Jump to content


Problem z aktualizacją

prace konserwacyjne

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

Gameplay382 #1 Posted 10 April 2013 - 07:59 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1278 battles
  • 10
  • Member since:
    09-14-2012
Cześć,

Mam problem. Dzisiaj dodana jest aktualizacja, której nie mogę pobrać. Aktualizacja w ogóle się nie zaczyna instalować i nagle... Pobieranie aktualizacji zostało przerwane.  
Gdy klikam "Ponów" wyskakuje okienko gdzie napisane jest:  
     Błąd krytyczny.
Błąd instalacji aktualizacji.
Kontynuowanie działania aplikacji jest niemożliwe.
Szczegółowe informacje są dostępne w pliku
dziennika.


           



Zawartość pliku dziennika:
10/04/2013 08:26:25 Start "WOTLauncher.exe" params=""C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.exe" "
10/04/2013 08:26:25 Create update folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
10/04/2013 08:26:25 Try access patch folder: path="C:\Games\World_of_Tanks\Updates"
10/04/2013 08:26:25 Create temp folder: path="C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\wargaming.net\wot emp"
10/04/2013 08:26:25 Try access temp folder: path="C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\wargaming.net\wot emp"
10/04/2013 08:26:25 Remove all "*.killme" files
10/04/2013 08:26:25 Save configuration: path="C:\Games\World_of_Tanks\WOTLauncher.cfg"
10/04/2013 08:26:26 Start update process
10/04/2013 08:26:26 Obtain patch information: target="launcher"...
10/04/2013 08:26:26 prepare http request(id = 1): url="http://update.worldoftanks.eu/", target=launcher, client_ver=84.2365, launcher_ver=81.141, protocol_ver=3, lang=pl
10/04/2013 08:26:26 http request(id = 1): response info: status=200, error=0, content_len=0
10/04/2013 08:26:26 http request(id = 1): SUCCESS
10/04/2013 08:26:26 version is up to date
10/04/2013 08:26:26 Start post-update process...
10/04/2013 08:26:26 post-update process: no processes
10/04/2013 08:26:26 post-update process: SUCCESS
10/04/2013 08:26:26 Update complete: target=launcher
10/04/2013 08:26:26 Obtain patch information: target="client"...
10/04/2013 08:26:26 prepare http request(id = 1): url="http://update.worldoftanks.eu/", target=client, client_ver=84.2365, launcher_ver=81.141, protocol_ver=3
10/04/2013 08:26:27 http request(id = 1): response info: status=200, error=0, content_len=0
10/04/2013 08:26:27 http request(id = 1): SUCCESS
10/04/2013 08:26:27 patch is available: version_from=84.2365, version_to=84.2432
10/04/2013 08:26:27 patch file: name="wot_84.2432_84.2365_client.patch", size=34212376
10/04/2013 08:26:27 Patch installation...
10/04/2013 08:26:27  ERROR: pkg file(name = "wot_84.2432_84.2365_client.patch"): what="open patch error", wsg="name="C:\Games\World_of_Tanks\Updates\wot_84.2432_84.2365_client.patch""
10/04/2013 08:26:27  ERROR: pkg file(name = "wot_84.2432_84.2365_client.patch"): FAIL
10/04/2013 08:26:27  ERROR: Patch installation: FAIL




Z góry dziękuję za pomoc :blinky:
Jeżeli macie podobny lub ten sam problem też możecie tu pisać

P.S.
Jestem nowy na forum (to mój pierwszy post i jednocześnie wypowiedź)

Attached Files

  • Attached File   Błąd.jpg   73.39K


STANLEY_PL #2 Posted 10 April 2013 - 08:02 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 12127 battles
  • 135
  • Member since:
    12-22-2012
dokładnie identyczny problem

Gameplay382 #3 Posted 10 April 2013 - 08:16 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1278 battles
  • 10
  • Member since:
    09-14-2012
Na razie pozostaje grać w inną grę i odświeżać tą stronę co jakiś czas  :blinky:

MakuMM #4 Posted 10 April 2013 - 01:58 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 17324 battles
  • 70
  • [D_G] D_G
  • Member since:
    05-17-2012
Ja też mam ten problem jednak czekanie nie jest metodą ponieważ tylko niekturym wyskakuje ten błąd. Innym WOT działa poprawnie.

Gameplay382 #5 Posted 10 April 2013 - 02:34 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1278 battles
  • 10
  • Member since:
    09-14-2012

View PostMakuMM, on 10 April 2013 - 01:58 PM, said:

Ja też mam ten problem jednak czekanie nie jest metodą ponieważ tylko niekturym wyskakuje ten błąd. Innym WOT działa poprawnie.



