Jump to content


HW nároky

nároky

  • This topic is locked This topic is locked
341 replies to this topic

martouf #41 Posted 23 July 2013 - 12:42 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 47525 battles
  • 1,267
  • [FD_CZ] FD_CZ
  • Member since:
    07-17-2011
Tak já mám asi divný oči. Běžně se mi to pohybuje kolem 120FPS ale když to klesne k 70FPS už vidím na hře že něco není v pořádku a nemusím koukat na ukazatel. S 60FPS bych to asi hrát nemohl. No nic by mi nezbývalo.Asi je to grafikou,ale jak to klesne k 60FPS,tak ten obraz se tak zvláště trhá až je to nepříjemné.

Edited by martouf, 23 July 2013 - 12:43 PM.


M8ii #42 Posted 23 July 2013 - 12:51 PM

    Lieutenant

  • Player
  • 17290 battles
  • 1,860
  • Member since:
    05-26-2011
Jestli pri prehravani filmu nevidis trhani.
pak je to =)
http://en.wikipedia....icro_stuttering

mytthoss #43 Posted 23 July 2013 - 12:53 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 43534 battles
  • 875
  • [9-TDE] 9-TDE
  • Member since:
    03-29-2011

View Postmartouf, on 23 July 2013 - 12:42 PM, said:

Tak já mám asi divný oči. Běžně se mi to pohybuje kolem 120FPS ale když to klesne k 70FPS už vidím na hře že něco není v pořádku a nemusím koukat na ukazatel. S 60FPS bych to asi hrát nemohl. No nic by mi nezbývalo.Asi je to grafikou,ale jak to klesne k 60FPS,tak ten obraz se tak zvláště trhá až je to nepříjemné.
No pokud máš LCD s klasickou frekvenci 60MHz tak je ti stejně víc fps k ničemu protože ti stejně zobrazí jen 60 fps a je to jen tvůj pocit.

Edited by lemura, 23 July 2013 - 12:58 PM.


martouf #44 Posted 23 July 2013 - 01:01 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 47525 battles
  • 1,267
  • [FD_CZ] FD_CZ
  • Member since:
    07-17-2011
Ano klasický 60 hz monitor. Když dám ve hře synchronizaci v nastavení ,tak mi to stejně lítá kolem 120 FPS. Někdo psal,že se to stáhne na 60 fps jako má monitor. I když 100Hz monitor bych bral. Když dám autodetekci pro grafiku tak mi synchronizaci nezaškrtne ale vše ostatní je na max. Pak se mi ale chce zbláznit ventilátor na chladiči. Nevím jestli na graf nebo na procesoru,ale asi to zatíží více procesor.

Edited by martouf, 23 July 2013 - 01:05 PM.


mytthoss #45 Posted 23 July 2013 - 01:06 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 43534 battles
  • 875
  • [9-TDE] 9-TDE
  • Member since:
    03-29-2011

View Postmartouf, on 23 July 2013 - 01:01 PM, said:

Ano klasický 60 hz monitor. Když dám ve hře synchronizaci v nastavení ,tak mi to stejně lítá kolem 120 FPS. Někdo psal,že se to stáhne na 60 fps jako má monitor. I když 100Hz monitor bych bral.
No takže ti ten monitor stejně nezobrazí víc jak 60 fps, jak už sem jednou psal. Takže i když máš ve hře máš napsané 120 fps, tak monitor ti stále ukazuje jen těch 60.

martouf #46 Posted 23 July 2013 - 01:22 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 47525 battles
  • 1,267
  • [FD_CZ] FD_CZ
  • Member since:
    07-17-2011
O.K.

Derp_Trollington #47 Posted 24 July 2013 - 12:03 AM

    Veteran

  • Veteran
  • 52679 battles
  • 7,331
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    02-23-2011

View Postlemura, on 23 July 2013 - 12:53 PM, said:

No pokud máš LCD s klasickou frekvenci 60MHz tak je ti stejně víc fps k ničemu protože ti stejně zobrazí jen 60 fps a je to jen tvůj pocit.
Nemáš pravdu, viz. výše.

