Jump to content


Cant start game - ERROR 0xc000007b

0xc000007b

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
7 replies to this topic

RicoTheCzech #1 Posted 29 January 2013 - 08:19 AM

    Private

  • Player
  • 15354 battles
  • 5
  • Member since:
    01-25-2013
Hello,
I have a problem, I can not start the game: Application failed to start error message 0xc000007b
I tried almost everything what I found on Google ...
reinstall Framework, Visual C + +, did sfc scan disk - no errors, DirectX, reinstall graphics card etc...

there is log..
28/01/2013 22:50:13 Start "WoTLauncher.exe" params=""C:\Games\World_of_Tanks\WoTLauncher.exe" "
28/01/2013 22:50:13 Create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
28/01/2013 22:50:13 Try access patch folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
28/01/2013 22:50:13 Create temp folder: path="C:\Users\ROMANP~1\AppData\Local\Temp\wargaming.net\wot\temp"
28/01/2013 22:50:13 Try access temp folder: path="C:\Users\ROMANP~1\AppData\Local\Temp\wargaming.net\wot\temp"
28/01/2013 22:50:13 Remove all "*.killme" files
28/01/2013 22:50:13 Save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WoTLauncher.cfg"
28/01/2013 22:50:13 Start update process
28/01/2013 22:50:14 Obtain patch information: target="launcher"...
28/01/2013 22:50:14 prepare http request(id = 1): url="http://update.worldoftanks.eu/", target=launcher, client_ver=83.2108, launcher_ver=81.141, protocol_ver=3, lang=cs
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): response info: status=200, error=0, content_len=0
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 version is up to date
28/01/2013 22:50:14 Start post-update process...
28/01/2013 22:50:14 post-update process: no processes
28/01/2013 22:50:14 post-update process: SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 Update complete: target=launcher
28/01/2013 22:50:14 Obtain patch information: target="client"...
28/01/2013 22:50:14 prepare http request(id = 1): url="http://update.worldoftanks.eu/", target=client, client_ver=83.2108, launcher_ver=81.141, protocol_ver=3
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): response info: status=200, error=0, content_len=0
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 version is up to date
28/01/2013 22:50:14 Apply patch bin-differences...
28/01/2013 22:50:14 apply bin-diffs: no files to apply
28/01/2013 22:50:14 apply bin-diffs: SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 Start post-update process...
28/01/2013 22:50:14 post-update process: no processes
28/01/2013 22:50:14 post-update process: SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 Update complete: target=client
28/01/2013 22:50:14 Obtain patch information: target="content"...
28/01/2013 22:50:14 prepare http request(id = 1): url="http://update.worldoftanks.eu/", target=content, client_ver=83.2108, launcher_ver=81.141, protocol_ver=3, content_ver=83.230348, content_lang=cs
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): response info: status=200, error=0, content_len=0
28/01/2013 22:50:14 http request(id = 1): SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 version is up to date
28/01/2013 22:50:14 Apply patch bin-differences...
28/01/2013 22:50:14 apply bin-diffs: no files to apply
28/01/2013 22:50:14 apply bin-diffs: SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 Start post-update process...
28/01/2013 22:50:14 post-update process: no processes
28/01/2013 22:50:14 post-update process: SUCCESS
28/01/2013 22:50:14 Update complete: target=content
28/01/2013 22:50:14 Clear old/temp files
28/01/2013 22:50:14 Update complete
28/01/2013 22:50:15 Stop update process
28/01/2013 22:50:15 Stop

PC: Intel Core i5 2,3 GHz, 4 GB RAM, Win 7 64bit, Radeon HD 6490M
Please help.

boks1 #2 Posted 29 January 2013 - 08:24 AM

    Private

  • Player
  • 164 battles
  • 1
  • Member since:
    01-05-2013
Quoted spam removed


Please be more constructive in your posts and avoid empty or similar spam posts.
/BigBadVuk

Homer_J #3 Posted 29 January 2013 - 08:24 AM

    First Sergeant

  • Beta Tester
  • 17395 battles
  • 13,028
  • [AXIOM] AXIOM
  • Member since:
    09-03-2010
Tried reinstalling World of Tanks?

Also, I would try running memtest86, you need to make a bootable CD or USB stick of it.  Let it run for at least a full pass.

rixto003 #4 Posted 29 January 2013 - 08:54 AM

    Senior Sergeant

  • Clan Commander
  • 16939 battles
  • 808
  • [HDU] HDU
  • Member since:
    02-11-2011
shouldn't be memory problem (not sure so go ahead and check anyways). memory problems should be with 0x000005c or sumtin

Anfuehrer #5 Posted 29 January 2013 - 10:02 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 14428 battles
  • 43
  • [P-B-] P-B-
  • Member since:
    06-15-2011
try it out,   http://www.chip.de/d...t_13007829.html

RicoTheCzech #6 Posted 29 January 2013 - 07:29 PM

    Private

  • Player
  • 15354 battles
  • 5
  • Member since:
    01-25-2013

View PostHomer_J, on 29 January 2013 - 08:24 AM, said:

Tried reinstalling World of Tanks?

Also, I would try running memtest86, you need to make a bootable CD or USB stick of it.  Let it run for at least a full pass.

Yes, I do, but no changes...

RicoTheCzech #7 Posted 30 January 2013 - 10:40 PM

    Private

  • Player
  • 15354 battles
  • 5
  • Member since:
    01-25-2013

View PostAnfuehrer, on 29 January 2013 - 10:02 AM, said:


Tested....no errors..

Edited by RicoTheCzech, 30 January 2013 - 10:41 PM.


RicoTheCzech #8 Posted 01 February 2013 - 07:42 AM

    Private

  • Player
  • 15354 battles
  • 5
  • Member since:
    01-25-2013
any other ideas? its still dont work

Application failed to start error message 0xc000007b