Jump to content


[INNE][0.8.4] Oryginalny licznik DMG z XVM bez konieczności instalacji XVM.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
66 replies to this topic

Flo_HF #1 Posted 06 February 2013 - 05:35 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012
Witam.

Często na polskim forum padają tematy czy pytania o licznik zadanych obrażeń z XVM (ten który znajduje się w lewym górnym rogu ekranu), oraz czy istnieje sposób na zainstalowanie tego przydatnego moda bez konieczności instalowania XVM. Otóż zazwyczaj pada prosta odpowiedź - zainstaluj XVM i skonfiguruj go tak, by pokazywał tylko owy licznik. Jednak dzięki naszemu młodemu koledze z PANDY, NewMultiShow'a, nie trzeba instalować całego XVM'a by cieszyć się licznikiem zadanych obrażeń. Zamieścił on bowiem paczkę z wieloma innymi modami (jadalnymi z 0.8.3) w której owy mod o którym tutaj mowa jest połączony z niestandardowymi markerami znanymi z XVM'a.

Licznik zadanych DMG jako pojedyńczą modyfikację możecie pobrać #1STĄD bądź #2STĄD

UWAGA! Jadalne z 0.8.4

W paczce znajdują się dwa pliki - VehicleMarkersManager oraz XVM.xvmconf

INSTALACJA:

Otwieracie res_mods/0.8.3/gui/flash i wklejacie tam pobrane pliki

UWAGA 1:

Jeżeli chcecie mieć standardowe markery nad czołgami, a nie te z XVM jakie są standardowo w naszym pobranym i zainstalowanym pliku:

1. Otwieracie XVM.xvmconf poprzez notatnik
2. Wciskacie ctrl + f, wpisujecie "usestandardmarkers", -> znajdź następny
3. Pojawi się zaznaczona linijka i zamiast "false" wpisujecie "true"

UWAGA 2:

Jeżeli macie zainstalowany niestandardowy celownik np ten od J1mb0, musicie usunąć plik DebugPanel.swf który znajduje się w res_mods/0.8.3/gui/flash ponieważ "buźka", któa znajduje się obok "lag" będzie nachodziła nam na "Hits".

UWAGA 3

Jeżeli posiadałeś DebugPanel.swf i usunąłeś go, między lagiem a licznikiem DMG pojawi się lekki odstęp.. Można ją zapełnić np zegarkiem :)

DOWNLOAD

battle.swf instalujemy tak samo jak licznik DMG :)

I tak oto mamy licznik DMG i zegarek w górnym panelu :)

Edited by Flo_HF, 07 March 2013 - 03:23 PM.


wpkris #2 Posted 06 February 2013 - 05:53 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 60
  • Member since:
    12-30-2011
Ciekawe, zaraz przetestuje...

Edited by wpkris, 06 February 2013 - 06:03 PM.


Flo_HF #3 Posted 06 February 2013 - 06:01 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012
? Klikasz "pobierz" na górze strony i tyle :) Zapodałem na inny hosting w razie czego.

wpkris #4 Posted 06 February 2013 - 06:04 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 60
  • Member since:
    12-30-2011

View PostFlo_HF, on 06 February 2013 - 06:01 PM, said:

? Klikasz "pobierz" na górze strony i tyle :) Zapodałem na inny hosting w razie czego.
Zwracam honor (pobrać można za free) ale jakoś nie przywykłem do tego hostingu, inne mają to jakoś inaczej zrobione. :)

RazNaRok #5 Posted 06 February 2013 - 06:06 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 2,124
  • Member since:
    06-05-2011

View Postwpkris, on 06 February 2013 - 05:53 PM, said:

Ciekawe, zaraz przetestuje...


a pobierac ze speedyshare umiesz ?
mnie sie pobrało bez problemu...

albo sobie kliknij prawym na link podany w poście i zapisz jako plik
albo sobie kliknij lewym na podany link i na nowo otwartej stronie kliknij lewym nazwe paczki pomiedzy słowem pobierz a metką z wielkościa pliku...

wpkris #6 Posted 06 February 2013 - 06:16 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 60
  • Member since:
    12-30-2011

View PostRazNaRok, on 06 February 2013 - 06:06 PM, said:

a pobierac ze speedyshare umiesz ?
mnie sie pobrało bez problemu...

