Jump to content


Zwiekszenie Fps


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
33 replies to this topic

rkaniews #21 Posted 10 December 2010 - 08:16 AM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 157
  • Member since:
    08-04-2010

View PostMaster01, on 09 December 2010 - 12:39 AM, said:

Taki błąd pomuszcie proszę 3 dzien bez gierki

U mnie wyskoczył dokładnie ten sam błąd, gdy próbowałem odpalać grę w wersji WoT_light (plik od halfika).

Po ściągnięciu *.execa, rozpakowaniu, ściągnięciu spolszczenia  i odpaleniu przez launchera - gra ruszyła bez problemu. Pograłem chwilkę i wyłączyłem. Ponownie odpalić się już nie dało (patrz komunikat błędów).
Natomiast przez standardowego launchera grę odpalić już mogłem, stąd nie ma dla mnie tragedii.

Master01 #22 Posted 10 December 2010 - 09:24 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
mi dokladnie to samo sie zdazyło mialem normalna wersje dzialalo bez problemu sciaglem to light wypakowalem i ten blad sie pojawil wiec wywalilem wszystko to co rozpakowalem i to co sciaglem i juz cyba 7 raz sciagam wota normalnego przez torenta i blad dalej jest ;/

Philion #23 Posted 10 December 2010 - 10:51 AM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 11374 battles
  • 166
  • Member since:
    09-13-2010
w katalogu z gra masz plik WOTLauncher.log tam są zapisane poszczególne kroki i będzie wiadomo na czym wykrzaczył się launcher
co do ustawień to pewnie chodzi o te pliki
WOTLauncher.cfg
version.xml
paths.xml

oraz katalog W z plikami
dossier_cache katalog z logowaniami
preferences.xml ustawienia graficzne

więc jeśli zrobiłeś reinstall gry  i wgrałeś wszystkie patche z powodzeniem winne mogą być uprawnienia, więc spróbuj odpalić grę z prawami administratora (bo może ich brak do utworzenia tych plików)

Master01 #24 Posted 10 December 2010 - 01:14 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
Panowie niewiem jak to jest ale 4 dni temu robilem format kompa i dzis zrobilem i gra mi działa bez problemu wiem jedno dobry format zawsze pomaga :D Dziękuje za udzielanie wskazowek Polacy odpowiedzieli namoj post cociasz niemusieli a suport sie namnie wypiol jeszcze raz dzieki i powodzenia w grze  XD temat do zamknięcia

rkaniews #25 Posted 10 December 2010 - 02:40 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 0 battles
  • 157
  • Member since:
    08-04-2010
Na szczęście mogę grę odpalać przez normalnego launchera, to nie będę nic kombinował - w myśl zasady "lepsze jest wrogiem dobrego". Jak działa, to się nie grzebie. :P

Odnośnie samego zwiększania FPS - to polecam podstawowe działanie - szybki HDD.
Mój komp to raczej budżetowa pozycja, bez szału. Myślę, że za 1000 zł. dzisiaj można by zrobić lepszego, jeżeli nie takiego samego.
Natomiast szybki HDD robi dużą różnicę.
Ja mam Samsunga F3 i to jest podstawa tego (tak myślę), że ZAWSZE jestem jednym z pierwszych podłączonych do bitwy, że mam zazwyczaj około 50 FPS (karta GF 8600 GT).

halfik #26 Posted 10 December 2010 - 06:26 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 7117 battles
  • 2,554
  • Member since:
    07-09-2010

View PostMaster01, on 10 December 2010 - 09:24 AM, said:

mi dokladnie to samo sie zdazyło mialem normalna wersje dzialalo bez problemu sciaglem to light wypakowalem i ten blad sie pojawil wiec wywalilem wszystko to co rozpakowalem i to co sciaglem i juz cyba 7 raz sciagam wota normalnego przez torenta i blad dalej jest ;/

a wypakowales do osobnego katalogu jak pisalem? bo jak znam zycie nadpisales oryginalnego wota i cos sie pewnie powalilo. mi wersja lt dziala - obie dzialaja. innym ludziom, ktorzy wiem ze uzywaja, tez dziala. wiec w teorii jak komus dziala wot, to light tez zadziala - bo to jest normalny wot przeciez. tylko tekstury zostaly skompresowane i zmniejszone, zeby zwiekzysc fpsy i szybkosc ladowanai na mape.

