Jump to content


Vylepšená grafika herní aktualizace 8.0


  • This topic is locked This topic is locked
32 replies to this topic

Tankaard #21 Posted 01 October 2012 - 07:12 PM

    Private

  • Player
  • 48850 battles
  • 15
  • [-BUNS] -BUNS
  • Member since:
    08-10-2011
Ahoj, nemůžete mi někdo poradit, já mám notebook HP NC6400 , samozřejmě integrovaná grafika. Teď po upgrade na verzi 8 mi to vytuhne ještě v garáži, při načítání Aktualizace příslušenství :Smile_confused: Nedostanu se ani do menu, abych zkusil nějaké změny nastavení grafiky.

Derp_Trollington #22 Posted 01 October 2012 - 07:16 PM

    Veteran

  • Veteran
  • 52679 battles
  • 7,331
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    02-23-2011

View PostNathanael, on 01 October 2012 - 04:44 PM, said:

Ale no tak, vertikální synchronizace slouží pouze ke srovnání obrázků s frekvencí monitoru, takže by FPS neměli překročit dejme tomu 60Hz v případě 100Hz monitoru 100Hz
Tohle je nesmysl, pokud bys měl CRT@100 Hz, tak budeš mít FPS limit 100 FPS a ne 60...

View PostNathanael, on 01 October 2012 - 04:44 PM, said:

nicméně pokud je FPS nižší tak rozdíl nepoznáš
Tohle je nesmysl ještě větší. Se zapnutým vsync a 60Hz (většina LCD) budeš mít FPS buď:
- PC je schopno generovat 60+, ale vsync to oseká na 60 FPS (1 snímek trvá 1/60 s) => vše je OK
- PC ti generuje třeba 50 FPS, ale máš zaplej vsync. 50 a 60 FPS si spolu nijak jednoduše nevydělíš, takže ti to skočí až na 30 FPS (1 snímek trvá 1/30s) => dochází ke skokům, nicméně budiž, 30 FPS bývá plynulých
- PC ti generuje dejme tomu 32 FPS => vsync to oseká taky na 30 FPS - totéž
Průser ale nastává při nízkých FPS, případně v momentech, kdy dochází ke skokům FPS....
Nejmarkantnější je to v momentech, kdy máš FPS 20-30 a díky čekání na vsync a neustálému přehazování dob trvání snímku 1/20s a 1/30s se to trhá víc, než kdyby bylo vsync off a ukazovaly se opravdové snímky s plynulejšími přechody framerate....

eFCe #23 Posted 01 October 2012 - 08:36 PM

    Private

  • Player
  • 11050 battles
  • 3
  • Member since:
    12-23-2011
Vylepšená grafika je celkom pekná, len to prerobené osvetlenie sa mi moc nepozdáva. Napr. mapa Himmelsdorf bola predtým tmavá, teraz je o dosť svetlejšia a pritom počasie je zamračené a slnko zapadá. Vyzerá to trocha neprirodzene.

usk2 #24 Posted 01 October 2012 - 09:53 PM

    Sergeant

  • Player
  • 10051 battles
  • 258
  • Member since:
    07-14-2012
konečně dejte do této hry do jejího nastavení JAS a KONTRAST tohle je jediná hra ve který to neni, jen GAMMA, vždycky mi to rozesere monitor když tuhle hru začnu hrát

Nathanael #25 Posted 01 October 2012 - 11:15 PM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 36139 battles
  • 722
  • [-NO1-] -NO1-
  • Member since:
    07-22-2010
Tak pánové jestli chce někdo doladit grafiku k dokonalosti tak tohle je super nástroj, posílám to tak jak to mám nastavené já, ale každému sedí něco jiného takže doporučuji zkoušet a zkoušet až naleznete pro Vás to nejkrásnější nastavení.

Tady je složka ke stažení.
Spoiler                     
Instalace je naprosto jednoduchá, pouze zkopírujete obsah složky přímo do složky s hrou (world of tanks) a spustíte hru. Toť celé pokud chcete něco doladit stačí spustit FXAA_Tool a zde si můžete hrát dle libosti, pak stačí jen dát save, restart hry není nutný změny se projeví ihned.

