Jump to content


Team Speak 3 - Overlay


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
17 replies to this topic

Kaze703PL #1 Posted 16 October 2012 - 02:45 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 270
  • Member since:
    04-22-2011
Witam!

Mam wam do pokazania pewną opcję w programie masowego komunikowania się ,,Team Speak 3'' Pewnie przez wielu was używany program ma jedną drażniącą funkcję, chodzi mi o brak ukazywania jakichkolwiek wiadomości na temat,
kto obecnie mówi do pewnej grupy graczy.

Chciałbym was uświadomić (a na pewno większość was) że istnieje wtyczka która zwie się:
,,Team Speak 3 Overlay Plugin'' Ukazuje nam ona okienko z informacjami podanymi powyżej
(kto mówi, kto wszedł na kanał, itd ...), włączenie go jest bardzo proste, a ustawienie żeby działał
(w przypadku WoT'a) dobrze, jest jeszcze prostsze!
Opiszę teraz jak go włączyć i zmodyfikować. Uwaga, obecne zdjęcia robię na wersji 3.0.8.1



Krok Pierwszy:

Wchodzimy w TeamSpeak i wyszukujemy zakładkę Settings ->Plugins Tak jak na obrazku:

Posted Image

Krog Drugi:

Szukamy pluginu o nazwie ,,TeamSpeak 3 Overlay plugin'' i zaznaczamy go tak jak na obrazku.

Posted Image

Krok Trzeci:

Przechodzimy do ,,Settings'' mając zaznaczony ,,TeamSpeak 3 Overlay plugin'' tak jak na obrazku.

Posted Image

Krok Czwarty:

Wchodzimy w zakładkę Display, i szukamy Initialization Mode, po czym zaznaczamy opcję ,,Minimal''

Posted Image

Wchodzimy w zakładkę ,,Input'' i zaznaczamy wszystkie opcje tak jak jest na obrazku.

Posted Image


Jeśli wszystko zostało zrobione pomyślnie, wtyczka ta będzie bardzo pomocna na CW, szczególnie dla nowych graczy
w klanach, lub dowodzących którzy takich osób nie znają.
W razie jakichkolwiek problemów, piszcie pod tym postem!!

Pozdrawiam!

Edited by Kaze703PL, 02 December 2012 - 01:06 PM.


_SAINT_ #2 Posted 17 November 2012 - 11:47 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 156
  • Member since:
    05-27-2011

Quote

Wtedy klikamy na niebieską część okienka PPM wchodzimy w: Display -> Minimalized
Tę czynność trzeba nie stety ale stety powtarzać zawsze przy włączeniu WoT'a, albo zamiast osób które mówią, będzie pokazywała się cała lista graczy na serwerze Team Speak, co utrudnia kontakt z innymi.

Niekoniecznie,jeśli wejdziesz w zakładkę ustawienia na TS,potem wtyczki-wyswietli sie lista dostenych wtyczek,klikasz PPM na TeamSpeak Overlay Plugin i wybierasz opcje ustawienia(settings jak ktoś ma w oryginale)
Tam możesz w zakładce display zaznaczyć w okienku "initialization mode"  jedna z trzech opcji-full,normal lub minimal
zaakceptuj i od tej pory overlay uruchomi się w takiej wersji jaka sobie wybrałeś
:Smile_honoring:

Kaze703PL #3 Posted 02 December 2012 - 12:49 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 270
  • Member since:
    04-22-2011

View Post_SAINT_, on 17 November 2012 - 11:47 PM, said:

Niekoniecznie,jeśli wejdziesz w zakładkę ustawienia na TS,potem wtyczki-wyswietli sie lista dostenych wtyczek,klikasz PPM na TeamSpeak Overlay Plugin i wybierasz opcje ustawienia(settings jak ktoś ma w oryginale)
Tam możesz w zakładce display zaznaczyć w okienku "initialization mode"  jedna z trzech opcji-full,normal lub minimal
zaakceptuj i od tej pory overlay uruchomi się w takiej wersji jaka sobie wybrałeś
:Smile_honoring:

Dzięki wielkie.  :Smile_smile:

FURIATUS #4 Posted 17 December 2012 - 08:14 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 19
  • Member since:
    09-04-2011
Overlay mi działał pod Wotem bezproblemowo i przestał. Jak mam odpalonego overlaya to ie odpalę Wota.
Jak mam odpalonego TSa bez overlaya to śmiga wszystko aż miło.

Ktoś wie czy to może być spowodowane??

Dareczek_cz #5 Posted 29 December 2012 - 04:17 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 36
  • Member since:
    06-18-2011
Ja niestety ci nie pomogę ale mam jeszcze 1 pytanie. Mianowicie wyskakuje mi komunikat o braku pliku InstalHook.exe a nie wiem za co on jest odpowiedzialny i z kąt mogę go pobrać. Czytałem o tym na internecie i z tego co pamiętam to był "śmieciowy plik" ...

Kaze703PL #6 Posted 09 January 2013 - 07:43 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 270
  • Member since:
    04-22-2011
FURIATUS - przeinstaluj TS'a, i powiedz mi, czy przypadkiem nie używasz TS2? zamiast TS3 - nowszy

Dareczek_cz - Opisz ten błąd jakoś dokładniej; na którym kroku utknąłeś itd ...

