Jump to content


Nový grafický engine a podpora více jader

newgrafika engine core vícejadro podpora

  • This topic is locked This topic is locked
181 replies to this topic

WalcoN #1 Posted 07 October 2013 - 04:26 PM

    Private

  • Player
  • 28651 battles
  • 34
  • Member since:
    02-12-2011
Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jestli se do WoT přidá konečně nový grafický engine a podpora více jáder ??... přece grafika hry je celkem zastaralá a engine od big něčeho není žádná sláva.. pokud víte něco a tomhle tématu, tak budu jedině rád......Dikes

samicee #2 Posted 07 October 2013 - 04:29 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 2390 battles
  • 64
  • [KOTR] KOTR
  • Member since:
    05-12-2012
No, tak jestli tě to potěší, zaslechl jsem, že do WoT se v 9.0 nebo pozdější aktualizací přidá Havok Engine.
Víc nevím :smile:

Zoubek #3 Posted 07 October 2013 - 04:35 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 20065 battles
  • 79
  • [CZSL] CZSL
  • Member since:
    09-13-2010
Havok je fyzikální engine takže to s grafikou hry udělá prdlajs. Ale plánují se nějaká vylepšení (brzy™), a někde tu kolují zvěsti o přechodu na BigWorld 2.0 engine ale to bude bůh ví kdy.

WalcoN #4 Posted 07 October 2013 - 04:40 PM

    Private

  • Player
  • 28651 battles
  • 34
  • Member since:
    02-12-2011
havoka jsem zkoušel ve hře Spin tires a to by bylo celkem supr a taky se modlím o tu podporu více jader ;-)
pokud s tim něco neudělaj tak jim všichni utečou na WT kde to je pěkně udělaný jak graficky tak i po optimalizační stránce

Edited by WalcoN, 07 October 2013 - 04:42 PM.


ErenJager #5 Posted 07 October 2013 - 04:41 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 51 battles
  • 1,239
  • Member since:
    06-20-2013
Uplně nový/jiný grafický engine se samozřejmě pro WoT nedělá (byla by asi dost hloupost koupit studio, které engine vytvořilo a pak přejít na jiný), ale plánují se dost podstatná vylepšení, lepší anti-aliasing, vyšší kvalita atd.

O "podpoře více jader" nemá moc cenu hovořit, když nadpoloviční většina všech hráčů World of Tanks má jedno či dvoujaderné procesory. Po přidání Havoku bude Havok chodit na druhém jádru, ale nic dramatičtějšího bych nečekal. Navíc je to zbytečné: s vylepšeným renderem se spousta výpočtů přenesla na grafickou kartu, která je pro plynulou hru v podstatě důležitější, než procesor.

WalcoN #6 Posted 07 October 2013 - 04:45 PM

    Private

  • Player
  • 28651 battles
  • 34
  • Member since:
    02-12-2011

View PostErenJager, on 07 October 2013 - 04:41 PM, said:

Uplně nový/jiný grafický engine se samozřejmě pro WoT nedělá (byla by asi dost hloupost koupit studio, které engine vytvořilo a pak přejít na jiný), ale plánují se dost podstatná vylepšení, lepší anti-aliasing, vyšší kvalita atd.

O "podpoře více jader" nemá moc cenu hovořit, když nadpoloviční většina všech hráčů World of Tanks má jedno či dvoujaderné procesory. Po přidání Havoku bude Havok chodit na druhém jádru, ale nic dramatičtějšího bych nečekal. Navíc je to zbytečné: s vylepšeným renderem se spousta výpočtů přenesla na grafickou kartu, která je pro plynulou hru v podstatě důležitější, než procesor.
no právě procesor tam hraje velkou roli.. GPU ti to krásně zobrazí ale procák ti dělá ty ostatní blbosti (prostě to musí všechno propočítat a pak to de do grafiky) např. kouř od pásů, ptáci, pohyby všeho možného

dtham #7 Posted 07 October 2013 - 05:32 PM

    Captain

  • Player
  • 35656 battles
  • 2,130
  • [_200_] _200_
  • Member since:
    05-27-2011
To nikdo nezpochybňuje, ale největší hráčskou základnu má WoT v Rusku a tam hrají hráči na všemožných kalkulačkách :blinky:  Jestli bude mít Havok na starost veškerou fyziku a ta se bude počítat na dalším jádře, tak to bude jedině dobře a plynulosti hry to prospěje.

