←  Tenkovi

Main page

»

naj (ne)pouzdaniji tenk

ImvN8Lex's Photo ImvN8Lex 20 Aug 2012

Dakle,u koji tenk se najvise uzdate,imate najvise poverenja i sigurni ste i znate sta vas ocekuje,ili pak ne?...
Kod mene br1 hellcat,uvek znam kako ce se zavrsiti eventualni duel,jednostavno znam na cemu sam,znam kad cu da poginem,kad da probijem/dingujem,sta mogu da uradim,sve je tu,preciznost,brzina,pene,dmg,fali armor ali tu je adrenalin ; )...br1a stara is4 kao t9,tu nema sta da se komentarise,miss it :(...br2 patton i pershing,jednostavno ih znam u dusu,br3 3601h,najizbalansiraniji tenk u igrici,br3a su26,ko nije vozio vise od 100 partija ne zna sta je propustio!...itd,ima tu jos favorita,e8,tiger2,gwpanter,pz4,su85 sa 107 zisom itd...kao sto vidite,vecina nemci i ameri : )...br1 najnepouzdaniji tenk deeeefinitivno obj704,jednostavno se random tu poigrava,100% posada,BIA,camo,stojim u zbunu i masim,MASIM,celog e75 na 300m!!...neprecizan do bola,ne mozes da znas sta da ocekujes,prizivas kisu da pogodis nesto,a onda da udaris preko 650dmga,2x sam ga prodavao . . . Br2 s51(3x prodavao xD),ili ga mrze ili obozavaju,ja ga mrzim,masim samo tako ciste shotove a nisam neiskusan arty igrac,udaram mausa 300hpa itd,cudne stvari se desavaju s njim o.O,br3 verovatno kv2,KV obican pre 7.3 je bio ikona,kv2 je senka od tog tenka sta ces,jos neki:kv13,is7,su100,su5,leopard,vk2801,tiger,t82,m37 itd itd...Misljenja? : )...

ElFlacoExplosivo's Photo ElFlacoExplosivo 20 Aug 2012

DO sada niti jedan. U garaži su do kraja nadograđeni VK36 H i T 34 85 oba 100% posada i camo 98%.Na oba tenka ventilacija.
VK 36H isto kao što pišeš za object je kao da kockam sa njime. Ovaj prvi 8.8 top od 10 pucanja on zna dingat njih 6-7.
Evo upravo sada prije par minuta dingao sam malog hetezera. Kada sam siguran da imam 100% kill, on me iznevjeri.
Usporedio bih ovaj top kao da pucam penal, znam da ću pogoditi u sredinu, a lopta zafelša skroz u ljevo ili desno.
Ovih dana sam primjetio da kada napravim pogodak, nemam damage count.
Jednostavno ne kužim, posada je 100% + ventilacija i on promaši, granata ode skroz u desno ili se zabije u zemlju par metara od mete.I to ne jedanput nego par puta za redom. Toliko o puzdanosti.
T 34 85 sa zadnjim dugim topom, kada snajpam znam gledat granatu kao da sam ispalio iz arty-a granatu.Tolika parabola nije normalna.

p.s. prije par tjedana imao sam samodestrukciju VK36H.Gledaš i ne vjeruješ šta se događa.Tenk kao da je uklet.
Edited by ElFlacoExplosivo, 20 August 2012 - 04:06 PM.

sputnjik1957's Photo sputnjik1957 20 Aug 2012

Odlican topik :Smile_great:

Sa Pershing :wub: sam prvi put osetio kad dobro igram onda pobedim, ako sam lose volje ili dekoncetrisan onda gubim, apsolutna kontrola igre. Kao stock imao sam 32% posle saskoncentrisanom igrom otislo na 52% i ice jos malo gore.
Slicno nesto sam osetio sa KV-5 i KV-4, zatim jagdpanther, stari IS-4. Pa cak i hummel drzi sudbinu u svojim rukama, ako se promuva ono rusko kopile od skauta moze se oneshot-ati.

Osrednji sam igrac pa se bespomocno osecam i ne uticem na ishod bitke na dosta tenkova tipa: svi arty, svi francuzi tipa 13 75 i AMX M4 1945, T1, M6, T1  T1 Cunningham, IS-8, T-28, T25/2, T-150, stock Ferdi, hetzer....

