Jump to content


Zwiekszenie Fps


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
33 replies to this topic

greedo123 #1 Posted 19 November 2010 - 05:30 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 14
  • Member since:
    11-18-2010
Witam!
Jestem nowym graczem jezeli chodzi o gre World of Tanks.
Zaczolem grac i na poczatkowych ustawieniach mialem 5-7 fps
Zmiejszylem na mniejsza jakosc i mam teraz 5-10 czasem 13 lub 15 ale 15 to zadko ;(
Wiecie moze jak podwyrzszyc te fpsy chociaz o 10.
Nie dawno mialem formata instalowalem Windows 7 Ultimate 32 bitowy system operacyjny wiec nie powinienem miec zadnych trojanow,keylogerow cz co tam jeszcze jest xD
Moj sprzet:
2.66GHz
Pamiec ram pisze : 4,13 GB (dostepne 1.00 GB) mozna to jakos zwiekszyc?? jezeli mam 4.13 a pisze ze dostepne jest tylko 1 ;/
Pentium 4 jezeli to tez jest wazne.
A net mam bardzo slabiutki 512 :/ ale odziwo sciagaja mi sie pliki z predkoscia 100-150 kb/sec a powinno z takim netem 60-100 kb/sec
Dobra lekko sie rozpisalem :) Prosze o pomoc , bede bardzo wdzieczny!!

dalmats #2 Posted 19 November 2010 - 06:21 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 159 battles
  • 7
  • Member since:
    07-02-2010
Ciekawe jakim cudem masz 4,13 gb ramu ;p chyba, że z plikami wymiany patrzałeś.
Napisz jaką masz kartę graficzną bo to dość istotne. Na zintegrowanym intelu te te 15fps jest bardzo realne.

MigGyver #3 Posted 19 November 2010 - 06:32 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 3432 battles
  • 260
  • Member since:
    08-03-2010
Game settings in preferences.xml boost your FPS and other options

Bonkers_81 #4 Posted 19 November 2010 - 06:34 PM

    First Sergeant

  • Special Beta Tester
  • 23104 battles
  • 1,964
  • Member since:
    03-27-2010
http://forum.worldof...-settings-pack/ spróbuj tego.

greedo123 #5 Posted 19 November 2010 - 08:45 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 14
  • Member since:
    11-18-2010
dalmats moja karta graficzna to
ATI RADEON 9600 Series (Microsoft Corporation - WDDM)

Nazrel inni ludzie z innego forum tez pisali ze to mam zrobic ale ja angielskiego nie ogarniam ;/ mogl by ktos przetlumaczyc ten link
http://forum.worldof...preferencesxml/

A jeszcze jedno.
Wiecie moze jak wylaczyc ten dym (spaliny) to podobno tez duzo fps zżera.I mam pytanko tez do doswiadczonych graczy.Na co tracic golda? bo mam juz 500 golda i nie wiem cz kupowac ta amunicje APCR cz zbierac jeszcze tego golda i kupic cos innego.Prosze o odpowiedz dam +
Dobra, po 1 dniu gry kupilem M2 Light Tank  i  nie wiem cz to byl dobry wybor.Jesli mozna prosic to niech ktos opisze ten czolg M2 Light Tank cz jest do rushowania cz do campienia lub do bronienia bazy.I niech najlepiej ten kto opisze mi ten czolg napisze swoim zdaniem jaki jest.

Bonkers_81 #6 Posted 22 November 2010 - 01:28 PM

    First Sergeant

  • Special Beta Tester
  • 23104 battles
  • 1,964
  • Member since:
    03-27-2010
Masz taką konfigurację sprzętową że osobiście nie ważył bym się na tym instalować czegoś innego niż windows XP.

Golda najlepiej zbierać na premke 30 dniową. M2light tank to scout, zwiadowca,tylko jeździć i świecić.

Btw. Przydatne narzędzie - http://www.google.pl...age_tools?hl=pl

Kalosz #7 Posted 02 December 2010 - 07:48 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 7817 battles
  • 352
  • Member since:
    07-17-2010
Co do Windowsa 7 to się zgadzam. Mam tą grę na win7 i na XP. Z tymi samymi ustawieniami na W7 mam średnio 30fps, a na XP rzadko schodzi poniżej 50. Gram na ustawieniach v.high z małymi modyfikacjami. Nie opłaca się wydawać golda na amunicję. Lepiej uzbierać na miesięczny premium (2500). W dwa tygodnie zbiera się golda na premium, a pozostałe 2 tygodnie masz już na wydatki takie jak np transfer doświadczenia.

