Jump to content


Hungarian League: Steel Santa Cup


 • This topic is locked This topic is locked
16 replies to this topic

Community #1 Posted 18 November 2013 - 12:53 PM

  Sergeant

 • Content Team
 • 0 battles
 • 31,953
 • Member since:
  11-09-2011
If you’re Hungarian and love World of Tanks eSports, then this is your chance to join the national league!

Full news text

HUmagyaros #2 Posted 18 November 2013 - 04:54 PM

  Private

 • Player
 • 4193 battles
 • 3
 • Member since:
  02-10-2012
why only hungaryan can play? :mellow:

MrScheff #3 Posted 18 November 2013 - 06:48 PM

  Lance-corporal

 • Community Contributor
 • 37864 battles
 • 52
 • [TRIGG] TRIGG
 • Member since:
  03-13-2013
A ligát több hónap szervezőmunka előzte meg, így lássuk, hogy mi az eredmény.

Quote

"A WOT Magyar liga Magyarország legnagyobb Word of Tanks online bajnoksága melyen több száz résztvevő vesz részt."
A versenyre idáig 14 csapat jelentkezett, de legyünk optimisták, és mondjuk azt, hogy ennyi csapat még legalább jelentkezik november 25-ig, hogy ne alulról kaparjuk a 100 játékost.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Barátkozzunk a szabályzattal, ugyanis több sebből is vérzik, ezért elsőre nehezen emészthető az összhatás. Az alapfelállás az ESL szabályai szerint 7on7 felállásban, tier 8-as tankokkal történik, ami szerintem egy korrekt húzás a szervezők részéről.

Quote

A verseny célja a játék további népszerűsítése
A szabályzat ezzel a mondattal nyit, majd folytatja azzal, hogy a verseny közvetítésének jogát a SIMSPORTTV fenntartja. Szerintem is úgy lehet népszerűsíteni a játékot és a versenyt, ha korlátozzuk benne a játékosokat, csapatokat. (Igen, szarkazmus.)

Quote

Tehát egy csapatba bárki aki magyar bekerülhet (engedélyezett a vegyes csapat)!
Jó pont, és ezzel valóban lehet növelni a verseny és a játék népszerűségét szerintem.

Quote

Nincs döntetlen csata! Amennyiben mégis, egy csata kimenetele döntetlen akkor a csapatok automatikusan kiestek a játékból!
Itt kezdődnek a problémák, ugyanis a kedves szervezőbizottság minden olyan szempontról megfeledkezett, ami ezt az ostoba helyzetet hivatott elkerülni:
 • BO3 - Maximum 3 csatából 2 győzelmet kell aratni.
 • 8 tier pont szabály: Döntetlen esetén a min. 8 tier pont előnyt élvező csapat nyer.
 • Nincs encounter játékmód.
Pontosan ebben a sorrendben. A BO3 sok taktikai lépésre lehetőséget biztosít, és élvezetesebb csatákat is láthatnak majd az esetleges nézők, ráadásul csökken a döntetlenek száma is. A 8 tier pontos szabály lényege pont az lenne, hogyha az egyik csapat elveszített egy tier 8-as tankot, akkor szituációtól függetlenül támadnia kell, ha nyerni akar. A 8 tier pontos szabály miatt feszültségekkel teliek az utolsó percek, mert egy jó helyen megindított támadással az utolsó pillanatokban ki lehet szedni egy tankot, és megnyerni a játszmát. A 8 tier pontos szabály nélkül hol lesz a rizikó és az izgalom? Mindkét csapatból megoldható, hogy döntetlen legyen a csata egy T1 hátrahagyásával, ami 15 perc campelés után egész biztos felemelő érzés lesz. :smile:
Az encounter mód rengeteg taktikai lehetőségtől fosztja meg a csapatokat, ami unalmasabb csatákat eredményez. Főleg ezzel a 15 perces játékidővel.

