Jump to content


8.8 Patch lag probléma

8.8 patch lag probléma hiba

  • This topic is locked This topic is locked
28 replies to this topic

BlackDragonClan #1 Posted 20 September 2013 - 12:19 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
Üdv fiúk, lányok!
Az lenne a nagy problémám, hogy a legutóbbi, 8.8-as patch leszedése óta játszhatatlanná vált a W.oT.!
A hiba előszele ott érződött, hogy már a patch-et is 5 óra alatt szedte le, és telepítette... Ezzel még nem is foglalkoztam volna, ráértem végülis.
A legnagyobb hiba, bug, már a tankcsata betöltése után szembeszökő: nem számol vissza az óra, vagy csak néha, és azt is pontatlanul! Ez apróság.
Elkezdődött a csata. Kb 3 perc múlva a kép megállt, a ping számláló melletti lámpa pirosra váltott, de a hang szerint minden okés volt. A játék futott tovább... úgy egy jó perc múlva szépen lassan visszakaptam a tankom valós képét. Rengeteg meghalásomat okozta ez már! Játszhatatlan, élvezhetetlen így a játék! A lag hiba teljesen véletlenszerűen ugrik be, van hogy egyből, de volt, hogy csak hét perc után. Modot nem használok, azt csak a puhák... :P
Ezeket tettem, hogy hátha megszűnik a hiba:
- W.o.T újratelepítése netről
- W.o.T. újratelepítése letöltött ZIP-ből
- Win7 újratelepítése (fdisk is)
- Win7 64bit újratelepítése (fdisk is)
- kábel tv-s net tesztelése
- ADSL net tesztelése
- mobil net tesztelése (hogy a hálókártya is kizárható legyen, mint hibaforrás)
- gép kitakarítás (portalanítás)
- Bios-ban a CPU hűtésének maximumra állítása (intel 3.4Ghz D asszem) - nem celeron
- hangkártya driver frissítés (Realtek)
- videókártya driver frissítése legújabbra (Geforce 9600Gt 512Mb)
- Win teljes felfrissítése
- W.o.T. grafikájának a legocsmányabbra állítása (1024X768)
Már kezdek kifogyni az ötletekből. Tény, hogy a 8.8 a proci-alaplap párosommal van rosszban, vagy a videókártyámmal. Hamarosan kapok valami ATI kártyát, hogy kiderüljön a titok. Szerintem az oroszok eddig nem nyilatkoztak SEMMIT a 8.8 lag hibáról, mivel keresgéltem eddig, de semmi... Sok panaszkodót találtam külföldi fórumokon, de ott sincs W.o.T.-os hozzászólás.
Segítsetek! A patch kijötte előtt töltöttem fel az akkor még aktív prémiumomat... mára van még 28 napon, de nem tudom élvezni a játékot! Már az sem érdekel, hogy úgy néz ki lecsúsztam a Maus-megszerző akciót, hiszem csak pár millió lét bukok, ami pár jó csatával összejön, de a nehezen megdolgozott fizetésemen vásárolt PRÉMIUM fiókom miatt nagyon feszült vagyok...
SEGÍTSETEK KÉRLEK!

Attached Files

  • Attached File   DxDiag.txt   34.98K


BlackDragonClan #2 Posted 20 September 2013 - 12:35 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
Még egy report file, egy másik progitól:

Attached Files

  • Attached File   CSZ-PC.txt   80.14K


OdinHUN #3 Posted 20 September 2013 - 07:08 AM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 23713 battles
  • 963
  • [ZWACK] ZWACK
  • Member since:
    10-25-2011
Picit sok a játékos. Nálam is hasonló ping "tüskék" vannak EU1-esen, EU2-n nem emlékszem, hogy lett volna hasonló.

