Jump to content


Problem z połączeniem

ping

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

MrPerfectPL #1 Posted 31 July 2013 - 01:05 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 5557 battles
  • 16
  • [B-H-O] B-H-O
  • Member since:
    04-08-2013
Mam pytanie, mianowicie włancza mi się długo mapka w WoT i niewiem czy to kwestia mojego kompa, czy łącza internetowego.
Możliwe, że to przez firewala lub avasta ? Dlaczego jak mi się w WoT ładuje mapka to mam 999 ping dopiero jak zaczynam grać to mi spada do 100 ? i jeszcze jak neta niemam  czasami chwilowo to mapka mi się tak szybko ładuje tylko, że grac niemoge ?
Może to kwestia internetu z tym wolnym ładowaniem ?
Proszę o pomoc !!!

PS: mam stary komputer stacjonarny, a łącze jest przez router.
THX z góry za pomoc.

SuzeNetFan #2 Posted 31 July 2013 - 02:46 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 19834 battles
  • 597
  • Member since:
    07-18-2011

View PostMrPerfectPL, on 31 July 2013 - 01:05 PM, said:

Mam pytanie, mianowicie włancza mi się długo mapka w WoT i niewiem czy to kwestia mojego kompa, czy łącza internetowego.
Możliwe, że to przez firewala lub avasta ? Dlaczego jak mi się w WoT ładuje mapka to mam 999 ping dopiero jak zaczynam grać to mi spada do 100 ? i jeszcze jak neta niemam  czasami chwilowo to mapka mi się tak szybko ładuje tylko, że grac niemoge ?
Może to kwestia internetu z tym wolnym ładowaniem ?
Proszę o pomoc !!!

PS: mam stary komputer stacjonarny, a łącze jest przez router.
THX z góry za pomoc.

ZA MALO DANYCH WEJSCIOWYCH - UNABLE TO COMPUTE

Jaki proc, plyta, ile ramu, jaki system, jaki dysk - model, jak wpiety w plyte, jaka grafika..... ?

MrPerfectPL #3 Posted 31 July 2013 - 04:25 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 5557 battles
  • 16
  • [B-H-O] B-H-O
  • Member since:
    04-08-2013
Podzespoły:

System Operacyjny:
Windows XP Home Edition 32-bit Dodatek Service Pack 3
CPU:
Intel Celeron D inside 351
Technologia Prescott 90nm -1 rdzeniowy
RAM:
1,00GB 1-Kanałowy DDR2 @ 132MHz (4-2-2-6)
Płyta Główna:
MSI MS-7173 (CPU 1)
Grafika :
L1717S (1280x960@60Hz)
512MBNVIDIA GeForce 8600 GT (CardExpert Technology) 59 °C
Dyski Twarde:
75GB Seagate ST3808110AS (SATA) 33 °C
Napędy Optyczne:
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L
Audio:
Realtek High Definition Audio

od kilku dni mam tak, że jak wchodze do bitwy to po 5 min. gry mnie rozłancza i muszę od nowa ładować mapke :/ niewiem oco chodzi
dawniej było normalnie.

SuzeNetFan #4 Posted 31 July 2013 - 06:33 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 19834 battles
  • 597
  • Member since:
    07-18-2011

View PostMrPerfectPL, on 31 July 2013 - 04:25 PM, said:

Podzespoły:
System Operacyjny:
Windows XP Home Edition 32-bit Dodatek Service Pack 3
CPU:
Intel Celeron D inside 351
Technologia Prescott 90nm -1 rdzeniowy
RAM:
1,00GB 1-Kanałowy DDR2 @ 132MHz (4-2-2-6)
Płyta Główna:
MSI MS-7173 (CPU 1)
Grafika :
L1717S (1280x960@60Hz)
512MBNVIDIA GeForce 8600 GT (CardExpert Technology) 59 °C
Dyski Twarde:
75GB Seagate ST3808110AS (SATA) 33 °C
Napędy Optyczne:
HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H20L
Audio:
Realtek High Definition Audio
od kilku dni mam tak, że jak wchodze do bitwy to po 5 min. gry mnie rozłancza i muszę od nowa ładować mapke :/ niewiem oco chodzi
dawniej było normalnie.
Nie wiem jak Ci to napisać żeby Cię nie urazić ... ten komputer nadaje się do wystawiania faktur w sklepie a nie do grania.....
1. Za mało RAM-u.
1 GB ramu przy win xp to zdecydowanie za mało. U mnie Win XP po rozruchu połyka 900 MB ramu dla siebie. Skoro masz tylko 1 GB to prawdoppodobnie bierze około połowę a resztę intensywnie keszuje po dysku HDD plikiem wymiany. A ponieważ Twój dysk też ma już parę lat i nie jest to demon prędkości więc ciągłe buforowanie ramu w pliku wymiany ZADLAWIA komputer.
Co do pingów:
Sprawdź czy przypadkiem ktoś nie korzysta z twojego netu poprzez wi-fi - wyjdzie to w logach po zalogowaniu się do rutera.
Sprawdź czy przypadkiem jakiś sąsiad nie nadaje swojego wi-fi na tym samym kanale co pracuje Twój ruter.
Profilaktycznie odkręć i ponownie dokręć antenki przy ruterze.
W Avascie odznacz cały katalog z WoT-em z skanowania w tle / przy dostępie do danych i wyłacz "sandboxowanie" WoT-a w antywirze.
http://www.fieldit-l...bleSandbox.aspx

Edited by SuzeNetFan, 31 July 2013 - 06:37 PM.


Marcin1987zabrze #5 Posted 31 July 2013 - 09:06 PM

    Private

  • Player
  • 1549 battles
  • 9
  • Member since:
    07-11-2012
witam mam problem zainstalowalem gre wyskakuje i zagraj a i klikam pojawia mi sie bialy ekran i gra sie nie uruchamia co to moze byc

MrPerfectPL #6 Posted 01 August 2013 - 10:32 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 5557 battles
  • 16
  • [B-H-O] B-H-O
  • Member since:
    04-08-2013
ok wiem, że mój komputer się do tego  nie nadaje, thx za info. A mam 1 gb a w szafce 2  gb , ale jak go włoże to komputer się zacina mocno pisze, że mam 2 GB ale tak się tnie mocno, że już wogule nic nieda się robić.

Marcin może zainstaluj ponownie.