Jump to content


konfiguracja teamspeak 3- pytanie

teamspeak

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
9 replies to this topic

Boski_Ziebol #1 Posted 25 January 2013 - 11:49 AM

    Private

  • Player
  • 7799 battles
  • 6
  • Member since:
    09-01-2012
Witam,

Chciałbym zorganizować komunikację w kompanii... gdzie można w teamspeak'u ustalić, żeby przykładowo: dowódca kompanii mógł swobodnie rozmawiać z dowódcą plutonu 1 i dowódcą plutonu 2, ale nie słyszał co mają do powiedzenia pozostali członkowie plutonów. Natomiast dowódcy plutonów mogli swobodnie rozmawiać ze swoimi podwładnymi jak i z dowódcą... Miło by było gdyby wszyscy gracze słyszeli (ale nie wszyscy mogli być usłyszeni przez) dowódcę kompanii. Są w TS jakieś zezwolenia kto może słyszeć kogo? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdr,
T

Sukashi #2 Posted 25 January 2013 - 12:38 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10110 battles
  • 194
  • [LTR] LTR
  • Member since:
    08-13-2011
Jedyne co mi przychodzi na mysl to dowodca musi zmutowac wszystkich graczy oprocz dowodcow plutonow, a dowodcy plutonow mutuja graczy drugiego plutonu oprocz jego dowodcy.
PS. Mutowac trzeba nie z poziomu admina (mute taki ze nikt go nie slyszy) tylko z poziomu pojedynczej osoby (tylko dla tej osoby jest zmutowany).

Dotraku #3 Posted 25 January 2013 - 12:40 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 14888 battles
  • 607
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-15-2012
Obawiam się, że to niemożliwe bez zmiany pokoi. Nie znam się na TS ale nawet w komunikacji radiowej coś takiego trudno by było zrobić.
Wyobrać sobie, że dowódca kompani jest na CH1, a plutony odpowiedni na CH2 i CH3.
Prawdopodobnie można by zrobić na CH1 podsłuch CH2 i CH3 ale wówczas dowódca kompani słyszał by wszystkich.
Dowódcy plutonów mogliby się przełączać na CH1 ale wówczas tracili by kontakt z plutonem.
Pewnie na CH2 i CH3 można by ustawić odsłuch z CH1 ale wtedy którym kanałem ma odpowiedzieć dowódca plutonu?
Moim zdaniem, najlepiej gdyby dowódca kompani mial nasłuch na plutony, na wszystkich. Nie wiem czy w TS jest możliwe ustawienie nasłuchu z innych kanałów.
Dodatkowo dowódca kompani miał by przełącznik który pozwala mówić tylko do dowódców plutonów (To jest możliwe na TS, skrót pod którym mówisz tylko do wybranych, wcześniej zdefiniowanych użytkowników, bez wzlgędu na kanal). To samo w drugą stronę, dowódcy plutonów mają taki przełącznik na mówienie tylko do dowódcy kompani.

Edited by pawelpaciorek, 25 January 2013 - 12:44 PM.


Dotraku #4 Posted 25 January 2013 - 12:42 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 14888 battles
  • 607
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-15-2012

View PostSukashi, on 25 January 2013 - 12:38 PM, said:

Jedyne co mi przychodzi na mysl to dowodca musi zmutowac wszystkich graczy oprocz dowodcow plutonow, a dowodcy plutonow mutuja graczy drugiego plutonu oprocz jego dowodcy.
PS. Mutowac trzeba nie z poziomu admina (mute taki ze nikt go nie slyszy) tylko z poziomu pojedynczej osoby (tylko dla tej osoby jest zmutowany).

zmutować ? Masz na myśli Mute - wycisz ?
Nie bójmy się j.polskiego! :)

krecik1978 #5 Posted 25 January 2013 - 12:44 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 13429 battles
  • 115
  • Member since:
    07-19-2011
Nie jestem ekspertem od TSa ale ma on cos takiego jak "whisper list", ktora pozwala na komunikowanie sie tylko w ramach listy (osobny klawisz do aktywowania, nie jestem pewien, jak to bedzie dzialac przy aktywowaniu glosem). W ten sposob w kanale rozmawiaja wszyscy, w "szepcie" pluton. Odrobina dyscypliny u graczy i voilà.