Zoubek #8 Posted 07 October 2013 - 05:37 PM

    Lance-corporal

  • Beta Tester
  • 20065 battles
  • 79
  • [CZSL] CZSL
  • Member since:
    09-13-2010
Nebude mít na starost "veškerou" fyziku, pohyb vozidel zůstane počítaný servrem, havok bude počítat akorát odlétávající lopaty, cincajcí anténky (ale třeba i kouř) a podobné ptákoviny (proto to pude vypnout). Takže pro ty co mají 2+ jádra se nic nezmění no a těm co mají jedno klesnou fps...

miko353 #9 Posted 07 October 2013 - 06:18 PM

    Second Lieutenant

  • Player
  • 12888 battles
  • 1,161
  • Member since:
    06-12-2012
Nový grafický engine nedajú tak skoro (ak vôbec), lebo by to vyžadovalo kompletnú zmenu celej hry a to by rovno mohli začať vytvárať novú, ako odznova prerábať túto.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #10 Posted 08 October 2013 - 07:23 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010
Ja mam GTX 690 uz skoro 2 roky, nedavno som konecne rozbehal WOT na oboch jadrach bez kolisania FPS pomocou Force alternate frame rendering 2 v SLI rezime a z kazdeho jadra sa vyuziva okolo 20%. Skalovanie v SLI tiez super. Doteraz som vacsinou frcal len na jednom jadre grafiky ale spominany rendering v SLI mode bezi ovela stabilnejsie a tymto mozno pomozem ludom, ktory maju 2 jadrovu kartu alebo viac kariet v SLI a o tej moznosti nevedia. A tomu jak serbik pisal, ze vacsina ludi na RU serveroch ma 1 jadro CPU sa mi v dnesnej dobe nejak nechce verit. Kazdopadne, keby engine hry dokazal vyuzit cele CPU nikomu by to nevadilo ale kedze vacsina ludi z RU ma len jedno jadro tak je to logicky uplne zbytocne.  :angry:

Zug007 #11 Posted 08 October 2013 - 07:44 AM

    Major

  • Player
  • 15217 battles
  • 2,504
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012

View Postskvido, on 08 October 2013 - 07:23 AM, said:

Ja mam GTX 690 uz skoro 2 roky, nedavno som konecne rozbehal WOT na oboch jadrach bez kolisania FPS pomocou Force alternate frame rendering 2 v SLI rezime a z kazdeho jadra sa vyuziva okolo 20%. Skalovanie v SLI tiez super. Doteraz som vacsinou frcal len na jednom jadre grafiky ale spominany rendering v SLI mode bezi ovela stabilnejsie a tymto mozno pomozem ludom, ktory maju 2 jadrovu kartu alebo viac kariet v SLI a o tej moznosti nevedia. A tomu jak serbik pisal, ze vacsina ludi na RU serveroch ma 1 jadro CPU sa mi v dnesnej dobe nejak nechce verit. Kazdopadne, keby engine hry dokazal vyuzit cele CPU nikomu by to nevadilo ale kedze vacsina ludi z RU ma len jedno jadro tak je to logicky uplne zbytocne.  :angry:

Prosím tě netvrď mi že jedno gpu v 690 neutáhne WoT na max. bez propadů ? Můj radeon 7970 s tim problém nemá pochybuju že high end geforc jo. S tim jednym jádrem má serb pravdu, stačí se podívat na ruské staty steamu, prostě nemají prachy hrajou na starých athlonech v sock. 754 a 939.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #12 Posted 08 October 2013 - 09:41 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostVosoust007, on 08 October 2013 - 07:44 AM, said:

Prosím tě netvrď mi že jedno gpu v 690 neutáhne WoT na max. bez propadů ? Můj radeon 7970 s tim problém nemá pochybuju že high end geforc jo. S tim jednym jádrem má serb pravdu, stačí se podívat na ruské staty steamu, prostě nemají prachy hrajou na starých athlonech v sock. 754 a 939.
S tebou sa o nicom bavit nebudem lebo by vysledok by nemal zmysluplnu hodnotu.
btw. na max wot a stabilnych FPS neutiahne ziadna karta na svete lebo je limtovana jak CPU tak pretazenymi servermi. Kto tvrdi, ze hra wot na max 60FPS+ tak trepe kraviny.

Edited by skvido, 08 October 2013 - 09:45 AM.


Carrier_ #13 Posted 08 October 2013 - 09:46 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 9207 battles
  • 521
  • Member since:
    08-22-2011
Tak se dobrovolně přiznávám, že trepu kraviny...  :smile:
Nemám potřebu to sledovat pořád, ale po instalaci Overwolfa mě to celkem bije do očí když sleduju okolí.
Zatím jsem neviděl pod 60-70 FPS na svojí dva a půl roku starý plečce.

Edited by Carrier_, 08 October 2013 - 09:46 AM.