BSDrelent's Photo BSDrelent 20 Aug 2012

Imam nekoliko najpouzdanijih ali T30 je definitivno najveće smeće koje sam ikada vozio, da biš imao maksimalnu preciznost(koja je i kao takva užasna) aiming time ti traje kao i artiljeriji, ako ne čekaš do kraja možeš promašiti i na 20m ako gađaš nešto specifično, nisam bio dobar u tom tenku još dok je bio tier 10 heavy a kamoli sada nakon silnih nerfanja nakon svakog patcha, katastrofa od tenka, skidam kapu onom koji je dobar s njime

okati's Photo okati 21 Aug 2012

Volim tenk koji ima solidan oklop, a totalno razocarenje mi je rus t-34 kao i sledeci. Sve mogu da podnesem ali vrijeme ze koje skuplja nisan je katasrofa, krug preko citavog ekrana i sa poboljsanim mehanizmom. A kad gadjas cista lutrija. Inace sam razocaran u dosta ruskih topova, kad ti treba on zataji.
Prezadovoljan sam americkim topovima. Meni ako ne valja top ne znam da igram, jer svu paznju poklanjam mjestu gdje gadjam i onda ne vidim nista, ni mini-mapu, totalni levat. Dodju mi sa ledja i ubiju me.

Imam i francuze koji imaju odlicne topove, dosao do amx m4, busi sve ali samo to valja, amx 13 75 bio mi odlican prije peca, sad mi gori od amx 12t.
Kad gledam kako drugi igraju sa njim i gadjaju u pokretu, nije mi jasno kako uspjevaju. Meni se to desi u svakoj desetoj partiji da pogodim nekog u pokretu. Inace dobro zamisljeni tenkovi i mogu dosta da naprave ali ne u mojim rukama.

BSDrelent's Photo BSDrelent 21 Aug 2012

okati, kad spominješ igrače koji gadjaju u pokretu, da li možda ne koristiš onaj vertical stabilizer(koristim engleski jezik u igri ne znam kako se kaže na hr, možda doslovce vertikalna stabilizacija hehe) to je obavezna stvar kod tenkova koji su jako pokretni, kod mediuma i tako, ako ne koristiš to stavi jer pomogne mnogo + i posada da je na 100% je dobro + ako se doda još i ventilacija pfff
Možda ti sad pilim nešto što već znaš odnosno i imaš ali ako ne...
Edited by BSDrelent, 21 August 2012 - 09:17 AM.

Imam na is 3 vertikalni i ubrzivac nisana ali ne i BL-9 (jos malo, kazu da tek tad cu imati top). Na amx 13 75 nisam stavio vertikalni ali sam stavio ubrzivac nisana i posada je upravo na 100%, ali opet mislim da je to cista lutrija. Daleko bolji mi je bio prije peca,  krenuo sam da grindam sledeci i ostalo mi malo, a bas  mi je bio sjeo. Pojavi se novi pec i sad imam vise nego duplo za grindanje za sledeci, a tenk ko tenk nije vise isti. Nemam osjecaj brzine i ubrzanja koji je bio prije peca, cudno mi puca, dinga itd (sad amx 12 ima isti top). Toliko mi se bio svidio da nisam mogao da zamislim kakav je amx 13 90, a jos ima bolji top.
Edited by okati, 21 August 2012 - 09:30 AM.

BSDrelent's Photo BSDrelent 21 Aug 2012

a možda i je jbg poslje svakog peča nešto nerfaju, ide mi na živce to

Mozda i jeste do tog ali neiskljucujem ni svoj faktor, jer nisam neki igrac. Ja smatram da svaki pec malo osteceje igrace, mislim na one koji nisu probali neki tenk, a bio bolji prije nadogradnje. Evo primjer su 85 kojem su uklonili top, nisam ga igrao jos ili marder 2, koji je sad tu negdje ali mi se teze sakriti i smanjena mu je vidljivost. Kako da neki igrac koji ga nije probao osjeti istu draz kao ja ili da mu objesnim da je to super tenkic. Mene sad su 85 uopste ne privlaci, a imam ga istazenog, jer znam koja je patnja sa ruskim topovima.
Evo bas je Cobra rekao nesto sa cim se slazem, ima sve Njemce na koje svi kukaju, a sa Rusima se i dalje pati, a svi ih hvale.
Ja kad pucam sa tigrom P znam sta ce ta granata uraditi al sa IS-om vec je pitanje.
Kad sa IS gadjam IS 1:1, ja dingam, a on mene ubi, a sa Tigrom P, protiv Tigra P sam ravnopravan.

PS danas ne mogu da igram,  juce sam se ubio da izgrindam GWpantera, preko 35000exp za 14h sa free nalogom, zadnja tri sata samo porazi.
Edited by okati, 21 August 2012 - 10:26 AM.

sputnjik1957's Photo sputnjik1957 21 Aug 2012

KV-1 je pouzdan drug.
Dobar ammor, MM, top simpatican...ne mozes poginuti u prva dva minuta i da hoces.

andriy_srb's Photo andriy_srb 21 Aug 2012

Pouzdan definitivno VK2801, sto rece neko znam da ako odradim svoj deo posla to je vec pola pobede. Jedino me nervira konstantno nerfanje HE dmga pa sad ume da proda ponekad, npr kad ne oneshotam hummela a pre sam mogao i gwp opusteno. OK su mi bili i KT i JP, dobri topovi koji te retko prodaju.
Sto se tice nepouzdanosti apsolutni kralj je E100 i 15cm. Sta sve to cudo dinga/promasi to je za anale. I gw typE ume da se zaglupi ponekad i masi full zoom situacije.

