Jump to content


Potřebuješ poradit? Piš sem


  • Please log in to reply
1529 replies to this topic

Sstyx #1481 Posted 01 December 2019 - 09:35 PM

    Czech Community Manager

  • WG Staff
  • 17401 battles
  • 3,819
  • [DAFFY] DAFFY
  • Member since:
    10-05-2014

View PostRemov3_cz, on 01 December 2019 - 09:32 PM, said:

Zdravim, potřeboval bych poradit. Náhodně ve hře mě přestanou fungovat spotřební doplňky a přepínání mezi municí. Musím hru vždy restartovat hru a pak to funguje. 
Je to náhodné, někdy několikrát během hodiny a jiny zase celý týden klid. 
Je to docela otravné, když v půlce hry zjistím, že to přestalo fungovat a musím restartovat a v nejlepším případě po připojení ještě žiju. 
Díky moc za rady. 

Ahoj, nepoužíváš náhodou nějaké modifikace?



Remov3_cz #1482 Posted 01 December 2019 - 09:58 PM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostSstyx, on 01 December 2019 - 09:35 PM, said:

Ahoj, nepoužíváš náhodou nějaké modifikace?


Teď tam mám akorát na gun marky, ale dělá mě to ikdyž tam nic nemám. Je to cca rok už, jak na starym noťasu, tak i teď na klasickym novym pc. Vše několikrát přeinstalovaný, takže nevím kde by mohla být chyba. 



Sstyx #1483 Posted 01 December 2019 - 10:01 PM

    Czech Community Manager

  • WG Staff
  • 17401 battles
  • 3,819
  • [DAFFY] DAFFY
  • Member since:
    10-05-2014

View PostRemov3_cz, on 01 December 2019 - 09:58 PM, said:


Teď tam mám akorát na gun marky, ale dělá mě to ikdyž tam nic nemám. Je to cca rok už, jak na starym noťasu, tak i teď na klasickym novym pc. Vše několikrát přeinstalovaný, takže nevím kde by mohla být chyba. 

Myslím, že to dělalo ještě něco jiného něž mody, zkusím zapátrat kam jsem si to napsala, myslím, že to byl nějaký program a stačilo tam vypnout jen jednu věc.... ale nepamatuju si co to bylo :(



Remov3_cz #1484 Posted 01 December 2019 - 10:11 PM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostSstyx, on 01 December 2019 - 10:01 PM, said:

Myslím, že to dělalo ještě něco jiného něž mody, zkusím zapátrat kam jsem si to napsala, myslím, že to byl nějaký program a stačilo tam vypnout jen jednu věc.... ale nepamatuju si co to bylo :(


Dobře, díky moc ;)  Kdysi mě padala celá hra, tak sem musel vypnout něco na pozadí ve Windows a bylo to v pohodě, třeba je to to samé, ale už nevim co to bylo :D:D 



Leeroy_YOLO #1485 Posted 02 December 2019 - 08:40 AM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011
Co všechno máš spuštěno na pozadí ?

Remov3_cz #1486 Posted 02 December 2019 - 09:51 AM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostLeeroy_YOLO, on 02 December 2019 - 08:40 AM, said:

Co všechno máš spuštěno na pozadí ?


prakticky nic. Jestli jen občas seznam.cz a nebo spotify. ALe výjmečně. A jinak asi klasický věci po spuštění Windows.. v tom se nehrabu.



Leeroy_YOLO #1487 Posted 02 December 2019 - 10:24 AM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011
Jen prohlížeč ? Nemáš ani nic, co se spouští automaticky po spuštění systému, něco, co by mohlo mít tendenci přebírat kontrolu nad stisknutými klávesami ?

Dělá to náhodně, nebo se dají vypozorovat společné znaky ?
Spotify neznám, nevím, jaký má přehrávač, dělá ti to i když to nemáš v prohlížeči ?