Sorry_No_Bonus #7 Posted 02 February 2013 - 01:58 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 156
  • Member since:
    10-06-2011
nie polecam niewatajemniczonym uzywania tego, a jesli tak to przetestowanie u siebie lub pozananie sie na jego opcjach, podobno nagrywa obraz i umieszcza w pamieci lecz nie wiem co to powoduje tak na prawde, to tylko zaslyszane jednak u mnie w pewnym momencie bylo 10fps 2, 1 i zaswiecil sie lag 999
przy wylaczonym nie ma problemu. zapomnialem o problemie, namowili mnie, nie bylem pewien czy to overlay wtedy byl przyczyna czy zwieszka jakas procka, wlaczylem ponownie, po ok 20 min grania 10 fps, 5, 2 ,1 ping 999... zycze powodzenia z overlayem szczegolnie na cw;)

Kaze703PL #8 Posted 04 February 2013 - 07:45 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 270
  • Member since:
    04-22-2011
Nie stety zdaża się to po ostatniej aktualizacji Overlaya, sam nie wiem co jest przyczyną, jak się dowiem, to odpowiem :)

@ Z tego co wyczytałem, nagrywanie w Overlayu jest w wersji Alpha i mogą występować różne problemy związane z tym.
Trzeba czekać na poprawkę.

Edited by Kaze703PL, 04 February 2013 - 07:48 PM.


yacenty77 #9 Posted 04 February 2013 - 07:52 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 173
  • Member since:
    12-10-2011
A może ktoś wyjaśnić jak przesuwać okienko??

adamk87 #10 Posted 05 February 2013 - 08:45 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 118
  • Member since:
    11-25-2012
musisz ustawić sobie jakiś aktywny przycisk w ustawieniach wtyczki. Pierwotnie jest to chyba "o". Wciskasz i przesuwasz dowolnie

http://forum.worldof...67#entry3932467

#3 od chyba 5 pkt.

mam nadzieję ze o to chodzi

Edited by adamk87, 05 February 2013 - 01:38 PM.


pocahontas23 #11 Posted 23 February 2013 - 03:23 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 48
  • Member since:
    04-07-2011
Super.Pomocna sprawa Wielkie Dzięki

Kat0wice #12 Posted 25 February 2013 - 10:29 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 502
  • Member since:
    12-03-2011
Ciekaw jestem, czy ktoś z używających ma taki problem. Dość często w naszym teamie notowaliśmy wyloty klienta. Okazało się, że dotyczą one tylko tych, którzy mają nakładkę Overlay na TS'ie. Po prostu ta wtyczka wykonuje restart (zawiesza się?), jednocześnie próbując zrestartować grę. Dopóki dotyczyło to randomów, gdzie na tą minutę wyleci jeden-dwa pojazdy to luz, nic wielkiego się nie dzieje. Niestety ostatnio wypadło nam w kompanii 2/3 stanu, łatwo się domyślić, co zastaliśmy po załadowaniu z powrotem klienta. Niestety nakładka została wyłączona przez cały klan, szkoda, bo poza tą przypadłością, to bardzo pożyteczny gadżet.
Zdarza się wam? Znalazł się na to jakiś sposób?

wrr #13 Posted 25 February 2013 - 09:19 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 470
  • Member since:
    02-01-2011
Zainstalowac najnowsza wersja teamspeaka plus aktualizacja pluginu overlay http://ts3overlay.r-dev.de/download/

Kat0wice #14 Posted 28 February 2013 - 08:51 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 502
  • Member since:
    12-03-2011
Mam nadzieję, że zadziała, testuję od wczoraj, póki co (tfu tfu) jest OK.

Momosus #15 Posted 29 March 2013 - 10:22 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 934
  • Member since:
    06-16-2011
Po ostatnie aktualizacji TSa i wgraniu najnowszego updateu wtyczki mam problem z jej instalacją gdyż prosi mnie o dostęp jako admin a właśnie konto o tych możliwościach posiadam.

Czy ktoś z Was ma/miał podobny problem?

A i dla jasności system to XP z SP3, są na nim dwa profile - każdy z możliwościami admina i bez haseł.

Edited by Momosus, 29 March 2013 - 10:22 AM.


arapaho #16 Posted 09 April 2013 - 04:06 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 30
  • Member since:
    02-15-2012
to nie jest wina overlay-a. Przeinstalowałem wtyczkę i dalej to samo. Po ostatniej aktualizacji TS-a jest tragedia.Wcześniej tego nie było . Po włączeniu TSa fps spada z 30 do 2 i kicha. Gdy wyłączyłem w Ts wtyczkę overlay nic się nie polepszyło , tylko wyłącznie całego TSa przyniosło poprawę . Co jest więc grane - co zje***li ???

Dareczek_cz #17 Posted 21 April 2013 - 02:49 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 36
  • Member since:
    06-18-2011
Obecnie mam wersje TS3 > 3.0.10.1 i "TeamSpeak 3 Overlay plugin" > 3.7.19

Próbowałem naprawić wtyczkę przez ściągnięcie folderu plugins od kolegów u których to działa ale pozostał dalej 1 problem ...
A mianowicie w ustawieniach wtyczki nie mogę wybrać profilu z rozwijanej listy ( mam ją pustą ) i to może być przyczyna mojego problemu z niedziałającym Overlay'em - Wydaje mi się że przez to mi nie działa tzn. nie wie gdzie zapisać wprowadzone ustawienia.

Edited by Dareczek_cz, 15 May 2013 - 05:32 PM.


Momosus #18 Posted 21 April 2013 - 04:34 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 934
  • Member since:
    06-16-2011
Mój problem rozwiązany, wgrałem starszą wersję TSa i wtyczki. Nie ma spadków FPS, lagów czy innych wyżej wymienionych problemów a różnicy m-dzy wersjami nie widzę;-)