Tady je malá ochutnávka
Spoiler                     

Přeji příjemnou a krásně ostrou zábavu.

P.S. pro ty co mají problém s FPS doporučuji odškrtnout On/Off v záložce Bloom.

Pro nevěřící přikládám ještě screen pro srovnání originál vs. upgrade grafika
Spoiler                     

Jo a abych nezapomněl, pokud se Vám tenhle novej kousek líbit nebude stačí vymazat ty samé soubory co jste do složky s hrou nakopírovali. Vše se vrátí do původního stavu.

Edited by Nathanael, 02 October 2012 - 12:22 AM.


Crabtr33 #26 Posted 02 October 2012 - 01:08 AM

    Major General

  • Player
  • 20481 battles
  • 5,836
  • [MEOOW] MEOOW
  • Member since:
    05-29-2011
zajimava utilitka, jen by mne zajimalo, jakou prioritu ma nastaveni primo ve hre. priklad u AA, kdyz mam ve hre nastaveni medium, co bude nadrazeno.

Nathanael #27 Posted 02 October 2012 - 07:48 AM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 36139 battles
  • 722
  • [-NO1-] -NO1-
  • Member since:
    07-22-2010

View PostCrabtr33, on 02 October 2012 - 01:08 AM, said:

zajimava utilitka, jen by mne zajimalo, jakou prioritu ma nastaveni primo ve hre. priklad u AA, kdyz mam ve hre nastaveni medium, co bude nadrazeno.

Tahle ulitka nemá takový způsob nastavení, pokud v ní vše vypneš tak hra bude nastavená podle toho co máš nastaveno ve hře tedy krom Bloomu, je to jen nadstavba a ladění parametrů určitých funkcí.

Jinak k tvé otázce, tato utilitka má nadřazenost, je to asi stejné jako když na objektiv od foroaparátu nasadíš filtr.
Nicméně jak jsem již psal, odebrání je naprosto jednoduché, stačí smazat to co jste tam zkopírovali a vše je v původním stavu.

Takže doporučuji zkusit, pokud Vám to nastavení s kterým jsem to sem dal nebude sedět, zkute si vše vypnout a postupně zapínat, aby jste viděli co co dělá a dostali se k požadovanému obrazu, no a když se nebude líbis stačí smazat a je to.

Edited by Nathanael, 02 October 2012 - 08:19 AM.


b3tL #28 Posted 02 October 2012 - 08:31 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20238 battles
  • 382
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    08-11-2011
zadar jsem objevil mod na odstranění fog of war, tak kdyby to někdo chtěl použít tak zde k dispozici

http://drongo-lab.ru/archives/36541

Posted Image

dwnld: http://drongo-lab.ru....0-FarPlane.rar

zkoušel jsem dvě bitvy a spíš bych řekl že fps šly nahoru, ale rozhodně se nekonal propad ...

Edited by b3tL, 02 October 2012 - 06:26 PM.


VVothan #29 Posted 02 October 2012 - 09:32 AM

    Staff Sergeant

  • Clan Diplomat
  • 22435 battles
  • 350
  • [CZ1TD] CZ1TD
  • Member since:
    02-18-2011
A vliv na FPS?

Nathanael #30 Posted 02 October 2012 - 09:39 AM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 36139 battles
  • 722
  • [-NO1-] -NO1-
  • Member since:
    07-22-2010

View PostVVothan, on 02 October 2012 - 09:32 AM, said:

A vliv na FPS?
v případě mého progámku lehké zvýšení, u starších grafických karet, které mají problémy s podporou Bloom efektu se při vypnutí zvednou několikanásobně. (odzkoušeno u kámoše, před tím měl cca 20 - 25 FPS, po vypnutí Bloomu 100FPS při stejných detailech ( má geforce 8800 )

Nathanael #31 Posted 02 October 2012 - 12:13 PM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 36139 battles
  • 722
  • [-NO1-] -NO1-
  • Member since:
    07-22-2010

View PostJejKey, on 01 October 2012 - 07:16 PM, said:

Tohle je nesmysl, pokud bys měl CRT@100 Hz, tak budeš mít FPS limit 100 FPS a ne 60...