Podívej se ve win na liště vpravo dole na ikonky spustěných aplikací a zkus pozavírat co není nezbytně nutné. Nebo lépe ještě prohlídni správce úloh na procesy běžící na pozadí.

Dělá ti to dost často na to, abys mohl vypozorovat případné zlepšení v rozumném čase ?

Jinak předpokládám..jinde s tím problém nemáš + klávesnice funguje v pořádku a ani s ovladači není problém. Co máš za klávesnici ?

Remov3_cz #1488 Posted 02 December 2019 - 10:49 AM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostLeeroy_YOLO, on 02 December 2019 - 10:24 AM, said:

Jen prohlížeč ? Nemáš ani nic, co se spouští automaticky po spuštění systému, něco, co by mohlo mít tendenci přebírat kontrolu nad stisknutými klávesami ?

Dělá to náhodně, nebo se dají vypozorovat společné znaky ?
Spotify neznám, nevím, jaký má přehrávač, dělá ti to i když to nemáš v prohlížeči ?

Podívej se ve win na liště vpravo dole na ikonky spustěných aplikací a zkus pozavírat co není nezbytně nutné. Nebo lépe ještě prohlídni správce úloh na procesy běžící na pozadí.

Dělá ti to dost často na to, abys mohl vypozorovat případné zlepšení v rozumném čase ?

Jinak předpokládám..jinde s tím problém nemáš + klávesnice funguje v pořádku a ani s ovladači není problém. Co máš za klávesnici ?

Dělá to náhodně, dnes ráno nic a mam puštěný to samé co včera a jako vždy. Jen prohlížeč a ten spotify (aplikace) 
A na liště vpravo mam jen Nvidia, bluetooth, něco msi charger. 
Ve správci běží na pozadí 69úloh, ale nevim co mužu a co nemužu vypnout. Z 90% tam sou nějaká systém, hostitel služby atd. Nic víc.
Měl sem s tím problém i na starym noťasu. Tam sem to celý přeinst a nepomohlo. Teď mam cca 2 měsíce novej stolní pc a dělá mě to stejně. 



Taramtum #1489 Posted 02 December 2019 - 11:22 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 19738 battles
  • 970
  • [_AF_] _AF_
  • Member since:
    04-17-2018

View PostRemov3_cz, on 01 December 2019 - 09:32 PM, said:

Zdravim, potřeboval bych poradit. Náhodně ve hře mě přestanou fungovat spotřební doplňky a přepínání mezi municí. Musím hru vždy restartovat hru a pak to funguje. 
Je to náhodné, někdy několikrát během hodiny a jiny zase celý týden klid. 
Je to docela otravné, když v půlce hry zjistím, že to přestalo fungovat a musím restartovat a v nejlepším případě po připojení ještě žiju. 
Díky moc za rady. 

 

To mě dělá občas také. Hraji v okně a občas jdou jen šipky na pohyb ale nic jiného. Takže na to člověk ani nepřijde, dokud to nepotřebuje. Vždy pak ale zabere přepnout se do jiného okna a zpět do WoT. Ale nevím, jestli to u tebe také zabere.



Leeroy_YOLO #1490 Posted 02 December 2019 - 12:15 PM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011

View PostRemov3_cz, on 02 December 2019 - 11:49 AM, said:

Dělá to náhodně, dnes ráno nic a mam puštěný to samé co včera a jako vždy. Jen prohlížeč a ten spotify (aplikace) 
A na liště vpravo mam jen Nvidia, bluetooth, něco msi charger. 
Ve správci běží na pozadí 69úloh, ale nevim co mužu a co nemužu vypnout. Z 90% tam sou nějaká systém, hostitel služby atd. Nic víc.
Měl sem s tím problém i na starym noťasu. Tam sem to celý přeinst a nepomohlo. Teď mam cca 2 měsíce novej stolní pc a dělá mě to stejně. 

Spíše jde o to, zda by šlo vypozorovat, zda když to udělá, jestli to spuštěno není. To, že to spuštěné je a zrovna to neudělá bohužel nevylučuje, že to může být příčina, zato kdyby to udělalo i kdybys to neměl, pak by to bylo nejspíš v něčem jiném.

