Jump to content


Which Is Better?


  • This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

Poll: Which Is Better (7 members have cast votes)

You have to complete 250 battles in order to participate this poll.

Which Is btter for stuff mentioned below

  1. Option 1 (3 votes [42.86%])

    Percentage of vote: 42.86%

  2. Option 2 (4 votes [57.14%])

    Percentage of vote: 57.14%

Vote Hide poll

makinwar_UK #1 Posted 21 August 2012 - 10:38 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5837 battles
  • 589
  • Member since:
    03-17-2011
I am planning on self building a gaming computer for under £300 not including OS (Which will be Windows 7 Home Premium 64bit) I know its not a lot of money but I have seen it done it before so I was wondering which of these 2 options would be best for World Of Tanks,World Of Warplanes and BF3. WOT and WOWP would be run on medium levels if possible and BF3 on lowest possible so I can get max FPS on BF3.

I also wish to point out I already own to brand new 500GB hardrives so that is not an issue same for my optical drives and wireless. I also now I need some more fans.

Also (LOL) will either of these two options fit in a Scaleo P case as I love the design of it http://uk.ts.fujitsu..._P/SCALEO P.pdf

Option 1
4GB 240 Pin DDR3 PC3-8500 1066MHz X2
AMD Athlon II X3 450 3.2GHz
Asrock N68-VS3-UCC Geforce 7025 Socket AM3 Onboard VGA 5.1 Channel Audio mATX Motherboard
Arctic Cooling Freezer 13 Intel and AMD Socket Heatpipe Cooling Fan
Corsair 500W CX V2 PSU
Gigabyte GTX 560 OC Edition 1GB

Option 2
4GB 240 Pin DDR3 PC3-8500 1066MHz X2
AMD Athlon II X3 Tri Core 450 3.20GHz (Socket AM3) Processor
MSI 760GM-P23-FX AMD 760G (Socket AM3+) DDR3 PCI-Express Motherboard
Arctic Cooling Freezer 13 Intel and AMD Socket Heatpipe Cooling Fan
500W OCZ CoreXStream 80PLUS Power Supply
Gigabyte GTX 560 OC Edition 1GB

If U can tihnk of a GPU in range of 0 -£140 that is better than the one I have done please can U comment below thanks:)

Highway_Star #2 Posted 21 August 2012 - 10:55 AM

    Lieutenant

  • Beta Tester
  • 17182 battles
  • 1,798
  • Member since:
    09-23-2010
Loyal to AMD processors or can you uprage to intel?

J4J3C #3 Posted 21 August 2012 - 11:02 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 3371 battles
  • 64
  • Member since:
    02-08-2012
Try to buy all parts separate. Then you can find cheap AMD Phenom II X4 965 Black Edition(box with stock cooler), and Gigabyte motherboard for it, its am3 socket.

4gb of ddr3 is enough, the kingmax is the cheapest, corsair 500w is more than enough, graphich is good too.

LuvDup #4 Posted 21 August 2012 - 11:13 AM

    Sergeant

  • Clan Commander
  • 8019 battles
  • 228
  • Member since:
    03-15-2011
I recently upgraded from the amd x3 and used 8gb 1600 mhz ram with it, personally prefer the coolermaster 500w psu to either of those you put. My setup atm is an AsRock 970 extreme3 with a phenom 2 x4 965 black edition cpu and a coolermaster V8  and 8gb of corsair vengeance with a Gainward Nvidia gtx460 768mb. Also had a scaleo p from 2005 (pc world) and to be fair I don't think the cooling qualities would be sufficient with that case, I know mine wasn't. So when I decided to upgrade I did it all from scratch. Went with a Coolermaster Storm scout case but for equal cooling capabilites there's this case http://www.amazon.co...ils_o00_s00_i00 which is really good, and doesn't look too bad either.

But without waffling on too much I'd really avoid sticking with the scaleo p and also the gtx550 ti is a very good slightly cheaper alternative to the 560 to keep the price down. Just my thoughts and maybe give you some different ideas to the new build.

johncl #5 Posted 21 August 2012 - 11:23 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 51301 battles
  • 1,359
  • [B--R] B--R
  • Member since:
    05-02-2011
this is a really good site to comparison site ......http://www.techarp.com

no_name_cro #6 Posted 21 August 2012 - 11:24 AM

    Captain

  • Player
  • 18939 battles
  • 2,391
  • Member since:
    07-07-2012
Like guy said before, buy separate parts - it's not like you don't know how to put all together.
You can go cheaper this way

Edited by no_name_cro, 21 August 2012 - 11:25 AM.


makinwar_UK #7 Posted 21 August 2012 - 05:43 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5837 battles
  • 589
  • Member since:
    03-17-2011
Actually I do know how to build PCs I Just haven't had an upgrade in nearly 6 years so dedicded now was time as its starting to suffer on newer games and not loyal to AMD as such jsut had 3 intel CPUs and all bust within a month this AMD has lasted me nearly 6 years so rather stick with a  company I trust

makinwar_UK #8 Posted 21 August 2012 - 05:44 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5837 battles
  • 589
  • Member since:
    03-17-2011
oh yeah Wez and J4J3C thanks for your advice I will definatly use it.
Also will it run BF3 on lowest settings?

J4J3C #9 Posted 21 August 2012 - 07:10 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 3371 battles
  • 64
  • Member since:
    02-08-2012
It should, that cpu must be enough and graphic also with 1gb(256bit) should be enough even maybe for some low-medium.

makinwar_UK #10 Posted 21 August 2012 - 07:32 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 5837 battles
  • 589
  • Member since:
    03-17-2011
tthats brillant news :D thanks for your help




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users