Jump to content


[0.9.1 / 9.2 CT] Aslain's XVM Mod + Instalator modów (z podglądem) v3.7.9 (20/07/2014)


  • Please log in to reply
8049 replies to this topic

BarteQ72 #2941 Posted 31 December 2013 - 02:58 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11914 battles
  • 63
  • Member since:
    02-02-2012

Swego czasu obiło mi się o monitor że są problemy z tym Zayzazem czy jak mu tam

http://wotskins.ucoz...2013-12-30-5927

Oraz jest nowa wersja celownika Deegie'go

http://wotskins.ucoz...2013-12-30-7507

No i to już chyba zbędne ale już z rozpędu wrzucę DMGPanel Gambiter'a

http://wotskins.ucoz...2013-12-25-6876

i jeszcze celownik Jimbo

http://wotskins.ucoz...2013-12-24-5183

Wszystkie zrobione pod 8.10 (a przynajmniej tak widnieje)

Mam nadzieję że się przyda ;)


Edited by BarteQ72, 31 December 2013 - 02:59 AM.


Aslain #2942 Posted 31 December 2013 - 08:25 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 14463 battles
  • 4,733
  • [KDS] KDS
  • Member since:
    07-20-2010
Sprawdze to, Zayaza nie uzywam, dodalem tylko dlatego bo troche ludzi o to pytalo, osobiscie mi sie nie podoba, i nie mam zamiaru go modowac :) Jedyne co bym mu ukradl to pasek zycia pod ikonkami, by sie taki przydal extra w gambiterze :)

PL_kamikadze27 #2943 Posted 31 December 2013 - 09:50 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 16380 battles
  • 35
  • [0DIUM] 0DIUM
  • Member since:
    04-22-2011

Zayaz jest swietny, ale dopracowany. Jesli ktos nam zaraz po aktualizacji daje do pobrania ten panel z masa niedociagniec to tylko dziala na jego niekorzysc niestety... Ja nawet spokojnie miesiac od aktualki bym byl w stanie poczekac ale bez bugow by wypuscili zayaza. A tak to mamy bez katow wychylu dziala bez odliczania sekundowego naprawy (nie interesuje mnie zaden pasek postepu naprawy jesli nie mam czarno na bialym ile czasu mi zostalo np. na naprawe gasienic).

Jesli zas chodzi o celowniki to trzeba uczyc sie uzywac takiego co bedzie aktualizowany w przyszlosci, uczyc sie bo kazdy jest inny i do kazdego trzeba sie przyzwyczaic (kazda przesiadka na inny celownik jest dla mnie malo komfortowa).



PioterC #2944 Posted 31 December 2013 - 09:54 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 17243 battles
  • 1,395
  • [OD1UM] OD1UM
  • Member since:
    04-14-2012
Kamikadze witam jasny pieron... używasz tego zayaza od Aslaina, czy innego jakiegoś? Co do celowników, to racja - inaczej trochę się gra na Jimbo i inaczej na Meltym... Lubiałem Meltyego, ale z uwagi na to że autor go porzucił (RazNaRok coś tam dłubie) przesiadłem się do sprawdzonego i zawsze działającego Jimbo...

Edited by PioterC, 31 December 2013 - 09:55 AM.


PL_kamikadze27 #2945 Posted 31 December 2013 - 10:20 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 16380 battles
  • 35
  • [0DIUM] 0DIUM
  • Member since:
    04-22-2011
Jaki ten swiat maly Pioter :) hahahaha - uzywam ta wersje od Aslaina ale na wersje o jakiej myslisz musimy jeszcze poczekac bo brak wszystkich udogodnien za jakie kochamy ten panel :P

A_L_D_U_R #2946 Posted 31 December 2013 - 11:07 AM

    Private

  • Player
  • 20487 battles
  • 1
  • Member since:
    02-18-2012

Witam

Czy też tak macie ze wywala was w czasie bitwy i do jej końca nie możecie się ponownie zalogować ?

Mam tylko zestaw Aslana i dźwięki od Gnoma .



PioterC #2947 Posted 31 December 2013 - 11:14 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 17243 battles
  • 1,395
  • [OD1UM] OD1UM
  • Member since:
    04-14-2012
nic takowego nie zaobserwowałem... a korzystam z paczek Aslaina od dawna... może trzeba przeinstalować całego WoTa? albo masz jakieś inne modyfikacje - spoza tej paczki i one coś knocą?

