Jump to content


[INNE][0.9.0] Mod Pack by DjVirusPL 0.9.0 v4 oraz XVM by DjVirusPL 0.9.0 v3 / Instalator / 19.04.201...

virus djviruspl xvm paczka mody zoom mod modpack 9.0 0.9.0

  • Please log in to reply
4299 replies to this topic

DjVirusPL #4281 Posted Today, 12:48 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013
Jesli zainstalowałeś mody a XVM nie to nie będziesz miał XVM a co za tym idzie dodatków do mapy, hitloge etc.

Edited by DjVirusPL, Today, 12:49 AM.


_Gawron_ #4282 Posted Today, 12:51 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1928 battles
  • 19
  • [BAKUS] BAKUS
  • Member since:
    02-01-2014
no doinstalowałem xvm i nadal nic


DjVirusPL #4283 Posted Today, 12:52 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013
Czego dokładnie nie ma ?

_Gawron_ #4284 Posted Today, 12:56 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1928 battles
  • 19
  • [BAKUS] BAKUS
  • Member since:
    02-01-2014
no statystyk z xvm i dalej nie dziala mapa


DjVirusPL #4285 Posted Today, 12:59 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

Zalogowałeś się do statystyk?

Zainstalowałeś XVM FULL czy LITE?

Co w mapie nie działa?



_Gawron_ #4286 Posted Today, 01:03 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1928 battles
  • 19
  • [BAKUS] BAKUS
  • Member since:
    02-01-2014
5.21.test a jak sie zalogować do statystyk?

Edited by _Gawron_, Today, 01:09 AM.


DjVirusPL #4287 Posted Today, 01:14 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013
Na stronie XVm musisz sie zalogowac i aktywowac statystyki.

_Gawron_ #4288 Posted Today, 01:29 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 1928 battles
  • 19
  • [BAKUS] BAKUS
  • Member since:
    02-01-2014
zalogowałem się i nadal nie mam statystyk na mapie nic się nie wyświetla i dmg panel nie działa


DjVirusPL #4289 Posted Today, 01:48 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

Coś źle robisz. Wrzuc mi screenshot z bitwy oraz z JSGME (programu do konfiguracji modów)

Zawartosc katalogu res_mods/0.8.9 tez bym chcial zobaczyc



czaniec13 #4290 Posted Today, 07:58 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 17860 battles
  • 26
  • Member since:
    06-04-2013

Witaj Virus.

Twojej paczki używam odkąd zacząłem grać w WoT,uważam że jest najlepsza, i nigdy dotąd nie miałem z nią problemu aż do teraz niezależnie od wersji gry czy paczki.

Mianowicie znikł mi celownik Jimbo dla czołgu a dla arty działa bez najmniejszego problemu.Z celownika czołgu została na środku ekranu jedynie czarna kropka.

Da się to jakoś naprawić,lub trzeba coś zmienić w ustawieniach celownika w grze?

I na koniec pytanie jak wgrać dzwięk szóstego zmysłu do twojej paczki? W XVM znalazłem plik o rozszerzeniu .sample,próbowałem go zamienić na swój dźwięk też z rozszerzeniem .sample ale to nie działa.Z ikoną wszystko w porządku zmieniłem Twój znak na żarówkę i jest ok.tylko ten dźwięk nie działa i mam ten problem z celownikiem.

 



DjVirusPL #4291 Posted Today, 08:34 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

Uzywasz najnowszej wersji paczki?

W FAQ masz napisane jakie pliki odpowiadaja za zmiane dzwięku zarówki.

 

Jesli z celownikiem masz cos nie taki, PODCZAS BITWY wejdz w ustawiania ceownika i spróbuj tam pozmieniac



mar_p #4292 Posted Today, 09:12 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 5292 battles
  • 22
  • [5PIW] 5PIW
  • Member since:
    04-04-2013

{lang:macro__view_post}DjVirusPL, on 23 April 2014 - 11:23 PM, said:

 

 

Jeżeli masz 3,25 GB ramu to znaczy ze masz go więcej ale poprzez 32 bitowy system nie wykorzystujesz go w całości.

Aktualizacja 9.0 wprowadzila problemy z fps. W Piatek ma byc mini update poprawiajacy kilka błędów.

 

Zapoznaj sie z moim poradnikiem: https://www.youtube.com/watch?v=uvRJ2ch7K9Y
jest tam kilka porad na ram miedzy innymi

 

Bardzo rzetelny materiał. Polecam wszystkim, bez względu na to, jaki mocną jednostkę posiadacie.
Wszystko ładnie pięknie poza jednym:

W ustawieniach panelu nVidia na zakładce Zarządzanie ustawieniami 3D ustaw na WŁĄCZ (poczytaj opis po zaznaczeniu opcji):

1. Filtrowanie tekstur - optymalizacja anizotropowa próbki

2. Filtrowanie tekstur - optymalizacja trójliniowa

Właśnie WŁĄCZENIE tych opcji powoduje wzrost wydajności kosztem jakości.

 

Do materiału dodałbym jeszcze informacje dotyczące pliku wymiany (swapfile, pamięci wirtualnej - jak kto woli):

1. W miarę możliwości umieścić na innej partycji (dysk logiczny), niż systemowa

2. Ustawić TAKI SAM rozmiar dla min i max (powoduje mniejszą fragmentację dysku - dla dysków SDD nie ma to znaczenia, bo się nie fragmentują)

3. Co jakiś czas defragmentować ten plik wymiany lub wyłączyć pamięć wirtualną przed defragmentacją dysku, po czym włączyć ponownie, ustawiając poprzednie wartości

 

Dzisiaj potestuję Twoje programy i pomysły, i pozwolę sobie odnieść się do zaproponowanych przez Ciebie rozwiązań.


