Otwarty test nowej fizyki
Raczek1987
31 Aug 2012
Niektórzy naprawde dziwnie podchodzą do tematu aktualizacji. Po pierwsze nigdzie nie znajdziecie w grze MMO zachowania fizyki. Po drugie to ile czasu im to zajeło jest proporcjonalne do stopnia skomplikowania, lekko liznąłem tylko programowania w grach ale przestawienie całości gry na fizykę łączy się z potrzebnym dużym nakładem prac to nie jest tylko jakaś mała naprawa Bugu w grze ale spora rewolucja której stworzenie jest dość pracochłonne. Po trzecie zjazd ze zbocza gory to raczej normalna opcja w życiu nawet czołgiem ale ryzykowna ze względu na możliwe uszkodzenia a to dodaje realizmu i dramatyzmu w grze. A co do czołgów potrafiących schodzić pod wode podczas drugiej wojny światowej to nie słyszałem o takim, owszem były takie których całe kadłuby mogły bez przeszkód się zanurzać ale cały czołg to już inna bajka.
Moim zdaniem trzeba poczekać troszke jeszcze na otwarty test, potem na wejście aktualizacji w życie i oczywiście na ciągłe poprawki jej w trakcie gry. Kwestia podejścia gracza do produktu, jeśli bedzie sceptykiem to nie bedzie czerpał żadnej przyjemności z nowej możliwości jaką da aktualizacja a jedynie narzekał że zepsuli gre albo co gorsza przeczytam komentarze w stylu: ... nie zabilem go bo mi spadl ze skały co to za realizm ;/... , a to podejdzie już pod przedszkole ;/
Jestem optymistą i wierzę że aktualizacja zaspokoi szczegółami wykonanej pracy prawdziwych koneserów tej gry.
Moim zdaniem trzeba poczekać troszke jeszcze na otwarty test, potem na wejście aktualizacji w życie i oczywiście na ciągłe poprawki jej w trakcie gry. Kwestia podejścia gracza do produktu, jeśli bedzie sceptykiem to nie bedzie czerpał żadnej przyjemności z nowej możliwości jaką da aktualizacja a jedynie narzekał że zepsuli gre albo co gorsza przeczytam komentarze w stylu: ... nie zabilem go bo mi spadl ze skały co to za realizm ;/... , a to podejdzie już pod przedszkole ;/
Jestem optymistą i wierzę że aktualizacja zaspokoi szczegółami wykonanej pracy prawdziwych koneserów tej gry.
Carcass69
31 Aug 2012
kubus1905, on 31 August 2012 - 05:34 AM, said:
i znowu czolg z lat 60 pare -80 i jak sam napisales do pokonywania brodu
Bród (geografia)
Skocz do: nawigacji, szukaj
Bród – płytszy odcinek koryta rzecznego, często o twardszym podłożu i spokojniejszym nurcie, umożliwiający przy niskich i średnich stanach wody przekroczenie rzeki – piesze lub kołowe, bez użycia mostu czy łodzi. Także płytka cześć innego akwenu, umożliwiająca przejście lub przejazd konno/wozem.
W przeszłości obecność brodu była jedną z ważniejszych atrakcji osadniczych, wokół nich rozwijały się osady handlowe i obronne (Zawichost, Brodnica lub Athlone).
W terminologii wojskowej: jest to płytkie miejsce przeszkody wodnej, przez które można przejść lub przejechać na drugi brzeg bez użycia środków przeprawowych. Dopuszczalne głębokości brodu określają instrukcje użytkowania bojowego sprzętu technicznego.
Bród (geografia)
Skocz do: nawigacji, szukaj
Bród – płytszy odcinek koryta rzecznego, często o twardszym podłożu i spokojniejszym nurcie, umożliwiający przy niskich i średnich stanach wody przekroczenie rzeki – piesze lub kołowe, bez użycia mostu czy łodzi. Także płytka cześć innego akwenu, umożliwiająca przejście lub przejazd konno/wozem.