Wiem. Od tamtego momentu szukam rozwiązania problemu. A ty wiesz jak to naprawić?

jarosima #6 Posted 10 April 2013 - 02:44 PM

    Senior Sergeant

  • Beta Tester
  • 19702 battles
  • 513
  • Member since:
    08-13-2010
C:\Users\Bartek\AppData\Local\Temp\wargaming.net\ ununcie folder wargaming.net i ostatni patch wazacy 33 mb (folder update w folderze z gra) ... restart kompa i lanczer pobierze na nowo pacza  powinno pomoc ...

Edited by jarosima, 10 April 2013 - 02:45 PM.


Gameplay382 #7 Posted 10 April 2013 - 03:07 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1278 battles
  • 10
  • Member since:
    09-14-2012
Już zanim to napisałeś sobie naprawiłem. Usunąłem najnowszą akt. i jeszcze raz pobrałem. Ale i tak dzięki wielkie.

MakuMM #8 Posted 10 April 2013 - 03:11 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 17324 battles
  • 70
  • [D_G] D_G
  • Member since:
    05-17-2012
Ja usunołem aktualizację i ten folder o którym pisałeś ale jak pobrało na nowo patha to przy instalacji jego znowu wyskakuje błąd :(

EDIT. Ponowiłem tą operację 2 razy i jakoś zaskoczyło. Wielkie dzięki, sposób jest skuteczny.

Edited by MakuMM, 10 April 2013 - 03:20 PM.


KaroLL102 #9 Posted 10 April 2013 - 05:06 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 26627 battles
  • 21
  • [LIM] LIM
  • Member since:
    09-04-2011
Dupcia, robiłem tak juz 6 razy i nic ;s

terror05 #10 Posted 11 April 2013 - 12:05 AM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 17402 battles
  • 44
  • [T-B-P] T-B-P
  • Member since:
    11-28-2010
Probuje ten sposob i mi tez nie pomaga :/

Sk8eRs1991 #11 Posted 11 April 2013 - 02:04 AM

    Private

  • Player
  • 14358 battles
  • 4
  • Member since:
    02-26-2011
I tak jesteście lepsi... Mi pobrało patch te 33mb i teraz pobiera mi 8,5GB nie wiedzieć dlaczego... Wie ktoś dlaczego tak się dzieje albo jak ominać pobieranie całego WoTa na nowo? :(

Gameplay382 #12 Posted 11 April 2013 - 08:40 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1278 battles
  • 10
  • Member since:
    09-14-2012

View PostSk8eRs1991, on 11 April 2013 - 02:04 AM, said:

I tak jesteście lepsi... Mi pobrało patch te 33mb i teraz pobiera mi 8,5GB nie wiedzieć dlaczego... Wie ktoś dlaczego tak się dzieje albo jak ominać pobieranie całego WoTa na nowo? :(

Jak masz mody zainstalowane to je wywal. ( Ja akurat nie mam ale patrzyłem, że u innych to działało) No chyba że nie masz zainstalowanych to nie wiem jak...

Momosus #13 Posted 11 April 2013 - 09:06 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 9290 battles
  • 938
  • [AZP] AZP
  • Member since:
    06-16-2011
Po pobraniu urodzinowego pacha, launcher zaczął dobierać całego klienta - ok - wiem dlaczego i nie pierwszy to już raz - miałem powygrywane np textury 25% + jeszcze jakieś urozmaicenia poza plikiem res_mods - myśle sobie normalka.

Nauczony doświadczeniem (mam zawsze pobraną czystą instalkę w zanadrzu) odinstalowałem "czołgi" na czysto, zainstalowałem WoTa na nowo, oczywiście patch się pobrał i tu zaczęły się schody...

Odpalam launcher, zaznaczam "spolszczenie", pobiera się, instaluje, przerywa, znów wznawia, ok ,idzie dalej, wszystko kończy się powodzeniem.

Odpalam grę i co widzę? Wszystkie napisy sa w "inglisz" począwszy od ekranu logowania poprzez menu na opisach medali oraz pojazdów kończąc a co najlepsze, gdy włączam grę słyszę wszystkie komunikaty w Naszym pięknym słowiańskim języku... WTF?

Wszystko oprócz komend załogi mam w herbacianym... (wliczając w to komunikaty w czacie gry)

Jakieś pomysły? Sugestie?

A i dla jasności sytuacji, mody mam zainstalowane po przez JSGME i WSZYSKIE z nich były przed pachem w jak najlepszym porządku...

