Jump to content


VK 30.02 (D)


  • Please log in to reply
426 replies to this topic

BuziekLechii #41 Posted 23 December 2012 - 04:34 AM

    Captain

  • Player
  • 31621 battles
  • 2,013
  • Member since:
    07-17-2012

View PostCossack_PL, on 22 December 2012 - 10:08 AM, said:

Dziś mam zamiar kupić DB, radio i działa mam zbadane z innych czołgów. Najpierw badać silnik czy zawieszenie i wieżę?
Jeśli bierzesz ten czołg z myślą o grze na nim(niech Ci Bóg dopomoże), nie zaś przeskoczeniu HT<->MT to chyba lepiej taka kolejność: silnik->zawieszenie->wieża

MrJohny #42 Posted 23 December 2012 - 10:49 AM

    Lieutenant

  • Player
  • 2959 battles
  • 1,609
  • Member since:
    05-16-2012
Ja wybadałem zawieszenie > wieża > silnik, bo w pierwszej wieży nie ma pancerza, 75k strzela tylko 10/minutę, a ani haubicy ani 88ki nie ma. Z drugą wieżą maszyna zwalnia, ale nie jakoś przerażająco, a przynajmniej ma czym strzelać... albo udawać że strzela, bo te 132mm penetracji jednak wołają o pomstę :Smile_trollface-3:

PS. 40tysi expa już odłożone "przy okazji", bez specjalnego ciśnienia na grę (ta jest na innych maszynkach). Miło  :Smile_teethhappy:

Cossack_PL #43 Posted 23 December 2012 - 11:24 AM

    Sergeant

  • Player
  • 20584 battles
  • 238
  • Member since:
    12-23-2011

View PostBuziekLechii, on 23 December 2012 - 04:34 AM, said:

Jeśli bierzesz ten czołg z myślą o grze na nim(niech Ci Bóg dopomoże), nie zaś przeskoczeniu HT<->MT to chyba lepiej taka kolejność: silnik->zawieszenie->wieża
Kilka miesięcy temu już nim troszkę grałem, jak przeskoczyłem z ciężkich na medy, a teraz kupiłem po przecenie i chcę powoli zbierać expa na nową linię medów.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, zbadałem silnik za free expa, żeby tą mobilność poprawić, bo jednak bez mobilności ten czołg nie istnieje.

Bruner_PL #44 Posted 24 December 2012 - 01:13 AM

    Captain

  • Player
  • 26474 battles
  • 2,330
  • [NESI] NESI
  • Member since:
    06-26-2011
Haha, a ja sobie włożyłem ulepszone drążki skrętne, żeby szybciej wrzucić wieżę. I co? I psińco. Stockowe zawieszenie nawet z drążkami ma za mały udźwig, by zamontować wieżę [*].

MrJohny #45 Posted 24 December 2012 - 01:06 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 2959 battles
  • 1,609
  • Member since:
    05-16-2012
No, bo gigantyczna lodówka z KW-2 waży 12100kg, a to maleństwo z VKDB 10800... ja nie wiem jaki samogon oni tam piją, ale jak widać mocny i w nadmiarze. :Smile_trollface-3:

Swoją drogą te cyrki pt. "żeby założyć best* działo załóż wieżę, a żeby założyć wieżę załóż zawieszenie" to jest jakaś pijacka brednia. O ile niżej to nie przeszkadza za bardzo (mało expa), to w takim VKDB czy TigerzeH doprowadza do rozpaczy (tam "tylko" wieża i działo, ale za prawie 28kexp).

*w tym wypadku mamy albo złe, albo gorsze... ostatnio na 7 strzałów w ISa, 7 przymierzonych dodajmy (wizjer, dolna płyta, właz), ZERO dmg. :Smile-angry:

BuziekLechii #46 Posted 24 December 2012 - 01:51 PM

    Captain

  • Player
  • 31621 battles
  • 2,013
  • Member since:
    07-17-2012

View PostBruner_PL, on 24 December 2012 - 01:13 AM, said:

Haha, a ja sobie włożyłem ulepszone drążki skrętne, żeby szybciej wrzucić wieżę. I co? I psińco. Stockowe zawieszenie nawet z drążkami ma za mały udźwig, by zamontować wieżę [*].
Akurat w tej konstrukcji to nie zaskakuje, maszyna jest zrobiona na przysłowiowy od*****ol, a mogłaby być całkiem przyjemna gdyby zmienić w niej dwa parametry...


