Jump to content


[INNE][0.9.20.1] Aslain's WoT ModPack w/Picture & Sound Preview #02 (19-10-2017)


  • Please log in to reply
21187 replies to this topic

Aslain #2941 Posted 31 December 2013 - 11:44 AM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14599 battles
  • 10,282
  • Member since:
    07-20-2010

v3.1.26 (31-12-2013):
- XVM zaktualizowany do r3067 (fixy do profilu)
- modpack: dodano na nowo XVM Tank Ranges v1.8
- możliwy fix do kolorów bitwe dla ultra unicum'ów
- modpack: UT Annoucer przesunięty z DLC do modpacka, żeby nie ściągać go za każdym razem
- modpack: ponownie zmieniony zegar w garażu, finalna wersja
- modpack: Multilined Tank Carousel - usunięto opcje 4 rzędów oraz tuning 2 i 3 rzędów
- DLC: Wagon train visibility zamieniony z 11 train wagons visibility mod i przesunięty do DLC
- DLC: dodano ikonki 100 najlepszych klanów EU (autor PL_kamikadze27)

 

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!



PioterC #2942 Posted 31 December 2013 - 11:54 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 22458 battles
  • 1,119
  • Member since:
    04-14-2012

Aslain, a teraz tak na poważnie... czy za każdym razem jak pojawia się Twoja nowa paczka zalecasz:

1. usuwanie wszystkiego co masz w resmods i wrzucenie nowej paczki

2. pozostawienie tego co było, a instalacja nowej paczki nadpisze to co jest zmieniane?



MazdaSpeed_ #2943 Posted 31 December 2013 - 12:21 PM

    Private

  • Player
  • 19764 battles
  • 32
  • [_CHS_] _CHS_
  • Member since:
    03-28-2013
U Was też dźwięki silnika z paczki, są wraz z radiem ? Trochę to denerwujące.

PioterC #2944 Posted 31 December 2013 - 12:22 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 22458 battles
  • 1,119
  • Member since:
    04-14-2012
nie odpowiem, bo nie używam tych dźwięków... korzystam z dźwięków Vito, a silników od AGQJ...

Aslain #2945 Posted 31 December 2013 - 12:43 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14599 battles
  • 10,282
  • Member since:
    07-20-2010

View Postwojtek_1989, on 31 December 2013 - 12:21 PM, said:

U Was też dźwięki silnika z paczki, są wraz z radiem ? Trochę to denerwujące.

 

W jakim czolgu to masz, tutaj uzywam dzwiekow bez radia, nie sciagalem nawet tych z radiem, chyba za Gnomef... cos namieszal.

 

View PostPioterC, on 31 December 2013 - 11:54 AM, said:

Aslain, a teraz tak na poważnie... czy za każdym razem jak pojawia się Twoja nowa paczka zalecasz:

1. usuwanie wszystkiego co masz w resmods i wrzucenie nowej paczki

2. pozostawienie tego co było, a instalacja nowej paczki nadpisze to co jest zmieniane?

 

Zalezy co zmienilem, nie ma idealnego rozwiazania. 

 

Generalnie polecam metode nadinstalacji bez czystej instalacji, i odznaczenie wszystkiego w DLC (jesli juz raz sie to zainstalowalo wczesniej).



buli202 #2946 Posted 31 December 2013 - 01:00 PM

    Private

  • Player
  • 36413 battles
  • 19
  • [EHR] EHR
  • Member since:
    03-03-2012
A jak mam prosbe czy jest mozliwosc zrobienia samego configa XVM z wn7 lub wn8 bo za bardzo kolorowo jest i nie idzie czasami ogarnac tego wszystkiego. Dzieki

maxc40 #2947 Posted 31 December 2013 - 01:46 PM

    Private

  • Player
  • 17447 battles
  • 23
  • Member since:
    01-03-2013

View Postbuli202, on 31 December 2013 - 01:00 PM, said:

A jak mam prosbe czy jest mozliwosc zrobienia samego configa XVM z wn7 lub wn8 bo za bardzo kolorowo jest i nie idzie czasami ogarnac tego wszystkiego. Dzieki

 

Polecam chwilkę pograć. Szybko się do tego przekonałem, więc cofam co ostatnio napisałem ;) i stwierdzam że jest ok. Pamiętaj tylko żeby wyłączyć w opcjach gry nr tieru wyświetlany na ekranie gry - jest o tym kilka stron wcześniej.

 

Super że wprowadziłeś kierunek kadłuba i zmieniłeś kolory na mapie ;)

 

A przy okazji zapytam/podpowiem:

 

Nie wiem czy to legalne ale trafiłem na mod pokazujący kierunek ustawienia działa na minimapie:

http://www.awolf.eu/load/mini_mapy/10

 

Jeśli jest legalny to wprowadzenie czegoś takiego było by mega pomocne podczas gry.

 

Edit:

 

Jeszcze mi się przypomniało ;P Fajne by też było pokazanie wskaźnika WN dla poszczególnej bitwy a nie tylko średniego wn dla całej sesji.


Edited by Ajku, 31 December 2013 - 01:53 PM.


Piospi #2948 Posted 31 December 2013 - 04:32 PM

    Staff Sergeant

  • Beta Tester
  • 32213 battles
  • 396
  • [MVPS] MVPS
  • Member since:
    11-27-2010
Okręgi nie działają na kilku mapach (np.Klasztor), mam zainstalowane mapy Locastana z Twojego instalatora. W każdym razie te mapy są brzydkie i muszę je odinstalować :/

Edited by Piospi, 31 December 2013 - 04:52 PM.