 

Je zvláštní, že třeba já s tím nikdy problém neměl, nevídám hráče, že by daný problém měli a pak tu jsi ty, který měl tento problém na dvou strojích. Proto se v první řadě nabízí možnost, že tu kolizi způsobuje nějaký program, který jsi používal na obou.

 

Napadl by tě nějaký program v rámci této úvahy, který by mohl kritéria splňovat ?

Já si říkal - jedná se o čísla, že ? Pokud nemáš spotřebáky a munici přebindované jinam.. tak jestli třeba v tom nemůže hrát roli třeba i to spotify nebo něco, když by dostal přehrávač focus, jestli čísla neovládají nějakou funkci. Třeba na YT apod. funguje mezerník pro stop / play ale pouze když má přehrávač focus. Tak jestli něco podobného...nemusí to být spotify ale nevím, co jiného ještě máš, tak jen zkouším.

 

Taky to můžeš zkusit přebindovat, já mám třeba hasičák místo 4 / 5 / 6 na myši pod palcem - ne všechno, naopak nejlépe jen něco. Třeba spotřebáky necháš a munici přebinduješ, jakmile zjistíš, že nejde spotřebák, zkusíš munici a pokud půjde, můžeme zúžit příčiny. Nebo bys taky mohl vyzkoušet, když ti to nepůjde, stisknout enter - chat - a mačkat ta čísla, jestli půjdou normálně psát, případně jestli když půjdou, budou už fungovat nebo pořád ne.

 

Zkoušej funkčnost a zkus i "zaznamenávat " , jestli třeba bys nepřišel na společný ukazatel, co já vím..chvíli před tím jsi dělal něco mimo WoT apod..

 

Sstyx třeba ve svých poznámkách najde nějakou tu příčinu, co to způsobovala, ale do té doby můžeš zkoušet i ty, třeba budeš rychlejší, třeba ne a třeba ta příčina, co to způsobovala někomu jinému u tebe nebude a půjde o něco jiného... uvidíme :)



Remov3_cz #1491 Posted 02 December 2019 - 12:36 PM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostLeeroy_YOLO, on 02 December 2019 - 12:15 PM, said:

Spíše jde o to, zda by šlo vypozorovat, zda když to udělá, jestli to spuštěno není. To, že to spuštěné je a zrovna to neudělá bohužel nevylučuje, že to může být příčina, zato kdyby to udělalo i kdybys to neměl, pak by to bylo nejspíš v něčem jiném.

 

Je zvláštní, že třeba já s tím nikdy problém neměl, nevídám hráče, že by daný problém měli a pak tu jsi ty, který měl tento problém na dvou strojích. Proto se v první řadě nabízí možnost, že tu kolizi způsobuje nějaký program, který jsi používal na obou.

 

Napadl by tě nějaký program v rámci této úvahy, který by mohl kritéria splňovat ?

Já si říkal - jedná se o čísla, že ? Pokud nemáš spotřebáky a munici přebindované jinam.. tak jestli třeba v tom nemůže hrát roli třeba i to spotify nebo něco, když by dostal přehrávač focus, jestli čísla neovládají nějakou funkci. Třeba na YT apod. funguje mezerník pro stop / play ale pouze když má přehrávač focus. Tak jestli něco podobného...nemusí to být spotify ale nevím, co jiného ještě máš, tak jen zkouším.

 

Taky to můžeš zkusit přebindovat, já mám třeba hasičák místo 4 / 5 / 6 na myši pod palcem - ne všechno, naopak nejlépe jen něco. Třeba spotřebáky necháš a munici přebinduješ, jakmile zjistíš, že nejde spotřebák, zkusíš munici a pokud půjde, můžeme zúžit příčiny. Nebo bys taky mohl vyzkoušet, když ti to nepůjde, stisknout enter - chat - a mačkat ta čísla, jestli půjdou normálně psát, případně jestli když půjdou, budou už fungovat nebo pořád ne.