View PostMrJohny, on 24 December 2012 - 01:06 PM, said:

Swoją drogą te cyrki pt. "żeby założyć best* działo załóż wieżę, a żeby założyć wieżę załóż zawieszenie" to jest jakaś pijacka brednia. O ile niżej to nie przeszkadza za bardzo (mało expa), to w takim VKDB czy TigerzeH doprowadza do rozpaczy (tam "tylko" wieża i działo, ale za prawie 28kexp).
A gdzie widzisz w tym wypadku bredzenie?
Skoro działo jest większego kalibru/z większym zamkiem to potrzebuje większej wieży, skoro wieża jest większa to więcej waży, skoro więcej waży to potrzebuje lepszego zawieszenia. Dla mnie to całkiem logiczne

View PostCossack_PL, on 23 December 2012 - 11:24 AM, said:

Kilka miesięcy temu już nim troszkę grałem, jak przeskoczyłem z ciężkich na medy, a teraz kupiłem po przecenie i chcę powoli zbierać expa na nową linię medów.

I w sumie wybrałeś chyba najlepszy na to czas. Na samych gwiazdkach x3 i x5 przez te dziesięć dni uzbierasz ~45k expa

BuziekLechii #47 Posted 24 December 2012 - 06:37 PM

    Captain

  • Player
  • 31621 battles
  • 2,013
  • Member since:
    07-17-2012
Aj tam penetracja działa: przyspieszenie i zwrotność. Penetrację ma już drugi niemiecki med VII, tutaj przydałby się typowy MT, którym można by kręcić kółeczka...

Rafa1981 #48 Posted 24 December 2012 - 06:49 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 12366 battles
  • 543
  • Member since:
    10-30-2011
Czolg gorszy nawet od T-34-85-a jest z 7 poziomu!
Ogolnie baaaardzo slabo!
Po koleji:
  • Dzialo
    • 88-za mala penetracja, a na flankowanie ten czolg jest za mozolny.
    • 75-za slaby "dmg", a do tego potrafi losowac niskie uszkodzenia<120,czas ladowania calkiem calkiem (3,6-z wenta,dosylaczem).
  • Nie plonie jak inne niemieckie czolgi-skrzynia biegow z tylu.
  • Powolny mulowaty, wymaksowany z lepszym paliwkiem wciaz toczyl sie po mapie.Slabe przyspieszenie.
  • Koleczek nie porobisz...
  • Wieza-druga strasznie spowalnia ten czolg,pierwsza strasznie ssie wszystko!
  • Czolg nadaje sie do walki maksymalnie z 8 poziomem,powyzej...zapomnij!
To sa moje odczucia,wyelitowalem go i sprzedalem-dzisiaj!Nawet ze strata finansowa,ale ma swiety spokoj!
Czolg na papierze wyglada calkiem calkiem,ale na 6 poziom!

Pozdr

Knecht336 #49 Posted 25 December 2012 - 01:39 PM

    Corporal

  • Clan Diplomat
  • 25500 battles
  • 124
  • [GT_1] GT_1
  • Member since:
    09-12-2011
źle zrobiłeś mój drogi padawanie, od VK3200DB wiedzie droga do Leopard 1 (med 10 tieru) expa nabić trza było i to aż 90k, wówczas względnie pięknie zaczniesz nową drogę gdy na twą ścieżkę wkroczy Leopard 1 :)

adamek666 #50 Posted 25 December 2012 - 01:46 PM

    Sergeant

  • Player
  • 14971 battles
  • 204
  • Member since:
    08-14-2011
Miło by było usłyszeć coś o tej linii medów od WG co by człowiekowi chciało się to expić. Ktokolwiek czytał, ktokolwiek wie ?

Rafa1981 #51 Posted 25 December 2012 - 04:00 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 12366 battles
  • 543
  • Member since:
    10-30-2011

View PostKnecht336, on 25 December 2012 - 01:39 PM, said:

źle zrobiłeś mój drogi padawanie, od VK3200DB wiedzie droga do Leopard 1 (med 10 tieru) expa nabić trza było i to aż 90k, wówczas względnie pięknie zaczniesz nową drogę gdy na twą ścieżkę wkroczy Leopard 1 :)
90 tysiecy raptem 150 bitew...jak bede musial to sie przemecze,a poki co to zajmuje slota, kurzy sie ,zaloga nie ekspi...wiec jaki jest sens trzymania w garazu?
Poki co nie ma tej sciezki to nie bede sie zmuszal do grania czyms co nadaje sie na 6 poziom a jest na 7!
WG jeszcze cos wymysli i bedziesz mial...90 tys ekspa to konwertowania za zloto...

