Jump to content


[1.15.0.0] Aslain's WoT ModPack w/Picture & Sound Preview


  • Please log in to reply
26561 replies to this topic

Aslain #26441 Posted 03 September 2021 - 05:16 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010

View PostJakinf, on 03 September 2021 - 04:40 PM, said:

Dzień dobry

Nie wiem o co chodzi, ale instalując v1.14.0.2 #7 mam angielski język?

Nic nie zmieniałem w instalatorze.

Tak dokładnie to mieszany angielski z polskim:(

Instalujesz YasenKrasen rozszerzenie tekstowe? To zmienia jezyk na angielski częściowo, a przed wersją #07, czyli w 06 i wcześniej zmieniało na angielski całkowicie. Tak mialo byc, ale przez pomylke dalem to do YK core i vanilla. Naprawie w kolejnej paczce.

 

v1.14.0.2 #08 (03-09-2021):
- próba naprawy problemu ze zmianą języka po instalacji YasenKrasen bez rozszerzenia tekstowego

 


Edited by Aslain, 03 September 2021 - 05:40 PM.


Jakinf #26442 Posted 03 September 2021 - 05:45 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 49860 battles
  • 573
  • [VVILK] VVILK
  • Member since:
    11-24-2012

Dokładnie Yasen Krasen, ale bez rozszerzeń, bo wiem że zmieniają język.

Natomiast YK Core już tak:(

16:53 Added after 8 minute

View PostAslain, on 03 September 2021 - 04:16 PM, said:

Instalujesz YasenKrasen rozszerzenie tekstowe? To zmienia jezyk na angielski częściowo, a przed wersją #07, czyli w 06 i wcześniej zmieniało na angielski całkowicie. Tak mialo byc, ale przez pomylke dalem to do YK core i vanilla. Naprawie w kolejnej paczce.

 

v1.14.0.2 #08 (03-09-2021):
- próba naprawy problemu ze zmianą języka po instalacji YasenKrasen bez rozszerzenia tekstowego

 

08 jast ok:)



bino1980 #26443 Posted 03 September 2021 - 09:35 PM

    Corporal

  • Player
  • 53762 battles
  • 122
  • [_X_X_] _X_X_
  • Member since:
    10-18-2011

View PostRaJCeL, on 03 September 2021 - 12:40 PM, said:

 

Wielkie dzięki, niestety mam jeszcze malutki, irytujący problem związany z tym modem:

Po kliknięciu np. załoganta pojawia się rozwijane menu z wyborem możliwych załogantów. Pierwszy z nich ma w tle białe literki (<img align="top" src="img" ....) lub (<font color="28F09C.....). Problem jest tylko przy pierwszym z listy, niezależnie czy to jest ekipa Sabatonu, panienki czy zwykłe ryjki pospolitych żołdaków.

Niby rzadko zmieniam załogantów ręcznie, częściej stosuję opcję "przywróć załogę", niemniej jednak trochę mnie to irytuje.

Może ktoś posiada wiedzę w temacie?

Pozdrawiam.

BTW, załączony plik z modem należy do wersji 1.13.0.0. Może tu jest pies pogrzebany... Jeśli tak to czy jakoś można namierzyć wersję kompatybilną z bieżącą aktualizacją.

https://i.postimg.cc...Clipboard01.jpg

https://i.postimg.cc...Clipboard02.jpg

https://i.postimg.cc...Clipboard03.jpg

https://i.postimg.cc...Clipboard04.jpg

 

 

 


Edited by bino1980, 03 September 2021 - 09:37 PM.


RaJCeL #26444 Posted 03 September 2021 - 09:37 PM

    Colonel

  • Player
  • 29828 battles
  • 3,605
  • [-MOZ-] -MOZ-
  • Member since:
    10-14-2011

View Postbino1980, on 03 September 2021 - 09:35 PM, said:

 

Wielkie dzięki, niestety mam jeszcze malutki, irytujący problem związany z tym modem:

Po kliknięciu np. załoganta pojawia się rozwijane menu z wyborem możliwych załogantów. Pierwszy z nich ma w tle białe literki (<img align="top" src="img" ....) lub (<font color="28F09C.....). Problem jest tylko przy pierwszym z listy, niezależnie czy to jest ekipa Sabatonu, panienki czy zwykłe ryjki pospolitych żołdaków.