Quote

Mivel a World of Tanks számos módosítás használatára ad lehetőséget, amelyek akár a játék kimenetelét is befolyásolhatják, ezért az egyenlő esélyek biztosításának érdekében az alábbi szabályokat, melyek a módosítások használatára vonatkoznak, mindenki köteles betartani:
Ez sincs átgondolva teljesen. Ha tiltani akartok valamit, akkor tiltsátok a warhack vagy wallhack vagy valami hasonló elnevezésű modot, ami valóban csalás, de célkereszteket mi okból szükséges tiltani? Mind a 100-150-200 ember ezzel fog szerencsétlenkedni majd csata előtt? Ez egy vicc.

Quote

A verseny szervező bizottság a szabályok változtatásának jogát a verseny kezdetéig fenntartja, valamint a szervező bizottság tagjai a csata kimenetelét módosíthatják!
És még azt hittem, hogy az én vicceim rosszak.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Szerintem a szabályzat nincs kellően átgondolva, ami rányomja majd a bélyegét erre a versenyre. Azt tudom tanácsolni, hogy menjetek el ESL versenyekre, vegyetek részt WG tournamenteken, és tapasztaljátok meg, hogy milyen egy igazán jól szervezett versenyen részt venni.

Ettől független a Team WD indulni fog ezen a megmérettetésen is, de ha rajtam múlott volna, akkor soha nem adtam volna le a nevezést erre a versenyre a fentebbi okokból kifolyólag. Persze a pénz beszél, a kutya ugat. :)

