Jump to content


Missing DirectX acceleratoion problem


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

Affe1969 #1 Posted 26 August 2012 - 10:24 PM

    Private

  • Player
  • 7280 battles
  • 2
  • Member since:
    09-11-2011
Hi!

I've played this game for a while, and now I've built myself a new computer.
Downloaded the game from the website, upgraded it to the latest version, but when I try to launch the game I get this error message:
"Application has failed to start because DirectX hardware acceleration is not available or is turned off"

Do you know what I can do to solve this problem?

Thanks in advance.
Affe1969

remettoomas #2 Posted 26 August 2012 - 11:00 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 7261 battles
  • 729
  • Member since:
    04-21-2011
I had the same problem
The ATI CCC was messing, and is messing.
I simply uninstalled it, that fixed the problem.

Other than that, here's a post from NA server

Quote

Try this Link, hope it helps.  If that doesn't work try downloading the DX Runtime installer to reinstall DX and see if that fixes it.


DrEsqueleto #3 Posted 27 August 2012 - 01:39 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 18894 battles
  • 546
  • [DBAT1] DBAT1
  • Member since:
    06-29-2011
1st check and write inhere which video card and OS you use.

Check and Install the latest video driver(s) if needed. Not the beta's but the WHQL / certified ones.
Also run the latest DirectX runtime from MS windows. It will check, repair and install all needed directX files.

Hope this helps you further.

Affe1969 #4 Posted 27 August 2012 - 04:16 PM

    Private

  • Player
  • 7280 battles
  • 2
  • Member since:
    09-11-2011
Hi!

Updating the driver for the GPU solved the problem!

Thanks for your replies!

Affe1969