Jump to content


NOWY SERWER WOT jest fatalny


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
32 replies to this topic

Cukier #1 Posted 22 March 2013 - 07:57 AM

    Private

  • Beta Tester
  • 13702 battles
  • 1
  • Member since:
    09-08-2010
3 razy z rzędu ładuje się do bitwy przez 3-5 minut .... a wiecie jak to sie zwykle kończy, BOT albo frag
przed ostatnią aktualizacją zwykle lądowałem 8-12 sekund przed startem ..... co jest grane .. tak sie nie da grać

kuba659 #2 Posted 22 March 2013 - 08:34 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 17970 battles
  • 1,607
  • Member since:
    01-15-2012
Chwilowo jest za mało graczy aby zapełnić dwa serwery zwłaszcza rano. EU2 to raczej serwer zapasowy jak jest dużo graczy.

misiek5_0 #3 Posted 22 March 2013 - 09:33 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 27657 battles
  • 46
  • [CO-JA] CO-JA
  • Member since:
    04-20-2012

View PostCukier, on 22 March 2013 - 07:57 AM, said:

3 razy z rzędu ładuje się do bitwy przez 3-5 minut .... a wiecie jak to sie zwykle kończy, BOT albo frag
przed ostatnią aktualizacją zwykle lądowałem 8-12 sekund przed startem ..... co jest grane .. tak sie nie da grać
To akurat nie wina serwera, tylko Twojego komputera,z tego co napisałeś wynika że wolno Ci sie wczytują mapy. Zrób defragmętacje dysku i optymalizacje.Mi jak kożystałem jeszcze z tależowca pomogło.

LemanRuss #4 Posted 22 March 2013 - 09:34 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8738 battles
  • 726
  • Member since:
    12-20-2011
Ja się wczoraj ładowałem do bitwy bez problemu.

Edited by LemanRuss, 22 March 2013 - 09:34 AM.


aquasplash1 #5 Posted 22 March 2013 - 09:56 AM

    Junior Sergeant

  • Beta Tester
  • 8589 battles
  • 233
  • Member since:
    01-15-2011

View Postmisiek5_0, on 22 March 2013 - 09:33 AM, said:

To akurat nie wina serwera, tylko Twojego komputera,z tego co napisałeś wynika że wolno Ci sie wczytują mapy. Zrób defragmętacje dysku i optymalizacje.Mi jak kożystałem jeszcze z tależowca pomogło.
Mi też pingi skoczyły dwukrotnie coś oni zchszanili i koniec

LemanRuss #6 Posted 22 March 2013 - 10:05 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 8738 battles
  • 726
  • Member since:
    12-20-2011

View Postaquasplash1, on 22 March 2013 - 09:56 AM, said:

Mi też pingi skoczyły dwukrotnie coś oni zchszanili i koniec
Ja na EU2 mam o 20 ms niższe niż miałem przed podziałem, więc komu schrzanili temu schrzanili.

Edited by LemanRuss, 22 March 2013 - 10:05 AM.


misiek5_0 #7 Posted 22 March 2013 - 10:05 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 27657 battles
  • 46
  • [CO-JA] CO-JA
  • Member since:
    04-20-2012

View Postaquasplash1, on 22 March 2013 - 09:56 AM, said:

Mi też pingi skoczyły dwukrotnie coś oni zchszanili i koniec
U mine ping na eu1 od 70 do 115 (bez zmian od wprowadzenia eu2), na eu2 od 40 do 70, jezeli masz problem z pingiem na eu2 to graj na eu1.

Pablo_Minetto #8 Posted 22 March 2013 - 10:06 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 21958 battles
  • 1,263
  • [STRNK] STRNK
  • Member since:
    05-30-2012
a ja mialem za to pierwszy raz bitwe gdzie najgorsi gracze byli koloru żółtego i bylo ich po 2 w drużynie, reszta to już same pro kolorki, fajnie się grało, widac było że z takjimi osobami to zupełnie inna liga na randomie

corehorn #9 Posted 22 March 2013 - 10:22 AM

    First Sergeant

  • Clan Commander
  • 21646 battles
  • 1,037
  • [IXC] IXC
  • Member since:
    12-17-2011
Cukier: To nie marudź tylko sobie graj na EU1 gdzie wszyscy są przydzielani z automatu, a EU2 zostaw tym co chcą poczekać sobie na dobre losowania z dobrymi graczami. Ogólnie na EU2 bardzo, bardzo rzadko mam losowania że ktoś jest poniżej zółtego. Co z tego że czasem trzeba poczekać jak bitwy są w końcu takie jak powinny być wymagające a nie lemingowe.
  • Czas losowania do bitwy zależy od ilości graczy i możliwości ułożenia MM wg wagi punktowej (+/- 10% w stosunku do drużyn)
  • Ładowanie map nie ma nic wspólnego z serwerem tylko ze stanem Twojego komputera

