Jump to content


[INNE][0.8.11] WWIIHWA Sound Mod UPDATE 19.03.

gnomefather kriegstreiber gun sound engine mod patch voice

  • Please log in to reply
207 replies to this topic

R1FL3 #101 Posted 20 June 2013 - 10:10 PM

    Corporal

  • Player
  • 8893 battles
  • 139
  • Member since:
    03-26-2011

View Postjakis_nick, on 20 June 2013 - 08:19 PM, said:

Sciagnalem te dzwieki i sa git, ale po wgraniu tych plików nie mam innych dzwiekow.
Brak dzwiekow w hangarze, glosow zalogi i muzyczki.

Help :)

Przed wgraniem tych dźwięków, powinieneś jeszcze skopiować z folderu res katalog audio i wkleić go do res_mods/0.8.6 i wtedy wgrać te dźwięki

Eddy__ #102 Posted 21 June 2013 - 01:42 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22739 battles
  • 505
  • [BEMAD] BEMAD
  • Member since:
    03-21-2012
Mod jest w pełni kompatybilny z 0.8.6 nie występują żadne bugi. Osobiście używam samych silników + Historical Realism Gun Sound.

stay_hi #103 Posted 21 June 2013 - 04:15 PM

    Corporal

  • Player
  • 29865 battles
  • 113
  • Member since:
    04-10-2012
Gra nie odpala;/ potrzebuje działajacy plik vehicle_appereance.pyc.

Hypnoticon #104 Posted 21 June 2013 - 05:35 PM

    Sergeant

  • Player
  • 19461 battles
  • 215
  • Member since:
    09-18-2012
U mnnie smiga jak trzeba :)

VlodY #105 Posted 21 June 2013 - 05:50 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 40680 battles
  • 21
  • [INT-] INT-
  • Member since:
    01-01-2011

View PostWyrywaczZemba, on 20 June 2013 - 11:04 AM, said:

Potwierdzam, wersja beta dla 0.8.6 CT działa na 0.8.6

Owszem u mnie też działa, ale brak dźwięków trafiających pocisków w mój czołg. Po za tym wszystko gra i śpiewa jak trzeba. Używam dźwięków silników i dział. Fajnie by było mieć pełny pakiet a nie domyślać sie że wali mi coś w czołg:/ Jakby ktoś znalazł rozwiązanie to proszę o rozwiązanie.

P.S. Zaznaczam że nie moduje dźwięków po raz pierwszy i prosze nie zaśmiecać postami ala "najpierw przekopiuj audio z res" bo tu nie o to chodzi.

Eddy__ #106 Posted 21 June 2013 - 06:41 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22739 battles
  • 505
  • [BEMAD] BEMAD
  • Member since:
    03-21-2012

View PostDecus, on 21 June 2013 - 04:15 PM, said:

Gra nie odpala;/ potrzebuje działajacy plik vehicle_appereance.pyc.
Masz w pierwszym poście link przecież :)

Neseser #107 Posted 21 June 2013 - 07:57 PM

    Corporal

  • Player
  • 10539 battles
  • 149
  • Member since:
    05-24-2012
-silniki dzialaja
-ambients dziala
-GUNS NIE DZIALAJA.Nie chce sie odpalic gra. (Jakies rady?)
-jak wylaczyc Adolfa w garazu?

R1FL3 #108 Posted 21 June 2013 - 09:04 PM

    Corporal

  • Player
  • 8893 battles
  • 139
  • Member since:
    03-26-2011

View PostDecus, on 21 June 2013 - 04:15 PM, said:

Gra nie odpala;/ potrzebuje działajacy plik vehicle_appereance.pyc.
Weż ten plik z modyfikacji Hypersk'a, który jest podany w pierwszym poście tego tematu. Mi działa bez żadnych problemów.

philip79 #109 Posted 22 June 2013 - 07:26 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20488 battles
  • 396
  • [4BS] 4BS
  • Member since:
    02-19-2012

View PostR1FL3, on 21 June 2013 - 09:04 PM, said:

Weż ten plik z modyfikacji Hypersk'a, który jest podany w pierwszym poście tego tematu. Mi działa bez żadnych problemów.

wywala jedynie przez dźwięki dział.
U mnie podmiana pliku vehicle_aperance.pyc nic nie daję.

Edited by philip79, 22 June 2013 - 07:28 PM.


Eddy__ #110 Posted 22 June 2013 - 10:00 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22739 battles
  • 505
  • [BEMAD] BEMAD
  • Member since:
    03-21-2012
philip79 wrzucasz do res czy do res_mods?
Ten plik, który masz w pierwszym poście i ci crashuje czy nie działa w ogóle?

