Jump to content


SO... im thinkin' about sellin my computer, can you guys help me?


  • This topic is locked This topic is locked
15 replies to this topic

He_from_Norway_ #1 Posted 04 February 2013 - 07:56 PM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011
Hi everyone, i have a rather good rigg, and im thinking about selling it to buy a new one (DONT ASK ME WHY :I)

so if i say this computer is 2 years old and have these specs (graphics was upgraded from ATI radeon 6870 to 6990 one year after)


CPU: Intel Core I7 870 (2,97 Ghz can overclock to 4.01)

Graphics: ATI radeon 6990 2GB and 1000Mhz clock spped. (dubblefan, and the one i upgraded too)

RAM: 2x kingston 4GB DDR3


Motherboard: MSI P55-CD53 (MS-7586)

HDD: Seagate HDD 1TB 7200 RPM


can some of you give an cirka price, or max you would have paid for this one. Thanks.

Edited by R4F431, 04 February 2013 - 08:06 PM.


BravelyRanAway #2 Posted 04 February 2013 - 08:02 PM

    General

  • Beta Tester
  • 22291 battles
  • 8,559
  • [H_I_T] H_I_T
  • Member since:
    12-29-2010
Is this Ebay? Does it come with a free account. :Smile-tongue:

He_from_Norway_ #3 Posted 04 February 2013 - 08:03 PM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011

View PostLeadbucket, on 04 February 2013 - 08:02 PM, said:

Is this Ebay? Does it come with a free account. :Smile-tongue:

not on any site yet

ObitOn #4 Posted 04 February 2013 - 08:08 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 6042 battles
  • 331
  • [KRN] KRN
  • Member since:
    08-14-2011
Just ship it to me  :Smile_great:

Sir_Tornado #5 Posted 04 February 2013 - 08:09 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 25771 battles
  • 945
  • Member since:
    03-10-2011
The only way to ensure a fair price both for you and the buyer is to find the cost of every component when new and then knock a flat 25% of the cost. Take this new numbr and then reduce by a further 10% for every year.

so if the original cost was £1000 you would be looking at £600

is figure would include all boxes, manuals and extras. and ovrall condition would be nearly new. reduce this price further for missing boxes,manuals and light cosmetic damage.

In my experience selling complete riggs is a no win situation. I always sell my riggs by component. you on average will get 10%-20% more than the net worth.

Zoraktar #6 Posted 04 February 2013 - 08:09 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 5320 battles
  • 1,463
  • [FURHQ] FURHQ
  • Member since:
    08-12-2012
The best deal you might get with selling it at parts. That's how i sell my old computers most of the time.
Cpu + motherboard
Maybe RAM with them too
Case and Power separated and ofc Gfx card at different too.

I would sell it only whole if i would get great offer. Otherwice... At parts

Ronineter #7 Posted 04 February 2013 - 08:11 PM

    Captain

  • Beta Tester
  • 17987 battles
  • 2,236
  • [READ] READ
  • Member since:
    09-07-2010
I would say not to sell it. Youre PC has good specs for a Todays game PC. You dont need more to play any modern game. Mostly fast PC's that get slower have problems with dust sticking in the cooling channel. Just blow all the dust out with a air compressor and it should run a lot smoother> You dont need to sell a expensive good PC. I would say buying a new one would be a big waste of your money. Currently i am Running the same PC i build 3 years ago and it still runs smooth. Like what i would say: Better is worse than good enough.

He_from_Norway_ #8 Posted 04 February 2013 - 08:18 PM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011

View PostRonineter, on 04 February 2013 - 08:11 PM, said:

I would say not to sell it. Youre PC has good specs for a Todays game PC. You dont need more to play any modern game. Mostly fast PC's that get slower have problems with dust sticking in the cooling channel. Just blow all the dust out with a air compressor and it should run a lot smoother> You dont need to sell a expensive good PC. I would say buying a new one would be a big waste of your money. Currently i am Running the same PC i build 3 years ago and it still runs smooth. Like what i would say: Better is worse than good enough.

well, you have a point, but what if i said it somehow does not run everything 100% smooth, like BF3, WOT, and have some minor lags in minecraft, but i can take a good clean out, and see if that helps :I

@Zoraktar

well, if you cant sell the whole thing you risk sittng with one spear peice you didnt manage to sell :I

Sir_Tornado #9 Posted 05 February 2013 - 10:04 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 25771 battles
  • 945
  • Member since:
    03-10-2011

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 08:18 PM, said:

well, you have a point, but what if i said it somehow does not run everything 100% smooth, like BF3, WOT, and have some minor lags in minecraft, but i can take a good clean out, and see if that helps :I

@Zoraktar

well, if you cant sell the whole thing you risk sittng with one spear peice you didnt manage to sell :I

this is true. but then I never buy anything that will have no resale value inside a 3 year timeframe. Well.. maybe apples.

Edited by JAFMANDADDY, 05 February 2013 - 10:04 AM.


Zoraktar #10 Posted 05 February 2013 - 10:13 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 5320 battles
  • 1,463
  • [FURHQ] FURHQ
  • Member since:
    08-12-2012

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 08:18 PM, said:

and have some minor lags in minecraft
Minecraft. It's not about computer in 99% cases.
It's about your Java.
Do you have installed x64 java?
Do you have fixed some settings in Java?

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 08:18 PM, said:

Not running 100% smooth, like BF3 and WOT
BF3 and WoT does not have x64 support.
Specially WoT does lack of CPU usage.
My 1055t hexa core actually sucks for WoT because it's lacking one core power.


