Jump to content


[INNE][0.9.9] Mod Pack by DjVirusPL 0.9.9 v7 oraz XVM by DjVirusPL 0.9.9 v4 / Instalator / 27.07.201...

virus djviruspl xvm paczka mody mod modpack 0.9.9 9.9

  • Please log in to reply
10339 replies to this topic

Piotrekspoks #10321 Posted Yesterday, 04:28 PM

    Private

  • Player
  • 23992 battles
  • 1
  • [BP-ML] BP-ML
  • Member since:
    12-02-2012
jakie bym nie instalowal mody od DJVISUS  wszystko chodzi  instalowalem od 1 do 6   zero problemuw  

bodzio548 #10322 Posted Yesterday, 05:35 PM

    Private

  • Player
  • 7009 battles
  • 4
  • [N_P_K] N_P_K
  • Member since:
    03-18-2011
Jednak auto equip działa ale tylko jak przed rozpoczęciem bitwy jako dowódca plutonu dam gotowy, jak od razu dam bitwa to nie dodaje wyposażenia.

SZYBKI_55 #10323 Posted Yesterday, 06:50 PM

    Private

  • Player
  • 8913 battles
  • 21
  • [DBOM] DBOM
  • Member since:
    02-02-2015

View Post_Patrol, on 23 July 2015 - 09:40 PM, said:

 

proponuję wyłączyć zliczanie CW w pliku konfiguracyjnym

 

 

Witam Odnośnie kanału systemowego a mianowicie że jest czarny. Problem jest po stronie modu Statystyki sesji a to dlatego ze nie obsługuje CW bo WG wprowadziło osobne statystyki do

mapy globalnej. Sprawdzone i działa W folderze res_mods\0.9.9\scripts\client\mods\stat jest plik cache.json i go usuwamy np: po CW i wraca wszystko do normy.
 

_Patrol : a gdzie dokładnie ??


Edited by SZYBKI_55, Yesterday, 06:52 PM.


DjVirusPL #10324 Posted Yesterday, 07:41 PM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013

Usuwanie nic nie da.  Trzeba dopisac do listy ignorowanych bitew  13.

Dzisiaj bedzie poprawka gdzie to będzie zrobione



_Patrol #10325 Posted Yesterday, 07:48 PM

    Major General

  • Player
  • 26680 battles
  • 5,932
  • [WGPLR] WGPLR
  • Member since:
    03-07-2011

View PostDjVirusPL, on 27 July 2015 - 08:41 PM, said:

Usuwanie nic nie da.  Trzeba dopisac do listy ignorowanych bitew  13.

Dzisiaj bedzie poprawka gdzie to będzie zrobione

 

w mojej wersji konfigu poprawiłem to już 3y dni temu ;)

 

Wiem od Predator_44_ że coś tam mówiłeś kiedyś o mojej wersji konfigu, jeżeli chcesz możesz go dodać śmiało to Twojej paczki modów

http://www.awolf.eu/forum/31-552-1#2541



DjVirusPL #10326 Posted Yesterday, 08:20 PM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013
Mam pomysla na "gumowe"  czolgi.  Ale wy musicie przetestować bo u mnie ich  nie ma

krogul7903 #10327 Posted Yesterday, 08:58 PM

    Private

  • Player
  • 22566 battles
  • 14
  • [5_BPS] 5_BPS
  • Member since:
    07-29-2012

 Hej virus po cw wiesza mi kanal systemowy paczka nowa na starej tez tak bylo ktos cos wie?