albo sobie kliknij prawym na link podany w poście i zapisz jako plik
albo sobie kliknij lewym na podany link i na nowo otwartej stronie kliknij lewym nazwe paczki pomiedzy słowem pobierz a metką z wielkościa pliku...
Oczywiście musiał się znaleźć ktoś kto mi to wypomnii. Nie mogłem się oczywiście pomylić bo błądzenie jest rzeczą ludzką tylko trzeba być przecież nieskazitelnym bo od razu Cię ktoś będzie maltretował o twój błąd do końca życia.. A poza tym "A ty" potrafisz coś przeczytać zanim na kogoś naskoczysz?? Popatrz na dokładną godzinę napisania danego postu, przeprosiłem już autora tego tematu, pobrać można, "mod" działa.

Edited by wpkris, 06 February 2013 - 06:25 PM.


RazNaRok #7 Posted 06 February 2013 - 06:24 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 2,124
  • Member since:
    06-05-2011

View Postwpkris, on 06 February 2013 - 06:16 PM, said:

Oczywiście musiał się znaleźć ktoś kto mi to wypomnii. Nie mogłem się oczywiście pomylić bo błądzenie jest rzeczą ludzką tylko trzeba być przecież nieskazitelnym bo od razu Cię ktoś będzie maltretował o twój błąd do końca życia.. A poza tym "A ty" potrafisz coś przeczytać zanim na kogoś naskoczysz?? Popatrz na dokładną godzinę napisania danego postu, przeprosiłem już autora tego tematu, pobrać można, "mod" działa.
@ wpkris
ależ nie wypominam...  :Smile_glasses:

piszesz ze ci nie banglało to podałem jak zrobić żeby zagrało, tylko po prostu rozminęliśmy się o kilka sekund, gdy pisałem ty już za-postowałeś :Smile_teethhappy:
Przepraszam jeśli zabrzmiało sarkastycznie i lekceważąco   :Smile_mellow:

Najważniejsze że umiesz przyznać się do błędu ... luz.


@ Flo_HF
Modzik zlicza tylko hity, czy tez można ustawić sobie również coś innego na przykład zegar czasu rzeczywistego ?

Edited by RazNaRok, 07 February 2013 - 07:26 AM.


Flo_HF #8 Posted 06 February 2013 - 06:38 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012

View PostRazNaRok, on 06 February 2013 - 06:24 PM, said:

Modzik zlicza tylko hity, czy tez można ustawić sobie również coś innego na przykład zegar czasu rzeczywistego ?

Oczywiście, że można :) Tylko odpowiada za niego inny plik. Jeżeli posiadałeś debug panel i usunąłeś go, między lagiem a licznikiem DMG powinieneś mieć pustą lukę. Można ją właśnie zapełnić zegarkiem :)

DOWNLOAD

battle.swf instalujemy tak samo jak licznik DMG :)

RazNaRok #9 Posted 07 February 2013 - 07:21 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 2,124
  • Member since:
    06-05-2011
Hmmm jakoś do tej pory byłem wielkim przeciwnikiem nadmiaru statystyk w grze, ale chyba pora to zmienić  :Smile_smile:
Poszedł by plusik ale na razie wykorzystane, wiec chociaż taki: +

Powiedz mi jeszcze dwie rzeczy:
  • czy mogę zmienić czcionkę w jakiej jest wyświetlany zegarek i DMG Counter bez ingerencji w pliki .swf ?
  • czy da się tym modem wyłączyć wskaźniki średniego FPS, ping i lag, czy też potrzebuje do tego osobnego pliku ( DebugPanel.swf ? ) ?

P.S.
  • nie zlicza DMG trafień niewidocznych pojazdów stojących w kamuflażu.
  • nie zlicza trafień w trybie snajperskim

Szwagier naparzał dziś do niewidocznego KW-1S stojącego za krzaczkami z zerwana gąską i zdjął delikwenta
nie zliczyło ani jednego zadanego dmg podczas gdy był niewidoczny jak i kill'a również...

Spoiler                     

Edited by RazNaRok, 07 February 2013 - 09:11 PM.