60 FPS = 60 snímků za vteřinu, ale neřekne ti to nic o tom, jaky mají jednotlivy snímky frametimes. V ideálním případě při 60 FPS máš frametimes konstantní na 1/60s na snímek. V praxi můžeš mít jeden snímek zobrazenej třeba 12/60s a zbylých 59 snímků se ti vykreslí v průběhu zbývajících 48/60 vteřiny. Bude to furt 60 FPS? Ano. Bude to plynuly? Rozhodně ne.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #48 Posted 24 July 2013 - 08:04 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostJejKey, on 24 July 2013 - 12:03 AM, said:

Nemáš pravdu, viz. výše.

60 FPS = 60 snímků za vteřinu, ale neřekne ti to nic o tom, jaky mají jednotlivy snímky frametimes. V ideálním případě při 60 FPS máš frametimes konstantní na 1/60s na snímek. V praxi můžeš mít jeden snímek zobrazenej třeba 12/60s a zbylých 59 snímků se ti vykreslí v průběhu zbývajících 48/60 vteřiny. Bude to furt 60 FPS? Ano. Bude to plynuly? Rozhodně ne.
Kazdopadne WOT bezi lepsie zo zapnutou Vsync nez s vypnutou. Dlhu dobu som hral bez Vsync mal som okolo 120 FPS ale samotna hra nie je schopna tie FPS drzat stabilne a casto lietaju zo 120 na 65-50 a potom sa hra trha, co vlasne Vsync vyriesi, kedze hra ide na stabilnych FPS bez poklesov.

Edited by skvido, 24 July 2013 - 08:05 AM.


CJ190133 #49 Posted 24 July 2013 - 12:50 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 17837 battles
  • 530
  • Member since:
    03-07-2012
Je to asi dosť individuálne. Mne FPS lieta od cca 40-50 až do 120.  Tak som zapol V-Sync a tripple buffering.  Cez 60 FPS to už nelezie, ale na 40-50 to padá veselo ďalej.

Blitzmoon #50 Posted 24 July 2013 - 01:03 PM

    Corporal

  • Player
  • 21249 battles
  • 135
  • [1MSTB] 1MSTB
  • Member since:
    10-20-2012

View PostCJ190133, on 24 July 2013 - 12:50 PM, said:

Je to asi dosť individuálne. Mne FPS lieta od cca 40-50 až do 120. Tak som zapol V-Sync a tripple buffering. Cez 60 FPS to už nelezie, ale na 40-50 to padá veselo ďalej.
Když rozeznáš víc jak 30, tak máš vinikající oči a mozek ti to zpracovává na 120%. Televize má okolo 25 a je to OK.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #51 Posted 25 July 2013 - 06:50 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostBlitzmoon, on 24 July 2013 - 01:03 PM, said:

Když rozeznáš víc jak 30, tak máš vinikající oči a mozek ti to zpracovává na 120%. Televize má okolo 25 a je to OK.
FPS dokazes vnimat do 60, ten 30 FPS blud, co podaktori vratane teba ospravdlnuju prave TV vysielanim a filmami je uz historicka nezrovnalost a mal by si obcas vyliezt z jaskyne. Ono je rozdiel medzi PC hrami a movies. Hadat sa, kde je pravda nema vyznam, ked kazdy kto tomu trosku rozumie vie kde je pravda.

Edited by skvido, 25 July 2013 - 07:03 AM.


Derp_Trollington #52 Posted 25 July 2013 - 09:27 AM

    Veteran

  • Veteran
  • 52679 battles
  • 7,331
  • [0WNED] 0WNED
  • Member since:
    02-23-2011
Jop, film má frametimes konstantní, hra nee... A vo tom to je.

CJ190133 #53 Posted 26 July 2013 - 09:42 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 17837 battles
  • 530
  • Member since:
    03-07-2012
@Blitzmoon: my starší si ešte pamätáme CRT monitory, kde keď bolo nastavené 60 Hz, tak to blikalo ako sprosté, nedalo sa na to hľadieť.  Až od 85 Hz vertikálnej frekvencie to bolo pozerateľné.
Takže reči o tom, ako ľudské oko nerozozná viac ako 25 snímkov za sekundu, sú len chybne interpretované (dogmaticky) poznatky o zotrvačnosti oka.

