Jump to content


"Błąd połączenia z serwerem"

błąd serwer firewall

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
21 replies to this topic

MechFork #1 Posted 02 November 2012 - 02:05 PM

    Private

  • Player
  • 9857 battles
  • 2
  • Member since:
    02-23-2011
Dziś próbując zalogować się do gry, otrzymałem taki komunikat - "Błąd połączenia z serwerem. Może być ono zablokowane przez Twój firewall." Sprawdziłem dokładnie firewall, więc to nie to. Błąd utrzymuje się nadal. Poprzedniego dnia gra działała normalnie, bez jakichkolwiek błędów. Posiadam aktualną wersję gry. Odinstalowałem kompletnie z dysku i zainstalowałem ponownie, ale wciąż to samo. Ticket do supportu wysłany, ale nie tak prędko uzyskam odpowiedź. Może ktoś z forum miał podobny problem?

JAK_PL #2 Posted 03 November 2012 - 11:10 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 29644 battles
  • 209
  • [-102-] -102-
  • Member since:
    02-28-2012
Mam to samo.
w wyjątkach windows jest jak był, na próbę wyłączyłem antywirusa i nadal to samo.
Próbuje wchodzić i przez launcher i przez .exe
Proszę o info

Edited by JAK_PL, 03 November 2012 - 11:24 AM.


Fafiq #3 Posted 03 November 2012 - 11:16 AM

    Private

  • Player
  • 13782 battles
  • 4
  • Member since:
    06-03-2012
mam dokładnie ten sam problem, ciekawe co jest przyczyną wczoraj normalnie działała gra natomiast dzisiaj nie chce się uruchomić ; /

RossiQ #4 Posted 03 November 2012 - 11:19 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 7041 battles
  • 19
  • Member since:
    12-03-2010
Mam dokładnie to samo.

Rev_PL #5 Posted 03 November 2012 - 11:21 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 15323 battles
  • 821
  • Member since:
    07-19-2011
Mam to samo , ale wyłączyłem firewala i działa ok.
Ok wystarczy dodać do firewala wot, exe i launchera i działa wszystko ok.

Edited by Rev_PL, 03 November 2012 - 11:26 AM.


JAK_PL #6 Posted 03 November 2012 - 11:23 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 29644 battles
  • 209
  • [-102-] -102-
  • Member since:
    02-28-2012

View PostRev_PL, on 03 November 2012 - 11:21 AM, said:

Mam to samo , ale wyłączyłem firewala i działa ok.


Przeczytaj dokładnie mój post, bo Twój nie wnosi nic nowego !!!

"na próbę wyłączyłem antywirusa i nadal to samo"

margherita #7 Posted 03 November 2012 - 11:23 AM

    Private

  • Player
  • 6369 battles
  • 1
  • Member since:
    02-15-2012
mam to samo nie wiem czym to spowodowane, ale zauważyłam że działa, jeśli wejdzie się w launchera przez program files ;)

Scourviel #8 Posted 03 November 2012 - 11:33 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 3400 battles
  • 144
  • [P_L_C] P_L_C
  • Member since:
    09-05-2012
Mam ten sam problem, lecz moja sytuacja może coś wnieść do tematu, ponieważ grałem dziś już ok godziny, gdy nagle zawiesiła mi się bitwa (tak jakbym stracił połączenie internetowe). Wyłączyłem więc grę poprzez menagera urządzeń. Następnie odpalam Launcher - co widze - wyszukiwanie aktualizacji i nic się nie dzieje. Postanowiłem więc uruchomić ponownie komputer i zresetować internet. Po tym wszystkim Launcher normalnie przeszedł, lecz w momencie łączenia już w grze pojawia się komunikat taki jak wszystkim. Podejżewam, iż jest to kolejna krótka przerwa techniczna, ponieważ za dużo osób na raz ma ten sam problem w tym samym czasie.

menelaos1 #9 Posted 03 November 2012 - 11:35 AM

    Private

  • Player
  • 23186 battles
  • 7
  • [ZMORA] ZMORA
  • Member since:
    04-24-2012
Ja miałem to samo, ale teraz wyświetla mi się, że trwają prace konserwacyjne, więc nie ma się co denerwować :)

miloszk2 #10 Posted 03 November 2012 - 12:14 PM

    Private

  • Player
  • 3438 battles
  • 2
  • [WOT-K] WOT-K
  • Member since:
    06-10-2012
Właśnie mam taki sam problem jak wy. Przedwczoraj gdy chciałem uruchomić grę pisało że jest błąd z serwerem i że spowodowane jest to firewallem. Zaporę i antywirusy miałem wyłączone. Wczoraj gra mi śmigała. Przed chwilą włączam wota i ten sam problem. Nie mam pojęcia o co chodzi. Moim kolegom gra działała normalnie o tej samej porze, więc raczej nie są to żadne prace konserwacyjne. Dzieje się to jakby co drugi dzień. Pomóżcie bo zagrałbym chętnie, tym bardziej, że jest pięciokrotny mnożnik doświadczenia i darmowe premium. :Smile_sceptic:

pierdzigrzmot #11 Posted 10 November 2012 - 08:40 PM

    Private

  • Player
  • 12838 battles
  • 1
  • [DPOL] DPOL
  • Member since:
    07-18-2011
trudno powiedzieć czy to przez którykolwiek firewall czy przez serwery bądź klijenta WoT, W moim przypadku problemy z polączeniem zaczęły sie w momencie wprowadzenia aktualizacji 8.1, więc najprawdopodobniej namieszali coś w skryptach. może mają jakes problemy techniczne, lub przeprowadzają modyfikacje, aczkolwiek powinno być to zapowiedziane...

miloszk2 #12 Posted 18 November 2012 - 06:29 PM

    Private

  • Player
  • 3438 battles
  • 2
  • [WOT-K] WOT-K
  • Member since:
    06-10-2012
Znalazłem już sposób na ten problem. U mnie wystarczy odpiąć modem i połączyć z internetem jeszcze raz i gra śmiga jak wcześniej.  :Smile_blinky:

rudyczolg #13 Posted 18 November 2012 - 06:53 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10645 battles
  • 180
  • [PLAMA] PLAMA
  • Member since:
    07-27-2011
stary problem nadal istnieje? Też tak mam tylko że gorzej: http://forum.worldof...rona-a-gra-wot/
Narazie wot działa(coś poszperałem w routerze).
Zróbcie tak jak jest w tym poście wymienionym powyżej: może pomoże :Smile_glasses: .

Anarhodin #14 Posted 12 December 2012 - 08:14 AM

    Private

  • Player
  • 1971 battles
  • 6
  • [_-_] _-_
  • Member since:
    12-01-2012
Odświeżam temat.

Od godziny próbuję się zalogować do gry z negatywnym skutkiem. Firewall na pewno nie blokuje, sprawdziłem już dwa razy i nic. :/

wpkris #15 Posted 12 December 2012 - 08:28 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 16427 battles
  • 60
  • [1DW] 1DW
  • Member since:
    12-30-2011

View PostAnarhodin, on 12 December 2012 - 08:14 AM, said:

Odświeżam temat.

Od godziny próbuję się zalogować do gry z negatywnym skutkiem. Firewall na pewno nie blokuje, sprawdziłem już dwa razy i nic. :/
http://worldoftanks....-82-release-pl/

W celu wprowadzenia aktualizacji przeprowadzone zostaną prace konserwacyjne na serwerze gry. Prace potrwają od 5:00 do 11:00 w środę, 12 grudnia. Również tego samego dnia niedostępny będzie portal World of Tanks (w godzinach od 5:00 do 6:30).

Trudno znaleźć nie?  :Smile-angry:

Anarhodin #16 Posted 12 December 2012 - 08:40 AM

    Private

  • Player
  • 1971 battles
  • 6
  • [_-_] _-_
  • Member since:
    12-01-2012
Hm. ;)

Przepraszam, fakt, że nie czytałem portalu od paru dni.

ZimnySobi #17 Posted 12 December 2012 - 09:28 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 11560 battles
  • 59
  • Member since:
    10-13-2011
Takie informacje powinny być w Oknie gdzie odbywa sie aktualizacja  (Aktualizacja 8.2 - Prace konserwacyjne) a nie żeby szukać 20 min po forum wtf i kombinować z routerem... (WGR340G).

Dzięki za info.

trosikk #18 Posted 06 January 2013 - 02:46 PM

    Private

  • Player
  • 3110 battles
  • 1
  • Member since:
    11-08-2012
wczoraj grałem normalnie do 23 dziś rano wchodzę i loguje się do bitwy i wyskakuje mi po chwile połączenie z serwerem zostało przerwane spróbuj ponownie nie wiem o co kaman

Bedius91 #19 Posted 16 January 2013 - 09:28 AM

    Private

  • Player
  • 5438 battles
  • 1
  • Member since:
    04-29-2012
Dokładnie ma to samo to robią coś z serwerem czy problem jest u mnie ?

Deadliar #20 Posted 16 January 2013 - 09:30 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 16934 battles
  • 120
  • [G2G2] G2G2
  • Member since:
    02-19-2012

View PostBedius91, on 16 January 2013 - 09:28 AM, said:

Dokładnie ma to samo to robią coś z serwerem czy problem jest u mnie ?
Potwierdzam też u mnie nie da rady wejść na serwer :) widocznie coś robią.