Master01 #27 Posted 10 December 2010 - 06:44 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 1 battle
  • 15
  • Member since:
    09-28-2010
tak wypakowalem calkiem na inny dysk narazie dziala nie wchodz epierwszy ale i nie wchodze ostatni ki styka dzieki

UMP45 #28 Posted 25 December 2010 - 01:24 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 23523 battles
  • 3
  • [PMHC] PMHC
  • Member since:
    08-16-2010
Chłopaki a co poradzicie mi na najnowszy patch 6.2.7 ? Na święta wylądowałem na lapku który teoretycznie powinien spokojnie uciągnąć WoT'a..
Jego parametry to : Amd athlon 64 x2 1,6 ghz, grafa nVidia 7000m (tak wiem to nie jest demon prędkości) i 2 gb ramu. System Win xp sp3.
Niestety okazało się że lapek ma problemy nawet na absolutnym minimum w ustawieniach grafiki... Średnio jest 3-5 fps a przy takiej prędkości nie da sie skutecznie grać  :( Wot light nie działa bo jest on na patchu 6.1.5.. Jest może wersja tego Wot'a light ale w wersji 6.2.7 ?
Z góry dziękuje za pomoc  :Smile_honoring:

MigGyver #29 Posted 25 December 2010 - 04:56 PM

    Sergeant

  • Beta Tester
  • 3414 battles
  • 260
  • Member since:
    08-03-2010
@UMP
Twój laptop nie spełnia nawet wymagań minimalnych dla WoT ((http://game.worldoftanks.com/faq) za słaby procek, karta, która masz nie nadaje sie do grania: 6600GT>7000m, a samo 2gb gry nie pociagnie) więc nie masz się co dziwić, że wyciąga 3-5fpsów. Moja rada to zainwestowanie w średniej klasy PC i tak będzie 2x tanszy nisz tej samej klasy laptop, chyba że stacjonarny komp nie wchodzi w gre.

UMP45 #30 Posted 25 December 2010 - 05:08 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 23523 battles
  • 3
  • [PMHC] PMHC
  • Member since:
    08-16-2010
Ooo to nie wiedziałem że ten laptop jest aż tak słaby a że wot ma tak duze wymagania sprzętowe.. jak już napisałem jestem na wyjeździe i nie mam dostępu do swego 2 letniego super hiper kompa... thx za odzew :Smile_honoring:

Hamster1985 #31 Posted 09 January 2011 - 11:25 AM

    Private

  • Beta Tester
  • 8297 battles
  • 4
  • Member since:
    08-06-2010
Witam
Ktoś wie może jak wyłączyć wszelkie efekty podczas strzału celując przez celownik. Kiedyś udało mi się znaleźć gdzieś opis jak tego dokonać natomiast teraz nie potrafię.
A bardzo irytuje kiedy podczas strzału wszystko się tnie.

Pozdrawiam

kamos90 #32 Posted 09 January 2011 - 07:52 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 2032 battles
  • 51
  • Member since:
    07-07-2010
czytaj dokładnie ten temat

DriveBy #33 Posted 10 January 2011 - 10:22 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 16522 battles
  • 2,484
  • Member since:
    09-16-2010
Powiem z własnych doświadczeń - próbowałem wielu rozwiązań, zmiany ustawień, hotfixów czy zmiany celownika. Jedyny znaczny efekt przyniosło wyłączenie antialiasingu i postprocessingu. Teraz na zoomie praktycznie nie spada poniżej 14 fps, wcześniej miałem spadki do 6-7 fps.