Aslain #2949 Posted 31 December 2013 - 05:37 PM

    Field Marshal

  • Beta Tester
  • 14599 battles
  • 10,282
  • Member since:
    07-20-2010
Uprzedzajac, tak wiem o nowej wersji XVM, na razie nie ma sensu updatowac, bo 1. nie mam czasu, zaraz uciekam na impreze, 2. rozni sie ona od tej co teraz zaledwie tym ze dodatkowe opcje w profilu sa wylaczone i trzeba je dodac do konfiga aby bylo widac.

__ReSiS__ #2950 Posted 31 December 2013 - 05:57 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 47421 battles
  • 84
  • [SQDAX] SQDAX
  • Member since:
    03-22-2012
najlepszego w nowy ;)

DarekKafarek #2951 Posted 31 December 2013 - 06:00 PM

    Private

  • Player
  • 46517 battles
  • 26
  • Member since:
    03-31-2011
Moglbys dodac celownik Deegie do swojej paczki? Probowalem recznie wrzucic celownik do folderu res_mods i zamienic pliki ale cos nie dziala jak powinno. Kółko pojawia sie dopiero wtedy kiedy jest maksymalnie skupiony i zostaje w tym miejscu do momentu az znow gdzies maksymalnie nie skupie a jak ruszam wieza to kolko celownika nie podaza za wieza. Sprawdzilem jak dziala bez innych modow i bez innych modow jest ok. Najbardziej zalezy mi na informacji o grubosci pancerza w miejscu gdzie celuje a ktory byl w tym celowniku

madsfvasdf #2952 Posted 31 December 2013 - 06:47 PM

    Private

  • Player
  • 15513 battles
  • 19
  • Member since:
    05-05-2011

View PostDarekKafarek, on 31 December 2013 - 06:00 PM, said:

Moglbys dodac celownik Deegie do swojej paczki? Probowalem recznie wrzucic celownik do folderu res_mods i zamienic pliki ale cos nie dziala jak powinno. Kółko pojawia sie dopiero wtedy kiedy jest maksymalnie skupiony i zostaje w tym miejscu do momentu az znow gdzies maksymalnie nie skupie a jak ruszam wieza to kolko celownika nie podaza za wieza. Sprawdzilem jak dziala bez innych modow i bez innych modow jest ok. Najbardziej zalezy mi na informacji o grubosci pancerza w miejscu gdzie celuje a ktory byl w tym celowniku

Ta sama funkcja jest w Meltym.



xanthi1 #2953 Posted 31 December 2013 - 10:04 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 23616 battles
  • 535
  • Member since:
    03-15-2013
Panowie może ktoś będzie wiedział: Dlaczego standardowe rzymskie cyfry nachodzą na nazwy czołgów, skoro odznaczyłem w opcjach poziom pojazdu? Trochę irytujące to jest, a kiedyś nie miałem takiego problemu z tym...

HectorBarbossa #2954 Posted 31 December 2013 - 11:10 PM

    Warrant Officer

  • Clan Commander
  • 9819 battles
  • 665
  • [KAPER] KAPER
  • Member since:
    08-09-2012
Paczka modów chyba najlepsza jaką do tej pory miałem, dzieki, dobra robota

JUCHY_BANDYTA #2955 Posted 01 January 2014 - 12:15 AM

    Corporal

  • Player
  • 31162 battles
  • 173
  • [CW27] CW27
  • Member since:
    09-27-2012

View PostAslain, on 31 December 2013 - 11:44 AM, said:

v3.1.26 (31-12-2013):

- modpack: ponownie zmieniony zegar w garażu, finalna wersja
 

 

problem z polska czcionka w tym zegarku

np teraz ŚRODA i Ś to jakis prostokacik


Edited by JUCHY_BANDYTA, 01 January 2014 - 01:29 AM.


PioterC #2956 Posted 01 January 2014 - 08:33 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 22458 battles
  • 1,119
  • Member since:
    04-14-2012

@up 

 

potwierdzam, brak polskich liter - dzisiaj "ś"



phenix29091975 #2957 Posted 01 January 2014 - 10:32 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 29270 battles
  • 96
  • Member since:
    11-09-2012

View PostPioterC, on 01 January 2014 - 08:33 AM, said:

@up 

 

potwierdzam, brak polskich liter - dzisiaj "ś"


Potwierdzam:)

Ale i tak paczka jest najlepsza:)



steny1990 #2958 Posted 01 January 2014 - 10:32 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 28836 battles
  • 81
  • Member since:
    12-09-2012

Panowie coś jest nie tak. XVM nie aktualizuje mi statystyk chyba już z 3 tygodnie...

Mam dns ustawione są statystyki ale już dawno nie aktualne trzeba czekać bo to od nich czy jak? 



kgadzina #2959 Posted 01 January 2014 - 11:26 AM

    Private

  • Player
  • 41147 battles
  • 22
  • [VIVE1] VIVE1
  • Member since:
    11-27-2011

Witam w nowym roku :)

 

Najlepsza paczka modów jaką dotąd miałem przyjemność stosować.

Potwierdzam że w wyrazie "środa" jest kwadracik zamiast polskiej litery. Pewnie wystarczy wybrać inny zestaw fontów i będzie git !!!



PioterC #2960 Posted 01 January 2014 - 11:32 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 22458 battles
  • 1,119
  • Member since:
    04-14-2012

zapewne tak...

 

zaś co do statystyk XVM, to nie możliwe żeby tak długo nie aktualizowało...






27 user(s) are reading this topic

6 members, 20 guests, 1 anonymous users


    FineTab, olinek333, Rammmzes, _deadshot_, CryAndPay, MarkTank63