Philion #8 Posted 04 December 2010 - 07:54 AM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 11374 battles
  • 166
  • Member since:
    09-13-2010
ja polecam ten patch u mnie sporo pomógł znowu mam po 50fps
http://forum.worldof...nce-hotfix-v20/

halfik #9 Posted 07 December 2010 - 02:25 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 7117 battles
  • 2,554
  • Member since:
    07-09-2010
wersja light - wypakowujesz do osobnego katalogu i odpalasz. nie nadpisuj oryginalnego wota.

nie pochwale sie skad to mam :P

generalnie zmniejszono rozmiary tekstu, brak dymow, ognia i innych fajerwerkow. poprawiony tez tryb sniperski. nie wyglada cudnie, ale pare klatek da. napewno jest sporo mniejszy drop-fps.

imper #10 Posted 07 December 2010 - 09:04 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 507 battles
  • 12
  • Member since:
    09-19-2010

View Posthalfik, on 07 December 2010 - 02:25 AM, said:

wersja light - wypakowujesz do osobnego katalogu i odpalasz. nie nadpisuj oryginalnego wota.

nie pochwale sie skad to mam :P

generalnie zmniejszono rozmiary tekstu, brak dymow, ognia i innych fajerwerkow. poprawiony tez tryb sniperski. nie wyglada cudnie, ale pare klatek da. napewno jest sporo mniejszy drop-fps.

Wielkie dzięki. Genialna rzecz.  :Smile_honoring:

Master01 #11 Posted 08 December 2010 - 07:30 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
ale potrzebna jest orginalna wersja by to odpalic bojakis error mi wyskakuje proszę o odpowiedz dzięki XD

Lech #12 Posted 08 December 2010 - 07:08 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 2825 battles
  • 426
  • Member since:
    08-10-2010
Możesz tego używać zamiast oryginałki, tylko musisz przez launcher włączać.

halfik #13 Posted 08 December 2010 - 11:26 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 7117 battles
  • 2,554
  • Member since:
    07-09-2010

View PostMaster01, on 08 December 2010 - 07:30 AM, said:

ale potrzebna jest orginalna wersja by to odpalic bojakis error mi wyskakuje proszę o odpowiedz dzięki XD

moze jakis blad przy sciaganiu albo cos? bo powinno dzialac. to jest oryginalny wot, tylko zmniejszono teksutry - zeby zwiekszysc ilosc fps.

Master01 #14 Posted 09 December 2010 - 12:39 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
Taki błąd pomuszcie proszę 3 dzien bez gierki

Attached Files

  • Attached File   bez tytułu.bmp   3.71MB


halfik #15 Posted 09 December 2010 - 02:21 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 7117 battles
  • 2,554
  • Member since:
    07-09-2010

View PostMaster01, on 09 December 2010 - 12:39 AM, said:

Taki błąd pomuszcie proszę 3 dzien bez gierki


zglos to w error reporting

Master01 #16 Posted 09 December 2010 - 10:52 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
zgłosiłemopisałęm wszystko po koleji i nic nie wiem dalej jak odpalam odrazu z folderu wyskakuje mi ze nie właściwa konfiguracja ponowne zainstalowanie gry moze naprawic problem ale ja ja juz 3 razy instalowalem wczoraj 4 razy instalke sciaglem przez torenta i wkoncu niewiem co jest dzialalo dzialalo i sie cos zepsulo nie mam pojecia co dalej z tym zrobic jesli ktos majakies pomysly piszcie dzieki

MigGyver #17 Posted 09 December 2010 - 02:51 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 3432 battles
  • 260
  • Member since:
    08-03-2010

View PostMaster01, on 09 December 2010 - 10:52 AM, said:

zgłosiłemopisałęm wszystko po koleji i nic nie wiem dalej jak odpalam odrazu z folderu wyskakuje mi ze nie właściwa konfiguracja ponowne zainstalowanie gry moze naprawic problem ale ja ja juz 3 razy instalowalem wczoraj 4 razy instalke sciaglem przez torenta i wkoncu niewiem co jest dzialalo dzialalo i sie cos zepsulo nie mam pojecia co dalej z tym zrobic jesli ktos majakies pomysly piszcie dzieki

wyłacz firewalla przy sciaganiu instalki, a antywirusa przy instalacji

Master01 #18 Posted 09 December 2010 - 03:04 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
ok tak zrobie

Master01 #19 Posted 09 December 2010 - 08:21 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
sciagnelem po wyłanczane miałem wszystko i problem dal;ej jest nie znikł :(

MigGyver #20 Posted 09 December 2010 - 11:59 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 3432 battles
  • 260
  • Member since:
    08-03-2010
spróbuj sciągnąć wersje light, która kilka postów wczesniej zamieścił halfik i zobacz czy ruszy, nie zaszkodzi tez przeinstalowac biblioteki dx i sterów od grafiki