Hanter13 #4 Posted 18 November 2013 - 08:06 PM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
MrScheff, már annyi helyen válaszoltam a kérdéseidre és felvetéseidre (és másokéra is), de lássuk mégegyszer, és induljunk hátulról:
A csata kimenetelének módosítása - csalás esetén a csalót kizárjuk, és a csata kimenetelét MÓDOSÍTHATJUK úgy, hogy a nem csaló csapat jut tovább (persze ha a tisztességesen játszó csapat nyer, akkor ez nem kérdés). Ezen mit nem lehet érteni? Másrészt, ez pontosításra kerül a napokban, ha valaki súlyosan megsérti a szabályzatot, kizárhatjuk, és a vétlen csapatot juttatjuk tovább. Ez is a csata kimenetelének módosítását jelenti. Enyhébb vétség esetén tierpont büntetést kaphat (pl. rágalmazás) a győztes csapat a következő mérkőzésére.
Célzó mod - Senkinek SEMMI köze nincs ahhoz, hogy a másikon milyen löveg van, az mennyi idő alatt tölt és mekkora a penetrációja. Ráadásul a WOT beépített célkeresztje pontosabb, mint az összes többi mod által berakott célkereszt. Ezzel teljesen egyenlő esélyeket biztosítunk a játékosoknak - illetve az profitál egy picit többet, aki amúgy is ismeri a lövegeket. A versenyhez hivatalos modmappa fog készülni, amit egyszerűen lehet használni a versenyeken, aztán ki lehet dobni a kukába, ha az illető úgy akarja. A szabályzatban, ha alaposan elolvastad volna, le van írva, hogy minden, a WG által csalásnak minősített mod tiltott (tehát a wallhack is). Nagyon át lett gondolva, hogy milyen modokat engedjünk meg, és milyeneket ne. A célkereszt mod csak egyetlen példa arra, hogy miért. Persze, ha nem indokoljuk meg, mint látjuk, sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy mit miért és hogyan. Ettől függetlenül számos más ok is van arra, hogy ezt mért szabtuk így meg.
Döntetlen csata - Az előző ligában sok volt a camp. Sok camp mellett is össze lehet vadászni 8 tierpont különbséget. Mi ezt nem akarjuk, ez most egy mindent, vagy semmit verseny. A versenyzőket megfosztjuk a taktikai campelés lehetőségétől. Aki nyerni akar, annak támadnia KELL. Vagy ha campel, akkor kegyetlenül ügyesen kell tennie. A két bázisos csatánál el se kell mozdulnod a zászlódtól, hogy legalább döntetlent játszhass, beásod magad, aztán hello. Az ellenfél meg leshet, ha a camperek kiirtják. Itt legalább nem várhatod meg ölbetett kézzel, hogy az ellenfél szépen befoglaljon.
Több BO3 - BO5 -> Jelenleg technikailag nem megoldható, bár szerettük volna. A jövőben várható. Egyébként a BO1 is ugyebár növeli a feszültséget, mert csak egy dobásod van. Ha elrontod, game over.
Encounter -> Lásd a liga honlapján lévő magyarázatom (amit vélhetőleg akkor nem olvastál el...), a jövőben még meglátjuk, hogy mi lesz ezzel.
NE hasonlítsd a ligát az ESL-hez, mert ez nem az. Ha az jobban tetszik, akkor nevezzetek oda, ha meg ez tetszik jobban, akkor ide, ha meg mindkettő, akkor mindkét helyre, de NE várd, hogy ctrl+c ctrl+v ESL legyünk. Amit meg kellett lépnünk abba az irányba, azt a díjazás miatt tettük és nem jókedvünkből.
Ez egy liga. Ezek a szabályai, amit mi megalkottunk. A szabályok nem azért vannak, hogy nyafogjunk miatta, hanem azért, hogy betartsuk őket. Lehet, hogy néhány embernek szúrja a szemét, mert mást szokott meg, de alapvetően ez egy ilyen dolog - mi kitaláljuk, a jelentkezők pedig betartják.
Arra pedig, mielőtt valaki megkérdezi, hogy mért ilyen szigorú a szabályzat, az a válasz, hogy ne lehessen sehol, semmilyen kiskaput találni, ne szaladjon el senkivel a ló, és mindenkinek teljes mértékben meg legyen kötve a keze (a szervezőknek is). Itt van pl. a csata indítás. Súlyosan büntetjük azt, ha nem kezdődik el 8-kor a csata, mivel csak így tudjuk szimulálni a Wargaming beépített speciális ablakát - ami viszont minden rendes versenyen valahogy meg van oldva. Ezt nem titkolt szándékunk a lehető legjobban átvenni. Ugye ott sincs kegyelem, ha valaki épp nem ready, vagy épp akkor tölt, vagy nem ért haza, vagy senki nincs ott. Akkor technikai és kész. Ez a legtisztább módja annak, hogy ne legyenek balhék abból, hogy "mért nem vártunk 5 percet". Természetesen a kommunikációs tiszteknek a nyakába ezzel elég komoly felelősséget varrunk, de hát ez van.
További kérdés lehet, hogy mért van kollektív büntetés (egy adott egyén súlyos kihágása miatt az egész csapat diszkvalifikációra kerül)? Azért, mert a csapatkapitány felelőssége, hogy a játékosai betartsák a szabályokat, és csak olyan játékost válasszon be maga mellé, akiről úgy érzi, hogy erre képes - a játékosok pedig saját magukért és a társaikért is felelősséggel tartoznak, tudniuk kell, hogy ha valami rosszat tesznek, azzal az egész csapatnak is ártanak.
Végül pedig azért, mert reményeink szerint minden csapat minden játékosa tisztességesen fog játszani, és lehetünk akármilyen szigorúak, nem lesz szükség arra, hogy alkalmazzuk ezeket a gonoszságokat :) Mindent egybevetve nem olyan nehéz betartani a dolgokat:
- Kezdjük el időben a csatát
- Ne szóljunk be senkinek
- Használjuk a majd a héten a honlapra feltöltött hivatalos modmappát, ha nincs kedvünk sajátot csinálni (de a saját konfigfáljjainkkal kiegészítve), vagy építsünk egy megfelelő mappát.
- Ha gond van, azonnal szóljunk a szervezőknek, és próbáljunk velük közösen megoldást találni
Azt is leírtam, hogy nyugodtan lehet építeni egy mappát a versenyre, és csak kicserélni a res_mods mappával a meccsek idejére, majd vissza. Ez az egész nem telik 5-10 percnél több időbe. Nehogy már nehezére essen a játékosoknak ezt az apróságot megtenni...
Azt meg igazából nem értem, hogy mi értelme van sok helyen leírni, hogy szar a helyzet, de azért megyünk, örüljetek... (vagy épp mert visszalépünk, sírjatok) - ha nyomásgyakorlás akar lenni, akkor úgysem fog sikerülni, ha meg tüntetni akartok... vegyünk székházat, hogy kijöhessetek? Érted... :D Ha meg tényleg gond, a következő ligára várunk szeretettel a szervezőbizottság tagjának, és akkor te is belenyúlhatsz a dolgokba.

