Jump to content


Your computer is missing d3dx9_43.dll

d3dx9_43.dll

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
19 replies to this topic

LT_FISH #1 Posted 22 January 2013 - 07:09 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012
After I download and install the game when I tap PLAY, a system error occurs saying that my pc is missing d3dx9_43.dll file. I tried to follow some internet forums and tried help they recommend but even though I copied this file from my friend's pc (he also plays WoT) and put it in system32 folder, it didn't make any change. I also tried installing the older DirectX (verison 9) that other forums recommend but another error always comes up and it doesnt let mi install it.

CAN YOU PLEASE HELP? THANKS

Terrordrone #2 Posted 22 January 2013 - 07:13 PM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 9675 battles
  • 139
  • [MPL] MPL
  • Member since:
    11-19-2010
Download directx.

edit: What is the other error?

Edited by Terrordrone, 22 January 2013 - 07:14 PM.


TheSpearman #3 Posted 22 January 2013 - 07:14 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 12731 battles
  • 1,009
  • [CRY] CRY
  • Member since:
    07-13-2010
Update your DirectX 9.

http://www.microsoft...ails.aspx?id=35

LT_FISH #4 Posted 22 January 2013 - 07:18 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012
I tried that, but right when the installation is about to start, this error pops up:
Inner system occured. More information about this error you can find in files DXError.log and Directx.log in Windows folder.
(Its in other language, but this translation is prete close)

TheSpearman #5 Posted 22 January 2013 - 07:21 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 12731 battles
  • 1,009
  • [CRY] CRY
  • Member since:
    07-13-2010
And what's in the log files?

LT_FISH #6 Posted 22 January 2013 - 07:24 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012
I don't know... I couldn't find either of those files in my windows folder or anywhere on my HDD...

Daroo_PL #7 Posted 22 January 2013 - 07:25 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15582 battles
  • 35
  • Member since:
    03-21-2012
Download and install this http://www.microsoft...ls.aspx?id=8109

TheSpearman #8 Posted 22 January 2013 - 07:25 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 12731 battles
  • 1,009
  • [CRY] CRY
  • Member since:
    07-13-2010

View PostDaroo_PL, on 22 January 2013 - 07:25 PM, said:

Download and install this http://www.microsoft...ls.aspx?id=8109

That's an older redist from June 2010, it'll still leave his DX9 outdated.

argonaut747 #9 Posted 22 January 2013 - 07:27 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 24409 battles
  • 24
  • Member since:
    09-03-2012
I had the same problem when I installed Windows 7. Solution: download and install the missing dll-file from http://www.dll-files.com/ and try again. Most likely more dll-files are missing so you have to repeat the procedure with the the other missing files. In my case it had been 4 dll-files and since installing them the system runs fine.

LT_FISH #10 Posted 22 January 2013 - 07:27 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012
Sorry now I found the second one (directx.log) and it contains this:

10/22/12 16:06:15: infinst: Installing C:\Users\hp\AppData\Local\Temp\DXF3C.tmp\xinput1_3_x64.inf [Install_Driver]
10/22/12 16:06:15: infinst: Installed file C:\Windows\system32\xinput1_3.dll

LT_FISH #11 Posted 22 January 2013 - 07:29 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012

View Postargonaut747, on 22 January 2013 - 07:27 PM, said:

I had the same problem when I installed Windows 7. Solution: download and install the missing dll-file from http://www.dll-files.com/ and try again. Most likely more dll-files are missing so you have to repeat the procedure with the the other missing files. In my case it had been 4 dll-files and since installing them the system runs fine.

I read this somewhere else... people said that when they installed the first file it asked them for another... but I never got over the first one... still the same error

Daroo_PL #12 Posted 22 January 2013 - 07:32 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15582 battles
  • 35
  • Member since:
    03-21-2012
He should try firs, propably it will fix the problem (99,9%). If not, he will just find never version.

TheSpearman #13 Posted 22 January 2013 - 07:34 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 12731 battles
  • 1,009
  • [CRY] CRY
  • Member since:
    07-13-2010

View PostLT_FISH, on 22 January 2013 - 07:27 PM, said:

Sorry now I found the second one (directx.log) and it contains this:

10/22/12 16:06:15: infinst: Installing C:\Users\hp\AppData\Local\Temp\DXF3C.tmp\xinput1_3_x64.inf [Install_Driver]
10/22/12 16:06:15: infinst: Installed file C:\Windows\system32\xinput1_3.dll

Then we'll need to see the errors log.

Also, when was the last time you ran windows update?

LT_FISH #14 Posted 22 January 2013 - 07:49 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012
OK so thaks to dll-files.com I figuered out the errors... When you have 64-bit version of windows 7 like I do, you have to copy those files to system 32 folder as well as to the SysWOW64 folder. So the errors dont come up any more but when I press PLAY, it starts the client but the game doesnt start and the window with the client shortly closes :/ What do I do now?

Daroo_PL #15 Posted 22 January 2013 - 07:50 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 15582 battles
  • 35
  • Member since:
    03-21-2012
Man, jus install file from link i gave You...

WOT runs perfectly well on my W7 x64

Edited by Daroo_PL, 22 January 2013 - 07:51 PM.


AgeofStrife #16 Posted 22 January 2013 - 08:05 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9671 battles
  • 60
  • Member since:
    03-18-2011
Make sure you install DirectX 9c as an administrator user, it won't install if you have a limited user account. Right click the setup application and choose Run As Administrator. There should be no need to manually copy any files, just like Daroo_PL I have it running fine on W7 x64, and my son on W7 32-bit, both by just running the installer. If it doesn't install fully you've got something conflicting on your PC, or some security software blocking the installation.

LT_FISH #17 Posted 22 January 2013 - 08:06 PM

    Private

  • Player
  • 1978 battles
  • 7
  • Member since:
    12-14-2012

View PostDaroo_PL, on 22 January 2013 - 07:50 PM, said:

Man, jus install file from link i gave You...

WOT runs perfectly well on my W7 x64
Thank you so much dude... it works now :-) awwwssoooommeee finaly :-) not going to bed toninght by the way :D cheers guys

T73Eagle #18 Posted 30 January 2013 - 12:32 PM

    Private

  • Player
  • 6179 battles
  • 1
  • [34] 34
  • Member since:
    01-28-2013
Copy d3dx9_34.dll, d3dx9_43.dll and d3dx10_43.dll to C:\Windows\system32

And reinstall game.

Edited by T73Eagle, 16 February 2013 - 02:23 PM.


Homer_J #19 Posted 30 January 2013 - 02:21 PM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 18152 battles
  • 14,220
  • [AXIOM] AXIOM
  • Member since:
    09-03-2010
Just go to the MS site and install the latest directX, that's all you need to do.

The directX which ships with Win7 doesn't include 9, if you get it from the website it does.

bigman1991 #20 Posted 30 January 2013 - 09:13 PM

    Private

  • Player
  • 57 battles
  • 3
  • Member since:
    01-07-2013
hi pepole i had not played wot for a week came on and  now its saying this........ data obtained by the server is incorect please se log files for deatils? could anyone help me please