınca yaratabilecek plaka ve yüzleri sansürledim.

Aracı kısaca tanımak gerekirse;
Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı araçlar personel ve yük taşımak amaçlı yapılmış hafif zırhlı araçlardır. Üzerinde 12.7 mm 360derece dönebilen uçaksavar silah sistemi bulunmaktadır. Biyolojik ve kimyasal saldırılara karşı tam koruma sağlar. 6 adet sis havanı vardır. 300 metreye kadar 14.5 mm lik uçaksavara karşı tam koruma sağlar. Yine aynı şekilde 20 metreye kadar 155 mmlik topçu atışına karşı tam koruma sağlamaktadır.
Araç amfibik özelliklidir. Yani hem karada hem de suda hareket edebilmektedir. Sudaki hareketi bazı özel şartlara bağlıdır. Bunlar dalga boyunun 30 cmden fazla olmaması, suyun akış hızının 6.3 km hızdan fazla olmaması gibi. Araç derinlik gözetmeksizin yüzme kabiliyetine sahiptir. Aşağıda koyacağım fotoğraflardan 1 tanesi de aracı yüzdürürken çekilmiş fotoğraflarımdandır. Koyacağım 2 adet video da bu sudan geçiş testine gidiş-geliş esnasında çekilen videolardır.
http://www.youtube.c...GA&feature=plcp
http://www.youtube.c...channel&list=UL

Aracı kısaca tanımak gerekirse;
Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı araçlar personel ve yük taşımak amaçlı yapılmış hafif zırhlı araçlardır. Üzerinde 12.7 mm 360derece dönebilen uçaksavar silah sistemi bulunmaktadır. Biyolojik ve kimyasal saldırılara karşı tam koruma sağlar. 6 adet sis havanı vardır. 300 metreye kadar 14.5 mm lik uçaksavara karşı tam koruma sağlar. Yine aynı şekilde 20 metreye kadar 155 mmlik topçu atışına karşı tam koruma sağlamaktadır.
Araç amfibik özelliklidir. Yani hem karada hem de suda hareket edebilmektedir. Sudaki hareketi bazı özel şartlara bağlıdır. Bunlar dalga boyunun 30 cmden fazla olmaması, suyun akış hızının 6.3 km hızdan fazla olmaması gibi. Araç derinlik gözetmeksizin yüzme kabiliyetine sahiptir. Aşağıda koyacağım fotoğraflardan 1 tanesi de aracı yüzdürürken çekilmiş fotoğraflarımdandır. Koyacağım 2 adet video da bu sudan geçiş testine gidiş-geliş esnasında çekilen videolardır.
http://www.youtube.c...GA&feature=plcp
http://www.youtube.c...channel&list=UL
hvural87
19 Aug 2012
Cadillac kule Gzpt'nin su sızdırmazlık testini gerçekleştirirken.

Aracın sürücü bölmesi.

Personel Bölmesi.

Aracın arkadan çekilmiş personel bölmesi.

Aracın sürücü bölmesi.

Personel Bölmesi.

Aracın arkadan çekilmiş personel bölmesi.
hvural87
19 Aug 2012
Bu mesaj yazarı tarafından silinmiştir.
Edited by hvural87, 20 August 2012 - 05:02 PM.
Edited by hvural87, 20 August 2012 - 05:02 PM.
UberJager
19 Aug 2012
Bu tanklar videolarda acayip hızlı hareket ediyor, Videolardaki seyir hıznız nedir. Bide tankın modelini yazmamışsınız. Gzpt genel bir kavramdır bu tiplerin.
Resimlerden anladığım bunların FNSS ACV 300 tipi oldukları.
Buda bahse konu aletin tanıtımı
Edited by UberJager, 19 August 2012 - 05:53 PM.
Resimlerden anladığım bunların FNSS ACV 300 tipi oldukları.
Buda bahse konu aletin tanıtımı
Edited by UberJager, 19 August 2012 - 05:53 PM.
hvural87
19 Aug 2012
Aracın sürücü bölümünde aracın özellikleri yazmakta. Burada aracın hızı max. 64 km hız olarak geçmekte fakat bu araçlar bu hızı çok rahatlıkla aşabilir. Biz açıkçası o hıza çıkamadık çünkü konvoyun önünde eskort görevi gören komutan vardı. O hızımızı düşürüyordu. Araç asfalt yolda belli bir hıza gelince bildiğiniz kayıyor. Hızlandıkça kontrol etmesi güçleşiyor. Trafikte de seyrettiğimiz için açıkçası hızlı gitmek çok tehlikeliydi. Yine de öndeki araçla zaman zaman mesafe de bırakarak 60-65 km hıza çıktığımız oldu.
Evet bahsi geçen araç FNSS üretimi Acv 300. Askerde kullanılan araç gerecin adını ve özelliklerini bilmeme sorunu maalesef var. Bunu acı bir şekilde ben de gözlemledim. Üstelik rütbeli kesimde de söz konusu.
M113 demişken, m113 de kullandım. Rezalet bir araç. İki kol vasıtasıyla araç kontrol ediliyor. Soldakini çekince araç sola, sağdakini çekince araç sağa gitmekte her ikisini de kendinize doğru çekince araç durmakta. Bazen bu kollar takılı kalır, gaz takılı kalır, araç çalışmaz vs. bin türlü sorunu vardır. Sudan geçişte hemen hemen hepsi sınıfta kaldı. Sağa sola vurdular. Bir tanesi de garajda park ederken gazı takılı kalıp duvarı yıkmıştı. Çalışır durumda bir M113'ün etrafında durmamaya özen gösterirdim ben.
Evet bahsi geçen araç FNSS üretimi Acv 300. Askerde kullanılan araç gerecin adını ve özelliklerini bilmeme sorunu maalesef var. Bunu acı bir şekilde ben de gözlemledim. Üstelik rütbeli kesimde de söz konusu.
M113 demişken, m113 de kullandım. Rezalet bir araç. İki kol vasıtasıyla araç kontrol ediliyor. Soldakini çekince araç sola, sağdakini çekince araç sağa gitmekte her ikisini de kendinize doğru çekince araç durmakta. Bazen bu kollar takılı kalır, gaz takılı kalır, araç çalışmaz vs. bin türlü sorunu vardır. Sudan geçişte hemen hemen hepsi sınıfta kaldı. Sağa sola vurdular. Bir tanesi de garajda park ederken gazı takılı kalıp duvarı yıkmıştı. Çalışır durumda bir M113'ün etrafında durmamaya özen gösterirdim ben.
eternal77
19 Aug 2012
Olsa ne olur alimunyum alet askerde çımbızla topladılar sürücüsünü yarıldı gitti mayında.
hvural87
20 Aug 2012
Öyle güçlü patlayıcı kullanıyorlar ki Zpt değil en sağlam tankta bile personel kaybı söz konusu olabilir. Bu patlayıcılar sonucunda yaşanacak kayıplar bu araçları kötü yapmaz. Çünkü bu araçlar bu tür patlayıcılar için dizayn edilen araçlar değillerdir. Bu tarz eylemlerin muhatabı araçlar MRAP lardır. Ve bölgede MRAP lar şu ana kadar iyi iş çıkarmaktadır.
Bahsettiğiniz eylem sanırım 2007 senesinde Lice'de gerçekleşen eylem. Maalesef bu saldırıda çok güçlü patlayıcı kullanılmıştı.
Bahsettiğiniz eylem sanırım 2007 senesinde Lice'de gerçekleşen eylem. Maalesef bu saldırıda çok güçlü patlayıcı kullanılmıştı.