Niby rzadko zmieniam załogantów ręcznie, częściej stosuję opcję "przywróć załogę", niemniej jednak trochę mnie to irytuje.

Może ktoś posiada wiedzę w temacie?

Pozdrawiam.

BTW, załączony plik z modem należy do wersji 1.13.0.0. Może tu jest pies pogrzebany... Jeśli tak to czy jakoś można namierzyć wersję kompatybilną z bieżącą aktualizacją.

https://i.postimg.cc...Clipboard01.jpg

Problem występuję odkąd pamiętam i nie ma na to rozwiązania.



bino1980 #26445 Posted 03 September 2021 - 09:42 PM

    Corporal

  • Player
  • 53762 battles
  • 122
  • [_X_X_] _X_X_
  • Member since:
    10-18-2011

View PostRaJCeL, on 03 September 2021 - 09:37 PM, said:

Problem występuję odkąd pamiętam i nie ma na to rozwiązania.

Dzięki,

odpowiadasz jak Barry Allen aka FLASH, w ciągu nanosekundy

:)



bino1980 #26446 Posted 05 September 2021 - 08:38 AM

    Corporal

  • Player
  • 53762 battles
  • 122
  • [_X_X_] _X_X_
  • Member since:
    10-18-2011

BTW,

ostatnio wyrwałem STRV K, który ma możliwość zarabiania obligacji (podobno limit na tydzień to 100). Czy istnieje jakiś mod pokazujący w garażu ile zrobiłem obligacji na tym czołgu w tydzień (forma jakiegoś licznika albo coś  w tym stylu).

Jeśli nie ma to może RaJCeL pochyliłby się nad tematem, pewnie wielu by skorzystało :)



rafal_rambo #26447 Posted 05 September 2021 - 11:28 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 26021 battles
  • 306
  • [PKP-X] PKP-X
  • Member since:
    07-22-2012

View Postbino1980, on 05 September 2021 - 09:38 AM, said:

BTW,

ostatnio wyrwałem STRV K, który ma możliwość zarabiania obligacji (podobno limit na tydzień to 100). Czy istnieje jakiś mod pokazujący w garażu ile zrobiłem obligacji na tym czołgu w tydzień (forma jakiegoś licznika albo coś  w tym stylu).

Jeśli nie ma to może RaJCeL pochyliłby się nad tematem, pewnie wielu by skorzystało :)

 

Nie ma potrzeby robienia moda bo jest to już w grze, wystarczy najechać na czołg w garażu i masz na rozwijanej liście pokazane ile zrobiłeś.

shot_233.jpg



bino1980 #26448 Posted 05 September 2021 - 06:13 PM

    Corporal

  • Player
  • 53762 battles
  • 122
  • [_X_X_] _X_X_
  • Member since:
    10-18-2011
Wiem, ale raczej myślałem o czymś takim jak MoE w garażu, np. licznik wyświetlany obok nazwy wybranego czołgu.

Aslain #26449 Posted 06 September 2021 - 10:23 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.2 #09 (06-09-2021):
- wstępna kompatybilność z dzisiejszym mikropatchem
- akt. XVM nightly [8.8.2_22]
- akt. Zmiana języka klienta gry: PL/RU/UA
- akt. mod do usuwania lustrzanego odbicia ikonek bez XVM
- akt. Skórki zniszczonych pojazdów
- dodano opcję XVM: Ukryj banner wydarzenia


Aslain #26450 Posted 07 September 2021 - 07:33 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.2 #10 (07-09-2021):
- akt. Literowe oznaczenia pocisków
- akt. Ikonki amunicji z oznaczeniem pocisków
- akt. Markery prośby o wsparcie
- przepakowano kilka modów od Hawg


