ClearEvil, on 02 October 2012 - 11:08 PM, said:
Edit:
Když jsem chodil ještě na základku, tak býval bunkr i na Kladně u nádraží, někde u nádražáckých baráků. Ale než jsem sem se tam tenkrát (přes zákazy rodičů, hraj si jen u baráku) odvážil, tak ho zasypali. Dnes už o něm ani nikde neseženu info.
Hm, z Kladna jsem a LO tam nebylo... Spíš asi šlo o "protiatomový" kryt? Přiznám že si u nádraží nic nevybavuji, ale taky jsem tam moc nechodil.
Kousek od Kladna byl kryt spojený s PVO (původně, později měl fungovat tuším jako kryt pro Kladenská kasárna), a je teď zasypaný, ale polohou by to neodpovídalo (dost daleko od nádraží a nádražáckých baráků) - cca. na půl cesty mezi modelářským letištěm a žel. přejezdem na Lapáku. Další zajímavé objekty ze studené války jsou na Čeperce a na Dolíně, kousek od slaného.
Zpět na téma předválečného LO, v lesích kolem Tuchonína a Žlábku jde docela dobře sledovat linie LO až do Nižbora (aspoň povětšinou), i když byly LO kompletně odstřeleny, zához je většinou zachován a kusy železobetonu jsou celkem zřetelné.
Arrtas, on 03 October 2012 - 11:15 AM, said:
Asi sa prejdem po Bratislave a prilahlom okoli, tu je bunkrov a opustenych vojenskych zakladni habadej ;)
Jo, na Petržialku a její atypické objekty se chci někdy zajet podívat... Škoda že se dost těch atypů nezachovalo, bylo na nich vidět, jak se vyvíjel pohled na opevnění.