Dotraku #6 Posted 25 January 2013 - 12:49 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 14888 battles
  • 607
  • [WASP] WASP
  • Member since:
    04-15-2012

View Postkrecik1978, on 25 January 2013 - 12:44 PM, said:

Nie jestem ekspertem od TSa ale ma on cos takiego jak "whisper list", ktora pozwala na komunikowanie sie tylko w ramach listy (osobny klawisz do aktywowania, nie jestem pewien, jak to bedzie dzialac przy aktywowaniu glosem). W ten sposob w kanale rozmawiaja wszyscy, w "szepcie" pluton. Odrobina dyscypliny u graczy i voilà.

O widzisz, zabrakło mi tego jak to jest nazwane w TS!
Reasumując, wszyscy na jednym kanale i konfiguracja "whishper list". Wiązało by się to tylko z konfiguracją przez wszystkich członków takich list i w dodatku modyfikowanie ich za każdą zmianą osobową.

wojtek1979 #7 Posted 25 January 2013 - 01:10 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 942 battles
  • 196
  • [-SJB-] -SJB-
  • Member since:
    08-22-2011
Jeżeli dowódca ma rozmawiać tylko z plutonowymi musi mieć zwolnienie w opcjach na rozmowę z innymi kanałami, plutki też. Ustawienia -> grupy użytkowników -> wybierasz odpowiednia opcję. Może to robić tylko SA lub Admin, zależy jak macie ustawione pozwolenia. Dowódca siedzi w innym kanale i poprzez whisper list ustawia klawisz do rozmów z plutkami. Plutonowi także tworzą wisper list do dowódcy pod innym klawiszem a na kanale normalnie rozmawiają ze swoimi ludźmi.

Boski_Ziebol #8 Posted 25 January 2013 - 05:14 PM

    Private

  • Player
  • 7799 battles
  • 6
  • Member since:
    09-01-2012
Dziękuję wszystkim za pomoc :) Myślę, że z tymi informacjami zawojuję TS :) Dzięki raz jeszcze!

DSPl #9 Posted 26 January 2013 - 10:33 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 15164 battles
  • 102
  • [GB-R] GB-R
  • Member since:
    05-19-2011
Pozwolę sobie podczepić się pod temat.
Mam problem z overlayem. Szukałem trochę po necie, ale odpowiedzi są zazwyczaj zbyt ogólne, a ja potrzebuję konkretnej pod wota.
Chyba po jednym z paczy, overlay przestał wyświetlać listę osób na kanale, osoba mówiąca też nie jest wyświetlana. Co ciekawe, sam overlay teoretycznie działa - widać okno listy, ale jest puste. Nie działa też skrót do przełączania sie na in-game'owy interfejs overlaya. Grzebałem w konfigach, ale nic nie pomaga.
I tu pytanie do Was. Gdzie może być źródło problemu?

Sukashi #10 Posted 27 January 2013 - 11:30 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 10110 battles
  • 194
  • [LTR] LTR
  • Member since:
    08-13-2011
Co do skrotu do ingameowej konfiguracji musisz go sobie ustawic w opcjach pluginu, a co do nie wyswietlania list to mialem taki problem i wystepowal tylko na 1 serwerze (w tym czasie wchodzilem na 3 rozne) a na reszcie dzialal normalnie w WoT. To samo jest czasami z kanalami (tylko raz u mnie) - na kanale gl. wszystko ok, a na jednym z podkanalow tego kanalu gl. nie dzialalo (na reszcie tak).
Podsumowujac ja jeszcze nie znalazlem rozwiazania ale znalazlem jako taka przyczyne.
I od tego czasu gdy zmienilem serwer (z tego gdzie nie dzialalo) problem jak narazie sie nie pojawia.