2S7 #111 Posted 22 June 2013 - 11:05 PM

    Private

  • Player
  • 18836 battles
  • 4
  • [FAJ-P] FAJ-P
  • Member since:
    08-11-2012
siemka Wszystkim. Zgrałem wszystko jak było przykazane ale nie mogę zmienić odłosów zniszczenia czołgu (odgłos jakby ktoś z plaskacza dostał) i np zdjętych gąsek w wersjach wcześniejszych były całkiem przyzwoite.
Proszę o pomoc

philip79 #112 Posted 23 June 2013 - 07:09 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20488 battles
  • 396
  • [4BS] 4BS
  • Member since:
    02-19-2012
tzn jak wgrasz na czysto czyli: nałozysz moda po przekopiowaniu całego folderu audio z res do res_mods/0.8.6/..
To wszystko powinno ci działać jak nalezy, poza dźwiekami dział z którymi widzę nie tylko ja mam problem. Tak więc uzywam dział od gnomefather.

Pamiętam że przy wgrywaniu moda na poprzedni patch był jakis programik od 3D suround, teraz go nie widzę.
do czego on służył?

Eddy__ #113 Posted 23 June 2013 - 10:06 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 22739 battles
  • 505
  • [BEMAD] BEMAD
  • Member since:
    03-21-2012
philip79 on był jedynie do edycji - jeżeli masz na myśli FMOD'a ;)

Instrukcja w 3 słowach
1.Ściągamy interesujące nas paczki
2.Kopiujemy folder res/audio do res_mods/
3.Przerzucamy modyfikacje - zamieniamy
4.Do res_mods/0.8.6/scripts/client/ wrzucamy plik vehicleappearance.pyc
5.Włączamy grę, cieszymy się, gramy.

KrwawyKartofel #114 Posted 23 June 2013 - 12:53 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 13551 battles
  • 531
  • Member since:
    08-10-2012
Dlaczego wersja pod 0.8.6 zajmuje znacznie mniej?
I jeszcze jedno pytanie.Trzeba zainstalować stara wersje z 0.8.5 i dograć  najnowszą czy wystarczy 0.8.6 beta.
Pytam bo jak wspomniałem zajmuje sporo miejsca mniej i nie wiem czy czegoś brakuje :)

philip79 #115 Posted 23 June 2013 - 01:26 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20488 battles
  • 396
  • [4BS] 4BS
  • Member since:
    02-19-2012

View PostEddy__, on 22 June 2013 - 10:00 PM, said:

philip79 wrzucasz do res czy do res_mods?
Ten plik, który masz w pierwszym poście i ci crashuje czy nie działa w ogóle?

vehicleapperance.pyc wrzucam do res_mods/... /scripts/client/
w moim przypadku jest crash, wywala podczas wczytywania gry.
więc musi być jeszcze w czymś problem.  :sad:

podkreślam że to się tyczy jedynie dźwięków dział

Edited by philip79, 23 June 2013 - 01:32 PM.


Malcolm_x #116 Posted 23 June 2013 - 03:02 PM

    Staff Sergeant

  • Beta Tester
  • 8304 battles
  • 384
  • Member since:
    01-05-2011
Dziwne, ja dopiero po usunięciu pliku vehicleappearance.pyc mogę spokojnie odpalić grę, gra się odpala a wszystkie dźwięki są i działają pytanie zatem za co odpowiada ten plik..?

2S7 #117 Posted 23 June 2013 - 03:57 PM

    Private

  • Player
  • 18836 battles
  • 4
  • [FAJ-P] FAJ-P
  • Member since:
    08-11-2012
jakie pliki  trzeba podmienic zeby byly komendy po polsku ?

philip79 #118 Posted 23 June 2013 - 06:26 PM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20488 battles
  • 396
  • [4BS] 4BS
  • Member since:
    02-19-2012

View Postmalcolm_x, on 23 June 2013 - 03:02 PM, said:

Dziwne, ja dopiero po usunięciu pliku vehicleappearance.pyc mogę spokojnie odpalić grę, gra się odpala a wszystkie dźwięki są i działają pytanie zatem za co odpowiada ten plik..?

u mnie w dalszym ciągu z plikiem czy bez,  wywala gre do pulpitu po załadowaniu dźwieków dział.

Hypnoticon #119 Posted 23 June 2013 - 09:23 PM

    Sergeant

  • Player
  • 19461 battles
  • 215
  • Member since:
    09-18-2012
Proponuje ten mod silnikowy połączyć z działami od GNOMEFATHER

Edited by Hypnoticon, 23 June 2013 - 09:24 PM.


philip79 #120 Posted 24 June 2013 - 08:26 AM

    Staff Sergeant

  • Player
  • 20488 battles
  • 396
  • [4BS] 4BS
  • Member since:
    02-19-2012

View PostHypnoticon, on 23 June 2013 - 09:23 PM, said:

Proponuje ten mod silnikowy połączyć z działami od GNOMEFATHER

i ja tak gram obecnie.
Z tym że mod od gnomefathera u niektórych graczy też ma jakies problemy z pamięcią i mikro zwieszkami podczas gry.





Also tagged with gnomefather, kriegstreiber, gun, sound, engine, mod, patch, voice

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users