 

Zkoušej funkčnost a zkus i "zaznamenávat " , jestli třeba bys nepřišel na společný ukazatel, co já vím..chvíli před tím jsi dělal něco mimo WoT apod..

 

Sstyx třeba ve svých poznámkách najde nějakou tu příčinu, co to způsobovala, ale do té doby můžeš zkoušet i ty, třeba budeš rychlejší, třeba ne a třeba ta příčina, co to způsobovala někomu jinému u tebe nebude a půjde o něco jiného... uvidíme :)

Teď mě to zase blbne, zkoušel sem radu hodit to na lištu a zase zpátku, nebo přepnout okna na prohlížeč a zpátky.. 1-2 přepnutí to funguje a pak už zase ne ( i v té samé hře pokud trvá dýl jak 4 minuty a není to totální prohra jak vše od tačátku maratonu :D:D:D
hele, měl sem vše vypnutý, nic neběželo a stejně..eď posloucham a je furt na ho***.  :D 
takže v tom co mam puštěný na pozadí, ať už prohlížeč, jůtůbko. spotify.. na to nemá vliv si myslim.
 



Leeroy_YOLO #1492 Posted 02 December 2019 - 02:40 PM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011
Ok, zkus dát v klientu WGC zkontrolovat a opravit či jak se to jmenuje, zkus pročistit cache a zkus  to přebindování / chat. Bylo by fajn vědět, jestli tomu vadí jen konkrétní nastavení těchto kláves nebo samotná mechanika přepínání munice apod.

Remov3_cz #1493 Posted 05 December 2019 - 04:47 PM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostLeeroy_YOLO, on 02 December 2019 - 02:40 PM, said:

Ok, zkus dát v klientu WGC zkontrolovat a opravit či jak se to jmenuje, zkus pročistit cache a zkus to přebindování / chat. Bylo by fajn vědět, jestli tomu vadí jen konkrétní nastavení těchto kláves nebo samotná mechanika přepínání munice apod.

 

Tu opravu jsem udělal.
cache u samotný hry nevim, ale jinak celkově to čistim přes cleaner...
no a furt to nepomáhá, takže sem v koncích :D 



Leeroy_YOLO #1494 Posted 05 December 2019 - 05:03 PM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011

Když se píše o pročištění cache v případě WoT, má se tím na mysli složka v C:\Users\NÁZEV_TVÉHO_ÚČTU\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks - ale pozor - soubor preferences.xml obsahuje nastavení kláves apod - pokud to smažeš, musíš nastavovat znovu, takže bez zálohy souboru nic nedělat.

Co se týče toho cleaneru, nevím, co a jak čistí, takže nepovím.

 

To přebindování jsi zkoušel ?

 

Když budeš chtít, můžeš mi poslat do PM screeny správce úloh, co ti běží za procesy a můžem zkusit vybrat, co vše ukončit a co nechat běžet, jestli tam nenarazíme na něco, co by s tím kolidovalo. Jinak nevím...



KRUTOS_ #1495 Posted 07 December 2019 - 05:43 PM

    Private

  • Player
  • 16952 battles
  • 4
  • [H_E_D] H_E_D
  • Member since:
    02-27-2017
fakt užitečný forum - dík za nic :(

Sstyx #1496 Posted 07 December 2019 - 05:59 PM

    Czech Community Manager

  • WG Staff
  • 17401 battles
  • 3,819
  • [DAFFY] DAFFY
  • Member since:
    10-05-2014

View PostKRUTOS_, on 07 December 2019 - 05:43 PM, said:

fakt užitečný forum - dík za nic :(

Co se stalo? Můžu ti s něčím pomoci?



rejnok1 #1497 Posted 07 December 2019 - 06:03 PM

    Major

  • Player
  • 23026 battles
  • 2,960
  • [PRASE] PRASE
  • Member since:
    06-28-2013

