Jump to content


[INNE][1.4.0.1] Licznik uszkodzeń + licznik kapowania bazy + zegarek + tank carousel z XVM.


  • Please log in to reply
767 replies to this topic

robson1000 #1 Posted 24 June 2013 - 01:28 PM

    Sergeant

  • Player
  • 2930 battles
  • 216
  • Member since:
    05-28-2012

*
POPULAR

Witam.
Te modyfikacje zostały przeze mnie wyodrębnione z XVM, i nie wymagają jego instalacji.
Wersja z której skorzystałem to, na chwilę obecną, XVM 7.8.1.
Obrażęnia.jpgBez nazwy.pngshot_030.jpg
Link do paczki:

https://www.dropbox.com/s/vykay3no4199iaw/Paczka%20od%20Robson1000%201.4.0.1.rar?dl=0

Link do folderu Dropbox:

https://www.dropbox.com/sh/3fl972n3teet37m/AAD8T1TnHtJkws7bZh_LldnXa?dl=0


Instalacja:
Paczkę należy rozpakować do głównego folderu gry.

Uwaga!!!

W przypadku aktualizacji do nowej wersji należy usunąć folder "mods", z folderu "C:\Games\World_of_Tanks\res_mods".


Kilka informacji konfiguracyjnych:
Plik konfiguracyjny "xvm.xc" znajduje się w folderze: res_mods\configs\xvm, Oczywiście aby zmienić ustawienia należy ten plik otworzyć w jakimś edytorze tekstu np. Notatniku.
Zegarek:
Jeśli ktoś woli inny format zegara, to w sekcji "battle" należy zmienić właściwości linii "clockFormat", gdzie: d – Dzień, m – Miesiąc, y - Rok, H – Godzina, i – Minuta, s – Sekunda.

Mam nadzieję że komuś się przyda.:smiles:


Edited by robson1000, 14 February 2019 - 06:19 PM.


LonePanther #2 Posted 24 June 2013 - 03:08 PM

    Private

  • Player
  • 11768 battles
  • 4
  • Member since:
    12-04-2012
dzięki, przydatna rzecz, tego właśnie szukałem,

albo brakuje jakiegoś pliku albo u mnie coś nie tak bo nie działa kapowanie bazy :)

Edited by LonePanther, 24 June 2013 - 04:04 PM.


robson1000 #3 Posted 24 June 2013 - 04:52 PM

    Sergeant

  • Player
  • 2930 battles
  • 216
  • Member since:
    05-28-2012
U mnie wszystko działa, więc problem musi być u ciebie.

LonePanther #4 Posted 24 June 2013 - 05:44 PM

    Private

  • Player
  • 11768 battles
  • 4
  • Member since:
    12-04-2012
wygląd kapowanej bazy jest standardowy a po zakapowaniu 100% wyskakuje napis "undefined" zamiast "baza przeciwnika opanowana" wszystko wgrałem jak należy więc nie wiem co może być nie tak.

foldzik #5 Posted 24 June 2013 - 06:13 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 40938 battles
  • 67
  • [_NES_] _NES_
  • Member since:
    07-31-2012
u mnie też kapowanie nie działa

robson1000 #6 Posted 24 June 2013 - 06:33 PM

    Sergeant

  • Player
  • 2930 battles
  • 216
  • Member since:
    05-28-2012
Sprawdziłem na czystej grze bez żadnych innych modyfikacji i działa.
Trudno mi określić dlaczego tak się dzieje. Może jakieś pozostałości po innej modyfikacji, lub jakaś modyfikacja powoduje błąd.

LonePanther #7 Posted 24 June 2013 - 07:54 PM

    Private

  • Player
  • 11768 battles
  • 4
  • Member since:
    12-04-2012
wgranie flash player'a rozwiązuje problem

Iseran #8 Posted 24 June 2013 - 11:23 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 42287 battles
  • 83
  • [_CTA_] _CTA_
  • Member since:
    02-05-2012
u mnie działa ale nie do końca jest wszystko o'k, bo powoduje brak Raportu po bitwie i brak danych w Przebiegu Służby
(+ poleciał awansem)

Edited by Iseran, 24 June 2013 - 11:51 PM.


robson1000 #9 Posted 25 June 2013 - 08:59 AM

    Sergeant

  • Player
  • 2930 battles
  • 216
  • Member since:
    05-28-2012

View PostIseran, on 24 June 2013 - 11:23 PM, said:

u mnie działa ale nie do końca jest wszystko o'k, bo powoduje brak Raportu po bitwie i brak danych w Przebiegu Służby
Sprawdź jakich modyfikacji używasz, i czy któraś nie powoduje konfliktu.
Czy podczas instalacji mojej paczki nadpisywałeś jakieś pliki?
Jeśli tak to jakie?

Edited by robson1000, 25 June 2013 - 09:00 AM.