 



_Patrol #10328 Posted Yesterday, 09:01 PM

    Major General

  • Player
  • 26680 battles
  • 5,932
  • [WGPLR] WGPLR
  • Member since:
    03-07-2011

jesus maryjan współczuję virusowi ślepych graczy

krogul czytać to Ty umiesz? ( bez urazy)



Anatolij_Tymoszczuk #10329 Posted Yesterday, 09:06 PM

    Private

  • Player
  • 2468 battles
  • 16
  • [_BBS_] _BBS_
  • Member since:
    03-10-2015

View PostDjVirusPL, on 27 July 2015 - 08:20 PM, said:

Mam pomysla na "gumowe"  czolgi.  Ale wy musicie przetestować bo u mnie ich  nie ma

 

No to dawaj, chetnie sprawdze.

totk #10330 Posted Yesterday, 10:33 PM

    Private

  • Player
  • 13131 battles
  • 5
  • Member since:
    02-24-2012
Witam , w moim przypadku na gumowe tanki pomogła zmiana w ustawieniach grafiki w wot . Pomieszałem tam trochę aż zaczeło działać tak jak należy .:medal:

DjVirusPL #10331 Posted Yesterday, 11:33 PM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013

View PostAnatolij_Tymoszczuk, on 27 July 2015 - 08:06 PM, said:

 

No to dawaj, chetnie sprawdze.

 

 

PROŚBA DO OSÓB MAJĄCYCH PROBLEM Z GRAFIKĄ (GUMOWE CZOŁGI)

 

Więc problem jest dość dziwny i złożony bo jednym pomaga jedno, innym co innego a jeszcze innym nic nie pomaga :D
Wielu osobom pomogło zmienienie nazwy katalogu "MODY" na jakiś inny na przykład "DjVirusPL".

Dzisiaj w pracy przypomniałem sobie o problemie sprzed kilku patchy z jednym z modów. Ciagle cos sie ludziom krzaczyło i autor modu nie mogł tego naprawic. W koncu zmienił nazwe modu dodając literkę "z" na poczatku i mod zaczął działać.

Brzmi to jak jakieś bzdury ale skoro coś co nie powinno działać - działa... Pojdziemy tym tropem.
Dzisiaj ktoś pisał że samo zainstalowanie mojej paczki (bez wybrania modów) sprawia ze ma "gumowe czołgi". Ci co ogarniają temat, wiedzą że samo zainstalowanie mojej paczki W ŻADEN SPOSOB NIE INGERUJE W STRUKTURĘ GRY. Dopiero po wybraniu modów coś się dzieje a przed wybraniem, posiadanie paczki ma taki sam wpływ na grę jak rozmrożenie lodówki w kuchni...
No ale skoro dzieją sie jakis dziwne i nie stworzone rzeczy. Trzeba kombinować NIE LOGICZNIE :)
Skoro zainstalowanie paczki sprawia że gra sie wykrzacza a jedyne co instalator robi to kopiuje pliki które nie powinny miec wpływu na grę, proponuję spróbować zmienić nazwy plików.

W najnowszej paczce zmieniłem juz nazwe katalogu MODY na DjVirusPL i ta zmiana pomogła więc tego bym nie ruszał.

Proponuję Wam sprobowania zamiany nazwy pliku: JSGME.exe na na przykład DjVirusPL.exe
Wczesniej katalog był MODY był nazwany wielkimi literami i nazwa programu tez tak jest, moze ona coś tu miesza? Wroze z fusów więc kombinujcie. Dodatkowo proponuje sprobowac zmiany ustawienia parametrów pliku. Na przykład włączenie / wyłączenie opcji "tylko do odczytu".

 

Jeżeli powyższy zabieg nie przyniósł żadnego rezultatu:
OSOBY KTÓRE MAJĄ PROBLEMY Z GRAFIKĄ PO INSTALACJI PACZKI mogą spróbować zainstalować paczkę testową gdzie zmieniła się struktura katalogów:
PRZED INSTALACJA PACZKI TESTOWEJ NALEŻY ODINSTALOWAĆ WCZESNIEJSZĄ PACZKĘ A NASTEPNIE SKASOWAĆ CAŁY FOLDER RES_MODS!
https://drive.google...iew?usp=sharing

Mam nadzieję że pomożecie w testach.
 


Edited by DjVirusPL, Today, 12:33 AM.