Edited by S2Firestar, 18 November 2013 - 10:22 PM.


Luxins #5 Posted 18 November 2013 - 08:07 PM

  Lance-corporal

 • Player
 • 12985 battles
 • 79
 • Member since:
  07-11-2012

View PostHUmagyaros, on 18 November 2013 - 04:54 PM, said:

why only hungaryan can play? :mellow:
becouse [edited] thats why...

Edited by Neilloss46, 19 November 2013 - 08:05 PM.
This post has been edited by a member of the Moderation Team, due to inappropriate content. An official notification has also been sent. Neilloss46


Hanter13 #6 Posted 18 November 2013 - 08:24 PM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
Because it is called "Hungarian league". We wanted to organize a national league for our players to further endorse WoT amongst them - just like the finnish league. In future competitions, we will consider letting 1 foreign player into teams (per team). Aaaaaand our players are crying because the rule changes (they expected a clan vs. clan competition) enough as it is :)

Edited by S2Firestar, 18 November 2013 - 09:42 PM.


MrScheff #7 Posted 18 November 2013 - 11:23 PM

  Lance-corporal

 • Community Contributor
 • 37864 battles
 • 52
 • [TRIGG] TRIGG
 • Member since:
  03-13-2013

View PostS2Firestar, on 18 November 2013 - 08:06 PM, said:

...

Az a probléma, hogy tényleg nem indultok semmilyen versenyen, és így nem is érzitek át a súlyát annak, hogy ilyen feltételek mellett mennyire komolytalan "A WOT Magyar liga Magyarország legnagyobb Word of Tanks online bajnoksága melyen több száz résztvevő vesz részt." Meg lehetett volna kérdezni rengeteg tapasztalt ESL csapatot, ESL admint vagy WG tournament szervezőket, és ugyanazokat elmondták volna, amit én is. A 7/42 játékmód és a 8 tier pontos szabály (noha nem tökéletes) évek alatt forrott ki, és hónapokon keresztül tesztelték, ahogy a pályákat is. Tegyétek fel magatoknak a kérdést, hogy az általatok megálmodott rendszert mennyi ideig teszteltétek? Kik voltak a tesztelő csapatok? Egy a lényeg, hogy a sztenderd 7/42 nemzetközi szinten elfogadott és bevált formáció, és csak nektek van ezzel problémátok, ezért variáltok össze-vissza,de nem gondoljátok át és nem látjátok át a helyzetet, ráadásul nem is vontok be tapasztalt játékosokat ebbe.

Házibajnokságnak oké, de nemzeti online bajnokságnak nem állja meg a helyét a jelenlegi keretek között.

