Jump to content


Ile zajmuje u was folder World of Tanks


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
26 replies to this topic

kubalos2 #1 Posted 20 August 2012 - 09:08 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
Witam! Założyłem ten temat żeby zapytać czy u was też powyższa gra zajmuje bardzo dużo miejsca na dysku?
Bo u mnie aż 12.5 GB zajmuje a powinno(jak wyczytałem) tylko 3.5 GB

ImLazy #2 Posted 20 August 2012 - 09:12 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 13198 battles
  • 1,171
  • [PCTT2] PCTT2
  • Member since:
    02-12-2012
8.2 GB - ale duża część z tego to nagrane replaye i takie tam. Więc nie ma problemu.
Sprawdź ile u Ciebie zajmują powtórki. No chyba, że nie masz ich włączonych to zaczął bym się zastanawiać ;)

kubalos2 #3 Posted 20 August 2012 - 09:14 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
No właśnie chyba powtórek nie mam.Znaczy się gdzie je można zobaczyć.Chodzi o konkretny folder.

Maciejtca #4 Posted 20 August 2012 - 09:14 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 4924 battles
  • 14
  • Member since:
    12-07-2011
Hmmm a to ciekawe, u mnie 7,6
powtórki wyłączone

kubalos2 #5 Posted 20 August 2012 - 09:17 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
Folder res zajmuje 6.65 GB a updates 5.80 GB

RogalJr1 #6 Posted 20 August 2012 - 09:21 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 9233 battles
  • 609
  • Member since:
    02-07-2011
10,5 GB. Czekam tylko na 0.8.0 by pobrać całego klienta i zrobić reinstal. Wot przy aktualizacjach ma tendencje do "nadpisywania" plików.

PLKilleras #7 Posted 20 August 2012 - 09:27 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 11153 battles
  • 201
  • Member since:
    04-21-2012
12GB z powtórkami i kilkoma modami. ;)

kubalos2 #8 Posted 20 August 2012 - 09:29 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
A gdzie się zapisują te powtórki :P

MindChanger #9 Posted 20 August 2012 - 09:31 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 23429 battles
  • 1,943
  • [-ARS-] -ARS-
  • Member since:
    05-14-2011
folder Replay, jeśli się nie zapisują to nie znajdziesz tego folderu. Ja też mam więcej, a to przez updaty :) pewnie sama instalka ma 3 GB

ImLazy #10 Posted 20 August 2012 - 09:37 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 13198 battles
  • 1,171
  • [PCTT2] PCTT2
  • Member since:
    02-12-2012
Powtórki:
World_of_Tanks\replays ( u mnie 980 MB )
World_of_Tanks\res  ( całość zajmuje 6,66 GB )
World_of_Tanks\res\packages <- tu jest rozwiązanie problemu.
Zajmuje 6,3GB, z czego same pliki vehicles_*.pkg zajmują coraz więcej, co jest normalne. Każda aktualizacja dokłada nowe jednostki i pliki się powiększają.
U mnie:
vehicles_russian.pkg = 648 MB
vehicles_german.pkg = 627 MB
vehicles_american.pkg = 690 MB
itd...

kubalos2 #11 Posted 20 August 2012 - 09:40 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
Kurde czyli czekam na wersje 8.0 tylko że u mnie strasznie długo się pobiera nie pobieram przez u torrenta.I czasami może to się ściągać 1-2 dni a mam internet 2 mb/s

damianWisni #12 Posted 20 August 2012 - 09:47 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8991 battles
  • 57
  • [WB-PL] WB-PL
  • Member since:
    02-20-2012
2mb/s to maksymalna szybkosc podana przez twojego dostawce internetu wiec nie dziw się ze sciąga po 100kb/s

mamaraga11 #13 Posted 20 August 2012 - 09:51 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 5785 battles
  • 66
  • Member since:
    12-29-2011
8GB, a powtórek nie mam...

kubalos2 #14 Posted 20 August 2012 - 09:53 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
Ale to troche wolno :/ A wy ścigacie tak samo przez world of tanks z tymi wysztkimi obrazkami czy z utorrenta?Bo z utorrenta można tylko angielską wersje.

Xalard #15 Posted 20 August 2012 - 10:01 AM

    Sergeant

  • Player
  • 6379 battles
  • 362
  • Member since:
    04-27-2011
Wyczyść całkowicie folder Updates. Zapisują się tam patche ściągnięte przez launcher i jak masz grę zainstalowaną już jakiś czas to spokojnie 4+GB się tam mogło zebrać.