Aslain #26451 Posted 13 September 2021 - 06:06 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.2 #11 (13-09-2021):
- akt. XVM nightly [8.8.3_31]
- akt. Otrzymane trafienia w bitwie [próba naprawienia crashowania po wyjsciu z bitwy]
- akt. skórki z hitzonami: Esther


Aslain #26452 Posted 17 September 2021 - 09:16 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.3 #00 (17-09-2021):
- wstępna kompatybilność z dzisiejszym mikropatchem
- akt. XVM nightly [8.8.3_33]
- akt. Zmiana języka klienta gry: PL/RU/UA
- akt. mod do usuwania lustrzanego odbicia ikonek bez XVM
- akt. wszystkich ikonek konturów które aktualizuje osobiście
- akt. rozszerzenie tekstowe YasenKrasen
- akt. Dźwięki dział i silników Gnomefather (Zorgane)
- naprawiono ekran z błędem w Otrzymane trafienia w bitwie


MenToriusz #26453 Posted 17 September 2021 - 11:03 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 6641 battles
  • 99
  • Member since:
    12-14-2012

Witam Wszystkich!

Mam pytanie. Od dosyć długiego czasu instaluję mody poprzez LOADINF_for_Aslains_Installer.exe.

Ostatnio po instalacji nie mogę znaleźć pliku _Aslains_Installer_Options.inf.

Kiedyś był w katalogu Aslain_Modpack. Teraz nie ma. Szukałem go też w całym katalogu z grą. Nie ma.

Przy instalacji zaznaczam jak zwykle: Aplikacja do ładowania konfig. instalatora.

Może coś źle robię? Podpowiedzcie.

Dzięki



Aslain #26454 Posted 17 September 2021 - 11:53 AM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010

Pytanie, po co tak instalujesz? LoadInf mozna uzywac w wyjatkowych sytuacjach, ale czy zawsze ma sens, wątpie.

Dlaczego nie masz pliku .inf, poniewaz nie jest on tworzony jesli instalujesz poprzez LoadInf.


Edited by Aslain, 17 September 2021 - 11:53 AM.


Aslain #26455 Posted 17 September 2021 - 05:24 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.3 #01 (17-09-2021):
- akt. XVM nightly [8.8.3_34]
- akt. Bardziej widoczne koordynaty minimapki
- akt. Otrzymane trafienia w bitwie
- akt. Statystyki sesji Awfultanker
- akt. SoundEventInjector (używane w kilku modach dzwiękowych)


Aslain #26456 Posted 20 September 2021 - 02:57 PM

    Field Marshal

  • Community Contributor
  • 14600 battles
  • 13,964
  • Member since:
    07-20-2010
v1.14.0.3 #02 (20-09-2021):
- akt. Maksymalna szybkość czołgu nad panelem zniszczeń
- akt. usuwacz mgły
- akt. Dźwięki War Mod
- akt. Oczekiwane wartości pojazdu
- akt. ikonek konturów: PogS, Jackhammer (by Patejl352)
- akt. Wyświetlaj wskaźnik trafień przez 12 sekund


kuba2408 #26457 Posted 20 September 2021 - 04:14 PM

    Private

  • Player
  • 6607 battles
  • 2
  • [-IMT-] -IMT-
  • Member since:
    07-14-2012
Cześć. Mam problem dotyczący zmiany dźwięku żarówki, wykrycia (szóstego zmysłu). Plik jest poprawnie umieszczony, oraz jest to plik mp3 w folderze res ---> audioww. W ustawieniach gry, mogę ustawić opcje "Dźwięki użytkownika", lecz gdy klikam zastosuj i próbuje Przetestować dźwięk to nie działa. Ikonę, którą pobrałem działa bez zarzutów a mam problemy z tym dźwiękiem. Tak samo nie mogę sprawdzić dźwięku dowódcy ( Wiadomości głosowe w bitwie ) w tej samej zakładce ,a już np. Dźwięk uruchomienia Wykrywania dźwiękiem ( testowanie ) działa bez zakłóceń) I w tej sytuacji chciałbym prosić o pomoc, ponieważ chciałbym zmienić dźwięk tej żarówki. :)

rafal_rambo #26458 Posted 20 September 2021 - 04:27 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 26021 battles
  • 306
  • [PKP-X] PKP-X
  • Member since:
    07-22-2012