Edited by corehorn, 22 March 2013 - 10:25 AM.


meiciopl #10 Posted 22 March 2013 - 10:26 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13749 battles
  • 33
  • Member since:
    04-12-2012
na eu2 są mniejsze pingi ~ 50-80 ms
a tak na marginesie tam nie jeździ tyle debili bo owi nie potrafią zmienić serwera  :tongue:

misiek5_0 #11 Posted 22 March 2013 - 10:40 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 27657 battles
  • 46
  • [CO-JA] CO-JA
  • Member since:
    04-20-2012

View Postmeiciopl, on 22 March 2013 - 10:26 AM, said:

na eu2 są mniejsze pingi ~ 50-80 ms
a tak na marginesie tam nie jeździ tyle debili bo owi nie potrafią zmienić serwera  :tongue:
Z tym że jeżeli nie potafią zmienić serwera, to nie potrafią wyłączyć auto wyboru serwera, a na automacie to przewaznie mnie na eu2 wrzuca.

Edited by misiek5_0, 22 March 2013 - 10:41 AM.


Saur0n100 #12 Posted 22 March 2013 - 02:28 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 13653 battles
  • 1,027
  • [T-S-A] T-S-A
  • Member since:
    08-29-2012
Nie wiem co wy chcecie od serwerów, ja nie odczułam ŻADNEJ różnicy, zmianę zobaczyłem dopiero dzisiaj po tym jak w górnej części ekranu jest napisane: WoT Eu2, więc nie przesadzajcie.

ppservis77 #13 Posted 22 March 2013 - 09:59 PM

    Sergeant

  • Player
  • 23423 battles
  • 320
  • [PAB-C] PAB-C
  • Member since:
    04-25-2012
To czy na serwerze 1 czy 2 są pingi większe czy mniejsze nie zależy od nas samych tylko od ilości graczy na poszczególnym z nich i czasie w jakim chcemy pograć(takie jest moje zdanie )i rozważanie typu na tym jest tak a na tym tak nic nie pomoże .
Jeżeli masz duży ping na 1 to przeskakuj na 2 i może będzie mniejszy ot co .
Teraz mamy wybór gdzie gramy ,mam nadzieje ,ze to poprawi grywalność . :smile:

AIS1112 #14 Posted 22 March 2013 - 10:03 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 6555 battles
  • 57
  • [5BPS] 5BPS
  • Member since:
    06-27-2011
Pingi pingami mnie wywala od czasu do czasu,a jak nie to nie raz potrafi zaciąć się gra.
Czy też ktoś tak ma ????

KubaGajda #15 Posted 22 March 2013 - 10:39 PM

    Private

  • Player
  • 733 battles
  • 7
  • Member since:
    02-12-2013
Miałem tak już dwa razy, że gra się zacięła. Wina ewidentnie leży po stronie serwera, bo komp pracował normalnie a i połączenie z netem było w porządku.

NiezlomnyPejczyk #16 Posted 23 March 2013 - 12:10 AM

    First Sergeant

  • Contributor - Instructor
  • 22325 battles
  • 2,304
  • [PMHC] PMHC
  • Member since:
    12-27-2010

View PostKubaGajda, on 22 March 2013 - 10:39 PM, said:

Miałem tak już dwa razy, że gra się zacięła. Wina ewidentnie leży po stronie serwera, bo komp pracował normalnie a i połączenie z netem było w porządku.

Jak już to wina clienta a nie serwera.

Mr1Anderson #17 Posted 23 March 2013 - 02:01 PM

    Private

  • Player
  • 12162 battles
  • 8
  • Member since:
    02-20-2012
Dziś kulturalnie chciałem się zalogować do WoT'a (Wybrałem opcję Auto) i póki co cały czas jest Failed Connect to serwer. Też tak macie czy tylko ja doznałem tego zaszczytu ?

Ojro13 #18 Posted 23 March 2013 - 02:27 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 19544 battles
  • 615
  • Member since:
    11-09-2011
Skoki pingu na obu takie ze uj, wozy skacza. Super. :>

Mr1Anderson #19 Posted 23 March 2013 - 02:45 PM

    Private

  • Player
  • 12162 battles
  • 8
  • Member since:
    02-20-2012
Jak rozumiem czołgi "opętane". A ja nawet do garażu nie mogę wejść. Pięknie K**** Pięknie.

wilk100 #20 Posted 23 March 2013 - 06:17 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 22833 battles
  • 102
  • Member since:
    01-01-2012
to jak z naszą reprezentacją(pożal się bożę)  - miało być lepiej a jest do dupy i gra robi się tanią komedią