Edited by mar_p, Today, 09:25 AM.


czaniec13 #4293 Posted Today, 09:15 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 17860 battles
  • 26
  • Member since:
    06-04-2013

{lang:macro__view_post}DjVirusPL, on 24 April 2014 - 09:34 AM, said:

Uzywasz najnowszej wersji paczki?

W FAQ masz napisane jakie pliki odpowiadaja za zmiane dzwięku zarówki.

 

Jesli z celownikiem masz cos nie taki, PODCZAS BITWY wejdz w ustawiania ceownika i spróbuj tam pozmieniac

Tak,paczka jest najnowsza a co do dźwięku to właśnie już próbowałem tak jak jest napisane w FAQ ale właśnie nie działa.Przecież bym Ci nie zawracał głowy takimi rzeczami,ale nie to jest najważniejsze(dzwięk szóstego zmysłu).Jak się nie da to trudno.Ważny jest dla mnie celownik,bo chociaż dużo gram artą,to czołgiem też czasami zagram.Zresztą jak Ty(G.W.Tiger rządzi)

Spróbuję z celownikiem jak radzisz,do tej pory zawsze zmieniałem ustawienia celownika będąc w garażu,a nie podczas bitwy.



Prescot #4294 Posted Today, 09:31 AM

    Private

  • Beta Tester
  • 16326 battles
  • 2
  • [ZDZ] ZDZ
  • Member since:
    08-03-2010

Cześć Virus

 

Znalazłem bardzo fajne statystyki sesji. Mógłbyś podmienić w swojej paczce w wersji 5. Myśle że tobie też się bardzo spodobają jak i innym użytkownikom twojej paczusi. Można bybyło przetłumaczyć, jak dla mnie może zostać po angielsku.

Tu link jak wygląda statystyka: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/177899-090-color-messages-and-session-stats/page__st__2300#topmost tam znajdziesz link do pobrania.

Jakby ci się nie chciało szukać działającego:

http://www.mediafire.com/download/sesb1obbh4lsdac/0.9.0_Color_SessionStatistic_Config_by_PapaDigi_V2.0_EN.rar

 

Ps. Jakby link nie działał to daj znać to wrzuce.

 

Pozdrawiam i jak coś ciekawego znajde i przetestuje to ci napisze byś dożucił do paczusi.

 

Pozdrowionka

 


Edited by Prescot, Today, 09:41 AM.


lipasso #4295 Posted Today, 10:19 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 10606 battles
  • 77
  • [13DYW] 13DYW
  • Member since:
    02-29-2012

{lang:macro__view_post}mar_p, on 24 April 2014 - 10:12 AM, said:

 

2. Ustawić TAKI SAM rozmiar dla min i max (powoduje mniejszą fragmentację dysku - dla dysków SDD nie ma to znaczenia, bo się nie fragmentują)

 

 

A jakie zalecasz ?

 



DjVirusPL #4296 Posted Today, 10:21 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

{lang:macro__view_post}czaniec13, on 24 April 2014 - 07:58 AM, said:

W XVM znalazłem plik o rozszerzeniu .sample,próbowałem go zamienić na swój dźwięk też z rozszerzeniem .sample ale to nie działa.Z ikoną wszystko w porządku zmieniłem Twój znak na żarówkę i jest ok.tylko ten dźwięk nie działa i mam ten problem z celownikiem

 

{lang:macro__view_post}czaniec13, on 24 April 2014 - 09:15 AM, said:

Tak,paczka jest najnowsza a co do dźwięku to właśnie już próbowałem tak jak jest napisane w FAQ ale właśnie nie działa.

 

Plik SixthSense.png.sample to plik graficzny. Kasując ".sample" uzyskasz obraz zarówki. Nie ma on nic wspolnego z dzwiękiem.

Jak juz pisałem w FAQ za dzwięki odpowiadają dwa pliki w katalogu res/audio



DjVirusPL #4297 Posted Today, 10:23 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

{lang:macro__view_post}lipasso, on 24 April 2014 - 10:19 AM, said:

 

A jakie zalecasz ?

 

 

Kiedys ustawiało sie połowę wartości pamięci ram. Teraz jak w komputerach posiadamy po kilka GB pamieci, stosowanie tej zasady nie ma sensu. 1-2GB starczy. Pamiętajcie by plik wymiany ustawić na najszybszym dysku w komputerze.

Warto tez pamietac ze dostęp do takiego pliku jest duzo dluzszy niz do pamieci RAM


Edited by DjVirusPL, Today, 10:23 AM.


marhap #4298 Posted Today, 10:59 AM

    Private

  • Beta Tester
  • 3898 battles
  • 2
  • [C0V] C0V
  • Member since:
    12-28-2010

Witam

W jaki sposób mogę włączyć podstawowe menu dowodzenia ?



DjVirusPL #4299 Posted Today, 11:05 AM

    First Sergeant

  • Player
  • 10960 battles
  • 2,047
  • [_GFE-] _GFE-
  • Member since:
    02-03-2013
Wyłączając mod Radial Menu ?

Stendeo #4300 Posted Today, 12:19 PM

    Private

  • Player
  • 30760 battles
  • 3
  • Member since:
    10-01-2011

Witam. ja mam taki problem. po zaintalowaniu modów( nieważne czy to loretai, aslain czy Djvirus) nie pokazuje okienka z sesjami statystyk dlaczego?

 







Also tagged with virus, djviruspl, xvm, paczka, mody, zoom, mod, modpack, 9.0, 0.9.0

33 user(s) are reading this topic

4 members, 29 guests, 0 anonymous users


    teed1, _ZaczarowanY_, Stendeo, fuksiczek