Hanter13 #8 Posted 19 November 2013 - 06:36 AM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
Indulunk mi versenyeken, emiatt nem kell aggódnod. Az igazi probléma az, hogy te nem szervezel versenyt, és nem érzed át a súlyát annak, hogy milyen nehéz volt odáig eljutni, hogy a WG elismerjen minket, hogy korlátozott technikai lehetőségek mellett milyen nehéz egyáltalán ennyit kihozni a dolgokból, másrészt még mindig nem érted, hogy ez se nem ESL, se nem WG által szervezett (csak a WG által elismert) verseny.
Amivel a WG-nek gondja volt, azt megváltoztattuk (óriási felháborodást kiváltva), amivel meg nem volt, azt megtartottuk, hogy legalább annyi maradjon.
A szervezőbizottságba lehetett jelentkezni, aki akart, jelentkezett is. Nem fogunk megkérdezni egy csapatot sem, hogy "na és nektek mi feküdne nagyon, mit gyakoroltatok be eddig?". Ha jelentkeztek, akkor alkalmazkodjatok ezekhez a szabályokhoz. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, van aki azért panaszkodik, mert túl ESL, van aki meg azért, mert nem elég ESL. Van, akinek ezzel csak az a baja, hogy eddig mást gyakoroltak, és most ezzel is foglalkozni kell. Van aki meg csak azért (jogosan), mert megváltozott a tier limit.
Ismétlem, ha bele akarsz nyúlni a dolgokba, jelentkezz szervezőnek a következő ligába, várunk szeretettel.

Edited by S2Firestar, 19 November 2013 - 06:53 AM.


WolferWolfy #9 Posted 19 November 2013 - 08:46 AM

  Lance-corporal

 • Player
 • 26852 battles
 • 60
 • Member since:
  08-21-2012
Üdv.
Több mellett, amit Sheff is felhozott, nekem a 8 tier pont szabály hiányzik. Természetesen ti szervezitek , a ti szabályaitok szerint és lehet védekezni, hogy kegyetlennek kell lenni a camp miatt stb, de:

Quote

A két bázisos csatánál el se kell mozdulnod a zászlódtól, hogy legalább döntetlent játszhass, beásod magad, aztán hello.
Most megmondom lesz olyan. hogy a meccs vége fele a rosszabbul álló csapatból 1-2 tank elszökik a többi elől, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, essetek ki akkor ti is döntetlennel. Valóban nem a campelést ösztönzitek, hanem a sportszerűtlen menekülést.
Még 2 kérdés:
a campelés ellen érvelsz, mégis El Halluf a mappolban?
bár csak 2 csapatot fog érinteni, de azért: "A döntő három ütközetből áll, amelyből kettőt kell megnyerni az első helyezés eléréséhez." közben meg döntetlen esetén kiesik mind2 csapat. Gondolom nem lesz 2 db 2 helyezett, ha a döntőben döntetleneznek, vagy mégis ?:)


Amúgy GL & HF!

Hanter13 #10 Posted 19 November 2013 - 09:54 AM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
Nos, ez a dögöljön meg a szomszéd tehene dolog problémás lehet, de ha meg belerakjuk, akkor meg az lesz, hogy 14 perc camp, és a végén meg megpróbálják lerusholni az ellenfelet, aztán vagy sikerül, vagy nem. Ráadásul ugye a 8 tierpont az 1 tank... kicsit kevésnek érzem, hogy egy tankkal többet lősz ki, és már győzöl. Ezt esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy döntő fölény esetén nyerhessen az egyik csapat, ami mondjuk legalább 24 tierpontot jelent (persze emiatt is kezdődne a hiszti)... de erről mondjuk lehetne szó. A 8 tierpontot kizártnak tartom, mert kevés. Többről mi a vélemény?
Amúgy El Halluf még mindig jobb, mint Sand River vagy Redshire...
Döntő - oda van írva, hogy 3-ból 2-t meg kell nyerni. De teljesen jogos a felvetésed, ma este kezdünk is vele valamit. De a WOT-nál is tudtommal úgy van, hogy BO1 esetén nincs döntetlen, BO3 esetén jönnek a tierpontos dolgok. Ott - ezen érvek felsorakoztatása után - ténylegesen kell ezzel a helyzettel kezdenünk valamit.

Edited by S2Firestar, 19 November 2013 - 12:06 PM.