Edited by Momosus, 11 April 2013 - 09:09 AM.


rajmek1998 #14 Posted 24 April 2013 - 10:37 PM

    Private

  • Player
  • 3465 battles
  • 2
  • Member since:
    05-04-2012
Też miałem z tym problem, który przed chwilą rozwiązałem. Mój spobób:

Spróbujcie wejść w grę prosto z dysku. Czyli wejdźcie na dysk, w którym to macie i otwórzcię "WOTLauncher" ma 6 970 KB. U mnie podziałało nie wiem czy u was podziała, ale spróbujcie.

TankDriver_PL #15 Posted 26 April 2013 - 08:47 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 17300 battles
  • 92
  • [TO-BU] TO-BU
  • Member since:
    11-14-2012
Dodatkowo po pobraniu czy to przez torrenta, czy przez przeglądarkę ze strony głównej całego klienta gry podczas rozpakowania wywala taki oto błąd:

!   D:\pobrane\WoT_0.8.5_eu_install.zip: Blad CRC w WoT_internet_install_eu\wot_85.2495_client.patch. Plik jest uszkodzony

!   D:\pobrane\WoT_0.8.5_eu_install.zip: Blad CRC w WoT_internet_install_eu\wot_85.2496_85.2495_client.patch. Plik jest uszkodzony

Od dziś grze World of Tanks i War Gaming mówię zdecydowane nie. Zastanówcie się nad swoją pracą i nad wieloma ludźmi, którzy płacą za złoto i konta premium kilkaset złotych rocznie. Taka praca jest tylko początkiem końca World of Tanks i nie wróży dalszego rozwoju, a wręcz skutek odwrotny - upadek.


cały czas ten sam problem:

26/04/2013 12:33:39   pkg file(id = 3): name="wot_85.2525_85.2496_client.patch", size=5415789, uncompressed_size=16747620

26/04/2013 12:33:59  ERROR: pkg file(id = 1): what="extract file error", msg="name="D:\WoT 8.5\World_of_Tanks\Updates\wot_85.2495_client.patch" file="res\packages\vehicles_american.pkg" to="C:\DOCUME~1\marcin\USTAWI~1\Temp\wargaming.net\wot emp\wot_85.2495_client.patch""

26/04/2013 12:33:59  ERROR: pkg file(id = 1): FAIL

26/04/2013 12:33:59  ERROR: Patch installation: FAIL

załamka i totalna ignorancja ze strony technical supportu.

Edited by TankDriver_PL, 26 April 2013 - 11:37 AM.


ShadoV_Poland #16 Posted 26 April 2013 - 03:26 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 12555 battles
  • 15
  • [POG-2] POG-2
  • Member since:
    07-23-2012
Może mi ktos wytłumaczyć jak dojść do tego dziennika??? Bo po raz pierwszy mi cos takiego wykoczyło i nie mam pojęcia :/ pzdr

kris_k97 #17 Posted 26 June 2013 - 12:07 PM

    Private

  • Player
  • 2099 battles
  • 1
  • Member since:
    03-26-2012
próbowałem wszystkiego i u mnie pomogło usunięcie całego folderu "Updates" który znajduje się w folderze z grą , po ponownym pobraniu aktualizacji wszystko jest ok.

Pokemonix13 #18 Posted 29 June 2013 - 09:00 PM

    Private

  • Player
  • 9064 battles
  • 9
  • Member since:
    02-09-2012
A jak to zrobić gdy sie gre instaluje całkiem od nowa (bo nowy komp) i mam ten błąd i do tąd nic nie pomogło  :sad:

J23ZnowNadaje #19 Posted 29 June 2013 - 09:20 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 13695 battles
  • 759
  • [F-OUT] F-OUT
  • Member since:
    03-05-2012
Proponowane rozwiazanie:
  • W otwartym okienku launchera klikamy w gornym rogu na kombinerki (opcje) zaznaczamy "zezwol na korzystanie z protokolu torrent" (nie wiem czy trzeba miec na kompie np utorrent ja mam w kazdym badz razie ale podejrzewam ze nie jest wymagany) w razie koniecznosci podajemy port - ktory w razie koniecznosci nalezy odblokowac w firewallu tudziez routerze.
  • Voilà

Edited by J23ZnowNadaje, 29 June 2013 - 09:27 PM.


seweryn2932 #20 Posted 31 July 2013 - 08:14 AM

    Private

  • Player
  • 9 battles
  • 1
  • Member since:
    07-31-2013
NIe chce sie ładować :D





Also tagged with prace konserwacyjne

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users