Jump to content


[1.7.0.2] Aslain's WoT ModPack w/Picture & Sound Preview #21 (26-01-2020)


  • Please log in to reply
24949 replies to this topic

ankuba57 #24941 Posted Yesterday, 06:25 PM

    Colonel

  • Player
  • 36535 battles
  • 3,607
  • [WGSR] WGSR
  • Member since:
    12-01-2012
W instalatorze w części dot XVM występuje dwa razy opcja UKRYJ IKONKI ODZNAKI RANKINGU - na samym dole części instalatora dot. paneli bocznych i trochę wcześniej: pod opcją ukrycia ikonek klanowych. Bez znaczenia którą zaznaczę, czy też dotyczą czegoś innego (ta na samym dole nie ma funkcji podglądu)?

Nemiks #24942 Posted Yesterday, 06:33 PM

    Corporal

  • Player
  • 22999 battles
  • 139
  • [P_O_P] P_O_P
  • Member since:
    09-11-2011
Niestety ale musiałem wrócić do wersji 19 modpacka. Miałem zainstalowane te same mody, ale po uruchomieniu okazało się  nie wiem skąd że zainstalowały się statystyki czołgu na karuzeli oraz w garażu koło czołgu ( chociaż w instalatorze tego nie zaznaczałem )

Aslain #24943 Posted Yesterday, 07:41 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14600 battles
  • 12,674
  • Member since:
    07-20-2010

View Postankuba57, on 26 January 2020 - 06:25 PM, said:

W instalatorze w części dot XVM występuje dwa razy opcja UKRYJ IKONKI ODZNAKI RANKINGU - na samym dole części instalatora dot. paneli bocznych i trochę wcześniej: pod opcją ukrycia ikonek klanowych. Bez znaczenia którą zaznaczę, czy też dotyczą czegoś innego (ta na samym dole nie ma funkcji podglądu)?

 

Tak ma byc, pierwsze opcje dotycza tylko paneli ladowania i tym pod Tab, a druga seria w panelach bocznych to tylko dla nich.

 

View PostNemiks, on 26 January 2020 - 06:33 PM, said:

Niestety ale musiałem wrócić do wersji 19 modpacka. Miałem zainstalowane te same mody, ale po uruchomieniu okazało się  nie wiem skąd że zainstalowały się statystyki czołgu na karuzeli oraz w garażu koło czołgu ( chociaż w instalatorze tego nie zaznaczałem )

 

Dziwne bo nie zmienialem nic stamtad. Mozesz wyslac logi jak chcesz abym sprawdzil.



ankuba57 #24944 Posted Today, 11:48 AM

    Colonel

  • Player
  • 36535 battles
  • 3,607
  • [WGSR] WGSR
  • Member since:
    12-01-2012
Nie mam w garażu CZOŁGU W PROMOCJI choć nigdy nie zaznaczam tej opcji w instalatorze.

Aslain #24945 Posted Today, 12:00 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14600 battles
  • 12,674
  • Member since:
    07-20-2010
Brak czolgu nalezy szukac we filtrach karuzeli.

ankuba57 #24946 Posted Today, 12:06 PM

    Colonel

  • Player
  • 36535 battles
  • 3,607
  • [WGSR] WGSR
  • Member since:
    12-01-2012

Chodzi mi o ten pojazd co zawsze stoi ,,za plecami" mojego czołgu i jego kontur się podświetla ale jeśli to jest opcja karuzeli to sprawdzę.

 

@DOWN. Wiem, że jest taka opcja w XVM ale nigdy tego nie zaznaczam a pojazdu nie ma po zainstalowaniu v21

 

 

Bez modów też czołgu nie ma. Nie potrzebnie zawracałem głowę Aslainowi.


Edited by ankuba57, Today, 03:14 PM.


Aslain #24947 Posted Today, 12:08 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14600 battles
  • 12,674
  • Member since:
    07-20-2010
Nie, zle zrozumialem, to juz inna opcja robi.

rafal_rambo #24948 Posted Today, 08:20 PM

    Corporal

  • Player
  • 21422 battles
  • 155
  • [PKP-X] PKP-X
  • Member since:
    07-22-2012

@Aslain

Gdzie są jeszcze zapisane ustawienia Hitloga v1(z możliwością przenoszenia myszką) żeby je całkowicie wykasować.

Chciałem go przesunąć i coś się zbugowało i mi całkowicie zniknął (chyba się przesunął gdzieś poza obszar ekranu), przeinstalowanie paczki nic nie daje, działa jak przeinstaluje paczkę bez opcji z myszką.

 

Mam jeszcze pytanko odnośnie moda od "Spotter" co pokazuje ile Expa brakuje do skończenia perka. (link który jest podany w instalatorze nie działa)

Chyba czegoś w nim nie ogarniam w opcjach też nic nie ma żeby zmienić co pokazuje.

Pokazuje mi np. na Dowódcy że brakuje 240766  shot_154.jpg a tak naprawdę jak bym chciał tego perka wyexpic do 100% za wolne to brakuje tylko 48154  shot_155.jpg wiec taką wartość powinien pokazywać,

skąd on bierze tą kosmiczną sumę.

 

 

 


Edited by rafal_rambo, Today, 08:23 PM.


RaJCeL #24949 Posted Today, 08:35 PM

    Captain

  • Player
  • 26372 battles
  • 2,261
  • Member since:
    10-14-2011

View Postrafal_rambo, on 27 January 2020 - 08:20 PM, said:

@Aslain

Gdzie są jeszcze zapisane ustawienia Hitloga v1(z możliwością przenoszenia myszką) żeby je całkowicie wykasować.

Chciałem go przesunąć i coś się zbugowało i mi całkowicie zniknął (chyba się przesunął gdzieś poza obszar ekranu), przeinstalowanie paczki nic nie daje, działa jak przeinstaluje paczkę bez opcji z myszką.

 

Mam jeszcze pytanko odnośnie moda od "Spotter" co pokazuje ile Expa brakuje do skończenia perka. (link który jest podany w instalatorze nie działa)

Chyba czegoś w nim nie ogarniam w opcjach też nic nie ma żeby zmienić co pokazuje.

Pokazuje mi np. na Dowódcy że brakuje 240766  shot_154.jpg a tak naprawdę jak bym chciał tego perka wyexpic do 100% za wolne to brakuje tylko 48154  shot_155.jpg wiec taką wartość powinien pokazywać,

skąd on bierze tą kosmiczną sumę.

 

Dane o hitlogu są gdzieś zapisywane w cache w appdata.

A wolne doświadczenie dla załogi ma chyba jakiś mnożnik. Wychodzi, że 1:5.



Aslain #24950 Posted Today, 09:23 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14600 battles
  • 12,674
  • Member since:
    07-20-2010
Aby zresetowac pozycje hitloga nalezy skasowac folder hitlog w appdata.




247 user(s) are reading this topic

1 members, 246 guests, 0 anonymous users


    Valord2