Jump to content


[INNE][0.9.1] Mod Pack by DjVirusPL 0.9.1 v3 oraz XVM by DjVirusPL 0.9.1 v1 / Instalator / 20.06.201...

virus djviruspl xvm paczka mody zoom mod modpack 0.9.1 0.9

  • Please log in to reply
5391 replies to this topic

1heisenbergBB #5381 Posted 15 July 2014 - 02:30 PM

    Private

  • Player
  • 6676 battles
  • 5
  • [1-BST] 1-BST
  • Member since:
    04-29-2013

Dlaczego przy Twoim modzie nie działa mi XVM?

Trzeba coś dograc czy jak?


Edited by 1heisenbergBB, 15 July 2014 - 02:30 PM.


Revanche25 #5382 Posted 15 July 2014 - 08:46 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 12496 battles
  • 100
  • [RA-T] RA-T
  • Member since:
    01-17-2013

{lang:macro__view_post}1heisenbergBB, on 15 July 2014 - 03:30 PM, said:

Dlaczego przy Twoim modzie nie działa mi XVM?

Trzeba coś dograc czy jak?

Patrz pierwszy post w temacie. DJ zrobił osobno paczkę modów i osobno config XVM.



kylo22 #5383 Posted 16 July 2014 - 06:44 PM

    Private

  • Player
  • 9125 battles
  • 3
  • Member since:
    02-02-2012

Witam

wie ktoś może co trzeba zmienić w Damage Panelu w pliku DPData.xml aby nie widzieć obrażeń zadanych nam przez przeciwnika ?

 



Revanche25 #5384 Posted 16 July 2014 - 09:02 PM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 12496 battles
  • 100
  • [RA-T] RA-T
  • Member since:
    01-17-2013

{lang:macro__view_post}kylo22, on 16 July 2014 - 07:44 PM, said:

Witam

wie ktoś może co trzeba zmienić w Damage Panelu w pliku DPData.xml aby nie widzieć obrażeń zadanych nam przez przeciwnika ?

 


Najprościej usunąć DamagePanel



DjVirusPL #5385 Posted 17 July 2014 - 12:25 AM

    First Sergeant

  • Community Contributor
  • 11624 battles
  • 2,391
  • [-GFE-] -GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

Lub w linii o numerze 188 zmienić true na false...

Oczywiscie uprzednio wyłączając mod i włączając go po zakonczeniu edycji.


Edited by DjVirusPL, 17 July 2014 - 12:26 AM.


Niebieski91 #5386 Posted 17 July 2014 - 11:13 AM

    Private

  • Player
  • 6067 battles
  • 1
  • Member since:
    02-07-2012

Witam, mam pewien problem. Wczoraj zainstalowalem XVM i wszystko pieknie smiga tylko nie widze zadanych przez siebie obrazen... Mam rowniez Twoja paczke modow ale jak sam napisales one ze soba nie powinny kolidowac. Da sie to jakos"naprawic" ? 

 

PS. chwała Ci za te mody :)


Edited by Niebieski91, 17 July 2014 - 11:14 AM.


kylo22 #5387 Posted 17 July 2014 - 12:15 PM

    Private

  • Player
  • 9125 battles
  • 3
  • Member since:
    02-02-2012

{lang:macro__view_post}DjVirusPL, on 17 July 2014 - 01:25 AM, said:

Lub w linii o numerze 188 zmienić true na false...

Oczywiscie uprzednio wyłączając mod i włączając go po zakonczeniu edycji.


Rozumiem że chodzi o : logStyle visible="false"

dzięki wielkie za pomoc

ps. u mnie była to linia 192



Mmemens766 #5388 Posted 18 July 2014 - 10:04 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9089 battles
  • 27
  • Member since:
    01-03-2012
Witam. Mam takie małe pytanko, czy da się ustawić ten mod ze statystykami, aby resetował się codziennie rano? Czasem zapominam sobie go zresetować przed rozpoczęciem gry, a taki reset codziennie rano ułatwiłby życie ;)

DjVirusPL #5389 Posted 19 July 2014 - 07:46 AM

    First Sergeant

  • Community Contributor
  • 11624 battles
  • 2,391
  • [-GFE-] -GFE-
  • Member since:
    02-03-2013

Da się.

Edytuj mod według wskazówek z FAQ. W pliku stat_config,json w liniach:

26 oraz 27 zmień:

    "dailyAutoReset": false, <- zmien na true
    "dailyAutoResetHour": 6, <- ustaw godzinę



Mmemens766 #5390 Posted 19 July 2014 - 11:17 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9089 battles
  • 27
  • Member since:
    01-03-2012
OK, dzięki wielkie :) Jednak w tematyce programowania jestem dość zielony i mam nadzieję, ze mnie nie wyśmiejesz ;) ale mam jeszcze jedno pytanie w związku z tym. Czy da się ustawić godzinę z minutami? np. 7:30? czy to mogą być tylko równe liczby? 

Edited by Mmemens766, 19 July 2014 - 11:23 PM.


sirGrzesio #5391 Posted 20 July 2014 - 10:44 AM

    Private

  • Player
  • 8825 battles
  • 4
  • Member since:
    06-15-2011
Czy zmienił się tryb edytowania tank carusel?? bo mi 3 rzędy czołgów zajmują pół garażu a jak próbuję dokonać edycji po staremu to w notatniku wyskakują jakieś "krzaczki"...

Revanche25 #5392 Posted 20 July 2014 - 11:12 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 12496 battles
  • 100
  • [RA-T] RA-T
  • Member since:
    01-17-2013

{lang:macro__view_post}sirGrzesio, on 20 July 2014 - 11:44 AM, said:

Czy zmienił się tryb edytowania tank carusel?? bo mi 3 rzędy czołgów zajmują pół garażu a jak próbuję dokonać edycji po staremu to w notatniku wyskakują jakieś "krzaczki"...

Tak, są dwa sposoby. Pierwszy wejdź w Ustawienia i wybierz zakładkę Mods masz tam możliwość wyboru filtrów i trzy suwaki - ciebie interesuje środkowy dotyczący skalowania polecam ustawić na 0.75. Drugi w folderze ModSettings otwórz plik MultilinedTankCarousel.cfg (najlepiej Notepadem++) i tu edytujesz wartości w linijce scaleFactor najlepiej na 0.75.







Also tagged with virus, djviruspl, xvm, paczka, mody, zoom, mod, modpack, 0.9.1, 0.9

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users