RobsoNppl #10332 Posted Yesterday, 11:55 PM

    Private

  • Player
  • 13910 battles
  • 17
  • [_PPL_] _PPL_
  • Member since:
    05-06-2012

View PostDjVirusPL, on 26 July 2015 - 03:26 PM, said:

View PostRobsoNppl, on 26 July 2015 - 02:54 PM, said:

Witam,

nie działa mi Received Damage Announcer v2.2 (WYMAGANY XVM) 9.9, zresztą nie działał przez cały 9.8 :/ Instalowałem ze 10 razy według instrukcji i nic.

Jak nie zadziałał na 9.9 to usunąłem WOT(wszystko) i zainstalowałem od nowa i też nie działa - mam najnowszą aktualizacje.

 

Pytanie czy może być to spowodowane moimi ustawieniami w XVM, gdyż mam wyłączone praktycznie wszystko oprócz mapy - taką wersje LITE mam

 

piszę jesce raz bo odp nie dostałem. pozdro

 

W ostatnim patchu była wojna o to że ludziom nie działa ten mod a potem okazało się że działa tylko oni myśleli że ten mod to coś innego :)

Możesz opisać co według Ciebie powinien robic ten mod i w którym miejscu ?

 

 

 

Może faktycznie - myślałem zawsze że to ten mod co po prawej panelu rysuje pociski (złote i zwykłe) od kogo i za ile dmg i tak po kolei:

NP:

01: - 400 IS

02: -250 T44

03: 335 T29

itd.

Czy byłem w błędzie ?  i jaki to mod ? :P


Edited by RobsoNppl, Today, 12:01 AM.


DjVirusPL #10333 Posted Today, 12:15 AM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013

Tak. Byłeś w błędzie.
Mod Received Damage Announcer v2.2 (WYMAGANY XVM) 9.9 informuje w okie CZATU o otrzymanych obrazeniach, odbiach itepe itede.

 

To o czym piszesz to Damage Panel Zayaz który od ostatniego patchu przestał działać i jest obecnie "reanimowany" tak więc ten hitlog nie działa. W zamian niego dodałem mod:

GambitER DamageLog 0.1.6 beta 9.9 który go zastępuje.

Można teraz wybrać sobie czy chce sie mieć info na czacie, obok panelu, oba, czy wcale :)



tripleshocker #10334 Posted Today, 05:58 AM

    Private

  • Player
  • 20388 battles
  • 5
  • [BIGOS] BIGOS
  • Member since:
    03-13-2013

Cześć. Miałem zainstalowaną paczkę v7 i jeszcze dzisiaj o 1 w nocy działało wszystko ok, tzn. czołgi nie było plastusiowe. Przed chwilą włączyłem grę i pobrała się jakaś miniaktualizacja - spowodowało to powrót plastusiowości.


 



Revanche25 #10335 Posted Today, 07:18 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 21452 battles
  • 629
  • [RA-T] RA-T
  • Member since:
    01-17-2013

View PostDjVirusPL, on 27 July 2015 - 11:33 PM, said:

 

 

PROŚBA DO OSÓB MAJĄCYCH PROBLEM Z GRAFIKĄ (GUMOWE CZOŁGI)

 

Więc problem jest dość dziwny i złożony bo jednym pomaga jedno, innym co innego a jeszcze innym nic nie pomaga :D
Wielu osobom pomogło zmienienie nazwy katalogu "MODY" na jakiś inny na przykład "DjVirusPL".

Dzisiaj w pracy przypomniałem sobie o problemie sprzed kilku patchy z jednym z modów. Ciagle cos sie ludziom krzaczyło i autor modu nie mogł tego naprawic. W koncu zmienił nazwe modu dodając literkę "z" na poczatku i mod zaczął działać.

Brzmi to jak jakieś bzdury ale skoro coś co nie powinno działać - działa... Pojdziemy tym tropem.
Dzisiaj ktoś pisał że samo zainstalowanie mojej paczki (bez wybrania modów) sprawia ze ma "gumowe czołgi". Ci co ogarniają temat, wiedzą że samo zainstalowanie mojej paczki W ŻADEN SPOSOB NIE INGERUJE W STRUKTURĘ GRY. Dopiero po wybraniu modów coś się dzieje a przed wybraniem, posiadanie paczki ma taki sam wpływ na grę jak rozmrożenie lodówki w kuchni...
No ale skoro dzieją sie jakis dziwne i nie stworzone rzeczy. Trzeba kombinować NIE LOGICZNIE :)
Skoro zainstalowanie paczki sprawia że gra sie wykrzacza a jedyne co instalator robi to kopiuje pliki które nie powinny miec wpływu na grę, proponuję spróbować zmienić nazwy plików.