BlackDragonClan #4 Posted 20 September 2013 - 07:35 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
Köszi, néztem azt is... ott is van lagg, és sajna nem pici tüske, hanem akár 1 perces is! :(

Memnon_fn #5 Posted 20 September 2013 - 08:49 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 14735 battles
  • 214
  • Member since:
    08-09-2012
Valamit "optimalizálhattak" WG-nél mert nekem meg megszünt a 8.7-ben jellemző fps lagom és visszakaptam a régi nem túl combos de elfogadható 1280*960-as felbontásnál 30-35 fpsemet (egy öreg ATI X800 XT kártyával). Csatánként egyszer van lagom, a számláló lejárta után az induláskor pár másodpercig 60-as ping mellett. Aztán magára talál a játék és onnantól teljesen stabilan, problémamentesen fut. Szóval előfordulhat, hogy a nvida kártya is ludas lehet a dologban.

BlackDragonClan #6 Posted 20 September 2013 - 10:14 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
kösz! én is a vga kártyára gyanaxom! :( illetve a nyomi programozók elégtelen munkájára a vga-mmal kapcsolatban!

Edited by BlackDragonClan, 20 September 2013 - 10:18 AM.


Acelsziv #7 Posted 20 September 2013 - 01:00 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9036 battles
  • 69
  • Member since:
    08-15-2012
A VGA karinak semmi köze a laghoz... Nálam is belaggol am a legújabb patch óta. Nem igazán lehet mit tenni vele, mert szerver oldali problem.

Majd a fejlesztők a közetkező patchben kijavítják és elmondják majd hogy mekkora nagy eredményt értek el már megint...  :sceptic:

A_Gyagyas_Todi #8 Posted 20 September 2013 - 03:36 PM

    Sergeant

  • Player
  • 22153 battles
  • 438
  • Member since:
    08-06-2012
Hát, segíteni nem tudok a nálam is jelentkező problémán, de leírom, hogy én mire jutottam:

A 8.6-ig csak a csata kezdete után voltak 5-10 másodperces szünetek, de ezek sem mindig és maguktól elmúltak. A 8.6 óta viszont 5-10-15 csata után és ettől kezdve folyamatosan, már a csatatéren, de még az ütközet megkezdése előtt, a 30 másodperces visszaszámlálás alatt, fennakadnak a WoT szemei, a ping-lámpa pirosra vált, miközben a számláló is megáll az éppen aktuális értéken. Ha ekkor elkezdek a chat-be írogatni - megpingelem a WoT-ot - , akkor a ping-számláló 999-ről kezd visszatérni a normális 90-120 közé és 15-20 másodperc múlva már a "rendes" sebességgel hajlandó futni - ezután is van néha lagg a játékban, de már ritkábban, mint ahogy a 8.6 után az előfordult.
Ha nem írok a chat-be, akkor akár léphetek is ki a játékból, mert nagyon ritkán tér onnan már magához.

A 8.5-ig bezárólag ez a hiba nem fordult elő, de a 8.6-tól mindig ez van!  :sad:
Mobil nettel játszom, ezt hozzá kell tennem. Amikor a gépemet átvittem egy vezetékes net-kapcsolattal bíró helyre, akkor ez a visszaszámlálás alatti megállás nem jelentkezett, 30-50-s ping mellett, de a csata közbeni 5-10 másodperces "belassulás" az igen.
A winfos feladatkezelőjéből mindent kiírtok, amire éppen nincs szükség (ezt is a 8.6 óta kell csinálnom, addig jó volt úgy, ahogy volt), és minden más programnak is megtiltom a net-használatot (ha lehet, akkor ne akarjon nemlétező, vagy teljesen fölösleges frissítés után kutakodni, amikor játszani szeretnék). Arról nincs tudomásom, hogy az a ... mobil-"szolgáltatóm" változtatott-e bármit is az adatforgalmi limit elérése utáni sebességkorláton - hiába, a gyarmatokon bárki, bármikor szívathatja a T. Ügyfelet, akinek még jókora felárat fizetnie is kell ezért a fejlettebb államokhoz képest.