Iseran #10 Posted 25 June 2013 - 10:26 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 42287 battles
  • 83
  • [_CTA_] _CTA_
  • Member since:
    02-05-2012
Używam takich modów:

man1aq Contour Mod(0.8.6)

Kolorowe komunikaty(0.8.6)

Damage indicator - Sensing Fire(0.8.6)

Ingame Clock 0.8.6

Locastans 2 rowed tank carousel mod 0.8.6

no i ten Twój - żadnego pliku nie nadpisywałem

wojtekronek #11 Posted 25 June 2013 - 12:43 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15667 battles
  • 846
  • Member since:
    12-21-2012
Ja obstawiam że mod Ingame Clock 0.8.6 powoduje problemy z innymi modami, co prawda nie uzywam modu od kolegi robson1000, ale właśnie mod zegarka zakłócał poprawna prace moich modów (problem z wskaznikiem penetracji w celowniku Jmbo,, problemy z komunikatami po bitwie)
Był jeszcze jeden problem z tym modem: nie działała mi wtyczka od TS-a, po wywaleniu tego moda wszystko wróciło do normy

ps. mówie o wersji moda Ingame Clock 0.8.6 z tej stronki: KLIK

Iseran #12 Posted 25 June 2013 - 01:29 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 42287 battles
  • 83
  • [_CTA_] _CTA_
  • Member since:
    02-05-2012
Mam tego moda do którego podałeś link (wszystkie mam z tej strony), ale zrobiłem właśnie test i to nie jego wina. Usunąłem go, dodałem hitloga i dalej pojawia się ten sam problem z raportami i przebiegiem służby.

wojtekronek #13 Posted 25 June 2013 - 01:37 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15667 battles
  • 846
  • Member since:
    12-21-2012
Możesz wstawić screena z tymi błędami? Może uda sie cos zaradzić

novell_61 #14 Posted 25 June 2013 - 01:57 PM

    Private

  • Player
  • 22956 battles
  • 11
  • Member since:
    02-19-2012
Mam ten sam problem, nie nadpisuje żadnych plików i również nie widzę przebiegu służby ani raportów po bitwie. Nie używam zegarka.

Iseran #15 Posted 25 June 2013 - 02:09 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 42287 battles
  • 83
  • [_CTA_] _CTA_
  • Member since:
    02-05-2012

View Postwojtekronek, on 25 June 2013 - 01:37 PM, said:

Możesz wstawić screena z tymi błędami? Może uda sie cos zaradzić

Te dwa okna są prostu puste - nic nie ma jakbyś wymazał dane i zostało tylko tło

robson1000 #16 Posted 25 June 2013 - 02:18 PM

    Sergeant

  • Player
  • 2930 battles
  • 216
  • Member since:
    05-28-2012
Daj jakieś screen-y. Nie odświeżyłem strony:)

Kolorowe komunikaty(0.8.6) zmieniają te okna. Wgrałem tą modyfikację i okno przebiegu służby działa, resztę sprawdzę wieczorem.
man1aq Contour Mod(0.8.6) też nie sprawia problemów, Używam go od dawna.

Edit:
Kolorowe komunikaty(0.8.6), też nie sprawiają problemów.

Edited by robson1000, 25 June 2013 - 05:31 PM.


novell_61 #17 Posted 25 June 2013 - 03:57 PM

    Private

  • Player
  • 22956 battles
  • 11
  • Member since:
    02-19-2012
Tak wygląda to puste okienko:
Spoiler                     

Ja używam modów(wszystkie pod 0.8.6):
- tactical tablet
- celownik j1mb0
-Zayaz battleinterface (wątpie żeby to coś miało do tego, ale nie znam się na tym aż tak dobrze)
-Locastan minimap gen2
-Locastan tank carousel
-Locastan Statistics pack (myslałem że to jest przyczyną, jednak mi nie udało się nic znaleźć)
-Pogs tank icons
-nointro video
-scopeshadow remove
-sixth sense sauron eye(to jest plik battle.swf, ale hitlog wciąż nie działał ani z tym plikiem, ani z tym z paczki hitlog)

Tu jest moja paczka modów: http://speedy.sh/DfKHQ/res-mods.rar

Mam ten problem z tym modem oraz z hitlogiem od kodos, problem jest dokładnie ten sam. Nie można przeglądać osiągnięć ani statystyk po bitwie.
Może uda się coś znaleźć szukając w tych modach, niestety ja jestem zbyt zielony na to.

Edited by 8Element, 25 June 2013 - 04:09 PM.


wojtekronek #18 Posted 25 June 2013 - 04:42 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15667 battles
  • 846
  • Member since:
    12-21-2012
Zróbmy tak: podsyłam wam moją paczke modów (celownik Jmbo, damage panel, zegarek w bitwie, licznik damage, oraz kilka innych), wytnijcie z katalogu z grą swoje katalogi res_mods (całe) i wstawcie mój katalog res_mods, ja na tych modach jade od aktualizacji, tylko ważne jest aby podmienić całe katalogi res_mods
Jesli problem nie zniknie to poszukamy dalej

Link do paczki: KLIK

Iseran #19 Posted 25 June 2013 - 06:03 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 42287 battles
  • 83
  • [_CTA_] _CTA_
  • Member since:
    02-05-2012
wywaliłem swój res_mod i wrzuciłem Twój
generalnie prawie wszystko działa oprócz...
braku komentarza po podświetleniu tooltip

Spoiler                     


wojtekronek #20 Posted 25 June 2013 - 06:14 PM

    Warrant Officer

  • Player
  • 15667 battles
  • 846
  • Member since:
    12-21-2012
To jest bug w modzie kolorowych komunikatów. Jak na tą chwile nie znam rozwiązania trzeba sledzic ten wątek: http://forum.worldof...i/page__st__100




3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users