Dr15ka's Photo Dr15ka 21 Aug 2012

KV bio je dobar dok je imao 107 top, kad su ga razdelili na KV-1 i KV-2, nijedan mi više nije bio dobar. Ma da je KV-1 bolji od KV-2, nije me više uvjerio.

Za mene IS je glavni tier VII heavy. Otkad mi pali svetlo kad me neko vidi, koristim ga još i kao skavta. :Smile_glasses:  Na IS3 još se navikujem, ali kako me dinguju, još više nego na IS, več mi se svidja. A nema boljeg skavta od T50-2, ma da i ELC AMX nije loš.

A kako svi hvale T44, dok je moj još stock, sa onim pop-corn topom nikako dobro da odigram.

Berbo's Photo Berbo 21 Aug 2012

Ipak diskusija je vezana za igru, pa ide u sekciju "Tenkovi"

ivica70's Photo ivica70 21 Aug 2012

Najvece smece je definitivno Hetzer. Granata leti svakuda samo ne u metu...

Najpouzdani tenkovi za mene KV1, PZ4 i Type 59...

Shadrack's Photo Shadrack 22 Aug 2012

Najpouzdanija definitivno stara e50 i nova e50M
Jednostavno u tenka imas sigurnost i znas da nece promasit, ides 60 a imas oklop kao heavy
Perverzija
Najnepouzdaniji t59, od tog tenka stvarno neznam sto nekad u nekom trenutku ocekivat

Lanser6's Photo Lanser6 23 Aug 2012

Vecina OP Rusa kako ih neki zovu me prodalo i to sve zbog topova i busne kupol, zapljivosti i jos kojecega, izuzetak je IS-3 sa Bl-9 topom.
M6 me nikad nije izdao kao ni sad T29. Znam da sam busan i tako igram. Ovaj M41 je grozno neprecizan dok sam sa Priestom pogadjao gdje sam htio.
Sa Rusima nisam busan ali kad sa 100 m promasim T1HT onim ruskim topom od 122 mm ono OP je stvarno smijesno. Nijedan Francuz a ni Nijemac metakodje nije iznevjerio jer ono sto na papiru nude to i isporuce.

Povlacim ovo za M41, uhvatio sam mu zicu.
Edited by Lanser6, 02 September 2012 - 12:53 PM.

Old_man_Jenkins's Photo Old_man_Jenkins 23 Aug 2012

najpouzdaniji tenk koji sam ikad vozio je stari KV ... i ... i eto WG je morao da usere jednu legendu ....

maverick444's Photo maverick444 29 Aug 2012

Ja ne volim T-28. Jest, ok je kad mu stavite onaj 85mm top, ima neku vatrenu moc ali hp-a ima bolesno malo, armor je toliko tanak da ja mislim da bi ga mogao probijati i loltraktor sa stock topom. Iskreno se ne sjecam da je taj tenk od ikoga ista dingao, prima sve i od svakoga sa bilo koje strane. I slag na torti su njegove dimenzije kada ga ulovite s boka, dug je i dovoljno visok tako da nema sanse da promasujete sa posadom pa da imaju i manje od 75% na nekoj normalnoj razdaljini. Cesto ga sa nekim prosjecnim tenkom rijesim sa jednim do dva hica. Prednost je jedino brzina i zadnji top, ali velike dimenzije ga ne cine bas niti nekim dobrim scoutom. Slepao sam se za vecim tenkovima da napravim sto vise dmg-a i preskocim tu muku od tenka.

VK3601(H) je zvijer kada se izgrinda do kraja no kod njega mi je znalo ici na jetra kada bi mi dosta cesto aktivirali ammo rack i tenk ode iz jednog hica. Pokusao sam to anulirati sto sam smanjio borbeni komplet granata koji je stvarno velik ali nije pomoglo. U najvecim fajtovima nisam ispucao 40-50% granata ako i toliko. Zbog tog velikog borbenog kompleta, granate su vjerojatno nacickane po cijeloj unutrasnjosti tenka, a 88 mm granate za TIger I kratki(i povijesni realan top) nisu bas malene pa ako ga ulovite s boka, zna se dogoditi da primite hitac odnekud iz fog of war-a i odletite u zrak sa 100% healtha.
Edited by maverick444, 29 August 2012 - 10:21 PM.

Folian's Photo Folian 23 Oct 2012

VK2801 = Posted Image

T_O_O_L's Photo T_O_O_L 24 Oct 2012

Najpouzdaniji u tier x is7 dok je ubedljivo najnepouzdaniji e100!
Od manjih tirova m6 vrlo pouzdan tenk a suprotnost tigar 1.
Get the IPS Communities App for iPhone now!