Blitzmoon #54 Posted 26 July 2013 - 12:08 PM

    Corporal

  • Player
  • 21249 battles
  • 135
  • [1MSTB] 1MSTB
  • Member since:
    10-20-2012
Rad se necham od všech poučit a muj prvni monitor byl sice už barevnej, ale v DOSu na 10ti palcích to bylo skoro jedno :-)

kaooooooo1076 #55 Posted 29 July 2013 - 02:11 PM

    Private

  • Player
  • 30606 battles
  • 5
  • [DUDO] DUDO
  • Member since:
    07-11-2011
Pojde mi WOT na tento notebook msi cx623 ?

lordmystic #56 Posted 30 July 2013 - 09:30 AM

    Captain

  • Player
  • 22107 battles
  • 2,311
  • [UC0RN] UC0RN
  • Member since:
    03-07-2012

View PostBlitzmoon, on 26 July 2013 - 12:08 PM, said:

Rad se necham od všech poučit a muj prvni monitor byl sice už barevnej, ale v DOSu na 10ti palcích to bylo skoro jedno :-)
můj první monitor byl černobílej malej merkur připojený na 8-bit počítači :)


k těm fps - mám novou opravdu našláplou sestavu - i7-3770K, 16GB RAM, GTX 680 Ultra, SSD Kingston HyperX - hraju to na max. detaily (vše max) ale rozlišení 2550x1440 px. hra mi nejde přes 80fps, ale neklesá pod 40fps. jen občas je na některých mapách bug, kdy jednou za čas mi spadnou jen v jedné hře nebo jen v části mapy fps někam k 30fps. no a při 30fps je hra už dost sekaná. nad těch 40 zobrazovaných fps je to vše již v poho plynulé.

takže si také myslím že je zbytečné mít grafiku nastavenou na 120fps, i na starším PC jsem se snažil držet detaily tak vysoko abych měl normálně cca. 60fps a při složitější scéně (hlavně hodně fragmentů - kouř, hlína, trosky domů) aby to nepadalo pod 40fps.

lordmystic #57 Posted 30 July 2013 - 09:33 AM

    Captain

  • Player
  • 22107 battles
  • 2,311
  • [UC0RN] UC0RN
  • Member since:
    03-07-2012

View Postkaooooooo1076, on 29 July 2013 - 02:11 PM, said:

Pojde mi WOT na tento notebook msi cx623 ?
záleží ještě jakou konkrétní verzi máš, ale obecně jestli to spustíš na min. detaily to nebude moc plynulé.

kaooooooo1076 #58 Posted 30 July 2013 - 10:53 AM

    Private

  • Player
  • 30606 battles
  • 5
  • [DUDO] DUDO
  • Member since:
    07-11-2011
Takze tu su podrobnosti ku mojmu notebooku a chcem sa spitat ci spustim WOT?

-Procesor (Intel Calpella)
-Rychlost FSB (1066MHz)
-Technologia (DDR3)
-Pamät (DDR3 SO-DIMM x 2 otvory)
-Maximum (az do 4GB)

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #59 Posted 30 July 2013 - 11:33 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View Postkaooooooo1076, on 30 July 2013 - 10:53 AM, said:

Takze tu su podrobnosti ku mojmu notebooku a chcem sa spitat ci spustim WOT?

-Procesor (Intel Calpella)
-Rychlost FSB (1066MHz)
-Technologia (DDR3)
-Pamät (DDR3 SO-DIMM x 2 otvory)
-Maximum (az do 4GB)
Na maximalne minimalnych detailoch s tweakerom, kde budes mat vsetko vypnute a texturami skomprimovanymi na 15% mozno aj ano.

_Zerkof12_ #60 Posted 30 July 2013 - 11:33 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 24711 battles
  • 757
  • [G0G0] G0G0
  • Member since:
    08-27-2012
Intel Calpella - je tzv Platforma, teda mozna kombinacia procesora a chipsetu splnajuca urcite kriteria... napis presny typ procesoru,ale ovela dolezitejsia je graficka karta ktoru neuvadzas... pamat bude stacit 4GB /ne bezne veci ako aj hru samotnu/




1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users