W przeszłości obecność brodu była jedną z ważniejszych atrakcji osadniczych, wokół nich rozwijały się osady handlowe i obronne (Zawichost, Brodnica lub Athlone).
W terminologii wojskowej: jest to płytkie miejsce przeszkody wodnej, przez które można przejść lub przejechać na drugi brzeg bez użycia środków przeprawowych. Dopuszczalne głębokości brodu określają instrukcje użytkowania bojowego sprzętu technicznego.
panzer III i IV były w wersjach mogących jeździć pod wodą.
http://www.magnum-x....id=11&Itemid=33
EmilianS
31 Aug 2012
Pograłem troszkę w test i jest ok tylko odwalili lipę z PzIV zabrali mu wieże i Armatę 7.5 L/70 z tym jest lipa ale poza tym jest ok mię przyłączyło do Rosyjskiego serwera i nawet kolesie z mojej ekipy strzelali do mię.
Filas
31 Aug 2012
Raczek1987, on 31 August 2012 - 11:35 AM, said:
A co do czołgów potrafiących schodzić pod wode podczas drugiej wojny światowej to nie słyszałem o takim, owszem były takie których całe kadłuby mogły bez przeszkód się zanurzać ale cały czołg to już inna bajka.
kubus1905
31 Aug 2012
Filas, on 31 August 2012 - 06:26 PM, said:
Maus posiadał w planach "snorkel" czyli po prostu rury zabezpieczające silnik przed wlaniem się wody i dostarczające powietrza, bo jakotaki musiał mieć możliwość przekraczania rzek np. po dnie bo po mostach to by raczej nie pojeździł.
co do mausa on duzo w planach posiadal sam byl tylko planem 2 prototypy to sa tylko testy wiec mowienie o mausie to dla mnie tak jak by ktos powiedzial krowa w planach miala opcje samo dojenia
Filas
31 Aug 2012
Przepraszam bardzo ale z tych dwóch prototypów złożono kompletnego Mausa. A snorkel mógłby być jako miły dodatek w postawić U-Mausa ;)
Templarus
02 Sep 2012
EmilianS, on 31 August 2012 - 01:20 PM, said:
Pograłem troszkę w test i jest ok tylko odwalili lipę z PzIV zabrali mu wieże i Armatę 7.5 L/70 z tym jest lipa ale poza tym jest ok mię przyłączyło do Rosyjskiego serwera i nawet kolesie z mojej ekipy strzelali do mię.
Ja myślę, że to nie byli kolesie z tego ru serwera, tylko Twoja polonistka.
Pozostałe up o czołgach podwodnych. Po co czołgi mają pływać pod woda, skoro można opancerzyć i uzbroić poduszkowiec, szybsze to i nie trzeba skarpet ściągać. :P
Lacy_Luce_
03 Sep 2012
Może zrobić by tak żeby na teście
8.0 można było Typka59 kupić za
te 15 000 golda i go sprawdzić
czy jest warty ok120Pln, tylko od
kogo to zależy...
8.0 można było Typka59 kupić za
te 15 000 golda i go sprawdzić
czy jest warty ok120Pln, tylko od
kogo to zależy...
riddik33
03 Sep 2012
Są jakieś wieści kiedy będzie następny test ? I czy będzie to test fizyki czy jakiś obszerniejszy ?
firefighter112
07 Sep 2012
Jak znerfiono T110E4/E3
T30 i M48A1?
Jakie parametry zmniejszono i o ile? Jestem ciekaw pelnej listy zmian (dokladnych) parametrow w/w tankow.
T30 i M48A1?
Jakie parametry zmniejszono i o ile? Jestem ciekaw pelnej listy zmian (dokladnych) parametrow w/w tankow.
Gibone
18 Sep 2012
Witam ..Mam pytanie do użytkowników bety..Czy po aktualizacji zobaczę jakiś spadek fpsów?