Snayper__, on 23 October 2020 - 08:09 PM, said:
Wygląda na to że autor moda zrezygnowal z tego rozwiązania, proponuje inne, zainstaluj wskaźnik przebicia od PMODa.
Snayper__, on 23 October 2020 - 08:09 PM, said:
Wygląda na to że autor moda zrezygnowal z tego rozwiązania, proponuje inne, zainstaluj wskaźnik przebicia od PMODa.
Edited by VSF_Hef, 24 October 2020 - 08:42 AM.
Snayper__, on 23 October 2020 - 09:09 PM, said:
Używam tego celownika i w sumie nie wiem o jakie napisy chodzi?
Bo jeśli o te lampki przebicia pod celownikiem to się wyświetlają.
Rafal_rambo
w załączniku plik, który może rozwiąże twój problem odnośnie małych ikon na minimapie. Może, bo nie wiem czy w przypadku jakiś modów będzie działał. Na czystej wersji działa i ikony są 2x większe Jak coś to wieczorem mogę ci wyjaśnić jak zrobić, żeby to działało, bo spodziewam się, że co aktualizację trzeba będzie wszystko robic od nowa i przekopiowanie pliku nie pomoże
Daj znać czy wszystko działa jak należy. Ja sprawdziłem tylko na powtórce na szybko, czy znaczki na mapce są większe.
Który to celownik ma taką ładną sygnalizację świetlną? Przed chwilą zagrałem i mój J1mbo v.3 takich świateł nia ma :/ Zakładam, że światełka mają kolory zielony-żółty-czerwony?
Edited by Snayper__, 24 October 2020 - 12:16 PM.
Snayper__, on 24 October 2020 - 12:10 PM, said:
Który to celownik ma taką ładną sygnalizację świetlną? Przed chwilą zagrałem i mój J1mbo v.3 takich świateł nia ma :/ Zakładam, że światełka mają kolory zielony-żółty-czerwony?
To nie celownik tylko mod światła ostrzegawcze tylko jak pisalem mimo ze jest aktualny to nie dziala w nim opcja pokazywania na minimapie czolgow w ktore mozna strzelic w ostatnim patchu dzialalo normalnie wydaje mi sie ze gdzies jest wina w wg jak pozmieniali te znaczniki na minimapie na mniejsze
okipiotrek, on 24 October 2020 - 11:49 AM, said:
Rafal_rambo
w załączniku plik, który może rozwiąże twój problem odnośnie małych ikon na minimapie. Może, bo nie wiem czy w przypadku jakiś modów będzie działał. Na czystej wersji działa i ikony są 2x większe Jak coś to wieczorem mogę ci wyjaśnić jak zrobić, żeby to działało, bo spodziewam się, że co aktualizację trzeba będzie wszystko robic od nowa i przekopiowanie pliku nie pomoże
Daj znać czy wszystko działa jak należy. Ja sprawdziłem tylko na powtórce na szybko, czy znaczki na mapce są większe.
Dodam to do kolejnej paczki, wyslij mi info jak to potem aktualizować.
Snayper__, on 24 October 2020 - 01:10 PM, said:
Celownik to Jimbo v3
stolica86, on 24 October 2020 - 03:53 PM, said:
To nie celownik tylko mod światła ostrzegawcze tylko jak pisalem mimo ze jest aktualny to nie dziala w nim opcja pokazywania na minimapie czolgow w ktore mozna strzelic w ostatnim patchu dzialalo normalnie wydaje mi sie ze gdzies jest wina w wg jak pozmieniali te znaczniki na minimapie na mniejsze
Owszem jest taki mod "światła ostrzegawcze" ale ja go nie instaluje, to co tu jest to jest z celownika Jimbo v3.
Ps. mod "światła ostrzegawcze" posiada swoje menu w garażu na dole po prawej albo pod "Esc" zobacz może musisz włączyć tą opcję.
okipiotrek, on 24 October 2020 - 12:49 PM, said:
Rafal_rambo
Czy to powiększa tylko ikonki tych powiadomień czy czołgów też?
Bo jeśli powiększa też ikonki czołgów to trochę lipa, zresztą w paczce w XVM-e jest możliwość powiększania tych ikonek na minimapce.
Sprawdziłem w randomie i działa zarąbiście w końcu coś widać. Dzięki.
Przekopiowałem tylko plik do \res_mods\1.10.1.0\gui\flash
Edited by rafal_rambo, 24 October 2020 - 04:01 PM.
rafal_rambo, on 24 October 2020 - 03:29 PM, said:
Owszem jest taki mod "światła ostrzegawcze" ale ja go nie instaluje, to co tu jest to jest z celownika Jimbo v3.
Ps. mod "światła ostrzegawcze" posiada swoje menu w garażu na dole po prawej albo pod "Esc" zobacz może musisz włączyć tą opcję.
Tak wiem o tych opcjach i mam włączone pytanie czy tylko mi nie pokazuje na minimapie tego czy tak jak domniemam wg cos po zmieniało i autor jeszcze tego nie zaktualizował do końca.
Snayper__, on 24 October 2020 - 05:06 PM, said:
Mnie tam nic nie wyświetla, ani napisów ani jakichś tam lampek. I nigdy wcześniej takich rzeczy nie widziałem w tym celowniku. Mam włączoną opcję bez wyświetlania nazwy gracza.
Edited by ankuba57, 24 October 2020 - 10:31 PM.
@Aslain
Nie można wybrać w jednym czasie "powiększonych ikonek powiadomień" i "marker prośby o wsparcie - strzałka" albo jedno albo drugie.
Rajcel dodał nowe moduły do "Statystyk w bitwie" chodzi o zegarek, czy możesz dodać to do listy wyboru w instalatorze.
@rafal_rambo
Odnośnie jednoczesnego używania "powiększonych ikonek powiadomień" i "marker prośby o wsparcie - strzałka" jest taki problem, że oba te mody opieraja się na edycji tego samego pliku. Instalując marker prośby o wsparcie powodujesz, że do folderu z modami wrzucany jest odpowiednio zmodyfikowany plik, który gra załaduje zamiast oryginalnego. Stosując "powiększone ikonki powiadomień" robisz to samo. W sytuacji gdybyś chciał mieć oba te mody, gra miałaby do załadowania dwa takie same pliki (ta sama nazwa), tyle, że każdy byłby zmodyfikowany w inny sposób., Nie da sie załadować dwóch plików na miejsce jednego. Jedynym rozwiązaniem jest stworzenie pliku, który zawierałby w sobie obie modyfikacje.
Bardziej obrazowo, problem polega na tym: masz dwa pliki .jpg. W jednym narysowany jest kwadrat w drugim kółko. Załadowanie jednego powoduje, że na ekranie widzisz kółko, drugiego, że widzisz kwadrat. Nie jesteś w stanie otworzyć dwóch obrazków tak, aby zobaczyć kółko i kwadrat jednocześnie. Jedyną opcją jest utworzenie nowego obrazka, który bedzie posiadał narysowane kółko i kwadrat.
Mam nadzieję, że wytłumaczyłem gdzie leży problem. Tak więc aby mieć to i to, pozostaje utworzenie alternatywnego zestawu plików, które instalowałyby się przy jednoczesnym wyborze obu opcji w instalatorze.
@okipiotrek
Tak właśnie przypuszczałem że korzystają z tego samego pliku ale miałem jednak nadzieję ze to może błąd w instalatorze no cóż, zostaje przy powiększonych ikonkach
0 members, 42 guests, 0 anonymous users