View PostR4F431, on 04 February 2013 - 08:18 PM, said:

well, if you cant sell the whole thing you risk sittng with one spear peice you didnt manage to sell :I
Well you can use your GFX card still. Waiting new 7k series from AMD or waiting new series from Nvidia is best option at the moment.
Your CPU could get just better cooler and overclock dat ****

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 07:56 PM, said:


CPU: Intel Core I7 870 (2,97 Ghz can overclock to 4.01)
New CPU cooler and keep at that 4.00Ghz. WoT should work about 40% better.
There you go link of one of best ones.
Maybe you can take even more power from computer after installing one of those

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 07:56 PM, said:

Graphics: ATI radeon 6990 2GB and 1000Mhz clock spped. (dubblefan, and the one i upgraded too)
No need to uprage. (if you are still going to sell that to me.) I'm running Bf3 almost highest setting with 5770 with tweaks. (Btw it's HD6990 i assume?)

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 07:56 PM, said:

RAM: 2x kingston 4GB DDR3
Just get better, faster and simplier.
Ram is pretty easy to replace and get better.
G.skill is one of best ram creators.
ps.
Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 1066/1333/1600*/1800*/2000*/2133* (OC) DRAM, 16GB Max
Your motherboard. Just get more and better.

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 07:56 PM, said:


Motherboard: MSI P55-CD53 (MS-7586)

Even this is better than my cheap Asus. Don't change it.

View PostR4F431, on 04 February 2013 - 07:56 PM, said:

HDD: Seagate HDD 1TB 7200 RPM
You can keep this and get 500gb SSD to Windows and 1-2 games.

If you still think selling this.
I will pay 550€ for it.

Ps.
You forgot what case do you have.
It can change lot of stuff.
Bad cooling is bad... I have CM storm trooper and my temps went down like mad after NZXT hades.

He_from_Norway_ #11 Posted 05 February 2013 - 10:26 AM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011

View PostZoraktar, on 05 February 2013 - 10:13 AM, said:

your text.

well, there is a lot of things to do i guess, but i dont like sticking my fingers into computers as there is always something... now, my computer decides to go mad when i wrote this topic, now it runs wot at 15 fps when it normaly goes at 60... FML

can check for a better cooler, but how do i install them, and does it even fit? :S

Edited by R4F431, 05 February 2013 - 10:39 AM.


He_from_Norway_ #12 Posted 05 February 2013 - 10:30 AM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011
and god know the casing, its a rather big one atleast, and with good ventilation, like 2 fans with 10-12 cm, in diameter.

but that CPU cooler could help, but i've to check some prices, and maybe get my compressor and blow the shit out of that processor, this computer has only been a big problem for me since i bought it really...

Edited by R4F431, 05 February 2013 - 10:39 AM.


He_from_Norway_ #13 Posted 05 February 2013 - 10:34 AM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011
but you guys gotta amit, sometimes you just wanna throw something out the window and buy something new.... even when this was suppose to run everything nicely

Zoraktar #14 Posted 05 February 2013 - 10:41 AM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 5320 battles
  • 1,463
  • [FURHQ] FURHQ
  • Member since:
    08-12-2012

View PostR4F431, on 05 February 2013 - 10:34 AM, said:

but you guys gotta amit, sometimes you just wanna throw something out the window and buy something new.... even when this was suppose to run everything nicely
Hmm... Download Jetboost program what does close programs/Services you don't need at gaming.
You might want to check your Progresses and see what does use computer.
Ps.
Delete ALL flash versions and install new one.
It helps sometimes.

I can help ya today later with these if you still need help.
Pss.
Youtube does make my WoT go 15fps.
All flash programs does slow it down it seems.

Psss.
Get 64 bit if you have 64 bit OS

View PostR4F431, on 05 February 2013 - 10:30 AM, said:

and god know the casing, its a rather big one atleast, and with good ventilation, like 2 fans with 10-12 cm, in diameter.

but that CPU cooler could help, but i've to check some prices, and maybe get my compressor and blow the shit out of that processor, this computer has only been a big problem for me since i bought it really...
good ventilation, like 2 fans with 10-12 cm
Made me laugh
I have atm
2x 120mm fans at front.
1x 200mm fan at top
Optional fans what are ordered:
2x 140mm fans at bottom
1x 140mm fan at back
and 200mm fan does get replaced by 2x140mm fans at top
No offence.
You can send picture of your case? Have you opened your case and cleaned it from dust?
Have you sorted your power cables? They sometimes block cooling too.
I improved my GFX cooling by just sorting cables inside my computer case

View PostR4F431, on 05 February 2013 - 10:26 AM, said:

well, there is a lot of things to do i guess, but i dont like sticking my fingers into computers as there is always something... now, my computer decides to go mad when i wrote this topic, now it runs wot at 15 fps when it normaly goes at 60... FML

can check for a better cooler, but how do i install them, and does it even fit? :S
Alt tabbing might break the game.
It sometimes does not make wot "Primary" program after going back in there and that causes some FPS drops. Or there is some program on what uses your computer.

Try change your WoT to 5th and 6th core only? Those cores are rarely used in other programs.

He_from_Norway_ #15 Posted 05 February 2013 - 10:51 AM

    Captain

  • Player
  • 23540 battles
  • 2,339
  • Member since:
    04-19-2011
well, i have tried everything you said, youtube is a FPS killer indeed. and if that ventilation aint enough, well, then my whole computer would be one... and 30 degrees inside aint much i guess?


well, my cables are a mess indeed, i never had the problem.


and its probably time to find the compressor and bring the pc a little outside and blow it (stay away pervs).

Zoraktar #16 Posted 05 February 2013 - 12:03 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 5320 battles
  • 1,463
  • [FURHQ] FURHQ
  • Member since:
    08-12-2012
Blow it good yeah.

Take all dust and yeah 30'c is good. (tough i have around 22~ temp  :Smile_trollface-3: )

Just try some tweaking after cleaning it.




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users