Gra u mnie zajmuje 7.2GB + 300MB mody/screeny/replay'e

kubalos2 #16 Posted 20 August 2012 - 10:11 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 969 battles
  • 25
  • Member since:
    05-05-2012
Czekaj a jak wyczyszcze to od nowa aktualizacja będzie się pobierała?
Edit: Chodzi tylko o wersje nie o całą gre.

Edited by kubalos2, 20 August 2012 - 10:18 AM.


Maurice_G #17 Posted 20 August 2012 - 10:50 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 14062 battles
  • 882
  • [TORO] TORO
  • Member since:
    02-18-2011
4,2 GB.
Ale podczas ostatniej aktualizacji stało się coś dziwnego. Najpierw nie chciał pobierać przez launcher aktualizacji - pokazywał, że ma do pobrania te tam ileś-set MB, a potem zaczął ściągać jakąś "wymianę plików gry" w rozmiarze 6,5 GB. Przerwałem, bo szkoda czasu, ściągnąłem przez torrent całego klienta i zainstalowałem na nowo.
Ale nadal się zastanawiam, czym miała ta, większa od całego rozpakowanego klienta, "wymiana"?

Spotkaliście się z czymś takim?

_Ogniomistrz_ #18 Posted 20 August 2012 - 11:01 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 15577 battles
  • 234
  • [KOSY] KOSY
  • Member since:
    02-10-2012
U mnie całość 10GB.
w tym:
res - 6.5GB
Updates - 3.2GB
Replay'e off.

Stepchen #19 Posted 20 August 2012 - 11:13 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10878 battles
  • 135
  • Member since:
    03-08-2012
U mnie jest 11gb :) Co do powtórek to nagrywam od bardzo dawna, ale zajmują tylko 255mb.

Shlizer #20 Posted 20 August 2012 - 12:30 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 16066 battles
  • 1,781
  • [BIGOS] BIGOS
  • Member since:
    05-20-2012
Ja mam czysty 7.5 (dzięki wirusowi, jaki ostatnio załapałem =/) i zajmuje mi trochę ponad 11GB (-250MB na repy i 150MB na mody + parę innych dodatków, więc 1-2GB można odjąć).
Każda aktualizacja dodaje nowy feature do posiadanej, dlatego wszystko się tak nawarstwia i pozostają śmieci po starszych wersjach. Czysta instalka będzie niemal zawsze mniej zajmować niż folder Wotu po X aktualkach, dlatego jeśli chcesz zmniejszyć ilość zajmowanego miejsca to przeinstaluj WoTa na nowo lub pousuwaj zbędne pliki (o ile wiesz które to są!).

EDIT:

View Postkubalos2, on 20 August 2012 - 09:53 AM, said:

Ale to troche wolno :/ A wy ścigacie tak samo przez world of tanks z tymi wysztkimi obrazkami czy z utorrenta?Bo z utorrenta można tylko angielską wersje.
Launcher także pobiera pliki przez sieć P2P.

View PostMaurice_G, on 20 August 2012 - 10:50 AM, said:

Ale podczas ostatniej aktualizacji stało się coś dziwnego. Najpierw nie chciał pobierać przez launcher aktualizacji - pokazywał, że ma do pobrania te tam ileś-set MB, a potem zaczął ściągać jakąś "wymianę plików gry" w rozmiarze 6,5 GB. Przerwałem, bo szkoda czasu, ściągnąłem przez torrent całego klienta i zainstalowałem na nowo.
Ale nadal się zastanawiam, czym miała ta, większa od całego rozpakowanego klienta, "wymiana"?
Spotkaliście się z czymś takim?
Myślę, że miałeś po prostu uszkodzone jakieś pliki (np. te dotyczące wersji gry) i launcher chciał dograć najnowszą wersję. Miałem podobnie po ww. wirusie. Skasował mi sporo plików exe (raczej zainfekował - skasowaniem zajął się -tfu - avast), w tym także binarkę WoT, przez co trudziłem się jak to objeść, żeby działało. Także chciał coś tam zgrywać, choć teoretycznie wszystko miałem już na dysku, a że następnego dnia miała wyjść 7.5 to sobie darowałem i zgrałem na nowo całego klienta.

Edited by Shlizer, 20 August 2012 - 12:36 PM.