WolferWolfy #11 Posted 19 November 2013 - 12:19 PM

  Lance-corporal

 • Player
 • 26852 battles
 • 60
 • Member since:
  08-21-2012
A 8 tier pont ugye a bevett szabály az ilyen 7/42-ben,  miután ez a ti kupátok (és ha a WG belemegy) tőletek függ, mint ötlet esetleg akkor a 2 tank előnyt gondolnám, hisz azért ha marad 5 vs 3 tier 8 tank és azok szaladnak is a végén az azért van, mert úgy már nehéz lehozni, 4vs2 3vs1ben meg főleg ugye. Ezt persze még fűszerezi, ha elbuksz 1 v 2 tier 1 tankot, hisz akkor a tegyük fel 16 pontból máris csak 14-15 lesz, szóval 14-15-16 tier pont is lehetne akár, ha a 8at kevésnek tartod. De pl ahogy említem, 16ot behúzol (24et említeni se merem),  van 2 tier 8 tank előnyöd, de elbuktál 1 tier 1et, az "csak" 15 pont, akkor lehet az utolsó percben játszani arra, hogy azért is kilövök 1 tier1et, nehéz kérdés szerintem.
Persze Encounter mód van, a foglalással lehet nyomást gyakorolni, igaz lassabban mint normál módban.

A pályákról:
Leszögenzém, hogy én ESL szemszögből/tapasztalatból látom a dolgokat ugyebár.
Sand River és Redshire szerintem is borzalmas, de mint írtam El Halluf-ot se tartom jónak. Murovankára is azért nézek félig ferde szemmel mert ott se láttam/éltem meg még 7 fős küzdelmet. Akkor már Lakeville (ruszkiknak map [és asszem WCGn is), és Steppes (go4 és wpl)  pálya szerintem játszhatóbb, valamint csapat küzdelemben mind2 megtalálható. Jobbnak érzem őket, mert kipróbált pályák, láttam őket közvetítésben és élőben is, persze normál módban.

És ha már a csataütközet előkerült: furcsa, új, más, mint a normál, de Shefftől eltérően szerintem ez jó is így, biztos lesz más taktika, érdekesség így. A foglalás tovább tart, viszont nincs döntetlen bázis cserés foglalásból :) Mindenképp érdekes, nekem bejön.

Amúgy a döntőben (vagy akár elődöntőben) döntetlen esetén mi történik kérdésre nem kaptam választ. Elődöntőben döntetlennel kiesvén a másik ág rögtön nyerne.

Hanter13 #12 Posted 19 November 2013 - 12:47 PM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
Wolfer, ha tudnád, hogy mit nem adnék ilyen részletes indoklásokért... (úgy értve, hogy nem csak azt hozzák fel, hogy "mert az ESL így csinálja").

Szóval: Este fel fogom hozni a bizottság előtt ezt a problémát, és orvosoljuk a dolgot. Ez azonban lehet, hogy több BO3-at igényel, meg esetleg egy BO5-öt... nem tudom. Meglátjuk, hogy mi fog kitellni a technikai lehetőségekből - de a felvetésed teljesen jogos, mint mondtam, és kezdenünk kell vele valamit (hogy ebből megint mekkora sírás lesz... :D Az ESL sírni fog, hogy koppintunk, a fél mezőny sírni fog, hogy fúj ESL koppintás...)

Az encounter valóban nem túl gyakori, ezért is gondoltuk/gondoljuk érdekesnek (végre valahára valaki... :D jó, nem te vagy az egyetlen, de többnyire akiknek nincs gondjuk, azok nem írnak kommentet).