Aslain #2948 Posted 31 December 2013 - 11:44 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 14463 battles
  • 4,733
  • [KDS] KDS
  • Member since:
    07-20-2010

v3.1.26 (31-12-2013):
- XVM zaktualizowany do r3067 (fixy do profilu)
- modpack: dodano na nowo XVM Tank Ranges v1.8
- możliwy fix do kolorów bitwe dla ultra unicum'ów
- modpack: UT Annoucer przesunięty z DLC do modpacka, żeby nie ściągać go za każdym razem
- modpack: ponownie zmieniony zegar w garażu, finalna wersja
- modpack: Multilined Tank Carousel - usunięto opcje 4 rzędów oraz tuning 2 i 3 rzędów
- DLC: Wagon train visibility zamieniony z 11 train wagons visibility mod i przesunięty do DLC
- DLC: dodano ikonki 100 najlepszych klanów EU (autor PL_kamikadze27)

 

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!



PioterC #2949 Posted 31 December 2013 - 11:54 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 17243 battles
  • 1,395
  • [OD1UM] OD1UM
  • Member since:
    04-14-2012

Aslain, a teraz tak na poważnie... czy za każdym razem jak pojawia się Twoja nowa paczka zalecasz:

1. usuwanie wszystkiego co masz w resmods i wrzucenie nowej paczki

2. pozostawienie tego co było, a instalacja nowej paczki nadpisze to co jest zmieniane?



wojtek_1989 #2950 Posted 31 December 2013 - 12:21 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 8968 battles
  • 14
  • [-BAS-] -BAS-
  • Member since:
    03-28-2013
U Was też dźwięki silnika z paczki, są wraz z radiem ? Trochę to denerwujące.

PioterC #2951 Posted 31 December 2013 - 12:22 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 17243 battles
  • 1,395
  • [OD1UM] OD1UM
  • Member since:
    04-14-2012
nie odpowiem, bo nie używam tych dźwięków... korzystam z dźwięków Vito, a silników od AGQJ...

Aslain #2952 Posted 31 December 2013 - 12:43 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 14463 battles
  • 4,733
  • [KDS] KDS
  • Member since:
    07-20-2010

{lang:macro__view_post}wojtek_1989, on 31 December 2013 - 12:21 PM, said:

U Was też dźwięki silnika z paczki, są wraz z radiem ? Trochę to denerwujące.

 

W jakim czolgu to masz, tutaj uzywam dzwiekow bez radia, nie sciagalem nawet tych z radiem, chyba za Gnomef... cos namieszal.

 

{lang:macro__view_post}PioterC, on 31 December 2013 - 11:54 AM, said:

Aslain, a teraz tak na poważnie... czy za każdym razem jak pojawia się Twoja nowa paczka zalecasz:

1. usuwanie wszystkiego co masz w resmods i wrzucenie nowej paczki

2. pozostawienie tego co było, a instalacja nowej paczki nadpisze to co jest zmieniane?

 

Zalezy co zmienilem, nie ma idealnego rozwiazania. 

 

Generalnie polecam metode nadinstalacji bez czystej instalacji, i odznaczenie wszystkiego w DLC (jesli juz raz sie to zainstalowalo wczesniej).



buli202 #2953 Posted 31 December 2013 - 01:00 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 22360 battles
  • 23
  • [R3BRN] R3BRN
  • Member since:
    03-03-2012
A jak mam prosbe czy jest mozliwosc zrobienia samego configa XVM z wn7 lub wn8 bo za bardzo kolorowo jest i nie idzie czasami ogarnac tego wszystkiego. Dzieki

maxc40 #2954 Posted 31 December 2013 - 01:46 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9458 battles
  • 25
  • Member since:
    01-03-2013

{lang:macro__view_post}buli202, on 31 December 2013 - 01:00 PM, said:

A jak mam prosbe czy jest mozliwosc zrobienia samego configa XVM z wn7 lub wn8 bo za bardzo kolorowo jest i nie idzie czasami ogarnac tego wszystkiego. Dzieki

 

Polecam chwilkę pograć. Szybko się do tego przekonałem, więc cofam co ostatnio napisałem ;) i stwierdzam że jest ok. Pamiętaj tylko żeby wyłączyć w opcjach gry nr tieru wyświetlany na ekranie gry - jest o tym kilka stron wcześniej.