Pozdr

25TP #52 Posted 25 December 2012 - 04:10 PM

    Corporal

  • Player
  • 17868 battles
  • 163
  • Member since:
    04-20-2011
A ja jeżdżę ze 105 na goldzie z kontem premium zarabia o zgrozo, niesamowity dpm - co 6,6 wali czasami buły po 400 więc... oczywiście na otwartych mapach robi się problem ale, jako czołg do zabawy, jak najbardziej.

Rafa1981 #53 Posted 25 December 2012 - 04:12 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 12366 battles
  • 543
  • Member since:
    10-30-2011

View Post25TP, on 25 December 2012 - 04:10 PM, said:

A ja jeżdżę ze 105 na goldzie z kontem premium zarabia o zgrozo, niesamowity dpm - co 6,6 wali czasami buły po 400 więc... oczywiście na otwartych mapach robi się problem ale, jako czołg do zabawy, jak najbardziej.
Gralem,ale za czesto trafialem na 9 poziom i wtedy to jest za ciezko z czasem celowania-za dlugo sie wystawiamy i sami wyrywamy buly za 400... :Smile_sceptic:
Moze sie przekonam do tego czolgu-kiedys...

Pozdr

Valkynaz #54 Posted 25 December 2012 - 07:06 PM

    Corporal

  • Player
  • 20454 battles
  • 108
  • Member since:
    06-24-2011

View PostMrJohny, on 24 December 2012 - 01:06 PM, said:

No, bo gigantyczna lodówka z KW-2 waży 12100kg, a to maleństwo z VKDB 10800... ja nie wiem jaki samogon oni tam piją, ale jak widać mocny i w nadmiarze.

Właśnie to jest największym absurdem w tym czołgu, warto dodać że to ta sama wieża, co na vk3001 oraz pzIV (gdy jeszcze ją posiadał), a różnice w wadze ogromne. Przecież te wieże mają identyczne rozmiary i opancerzenie. Różnią się jedynie prędkością obrotu, no i żeby było smiesznie, szybciej obraca się ta ważąca ponad 6 ton więcej. Gdzie tu logika? Gdzie sens? Jakby twórcy koniecznie chcieli aby DB miał taką właśnie mobilność to wystarczy poprawić wagę vaderturma i osłabić odpowiednio silnik. Miałoby to wtedy ręce i nogi.

TCzesiek #55 Posted 25 December 2012 - 07:32 PM

    Corporal

  • Player
  • 5890 battles
  • 103
  • Member since:
    12-18-2011
Niemieckie czołgi są zwalone, Wot to nie symulator dlatego nie doszukuj się logiki. Zresztą poczekaj jak przesiądziesz się na panterę to dopiero dostaniesz szoku

jakub_czyli_ja #56 Posted 25 December 2012 - 08:53 PM

    Lieutenant Сolonel

  • Player
  • 37753 battles
  • 3,498
  • [XII-2] XII-2
  • Member since:
    09-17-2011

View PostValkynaz, on 25 December 2012 - 07:06 PM, said:

Jakby twórcy koniecznie chcieli aby DB miał taką właśnie mobilność to wystarczy poprawić wagę vaderturma i osłabić odpowiednio silnik. Miałoby to wtedy ręce i nogi.
Ale jakby miał za lekką wieżę, to byłby za dobry, a do tego nie można dopuścić.

DominiXD #57 Posted 25 December 2012 - 09:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 14496 battles
  • 659
  • Member since:
    09-03-2011
Mhm, ruskie OP.

GrubaRozkmina_NUG #58 Posted 25 December 2012 - 10:30 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 24566 battles
  • 314
  • Member since:
    09-29-2011
To to każdy wie :P.

BTW ma ktoś jakieś informacje, linki itp. jakie pojazdy będą w tej niby nowej linii MT?
Bo nie wiem czy opyla się expić dbka czy nie. Grałem nim i był bardzo przyjemny ale aż tak żeby grać nim tylko dla samej rozrywki :).

Bruner_PL #59 Posted 26 December 2012 - 12:44 AM

    Captain

  • Player
  • 26474 battles
  • 2,330
  • [NESI] NESI
  • Member since:
    06-26-2011
Myślę, że najrozsądniej jest nim wbić bez spiny ~60 000 doświadczenia. Choćby zbijając gwiazdki przez miesiąc  :Smile_blinky: Później poczekać na testy i uzbierać przez dwa tygodnie testów brakującą ilość doświadczenia.

DominiXD #60 Posted 26 December 2012 - 01:25 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 14496 battles
  • 659
  • Member since:
    09-03-2011
Bedzie Indien Panzer na 8, prototyp leoska na 9 i leopard 1 na 10 tierze. Gdzies tam jest drzewko wyzej dane, no i na wiki jest.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users