View Postkuba2408, on 20 September 2021 - 05:14 PM, said:

Cześć. Mam problem dotyczący zmiany dźwięku żarówki, wykrycia (szóstego zmysłu). Plik jest poprawnie umieszczony, oraz jest to plik mp3 w folderze res ---> audioww. W ustawieniach gry, mogę ustawić opcje "Dźwięki użytkownika", lecz gdy klikam zastosuj i próbuje Przetestować dźwięk to nie działa. Ikonę, którą pobrałem działa bez zarzutów a mam problemy z tym dźwiękiem. Tak samo nie mogę sprawdzić dźwięku dowódcy ( Wiadomości głosowe w bitwie ) w tej samej zakładce ,a już np. Dźwięk uruchomienia Wykrywania dźwiękiem ( testowanie ) działa bez zakłóceń) I w tej sytuacji chciałbym prosić o pomoc, ponieważ chciałbym zmienić dźwięk tej żarówki. :)

 

A czy przypadkiem pliki mp3 nie powinny być w folderze res_mods -->nr.wersji -->audioww

W folderze "res" są tylko oryginalne pliki i gra tylko je widzi (tak mi się wydaje) musisz je dać do folderu od modów.



RaJCeL #26459 Posted 20 September 2021 - 05:22 PM

    Colonel

  • Player
  • 29828 battles
  • 3,605
  • [-MOZ-] -MOZ-
  • Member since:
    10-14-2011

View Postrafal_rambo, on 20 September 2021 - 05:27 PM, said:

 

A czy przypadkiem pliki mp3 nie powinny być w folderze res_mods -->nr.wersji -->audioww

W folderze "res" są tylko oryginalne pliki i gra tylko je widzi (tak mi się wydaje) musisz je dać do folderu od modów.

Otóż nie. O ile nie zmienili tego jakoś niedawno to opcja zmiany dźwięku z ustawień gry miała/ma źródło dźwięku w res/audioww.

 

View Postkuba2408, on 20 September 2021 - 05:14 PM, said:

Cześć. Mam problem dotyczący zmiany dźwięku żarówki, wykrycia (szóstego zmysłu). Plik jest poprawnie umieszczony, oraz jest to plik mp3 w folderze res ---> audioww. W ustawieniach gry, mogę ustawić opcje "Dźwięki użytkownika", lecz gdy klikam zastosuj i próbuje Przetestować dźwięk to nie działa. Ikonę, którą pobrałem działa bez zarzutów a mam problemy z tym dźwiękiem. Tak samo nie mogę sprawdzić dźwięku dowódcy ( Wiadomości głosowe w bitwie ) w tej samej zakładce ,a już np. Dźwięk uruchomienia Wykrywania dźwiękiem ( testowanie ) działa bez zakłóceń) I w tej sytuacji chciałbym prosić o pomoc, ponieważ chciałbym zmienić dźwięk tej żarówki. :)

Czy nadałeś nazwe pliku zgodnie z info w dymku na obrazku?

Attached Files

  • Attached File   shot_005.jpg   33.63K

Edited by RaJCeL, 20 September 2021 - 05:26 PM.


Grzegorz11 #26460 Posted 21 September 2021 - 06:15 PM

    Private

  • Player
  • 32636 battles
  • 40
  • [WHAT5] WHAT5
  • Member since:
    12-11-2011
Hej Aslain, można nr. konta do wpłaty za tworzenie paczki ?




10 user(s) are reading this topic

1 members, 9 guests, 0 anonymous users


    JerzySztug