W najnowszej paczce zmieniłem juz nazwe katalogu MODY na DjVirusPL i ta zmiana pomogła więc tego bym nie ruszał.

Proponuję Wam sprobowania zamiany nazwy pliku: JSGME.exe na na przykład DjVirusPL.exe
Wczesniej katalog był MODY był nazwany wielkimi literami i nazwa programu tez tak jest, moze ona coś tu miesza? Wroze z fusów więc kombinujcie. Dodatkowo proponuje sprobowac zmiany ustawienia parametrów pliku. Na przykład włączenie / wyłączenie opcji "tylko do odczytu".

 

Jeżeli powyższy zabieg nie przyniósł żadnego rezultatu:
OSOBY KTÓRE MAJĄ PROBLEMY Z GRAFIKĄ PO INSTALACJI PACZKI mogą spróbować zainstalować paczkę testową gdzie zmieniła się struktura katalogów:
PRZED INSTALACJA PACZKI TESTOWEJ NALEŻY ODINSTALOWAĆ WCZESNIEJSZĄ PACZKĘ A NASTEPNIE SKASOWAĆ CAŁY FOLDER RES_MODS!
https://drive.google...iew?usp=sharing

Mam nadzieję że pomożecie w testach.
 

DJ to nie JSGME jest przyczyną błędów, sam używam i wszystko jest dobrze ale moja ścieżka jest inna niż u ciebie.

U mnie ścieżka np. dodania czasu celowania wygląda tak:

E:\Games\World_of_Tanks\MODS\Czas celowania, pancerz\res_mods\0.9.9\scripts\client\mods\razbr

a u ciebie tak:  

E:\Games\World_of_Tanks\res_mods\0.9.9\DjVirusPL\Czas Celowania 9.9\scripts\client\mods\razbr

ale z tego co testowałem to ta różnica nic nie zmienia.

Według mnie przyczyną wszystkich baboli/błędów/problemów jest to że rzadko kto czyści zawartość folderu Wargaming.net (Start->Uruchom->%appdata%->Wargaming.net) a to jest ważne szczególnie jak WG grzebie przy grafice, preferences.xml ma zapamiętane stare ustawienia graficzne i na nowych zmianach od WG głupieje.

Mogą to też być efekty po skompresowanych teksturach używanym w poprzedniej aktualizacji i/lub WoT Tweaker i nieprawidłowo cofnięte zmiany przed aktualizacją gry a w twojej paczce tych rzeczy nie ma więc raczej to nie ona jest winna a jedynie gracze którzy na własną rękę dodają te modyfikacje.   



Revanche25 #10336 Posted Today, 07:21 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 21452 battles
  • 629
  • [RA-T] RA-T
  • Member since:
    01-17-2013

View Posttripleshocker, on 28 July 2015 - 05:58 AM, said:

Cześć. Miałem zainstalowaną paczkę v7 i jeszcze dzisiaj o 1 w nocy działało wszystko ok, tzn. czołgi nie było plastusiowe. Przed chwilą włączyłem grę i pobrała się jakaś miniaktualizacja - spowodowało to powrót plastusiowości.


 

A cofnąłeś mody przed tym jak ta mała aktualizacja się zainstalowała?

Jak byś czytał wątek na forum o JSGME i jego funkcjonowaniu to byś wiedział że zalecane jest cofnięcie wszelkich modyfikacji przez instalowaniem jakichkolwiek aktualizacji WoTa.

Wyczyściłeś po zainstalowaniu aktualizacji Wargaming.net?

 

PS. Czy takie małe to nie powiem pierwsza rzeczywiście miała 2.2 MB ale druga już 11.7 MB.