 

Super że wprowadziłeś kierunek kadłuba i zmieniłeś kolory na mapie ;)

 

A przy okazji zapytam/podpowiem:

 

Nie wiem czy to legalne ale trafiłem na mod pokazujący kierunek ustawienia działa na minimapie:

http://www.awolf.eu/load/mini_mapy/10

 

Jeśli jest legalny to wprowadzenie czegoś takiego było by mega pomocne podczas gry.

 

Edit:

 

Jeszcze mi się przypomniało ;P Fajne by też było pokazanie wskaźnika WN dla poszczególnej bitwy a nie tylko średniego wn dla całej sesji.


Edited by Ajku, 31 December 2013 - 01:53 PM.


Piospi #2955 Posted 31 December 2013 - 04:32 PM

    Senior Sergeant

  • Beta Tester
  • 22535 battles
  • 702
  • [FAME] FAME
  • Member since:
    11-27-2010
Okręgi nie działają na kilku mapach (np.Klasztor), mam zainstalowane mapy Locastana z Twojego instalatora. W każdym razie te mapy są brzydkie i muszę je odinstalować :/

Edited by Piospi, 31 December 2013 - 04:52 PM.


Aslain #2956 Posted 31 December 2013 - 05:37 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 14463 battles
  • 4,733
  • [KDS] KDS
  • Member since:
    07-20-2010
Uprzedzajac, tak wiem o nowej wersji XVM, na razie nie ma sensu updatowac, bo 1. nie mam czasu, zaraz uciekam na impreze, 2. rozni sie ona od tej co teraz zaledwie tym ze dodatkowe opcje w profilu sa wylaczone i trzeba je dodac do konfiga aby bylo widac.

__ReSiS__ #2957 Posted 31 December 2013 - 05:57 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 19699 battles
  • 56
  • Member since:
    03-22-2012
najlepszego w nowy ;)

DarekKafarek #2958 Posted 31 December 2013 - 06:00 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 22096 battles
  • 19
  • [LB_IX] LB_IX
  • Member since:
    03-31-2011
Moglbys dodac celownik Deegie do swojej paczki? Probowalem recznie wrzucic celownik do folderu res_mods i zamienic pliki ale cos nie dziala jak powinno. Kółko pojawia sie dopiero wtedy kiedy jest maksymalnie skupiony i zostaje w tym miejscu do momentu az znow gdzies maksymalnie nie skupie a jak ruszam wieza to kolko celownika nie podaza za wieza. Sprawdzilem jak dziala bez innych modow i bez innych modow jest ok. Najbardziej zalezy mi na informacji o grubosci pancerza w miejscu gdzie celuje a ktory byl w tym celowniku

madsfvasdf #2959 Posted 31 December 2013 - 06:47 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 7679 battles
  • 17
  • [WT-PL] WT-PL
  • Member since:
    05-05-2011

{lang:macro__view_post}DarekKafarek, on 31 December 2013 - 06:00 PM, said:

Moglbys dodac celownik Deegie do swojej paczki? Probowalem recznie wrzucic celownik do folderu res_mods i zamienic pliki ale cos nie dziala jak powinno. Kółko pojawia sie dopiero wtedy kiedy jest maksymalnie skupiony i zostaje w tym miejscu do momentu az znow gdzies maksymalnie nie skupie a jak ruszam wieza to kolko celownika nie podaza za wieza. Sprawdzilem jak dziala bez innych modow i bez innych modow jest ok. Najbardziej zalezy mi na informacji o grubosci pancerza w miejscu gdzie celuje a ktory byl w tym celowniku

Ta sama funkcja jest w Meltym.



xanthi1 #2960 Posted 31 December 2013 - 10:04 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10740 battles
  • 134
  • Member since:
    03-15-2013
Panowie może ktoś będzie wiedział: Dlaczego standardowe rzymskie cyfry nachodzą na nazwy czołgów, skoro odznaczyłem w opcjach poziom pojazdu? Trochę irytujące to jest, a kiedyś nie miałem takiego problemu z tym...




9 user(s) are reading this topic

2 members, 6 guests, 1 anonymous users


    Killaroid, sgt_tony065