Lass_Mich_Ich_Kann_Das #14 Posted 08 October 2013 - 09:50 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostCarrier_, on 08 October 2013 - 09:46 AM, said:

Tak se dobrovolně přiznávám, že trepu kraviny...  :smile:
Nemám potřebu to sledovat pořád, ale po instalaci Overwolfa mě to celkem bije do očí když sleduju okolí.
Zatím jsem neviděl pod 60-70 FPS na svojí dva a půl roku starý plečce.
Vsetko nastavenie mas na max a 1080p rozlisenie, ze ? Tak to mas potom zazracny PC 2,5 roka stary.

Edited by skvido, 08 October 2013 - 09:53 AM.


CJ190133 #15 Posted 08 October 2013 - 09:52 AM

    Warrant Officer

  • Player
  • 17837 battles
  • 530
  • Member since:
    03-07-2012
S tým počtom jadier je to špatná logika.  (všetci majú jednojadro, načo vyvíjať pre viacej....  užívateľ si povie že hra nepodporuje viac jadier, načo mi je nové pc ... a tak dookola.)
A s tými full detailami - veď je to na škodu, síce to vyzerá pekne, ale keď nevidím dobre tank, pretože sú okolo neho reálne oblaky prachu, tak ma to iba naserie ....

Zug007 #16 Posted 08 October 2013 - 11:00 AM

    Major

  • Player
  • 15217 battles
  • 2,504
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012
Třepeš hovadiny ty skvido, to že nejsi schopný si počítač s konfigurovat tak aby ti to šlo je tvoje mínus ja s i5 na 5 GHz a radeonem 7970 (1100/1720) si to při rozlišení 2560*1440 nakládám s průměrnýma FPS 70-90, nemám důvod si vymýšlet, prostě to tak je, to že sis navolil HW který evidentně není pro WoT ideální je jenom tvoje blbost.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #17 Posted 08 October 2013 - 11:07 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostVosoust007, on 08 October 2013 - 11:00 AM, said:

Třepeš hovadiny ty skvido, to že nejsi schopný si počítač s konfigurovat tak aby ti to šlo je tvoje mínus ja s i5 na 5 GHz a radeonem 7970 (1100/1720) si to při rozlišení 2560*1440 nakládám s průměrnýma FPS 70-90, nemám důvod si vymýšlet, prostě to tak je, to že sis navolil HW který evidentně není pro WoT ideální je jenom tvoje blbost.
Ty si vierohodny jak ficove istoty  :teethhappy:
Nepisal som o priemernych ale minimalnych FPS aby boli vsetci v obraze.
A uz mi konecne vyvsetli jak je mozne, ze chovanci ustavu pre dusevne chorych pacientov maju pristup k PC a internetu.

Edited by skvido, 08 October 2013 - 11:10 AM.


Zug007 #18 Posted 08 October 2013 - 11:23 AM

    Major

  • Player
  • 15217 battles
  • 2,504
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012
No možná by ses divil, ale oni skutečně ten přístup mají, a nemají ani špatný HW. např windows 7 1 TB HDD 8 GB ram intel core i3 geforc 550 Ti. Ne ale vážně skvido ja to myslim vážně hledej problém na svém HW, FPS mi snad nikdy pod 60 neklesají.

Lass_Mich_Ich_Kann_Das #19 Posted 08 October 2013 - 11:24 AM

    Major

  • Beta Tester
  • 42304 battles
  • 2,882
  • Member since:
    07-12-2010

View PostVosoust007, on 08 October 2013 - 11:23 AM, said:

No možná by ses divil, ale oni skutečně ten přístup mají, a nemají ani špatný HW. např windows 7 1 TB HDD 8 GB ram intel core i3 geforc 550 Ti. Ne ale vážně skvido ja to myslim vážně hledej problém na svém HW, FPS mi snad nikdy pod 60 neklesají.
Jediny problem, ktory vidim si ty a aj ked zavrem oci a znovu ich otvorim stale ta vidim  :sceptic:

Edited by skvido, 08 October 2013 - 11:25 AM.


Zug007 #20 Posted 08 October 2013 - 11:40 AM

    Major

  • Player
  • 15217 battles
  • 2,504
  • [SVINE] SVINE
  • Member since:
    09-25-2012

View Postskvido, on 08 October 2013 - 11:24 AM, said:

Jediny problem, ktory vidim si ty a aj ked zavrem oci a znovu ich otvorim stale ta vidim  :sceptic:
By mě zajímalo jak sis mě ve své fantazii ztvárnil :-D. Tady máš železo co ve ti ve WoTku naklepává FPska
http://i.nahraj.to/f/uGb.jpg
a aby porovnej si vosousta v reálu se svou představivostí, je libo kávičku ?
http://i.nahraj.to/f/uGd.JPG

Edited by Vosoust007, 08 October 2013 - 11:47 AM.






Also tagged with newgrafika, engine, core, vícejadro, podpora

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users