Edited by Revanche25, Today, 07:37 AM.


DjVirusPL #10337 Posted Today, 09:04 AM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013
Nadal czekam na wyniki testów. Bo to ni emi powinno zależeć. Mi od poczatku gra działa jak należy :)

DjVirusPL #10338 Posted Today, 09:07 AM

    Colonel

  • Community Contributor
  • 14761 battles
  • 3,529
  • [-WIN-] -WIN-
  • Member since:
    02-03-2013

View PostRevanche25, on 28 July 2015 - 06:18 AM, said:

DJ to nie JSGME jest przyczyną błędów, sam używam i wszystko jest dobrze ale moja ścieżka jest inna niż u ciebie.

U mnie ścieżka np. dodania czasu celowania wygląda tak:

E:\Games\World_of_Tanks\MODS\Czas celowania, pancerz\res_mods\0.9.9\scripts\client\mods\razbr

a u ciebie tak:  

E:\Games\World_of_Tanks\res_mods\0.9.9\DjVirusPL\Czas Celowania 9.9\scripts\client\mods\razbr

ale z tego co testowałem to ta różnica nic nie zmienia.

Według mnie przyczyną wszystkich baboli/błędów/problemów jest to że rzadko kto czyści zawartość folderu Wargaming.net (Start->Uruchom->%appdata%->Wargaming.net) a to jest ważne szczególnie jak WG grzebie przy grafice, preferences.xml ma zapamiętane stare ustawienia graficzne i na nowych zmianach od WG głupieje.

Mogą to też być efekty po skompresowanych teksturach używanym w poprzedniej aktualizacji i/lub WoT Tweaker i nieprawidłowo cofnięte zmiany przed aktualizacją gry a w twojej paczce tych rzeczy nie ma więc raczej to nie ona jest winna a jedynie gracze którzy na własną rękę dodają te modyfikacje.   

 

Zgodzę się z czyszczeniem tego katalogu. Pisałem juz o tym i niektórym pomagało.

Ale jak poczytasz wpisy osob na tym forum, dowiesz sie ze  pomogło tez zmienienie chociazby nazwy katalogu MODY na DjVirusPL co jest BZDURĄ ale pomogło.

 

W linku ktury dałem, zmieniłem strukturę katalogów i JSGME znajduje sie w głównym katalogu gry. Mam nadzieje ze nie bede musial uzywac takiego układu bo co aktualizacje bede musiał w kazdym modzie zmieniac nazwe katalogu.



totk #10339 Posted Today, 09:44 AM

    Private

  • Player
  • 13131 battles
  • 5
  • Member since:
    02-24-2012
Dj zaproponuj zmianę ustawień grafiki w wot , TO POMAGA . Wystarczy poświęcić 5 min aby dopasować ustawienia tak aby plastelina zniknęła i już .

RobsoNppl #10340 Posted Today, 10:37 AM

    Private

  • Player
  • 13910 battles
  • 17
  • [_PPL_] _PPL_
  • Member since:
    05-06-2012

View PostDjVirusPL, on 27 July 2015 - 11:15 PM, said:

Tak. Byłeś w błędzie.
Mod Received Damage Announcer v2.2 (WYMAGANY XVM) 9.9 informuje w okie CZATU o otrzymanych obrazeniach, odbiach itepe itede.

 

To o czym piszesz to Damage Panel Zayaz który od ostatniego patchu przestał działać i jest obecnie "reanimowany" tak więc ten hitlog nie działa. W zamian niego dodałem mod:

GambitER DamageLog 0.1.6 beta 9.9 który go zastępuje.

Można teraz wybrać sobie czy chce sie mieć info na czacie, obok panelu, oba, czy wcale :)

 

Dzięki wielkie :)





Also tagged with virus, djviruspl, xvm, paczka, mody, mod, modpack, 0.9.9, 9.9

100 user(s) are reading this topic

10 members, 90 guests, 0 anonymous users


    kubekdudek, kbad123, bartol3210, benio_sniegowski, Misiupolarny, deKOSS1, dew220, Sogato, LECHFREE, nagora