View PostKRUTOS_, on 26 November 2019 - 05:46 PM, said:

Ahoj, po aktualizaci mi trvá opuštění bitvy cca 40-50 sek.  Aktualizoval jsem graf. kartu, hru přeinstaloval, zkusil hd ,sd verzi, nastavil v grafice hra standartní detaily, zkontroloval integritu hry a nic nepomohlo. Nevím co s tím dělat. Přišel jsem o možnost hrát s klanem, protože 3/4 minuty po každý bitvě na mě nikdo čekat nebude. Poraďte někdo prosím. Při přihlášení na synovcův účet na stejném PC je vše OK.

 

View PostLeeroy_YOLO, on 26 November 2019 - 06:23 PM, said:

můžeš ověřit na nějakém "nováčkovském " účtu, zda má stejný problém nebo je ok ? Ať víme, zda je to záležitost tvého účtu, s čímž ti asi žel úplně nepomůžeme, nebo jestli to je stejné a tedy záležitost buď tvého PC nebo komunikace se serverem / netu.

Nějaké mody apod. předpokládám nemáš, respektive zkoušel jsi hrát z bezpečného režimu atd...

A v neposlední řadě, pokud je ten klan takovej, že je problém počkat ani ne minutu, zauvažoval bych o změně..

 

View PostSstyx, on 07 December 2019 - 05:59 PM, said:

Co se stalo? Můžu ti s něčím pomoci?

Tady je to celé...



KRUTOS_ #1498 Posted 07 December 2019 - 07:31 PM

    Private

  • Player
  • 16952 battles
  • 4
  • [H_E_D] H_E_D
  • Member since:
    02-27-2017

Měl jsem stejný problém i cca před rokem a půl - problém naštěstí tehdy zmizel s nasazením další aktualizace wot.

Ta minuta čekání je tak otravná, že hraju tak cca 1/3 bitev než jsem hrával před chybou (hlavně je to super , když si pustim zálohy a čumim na ozubený kolečko- to nemá chybu). Za svý prachy bych čekal hru bez chyb. 

Už se mi ozvalo několik lidí, jestli se problém podařilo vyřešit, že trpí stejnou chybou i že mají lidi u nich v klanech se stejným problémem, takže nejsem zdaleka ojedinělej případ.

Net mi běhá 40Mb/s pink  6ms. Herní PC staré cca 6 měsíců.



Leeroy_YOLO #1499 Posted 09 December 2019 - 07:50 AM

    Colonel

  • Player
  • 6862 battles
  • 3,537
  • Member since:
    07-04-2011
Pročistit cache ?

Remov3_cz #1500 Posted 09 December 2019 - 09:43 AM

    Private

  • Player
  • 18227 battles
  • 15
  • [CPJ] CPJ
  • Member since:
    12-03-2012

View PostLeeroy_YOLO, on 05 December 2019 - 05:03 PM, said:

Když se píše o pročištění cache v případě WoT, má se tím na mysli složka v C:\Users\NÁZEV_TVÉHO_ÚČTU\AppData\Roaming\Wargaming.net\WorldOfTanks - ale pozor - soubor preferences.xml obsahuje nastavení kláves apod - pokud to smažeš, musíš nastavovat znovu, takže bez zálohy souboru nic nedělat.

Co se týče toho cleaneru, nevím, co a jak čistí, takže nepovím.

 

To přebindování jsi zkoušel ?

 

Když budeš chtít, můžeš mi poslat do PM screeny správce úloh, co ti běží za procesy a můžem zkusit vybrat, co vše ukončit a co nechat běžet, jestli tam nenarazíme na něco, co by s tím kolidovalo. Jinak nevím...


Tak sem to promazal a vypadá, že by to mohlo bejt v pohodě. 
ale hrál sem jen pár her (cca50) a nestalo se to ani jednou. Tak uvidíme jestli to bude v pohodě ;) 
díky moc za rady






2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users