Tohle je nesmysl ještě větší. Se zapnutým vsync a 60Hz (většina LCD) budeš mít FPS buď:
- PC je schopno generovat 60+, ale vsync to oseká na 60 FPS (1 snímek trvá 1/60 s) => vše je OK
- PC ti generuje třeba 50 FPS, ale máš zaplej vsync. 50 a 60 FPS si spolu nijak jednoduše nevydělíš, takže ti to skočí až na 30 FPS (1 snímek trvá 1/30s) => dochází ke skokům, nicméně budiž, 30 FPS bývá plynulých
- PC ti generuje dejme tomu 32 FPS => vsync to oseká taky na 30 FPS - totéž
Průser ale nastává při nízkých FPS, případně v momentech, kdy dochází ke skokům FPS....
Nejmarkantnější je to v momentech, kdy máš FPS 20-30 a díky čekání na vsync a neustálému přehazování dob trvání snímku 1/20s a 1/30s se to trhá víc, než kdyby bylo vsync off a ukazovaly se opravdové snímky s plynulejšími přechody framerate....
K FPS v případě 100Hz monitoru jsem se jen překlepl , mělo to být "v případě 100Hz monitoru 100FPS"
A k nižším FPS, já mám vertikálnísynchronizaci zapnutou a běžně mám 45FPS tedy né 30, navíc pokud FPS neklesnou pod 25FPS tak téměř nepoznáš rozdíl protože víc než 25 snímků za vteřinu není lidské oko schopné zachytit.
Ale určitě máš pravdu že pokud je FPS nižší než 25, nebo pod tuto hranici občas padá, tak je vertikální sinchronizace určitě na škodu, v tom s tebou naprosto souhlasím. Ale také jsem psal že je dobrá pouze pokud Grafická karta vykresluje víc obrázků než zvládne monitor což není tento případ.

P.S. jinak i při zapnuté vertikální sinchronizaci se mi FPS hýbou po jednotlivých číslech a neskáčou 60 -30 -60 atd.. prostě to běží třeba na 51 pak když rychle změním směr tak to klesne třeba ba 47 a zase to stoupne nahoru a to celkem plynule čísílko po čísílku

Edited by Nathanael, 02 October 2012 - 04:42 PM.


Luban72CZ #32 Posted 02 October 2012 - 12:26 PM

    Private

  • Player
  • 16966 battles
  • 1
  • Member since:
    06-19-2012
Je to škoda ! Hra je vylepšená,ale prakticiky se nedá hrát !! Po nové aktualizaci se seká,tanky reagují značně opožděně,špatně se míří !! Před aktualizací jsem měl odezvu kolem 45-55 ms teď je to 100-120 ms !!

Nathanael #33 Posted 02 October 2012 - 01:49 PM

    Warrant Officer

  • Beta Tester
  • 36139 battles
  • 722
  • [-NO1-] -NO1-
  • Member since:
    07-22-2010

View PostLuban72, on 02 October 2012 - 12:26 PM, said:

Je to škoda ! Hra je vylepšená,ale prakticiky se nedá hrát !! Po nové aktualizaci se seká,tanky reagují značně opožděně,špatně se míří !! Před aktualizací jsem měl odezvu kolem 45-55 ms teď je to 100-120 ms !!

Tak to je spíš nějaký problém v tvém PC nebo u providera, protože já a asi dalších 20lidí s kterými hraju máme ping pořád stejnej (cca 20ms), server se občas lehce zadrhne ale to na pingu není vidět.
Zkus see podívat na nové ovladače pro sítovku a pro grafiku, případě zkus ten prográmek co jsem sem dal na vypnutí toho bloomu, snad ti to pomůže.

Edited by Nathanael, 02 October 2012 - 04:41 PM.





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users