Biztos, hogy vmi változott a WoT-ban, mert a 8.6-ig nem kellett kézzel pingelnem a kapcsolatot ahhoz, hogy ne dobjon le a szerver!  :angry:

BlackDragonClan #9 Posted 20 September 2013 - 11:14 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
kösz Tódi, és Acélsz...
azért bedobom a kártyát, amit most kaptam, valami lassú ATI, de hátha ez okozza!
nem tudom elképzelni, hogy NEM A KONFIGOM NEM TETSZIK A PROGRAMOZÓNAK!!! összes haveromnál, klántársamnál megy hibátlanul... (még lassabb géppel is)
mindjá jövök, csak tesztelek...

BlackDragonClan #10 Posted 20 September 2013 - 11:58 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
beraktam a Radeon 1650-et, majd gó... ugyanaz! nem változott semmi! tösz szuperul ment a játék, hiába régi a kártya, de letelt kb 4 perc, és beakadt 1 percre, majd kb 2 perc múlva megint!!!
nem értem, mit csesztek el [szerkesztve] !!! már nagyon ideges kezdek lenni!!! párom laptopján ment a játék 10 fps-el) ezen a neten, és ott nem volt gond, nem volt akadás szaggatáson kívül! :( !!!
tehát nem lehet szerver gond... nem értem!!!

Edited by Kacsa1, 21 September 2013 - 08:32 AM.
Ez a poszt módosítva lett a moderátor csapat egyik tagja által, nem megfelelő tartalom miatt. Egy hivatalos értesítés is küldve lett. Kacsa1


BlackDragonClan #11 Posted 21 September 2013 - 12:00 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013

View PostAcelsziv, on 20 September 2013 - 01:00 PM, said:

A VGA karinak semmi köze a laghoz... Nálam is belaggol am a legújabb patch óta. Nem igazán lehet mit tenni vele, mert szerver oldali problem.

Majd a fejlesztők a közetkező patchben kijavítják és elmondják majd hogy mekkora nagy eredményt értek el már megint...  :sceptic:
ha szerver oldali, akkor miért csak ÉN SZOPOK??? (környezetemben)

BlackDragonClan #12 Posted 21 September 2013 - 12:03 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
állítom, ha összeraknék valami gépet, az menne! :( (csak a legjobb gépem nem) :(

Edited by BlackDragonClan, 21 September 2013 - 12:03 AM.


Kacsa1 #13 Posted 21 September 2013 - 08:34 AM

    First Sergeant

  • Veteran
  • 16710 battles
  • 4,819
  • [ZWACK] ZWACK
  • Member since:
    12-28-2010
Tegnap nekem már nem volt baj a játékkal, pedig 2 napja még nekem is szaggatott. Lehet megtalálták a problémát.

Xemaphore #14 Posted 21 September 2013 - 08:51 AM

    Junior Sergeant

  • Player
  • 6030 battles
  • 202
  • [UNAGI] UNAGI
  • Member since:
    02-08-2013

View PostKacsa1, on 21 September 2013 - 08:34 AM, said:

Tegnap nekem már nem volt baj a játékkal, pedig 2 napja még nekem is szaggatott. Lehet megtalálták a problémát.
Egy vastagabb lagot kaptam délután (tudjátok, azaz igazi szívás, amikor nyomod a gombot, de semerre nem megy, majd egyszer csak a pálya közepén állsz keresztben), de éjjel csak kisebbek voltak, amik nem zavartak a játékmeneten. Tény, hogy párnappal ezelőttihez képest, amikor zsinórban jöttek a nagyobb lagok (egy menet alatt jellemző volt 2-3x is), sokat javult.
BlackDragonClan: szerintem ez nem gép gond. Nekem egy elég erős configom van (jellemzően 40-50 fps totál full grafikán) és itt is csinálta/csinálja.

Edited by _epyc_, 21 September 2013 - 08:55 AM.


