←  Kutak za početnike

Main page

»

Experience i tier? Rikosetiranje?

Salle1's Photo Salle1 31 Aug 2012

Da li se sa povecanjem tier-a dobija vise experience ili ne? Znaci ako sam recimo 2 tenka unistio sa T1, i isto ako sam unistio 2 tenka sa t29 da li sam sa t29 dobio vise experience poena ili ne?

Od kojih tenkova se najvise rikosetira municija, sa prednje strane znaci frontalno, tj imaju najmanje ravne povrsine gde se moze probiti oklop od tier V do tier X? Iz vaseg iskustva  :)
Edited by Salle1, 31 August 2012 - 03:04 AM.

Tzahal's Photo Tzahal 31 Aug 2012

Ovisi o damage-u koji si napravio

Ako znas pucati mozes sve probiti

Rimtu's Photo Rimtu 31 Aug 2012

Ovdje ti je sustav detaljnije objašnjen.

http://wiki.worldoft...nce_and_Credits

icemansrb's Photo icemansrb 31 Aug 2012

View PostSalle1, on 31 August 2012 - 02:56 AM, said:

Da li se sa povecanjem tier-a dobija vise experience ili ne? Znaci ako sam recimo 2 tenka unistio sa T1, i isto ako sam unistio 2 tenka sa t29 da li sam sa t29 dobio vise experience poena ili ne?

Od kojih tenkova se najvise rikosetira municija, sa prednje strane znaci frontalno, tj imaju najmanje ravne povrsine gde se moze probiti oklop od tier V do tier X? Iz vaseg iskustva  :)

Naravno da se sa vecim tierom dobija veci exp. ali to nije vezano za tier tenka, vec za dmg. koji napravis, i koliko % bazu osvojis, veci tier ima i jaci top koji pravi veci dmg. , medjutim tamo nije napisano zavisi i koji tier ostetis, ako je veci od tebe vise para ces da uzmes nego da je manji, npr. 1 granata osteti mausa za 300 dmg i ista ta granata da osteti KV za 300 dmg, dobices vise para za stetu na Maus-u nego za KV.

Rikosetiranje zavisi od vise faktora, uglavnom kako je tenk postavljen ( pod kojim uglom ) i koliki i kakav mu je oklop, svaki tenk moze da se probusi sa prednje strane ako znas da gadjas, opet svaki tenk moze da ti rikosetira granatu ako igrac zna kako da se postavi u odnosu na granatu koja leti ka njemu.Tako da univerzalan odgovor neces dobiti.

Aqarius's Photo Aqarius 31 Aug 2012

...Samo da razjasnim: krediti se dobijaju kao fiksna isplata (raste sa tierom) i kao isplata za nanetu stetu (nezavisno od tiera). Takodje, ako pucas na tenk koji je van tvog vizuelnog dometa, ali ga 'osvetljava' neko drugi, delite zaradu 50/50. takodje, dobijas bonus na dobijene partije. XP se takodje dobija fiksno i za izvidjanje, i za nanetu stetu, uz dodatak da se steta naneta tenkovima viseg nivoa od tebe nadradjuje sa dodatnih 10% xpa po nivou razlike.

Granata rikosetira ako je efektivni oklop veci od probojne moci, gde je efektivni oklop=(stvarni oklop)/cos(ugao). Ploca od 100mm koji gadjas pod 90 stepeni (znaci, potpuno ravna, vertikalna ploca koju udaras ceono) ima efektivnu vrednost 100mm. Ako je pod uglom od 30 stepeni (ili je ti gadjas pod uglom od 30) efektivna debljina raste na 115. Ako je pod 60, efektiva je preko 200.
Razliciti tenkovi imaju razlicite debljine ploca, i razlicite probojne moci topova, ali generalno, bok i gepek su slabiji od ceonog luka, i sto je ploca ravnija i vertikalnija, to bolje.
Get the IPS Communities App for iPhone now!