Flo_HF #10 Posted 07 February 2013 - 05:15 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012
Takie niestety uroki tego moda, że "strzałów na farta" nie zlicza :)

DominikWrobel #11 Posted 07 February 2013 - 08:28 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 3,498
  • Member since:
    04-15-2012
I dobrze. Chciałbyś radujące się arty, które na czuja walą i już wiedzą gdzie stoi czołg? Tak samo strzelać do kogoś w lesie i ruszać tylko celownikiem od lewej do prawej. Przykład murowanka. Stajesz na górce i nawalasz jakimś spam działkiem cały czas. W końcu byś kogoś trafił i byś strzelał dalej aż byś go mocno pokiereszował lub zniszczył. Wtedy to by było "FU cheater"

Co do tematu to nie instalujemy XVMa tylko 20%XVMa. Też tak robiłem jak chciałem mieć staty a mieć oryginalne markery to wywaliłem jeden plik i gotowe.

Edited by DominikWrobel, 07 February 2013 - 08:30 PM.


robson1000 #12 Posted 09 February 2013 - 07:06 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 0 battles
  • 54
  • Member since:
    05-28-2012
Świetna robota.
Dobrze by było dodać timer pokazujący czas do skapowazia bazy (naszej i wrogiej), tak jak to jest w xvm. Próbowałem sam to zrobić, ale nic z tego nie wyszło.

Flo_HF #13 Posted 10 February 2013 - 12:03 AM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012
Jest to osobny mod, nie ma nic wspólnego z licznikiem zadanych obrażeń więc nie widze sensu specjalnego łączenia obu tych modów :) Kto chce może sobie coś takiego zrobić, mody nie kolidują ze sobą.

bartas_s #14 Posted 18 February 2013 - 08:53 AM

    Lance-corporal

  • Clan Commander
  • 0 battles
  • 18
  • Member since:
    03-27-2011
A czy da radę zrobić taki hit log jak na screenie ?
Spoiler                     


wrr #15 Posted 18 February 2013 - 10:24 AM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 422
  • Member since:
    02-01-2011

View PostFlo_HF, on 10 February 2013 - 12:03 AM, said:

Jest to osobny mod, nie ma nic wspólnego z licznikiem zadanych obrażeń więc nie widze sensu specjalnego łączenia obu tych modów :) Kto chce może sobie coś takiego zrobić, mody nie kolidują ze sobą.
To nie jest osobny mod, tylko kolejna z funkcjonalnosci xvma.

Flo_HF #16 Posted 18 February 2013 - 02:26 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012

View Postwrr, on 18 February 2013 - 10:24 AM, said:

To nie jest osobny mod, tylko kolejna z funkcjonalnosci xvma.

Owszem, tak jak i nasz licznik dmg mod wyżej, czyli timer capa wywodzi się od xvma. Jednakże rozdzielamy tutaj xvma na osobne mody które nas interesują. Do zainstalowania samego timera potrzeba osobnego pliku, więc przyjmijmy, że to osobny mod :)

@bartas, tak, jest to hitlog by kodos, również można podpiąć pod cfg XVM

download: http://www.mediafire...a5nspp9sws8wv9j

Edited by Flo_HF, 18 February 2013 - 02:33 PM.


bartas_s #17 Posted 19 February 2013 - 12:26 AM

    Lance-corporal

  • Clan Commander
  • 0 battles
  • 18
  • Member since:
    03-27-2011
Plusik poszedł będe wdzieczny jak powiesz mi jeszcze jak dodać ikony czołgów do tego hitloga oprócz samych nazw

SkrzypoVita #18 Posted 19 February 2013 - 10:55 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 206
  • Member since:
    05-06-2011
Mam pytanie całkiem z innej beczki , nie wiedziałem gdzie je zadać ale myślę że w takim dziale o modyfikacjach może być. Mianowicie ściągnąłem mod ESL Battlezone mod jest w nim 6 map ( dokładnie folderów z mapami ) ,a ja nie wiem gdzie to wrzucić aby działało :( Podaję linka abyście sami ściągnęli i zobaczyli : http://www.esl.eu/de/wot/news/208941/

Flo_HF #19 Posted 19 February 2013 - 01:49 PM

    Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 253
  • Member since:
    11-23-2012
Pobierasz i wklejasz do WoT/res_mods/0.8.3

SkrzypoVita #20 Posted 19 February 2013 - 02:56 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 0 battles
  • 206
  • Member since:
    05-06-2011
Próbowałem , tak nie działa :)