Jump to content


Gra się tnie. Nie lagi ani fps'y.


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
8 replies to this topic

nikos1351 #1 Posted 03 January 2014 - 01:19 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9429 battles
  • 19
  • [2D-CD] 2D-CD
  • Member since:
    02-02-2013

Mam dziwny problem. Otóż gra ma małe ścinki. Ale nie jest to wina fpsów bo mam ich średnio 60 a ping ok. 80. Laguje trochę ale to nie to, te ścinki sa takie regularne jakby. Przy celowaniu to szczególnie wkurza. I to nie żadne efekty specjalne chociaż to też sprawia że gra się przycina tylko normalnie po rozpoczęciu bitwy jak jadę. 

Mój sprzęt (notebook ;/ ) to:

Intel Core i5 2,6 GHz

NVIDIA GeForce GT 540M

4 GB RAM

Więc wszystko powinno śmigać na tych najmniejszych wymagfaniach bez żadnego ścianania no ale jest jak jest...

Ktoś coś wie na ten temat?



_patrol #2 Posted 03 January 2014 - 03:07 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 25334 battles
  • 5,294
  • Member since:
    03-07-2011
Wyczyść bebechy lapka.

DeepackTheProphecy #3 Posted 03 January 2014 - 03:16 PM

    Sergeant

  • Player
  • 23352 battles
  • 252
  • [PMHC2] PMHC2
  • Member since:
    10-03-2011

Na czas gry powyłączaj wszystko co może obciążać procka tj.

- antywirusa

- firewalla

- programy typu utorrent

- programy aktualizujące system

- wywal całkowicie XVMa

- graj na low detalach

- sprawdź nowe sterowniki

 

Często gram na słabszym sprzęcie niż sam przedstawiłeś, także goły windows ( bez antwirusów itp. ) + goły WoT ( bez modów ) powinien śmigać. Oczywiście nic nie zastąpi ani nie poradzisz na silnik WoTa, który męczy tylko część naszych procesorów - ale zawsze to zmniejszy przycinki.



nikos1351 #4 Posted 03 January 2014 - 05:37 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9429 battles
  • 19
  • [2D-CD] 2D-CD
  • Member since:
    02-02-2013

Dzięki za odpowiedzi.

A więc tak:

kompa czyszcze dosyć często. Ostatnio chyba niecały miesiąc temu.

antywira nie mam bo nie znam dosyc dobrego i niespowalniającego mało kompa.

XVM nie mam też

torrentów żądnych nie ściągam

na lowdetalach gram

sterów w sumie nie ściągałem nowych ale i tak nie powinno być żadnych ścinek małych.

system też dość nie dawno instalowałem. i defragmentuje dysk. no nie wiem co jeszcze może być źle.

Myślałem o tym żeby oddać kompa jakiemuś specjaliście co mi zmodernizuje go ale nie mam kasy ;/



_patrol #5 Posted 03 January 2014 - 05:41 PM

    First Sergeant

  • Player
  • 25334 battles
  • 5,294
  • Member since:
    03-07-2011
Nakładałeś nowe pasty?

ostrowsky #6 Posted 03 January 2014 - 06:04 PM

    Senior Sergeant

  • Player
  • 42104 battles
  • 509
  • [WHYME] WHYME
  • Member since:
    12-17-2011
Zanim wcielisz w życie stomatologiczne porady Pana Down patrola, sprawdź czy laptop pracuje na odpowiednim planie zasilania lub ewentualnie przestaw tryb pracy na wysoką wydajność. Zapomnij o grze na zasilaniu bateryjnym.

nikos1351 #7 Posted 03 January 2014 - 06:15 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 9429 battles
  • 19
  • [2D-CD] 2D-CD
  • Member since:
    02-02-2013
Na baterii nie gram nigdy. zawsze podpięty do sieci. Ustawiałem co tam sie dało w systemie na wysoką wydajność. Pasty nowej nie nakładałem ale kupiłem ostatnio i jak rozbiore teraz lapka to naloże. Własnie mam taki dziwny problem i juz nie mam do niego siły...

SarimPL #8 Posted 04 January 2014 - 08:51 PM

    Private

  • Beta Tester
  • 11157 battles
  • 1
  • Member since:
    08-01-2010

Mam identyczny problem jak nikos1251.

Komp stacjonarny(moze nie kombajn ale wystarcza), specyfikacja:

AMD XF6100

Nvidia GT 440

8GB

Gram na minimalnych ustrawieniach, ok. 100 fps, 60-80 ping.

I niezaleznie od ustawien, przycinki opisane przez nikos notorycznie wystepuja.

Nie mam rozwiazania problemu, jedynie nadzieje, ze ten topic takie okresli.

pozdrawiam

 



wencel98 #9 Posted 04 January 2014 - 09:25 PM

    Lance-corporal

  • Player
  • 3732 battles
  • 10
  • Member since:
    02-17-2012

U mnie natomiast w tej aktualizacji nastąpił cud normalnie

zawsze gram na najniższych ustawieniach  ( tylko pole widzenia średnie ) zawsze miałem po 10-30 fps i klatkowało a teraz  mam fps między 20-30 a płynność jak na 40-60fps 

a mój komp ma 5-7 lat tylko karta graf była wymieniana mam 2gb ramu więcej nie wiem