Tier pont. Az én nézőpontom az, hogy ne lehessen csak a két egyes tank kilövésével nyerni, és ne is lehessen csak a két egyes tank megőrzésével döntetlenezni. Igazából én azt tartom szükségesnek a győzelemhez, hogy az ellenfél csapatának döntő többségét elpusztítsák, ami 3 db. 8as tankot jelent. Ezt a fentebb említett BO3+ játékmódoknál meg lehetne játszani, de az egyenes kieséses szakaszban nem tudom, hogy mennyire lenne bölcs (hiszen így megint csak visszajutunk oda, ahonnan indultunk, hogy utsó pillanatos rushok befigyelhetnek). Igazából arra gondolj, hogy ha megmarad két egyes tank, de azok elbújnak, jó eséllyel lehet azért foglalni. Ha a játékosok addig várnak, hogy már se foglalni (1,5 perc) se megkeresni az elbújt tankokat ne legyen idő... szerintem az már passzív játék - amiben szerintem egyetérthetünk, hogy nem kéne támogatni. Az itt-ott szidott minimap mod is ezt segíti elő (hiszen láthatja mindenki, hogy hol melyik bokorban sátorozik az ellenfél, ha felspotolják egyszer).

Mindegy, küldtem most egy mailt a főnöknek, hogy kezdjünk valamit a dobogós meccsekkel (arra szerintem még megoldhatjuk, hogy BO3 legyen, max a döntő is BO3 marad, ha BO5-re nincs lehetőség), valamint ott legyen valami durvább tierpont szabály. Én ragaszkodnék a döntő többséghez, de ezt ki kell számolni. Ha van konkrét javaslatod, számokkal, este 8 fele nézz fel kérlek a liga TS szerverére, ott leszek, megbeszéljük. Addigra tudni fogom, hogy van-e lehetőségünk bővíteni a rendszert.

A pályákon már biztosan nem fogunk változtatni.

Neilloss46 #13 Posted 19 November 2013 - 08:07 PM

  Second Lieutenant

 • Player
 • 14006 battles
 • 1,096
 • [MIND] MIND
 • Member since:
  09-20-2012
Please keep in mind that all posts in this section of the forum are ment to be in english people .

HUNbullseye #14 Posted 25 November 2013 - 11:04 AM

  Private

 • Player
 • 12874 battles
 • 3
 • Member since:
  05-23-2011
Have no ESL xp but why cant you just replay draws?

+ the "a szervező bizottság tagjai a csata kimenetelét módosíthatják!" part simply needs a rephrase, since it's more like eredmény (kimenetel would mean you can just go in a T10 and kill whoever you'd like), and eliminating a team for cheating kind of an obvious link to changing the result of their game.

Hanter13 #15 Posted 26 November 2013 - 11:17 PM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
We can't replay draws infinitely. In the direct elimination, there is no draw and there should be none. In the BO3 section (we have increased the number of BO3 matches to 4), there is a special tier point rule.
That section does not need rephrasing, as we can also modify the results if one team does a big misconduct (e.g. makes a racist comment). Then we will disqualify that team, and modify the results so that the losing team will be declared the winner. If this is not in the rules, we would not be able to pull the losing team back to the competition, and both teams would be out of the game.
Also, we MUST write down every last bit of information and rules, because if we don't, hungarians will start crying that "this was not in the rules" or start looking for loopholes. We will NOT allow this to happen. Nothing is obvious until it is stated in a written form.
Moderators, FYI, I'm also hungarian, so this last part of the comment has no racist content.

Edited by S2Firestar, 26 November 2013 - 11:18 PM.


Kesky #16 Posted 27 November 2013 - 02:18 PM

  Corporal

 • Player
 • 28955 battles
 • 112
 • [CORPS] CORPS
 • Member since:
  03-23-2011

View PostNeilloss46, on 19 November 2013 - 08:07 PM, said:

Please keep in mind that all posts in this section of the forum are ment to be in english people .
Since this tournament is exclusively for Hungarians, it would make a "lot" of sense.  :trollface:

Hanter13 #17 Posted 29 November 2013 - 07:26 PM

  Private

 • Player
 • 14136 battles
 • 43
 • Member since:
  12-27-2012
Especially that most hungarians do not speak english very well...
1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users