BlackDragonClan #15 Posted 21 September 2013 - 10:18 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013

View Post_epyc_, on 21 September 2013 - 08:51 AM, said:

Egy vastagabb lagot kaptam délután (tudjátok, azaz igazi szívás, amikor nyomod a gombot, de semerre nem megy, majd egyszer csak a pálya közepén állsz keresztben), de éjjel csak kisebbek voltak, amik nem zavartak a játékmeneten. Tény, hogy párnappal ezelőttihez képest, amikor zsinórban jöttek a nagyobb lagok (egy menet alatt jellemző volt 2-3x is), sokat javult.
BlackDragonClan: szerintem ez nem gép gond. Nekem egy elég erős configom van (jellemzően 40-50 fps totál full grafikán) és itt is csinálta/csinálja.
hát kösz... akkor nem értem... ma mégegyszer nekiülök a témának, aztán feladom a keresést!!! nem vagyok képes felfogni, hogy mi okozza a hibát!!! nincs logikus magyarázat, ha párom laptopja ugyanarról a netről hibátlanul fut!!!

A_Gyagyas_Todi #16 Posted 21 September 2013 - 10:22 AM

    Sergeant

  • Player
  • 22153 battles
  • 438
  • Member since:
    08-06-2012
Ha uazzal a net-tel megy másik gépen, akkor a gépben is keresendő a hiba. Az op.rendszerrel ugyan nem tudsz mit kezdeni - nem fogja jobban/kellőképpen pingelni a vonalat (de ezt meg a WG-stábnak kellene jobban tudnia és erre odafigyelnie). Viszont a háttérben futó programokat lődd le, tiltsd meg nekik a net-elérést, vagy legalább kapcsold ki a frissítések utáni kutakodási vágyukat (sajnos, a winfosban a mai napig nem "uralhatja" a gépét a felhasználó, még többéves programozói/szoftveres gyakorlattal sem: mindig lesz vmi, ami nem úgy működik, ahogy az elvárható lenne és a mai napig nem nyújt ehhez "hivatalos" segítséget az op.rendszer (nem tudod, hogy pl. éppen mi használja a neted... és mire) - azok a boldog +4-es idők: egy gombnyomás és a vezérlés AZONNAL a kezedben van...). [A torrent, p2p&tsai letiltása, bármilyen netes játék közben, gondolom, már alapvető dolog, mindenkinél.]
Az FpS szám nem befolyásolja a netes-szakadásokat - a szerverrel való kapcsolattartásban mindegy, hogy mennyi képkockát tud a géped kirakni másodpercenként (ez a célzásban, mozgásban okozhat problémát, de nem ettől fagy le a játék menet közben).

Tüzérkedés és TD-zés közben nálam MINDIG laggol a wot a 8.6-tól kezdődően, mert ekkor vannak/lehetnek hosszabb nézelődések, amikor "nem történik semmi sem" és nem kell tőlem (annyi) adatot küldeni a szerver felé: ekkor mindig fennakadnak a játék szemei és mehet a chat-be írogatás, hogy magához térjen a gém (8.5-ig ez is sokkal ritkább volt). Ezt a problémát viszont a WG-nek kell(ene végre) orvosolnia, mert nem az én net-emmel van a gond ekkor - ha pörög a játékmenet, akkor jóval ritkábbak ezek a megállások!

A 8.6-tól kezdődően, részben, ezen netes "hülyeségek" miatt is, már én sem tudok olyan "elfogulatlan" WoT-imádó lenni és egyre többet hanyagol az egykori, kedvenc játékomat.  :sceptic:

BlackDragonClan #17 Posted 21 September 2013 - 10:58 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013

View PostA_Gyagyas_Todi, on 21 September 2013 - 10:22 AM, said:

Ha uazzal a net-tel megy másik gépen, akkor a gépben is keresendő a hiba. Az op.rendszerrel ugyan nem tudsz mit kezdeni - nem fogja jobban/kellőképpen pingelni a vonalat (de ezt meg a WG-stábnak kellene jobban tudnia és erre odafigyelnie). Viszont a háttérben futó programokat lődd le, tiltsd meg nekik a net-elérést, vagy legalább kapcsold ki a frissítések utáni kutakodási vágyukat (sajnos, a winfosban a mai napig nem "uralhatja" a gépét a felhasználó, még többéves programozói/szoftveres gyakorlattal sem: mindig lesz vmi, ami nem úgy működik, ahogy az elvárható lenne és a mai napig nem nyújt ehhez "hivatalos" segítséget az op.rendszer (nem tudod, hogy pl. éppen mi használja a neted... és mire) - azok a boldog +4-es idők: egy gombnyomás és a vezérlés AZONNAL a kezedben van...). [A torrent, p2p&tsai letiltása, bármilyen netes játék közben, gondolom, már alapvető dolog, mindenkinél.]
Az FpS szám nem befolyásolja a netes-szakadásokat - a szerverrel való kapcsolattartásban mindegy, hogy mennyi képkockát tud a géped kirakni másodpercenként (ez a célzásban, mozgásban okozhat problémát, de nem ettől fagy le a játék menet közben).

Tüzérkedés és TD-zés közben nálam MINDIG laggol a wot a 8.6-tól kezdődően, mert ekkor vannak/lehetnek hosszabb nézelődések, amikor "nem történik semmi sem" és nem kell tőlem (annyi) adatot küldeni a szerver felé: ekkor mindig fennakadnak a játék szemei és mehet a chat-be írogatás, hogy magához térjen a gém (8.5-ig ez is sokkal ritkább volt). Ezt a problémát viszont a WG-nek kell(ene végre) orvosolnia, mert nem az én net-emmel van a gond ekkor - ha pörög a játékmenet, akkor jóval ritkábbak ezek a megállások!

A 8.6-tól kezdődően, részben, ezen netes "hülyeségek" miatt is, már én sem tudok olyan "elfogulatlan" WoT-imádó lenni és egyre többet hanyagol az egykori, kedvenc játékomat.  :sceptic:
jaja, most nyomultam 3 meccset laptopról... ezen baromi lassú, már jóformán játszhatatlan a 10 fps max miatt, de legalább nincs 1!!! perc pihenő a csata kellős közepén!
ugyanazt a netet használom mindkettő géppel, de csak ezzel a nemrégi laptoppal fut "jól"...
az izmos gépem minden alketrésze cserélve, tesztelve lett már, csak alaplap-poroci páros nem! eddig nagyon szerettem a játékot, de most kezdek igazán kiábrándulni! és a legrosszabb, hogy a kedves WG-es nem válaszolnak, pedig írtam nekik hibajelző ticket-et (ahogy kell), de még csak nyilvános szövegük sincs a 8.8 lag-ról!!! semmi!!! milyen hozzáállás ez mááár??? fizettem érte, és nem tudom használni! ketyeg a Prémiumom... a Maust már úgyis lecsúszom :(

BlackDragonClan #18 Posted 21 September 2013 - 10:58 AM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
még ma kipróbálom, hogy visszarakom az XP-t!!! (hátha)

BlackDragonClan #19 Posted 21 September 2013 - 04:11 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 13063 battles
  • 32
  • [HUNGT] HUNGT
  • Member since:
    02-05-2013
ÚGY NÉZ KI, HOGY SIKER!!!
tehát ha valakinek (LAG) gondja van figyu:
kaptam levelet a WG-től, miszerint lehet tegyek meg valami, leírom, aztán mindenki próbálja ki saját kedve szerint!
Nyomd meg a Windows + R gombot, ezután beugrik egy ablak, ahová a keresőcsíkba kell írni: %APPDATA%
Ezutáán majd bejön egy lista, ahonnan ki kellett törölnöm a Wargaming.net -et!
MOST JÓ!!! MEGYEK TESZTELNI!
ÜDV!!!

Greedy1981 #20 Posted 21 September 2013 - 06:38 PM

    Private

  • Player
  • 20521 battles
  • 4
  • [PPD] PPD
  • Member since:
    08-24-2011
Hát nekem ugyanez a problémám amit ti is írtok. Kipróbáltam a leírt módszert de nem ér semmit, legalábbis nálam.

Aránylag erős konfiggal játszom eddig soha nem akadt a játék 1 mp-et sem.

Most meg 1 percre leáll. elég idegesítő




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users